Ndihme!!! Me c++

Gjergj_Kastrioti

Primus registratum
Re: C++ exercises

bscemscs, ate punen e XML e ke kuptuar shume gabim. Kur ti therret nje funksion te gatshem te API, Windows e ben kalimin e parametrave dhe te vlerave qe kthen funksioni duke i vendosur ato si variabla ne vende te caktuara ne RAM... etj. etj. Ne .NET, cdo shume vlerash kalohet ne format XML. Gjithashtu, funksionet jane zevendesuar me klasa (pervec ndoshta disa thelbesoreve). Nje gje te ngjashme MS beri psh. me Windows Shell Extensions. Per te krijuar nje "File Association" nuk ka funksione ne API, por ka objekte qe duhen krijuar dhe qe perdorin COM per ti derguar te dhenat API. .NET eshte pasardhesi i COM+, jo i MFC. Edhe ne Delphi/C++Builder te gjitha clasat rrjedhin nga TObject, por kjo nuk do te thote qe .NET rrjedh nga VCL(qe per mua ka shume me teper avantazhe).
C# ka standart te miratuar nga ANSI dhe Java jo. Te lutem me thuaj me qetesi, vertet nuk e kupton se ANSI ka miratuar etiketen Micro$oft? 220 miliarde dollaret e MS bene qe George Bush dhe Toni Blaire te dalin te thone se Windows XP eshte me i miri.

Kur thashe se ne "dime" shume, por s'bejme asgje, the """NE""". Ti je shqiptar, ti flat kot. Une jam shqiptar, une flas akoma me kot se ty. Ky eshte fakt. Nese do ta hedhesh poshte, me trego nje program komercial qe ke bere ti ne .NET dhe qe ka shitur mbi 10 kopje.
I vetmi qe nuk ka thene asnje flaje kot eshte Marlboro, megjithesi ai cun duhet ta lere duhanin.

Mos kujtoni se nuk e dua Shqiperine, por nuk e genjej dot mendjen time se une jam i mire, duke folur neper forume per gjera krejtesisht pa rendesi (i plasi BYTHA Microsoft se cmendoj une per .NET, sikur do i jap ndonje lek, piratshe e mbaj).

DriniS

Ecejak

Marlboro, provo me Kazaa te kerkosh te Documents per C/C++ books, dhe printoji kur ti gjesh. Normalisht i ke ne pdf por ben vaki ti gjesh dhe ne doc.

a-alket

Primus registratum

Helloween,

.NET eshte shume gjera. Eshte post-MFC, post COM+, post WinAPI etj etj...sa per ate qe funksionet e WinAPI jane kthyer ne klasa, ishte e vertete dhe per MFC. varet se ca artikulli (tutoriali, shpjeguesi...etj etj)lexon...ku e vene theksin.

Sa per ate sa programe ke bere ti apo sa kam bere une, kush patriot e kush jo, nuk ka rendesi fare. Rendesi ka qe ti vjen ketu e na fyen duke na thene qe jemi kot sepse...jemi shqiptare????..po pse mos jemi gje antikapate ne shqiptaret qe nuk mesojme dot programim? pastaj, nuk e themi dot mendimin pa vene curriculum vitae ketu? thjesht, une shqiptar ti shqiptar = nje arsye me shume per te mos u share.

andi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bscemscs:
Sa per ate sa programe ke bere ti apo sa kam bere une, kush patriot e kush jo, nuk ka rendesi fare. Rendesi ka qe ti vjen ketu e na fyen duke na thene qe jemi kot sepse...jemi shqiptare????..po pse mos jemi gje antikapate ne shqiptaret qe nuk mesojme dot programim? pastaj, nuk e themi dot mendimin pa vene curriculum vitae ketu? thjesht, une shqiptar ti shqiptar = nje arsye me shume per te mos u share.
:duhan:

glamdring

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga bscemscs:
[qb]ohh...dhe ti i paske nxjerre fundin C, C++, dhe Java-s dhe po kenaqesh fuke pare se si zihemi ne qe nuk ja kemi nxjerre fundin????? ktu me duhet te pranoj qe thenia e hellowen eshte e drejte.. ( [/qb]
Shpresoj per te miren tende qe ne programim dhe ne jete i nxjerr perfundimet me mire se ketu. Une nuk thashe qe i kam nxjerre fundin asgjeje. Permenda qe i kam studjuar C, C++ dhe Java per 3 vjet. Askush nuk mund t'i nxjerre fundin nje gjuhe programimi, por te gjithe mund te mundohemi t'i permisojme njohurite per kete apo ate gjuhe. Kaq!

