ndihmoni shqiperine...

ndihmoni shqiperine...

llotot amerikane kete vit ishin plot 3000, qe do te thote rreth 10000 shqiptare qe pas rishikimit dhe inetrvistave do te jen rreth 6-7mije...
shumica jane me shkolee te larte ose shkojne drejt asaj rruge..Ne kete menyre ne nje gjysem dekade djerse dhe gjaku, krijohet nje shtrese e ulet e mesme, ne drejtim pasurimi te metejshem ne amerike(statistikat e zyres se emigracionit, tregojne se shqiptaret jane nga lulet qe celin me hspejte ne amerike).
gjithe kete e thase sepse dua te shtroj pyetjen kush ka nder mend te kthehet ne shqiperi dhe te investoje ate kapital te arritur, dhe te perdori dijen dhe pervojen e fituar ne vendin tipik kapitalist, ku shume gjera jane krejt ndryshe nga amerika e pasqyruar ne shqiperi(nganjehere me mire , nganjehere me keq)?
Hidhuni sa mund ti jepni vendit tuaj...??

komino

Valoris scriptorum
Re: ndihmoni shqiperine...

po mire e ke ti lir

ja te bejme nje llogari te vogel

une jashte shqiperise kam marre nje arsimim per te cilin kam investuar dicka

ketu ne itali mund te pretendoj nje kthim me investim ne 6 vjet (llogaritur rroga mesatare e nepunesit ne 6 vitet e para1500 - 1000 rroga mesatare e punetorit ne 6 vitet e para) dhe pastaj mund te pretendoj shume me teper.

ne shqiperi mund te pranoj nje kthim ne investim per 12 vjet e kjo eshte njelloj sikur ti ofroj ne perdorim nje kapital per 6 vite

rroga mujore e pretenduar ne shqiperi 750 euro

/pf/images/graemlins/laugh.gif aq me duket se merr kryeministri /pf/images/graemlins/laugh.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga gene:
[qb] /pf/images/graemlins/laugh.gif aq me duket se merr kryeministri /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Me/pa benefits /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif ????

Eshte vertete per te ardhur keq, por ja qe realiteti eshte qe dicka mjaft e rendesishme i shtyu dhe i shtyn njerezit akoma te levizin nga Shqiperia. Dhe ndersa ky eshte debat i ster-diskutuar ne AF, e verteta eshte qe per fat te keq ne pjesen me te madhe te rasteve llogaria kthehet e thjeshte fare... pak a shume si ajo e pershkruar ne postimin me siper.

" Frytet" e ketij "investimi" qe kemi bere nje here per nje here nuk mblidhen dot ne Shqiperi dhe ka ngjasa qe te duhet shume kohe qe kjo te ndodhe...
Dhe kjo nuk eshte jo vetem ne aspektin financiar : rroga aq apo kaq : por ka te beje gjithashtu dhe me thjeshte deshiren per kompletim, zhvillim dhe sukses individual te te gjitheve ketyre individeve qe jane larguar. Ne Shqiperi akoma nuk arrihet te realizohet normalisht e gjitha kjo...

GLD

Primus registratum

Do te ishte mbrekulli sikur te gjithe Shqiptare te kthehen ne Shqiperi pas shkolles, kjo do ishte e vetmje menyre qe ti ngreme probabilitetin shqiperis per tu ndertuar ashtu si duhet...
te thuash te drejten une do mundohem te kthehem ne Shqiperi perseri dhe te vendos pervojen time ne detyre te Shqiperis, ai eshte vendi ku kam lindur dhe atje do ti kaloj ditet e mia te fundit, duke lfutuar per te ndertuar Shqiperine...
SADO PAK NDIHME ESHTE E MIRPRITUR NGA TE GJITHE SHQIPTARET, PERVOJA E JASHTME ESHTE E NEVOJSHME BRENDA VATRAVE SHQIPTARE.