Je i lire te perdoresh çfare te duash. Nese .NET ben punen per ty, aq me mire. Une preferoj te qendroj sa me larg çdo gjeje qe vjen nga Micro$oft apo qe ka lidhje me te. Eksperienca me ka mesuar se keshtu eshte me mire. Por ky eshte perfundimi dhe opinioni im.

Tani per ate qe ka hapur temen. Nese jeton ne Shqiperi do jete pak e veshtire t'i gjesh librat qe permenda, sepse mesa di une nuk ekzistojne versione elektronike te tyre. Une i kam urdheruar te dy nga amazon.com, sepse ishin me lire sesa t'i blija ketu ne Finlande. Por nese nuk ke VISA apo ndonje qe mund t'i bleje per ty, do jete pak e veshtire. Nejse, ketu me poshte jane dy linke qe te çojne tek amazon.com dhe librat perkates:

Programming in ANSI C

C++ Primer Plus (4th Edition)

Per te tjeret. Per mendimin tim po dilni krejtesisht nga tema. Marlboro e ka hapur kete teme per diçka krejtesisht tjeter. Nese vertete duam te ndihmojme Marlboro, ai mund te jape nje problem dhe aty ne mund te ofrojme zgjidhjet tona. Kjo do t'i jape atij idene sesi mund te zgjidhesh te njejten gje ne menyra te ndryshme. Ky eshte thjesht nje propozim.

Gjithe te mirat...

gurax

Pan ignoramus

Glamdring, wise words!

--------------------
"When God created sunrise, He was trying to copy your smile."

a-alket

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Glamdring:
Shpresoj per te miren tende qe ne programim dhe ne jete i nxjerr perfundimet me mire se ketu.
ndoshta ti ben mire ta ulesh hunden dhe te kuptosh se ke dy here qe ofendon ketu. Une ta thashe me ironi ate punen e nxjerrjes se fundit sepse nuk e shikoj se ku eshte humori ne diskutimet per programim nga shqiptaret. Mos te qenit shqiptar me ben antikapat ne programim? E nqs me ben mua, pse nuk te ben ty? Apo ti ke 3 vjet qe i di emrin C dhe C++?

Vangjush

Primus registratum
Hej cuna a di ndonjere te punoje ne c++

Nqs ndonjeri prej jush di te shkruja ne programin c++ Nqs po mund te me ndihmoni thjesht dergoni e-mailin tuaj tek mesazhet privete dhe une do tju kontaktoj personalisht. Thanks :confused:

Darien

Primus registratum
Re: Hej cuna a di ndonjere te punoje ne c++

mund të të dalë më mirë t'i vësh pyetjet këtu sepse të përgjigjen shumë veta

një ditë kam kohë unë, ndoshta përgjigjem unë
një ditë tjetër s'jam unë, po ka kohë dikush tjetër dhe të përgjigjet

Burim

Primus registratum

Si mund ta fshi nje element nga mesi i nje double-linked liste.

Psh. nga lista {7,8,9} te fitohet lista {7,9}, ose nga lista {1,3,5,7} te fiothet {1,5,7}

Deklarimi duhet te jete dicka keshtu:

struct node
{
int x;
node *next;
node *prev;
};

DArtur21

Primus registratum

struct node
{
int x;
node *next;
node *prev;
};

Ketu kod jo i plote, sa per te krijuar pershtypjen per zgjidhjen. Shkruajme nje funksion:

/*
* INPUT: Adresa e elementit qe do fshihet
* RETURN: 0 (ok), !=0 (error)
*/

int delete_node ( node to_delete ) {

node help_node;

help_node = to_delete->prev;

help_node->next = to_delete->next;

help_node = to_delete->next;

help_node->prev = to_delete->prev;

free(to_delete);
}

Nuk e di a eshte ne rregull nga sintaksa se nuk e kam provuar, por si ide.

aqif

Primus registratum

DArtur zgjidhja jote eshte gabim.

Nje zgjidhje korrekte mund te jete kjo:

struct node
{
int x;
node *next;
node *prev;
};

void delete_node ( node* to_delete ) {

to_delete->prev->next=to_delete->next ;
to_delete->next->prev=to_delete->prev ;
delete to_delete;
}

Duhet pointer sepse ne nje funksion ashtu si e bere ti behet nje kopje e node dhe nuk fshin asgje.

Zgjidhja e me siperme eshte thjesht per te dhene idene ngaqe nuk njihet mire problemi. Idealja do ishte te kishe edhe pointerin e listes keshtu qe te kontrolloje nqs node ekziston, nqs eshte e para, nqs eshte e fundit etj . Zgjidhja e mesiperme eshte kur node gjendet ne mes te listes (pra as e para as e fundit) .

a-alket

Primus registratum

Fillimisht postuar nga kapertoni:
[qb] Zgjidhja e mesiperme eshte kur node gjendet ne mes te listes (pra as e para as e fundit) . [/qb]
ajo zgjidhje eshte per kur te jepet nje pointer tek 'node' qe do te fshish. megjithate sic e the dhe ti duhet me teper kontekst.

Burim,

Cdo 'doubly-linked' liste ka dy pointers, nje per tek 'head', dhe nje per tek 'tail'

Code:
____pNext___
            |
 ____     __|_     ____
|    |-->|    |-->|    |
|____|<--|____|<--|____|

.
.
void remove_node(bool condition)
{
   node * pNext; //krijo nje temp pointer
   pNext = head; //barazoje me head
   while(pNext)  //per sa kohe pNext nuk eshte null
   {
      if (condition)
      {
          pNext->prev->next = pNext->next; //njelloj si me lart
          pNext->next->prev = pNext->prev; //njelloj si me lart
          delete pNext; //fshije 'node'
          pNext = null; //vere pNext = null qe te dalesh nga 'while loop'
      }
      else //ndryshe shko tek 'node' tjeter ne liste
          pNext=pNext->next;
   }
}

TEO

Primus registratum

Kot e ndihmoni... po i beni detyrat e shtepise ju ketij. Ajo eshte gje shume e lehte le te mundohet cik vete dhe ta zgjidhe, po s'ishte ne gjendje kot sa vazhdon per computer science.

a-alket

Primus registratum

Fillimisht postuar nga TEO:
Kot e ndihmoni... po i beni detyrat e shtepise ju ketij. Ajo eshte gje shume e lehte le te mundohet cik vete dhe ta zgjidhe, po s'ishte ne gjendje kot sa vazhdon per computer science.
nqs nuk ke ndonje ndihme per te dhene.....

Burim

Primus registratum

Fillimisht postuar nga TEO:
[qb] Kot e ndihmoni... po i beni detyrat e shtepise ju ketij. Ajo eshte gje shume e lehte le te mundohet cik vete dhe ta zgjidhe, po s'ishte ne gjendje kot sa vazhdon per computer science. [/qb]
O TEO nuk e prita kete reagim edhe ketu!
Gjate nje diskutimi qe beja ne nje news group maqedonas (dtth. me maqedon, shumica nga Shkupi), ne te njejten menyre reaguan disa pjesemarres duke me thene: "...mos ben pyetje aq te thjeshta..." e disa fjale tjera! Megjithate nuk me beri shume pershtypje pasi kisha te bej me maqedon (edhe pse aty shkruaj qe 3 vjet), por ketu pak me brengos ky reagimi yt (jo se thua ashtu), por ketu une duhet te ndjehem me shume si ne nje forum timin se sa te ky forumi i maqedonve!

Fundja, o TEO ti duhet te ndjesh si obligim t'i ndihmosh shqiptaret jashte shtetit amë /pf/images/graemlins/wink.gif

Ju pershendes,

TEO

Primus registratum

Eh si te doni une per te miren e tij e kam. Kam qene dhe vete ne ate pike qe kam kerkuar ndihme ketu dhe si perfundim ngela mbrapa me vone.
Problemi eshte i thjeshte per mendimin tim s'ka ndonje gje te veshtire dhe mund ta beje dhe ai vete, po ec mo.

Burim

Primus registratum

Ok TEO, ke te drejte. Po pse nuk m'i drejton mua direkt keto keshilla?

Po s'me hyn ne koke mor keto listat. E di qe jane te thjeshta, po ja qe pa mi shpjeguar dikush mire s'mundem me i ra ne fije!

DArtur21

Primus registratum

Nuk ka asnje te keqe, nese ne i japim ca shembuj dhe i sheh prej ketu. Sic e pate p.sh. shembulli qe dhashe une nuk eshte i plote dhe ka gabime, se une nuk mora kompajlerin dhe e perktheva e ia bera te gjitha gati.

Ka momente kur cdokush ka bllokade. U ka ndodhur burrave me te mire, e jo me juve dhe mua ;-)

Problem behet kur ky nuk i merr seriozisht ato gjera dhe ti provoje, te ndryshoje te merret me ta. Vetem ashtu mund ti mesosh gjerat, lum miku.

Pra, mos u merzit nese shkruan dhe ben gabime edhe vete, se ne programim me se shumti meson nga gabimet!!!

Te fala DArtur21