Ndeshkimi!

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Ndeshkimi!

Salo edhe ti me Nicen lal /pf/images/graemlins/wink.gif , une nuk jam pozicionuar ende edhe pse nuk ndjehem aspak e ndeshkuar, e kam thene me dhjetra here, ajo qe me mban ne kembe eshte besimi qe kam tek vetja, edhe kur rrezohem do ngrihem serish, thjeshte kembet e berrylat do me dhembin pak, por sa here te shoh vrarjet do kujtohem e do perpiqem te ndez llambushkat ne kohe.

Ndeshkim eshte harresa, ajo te ben te rigabosh.

Ema, nuk me vje me shkrujt hic /pf/images/graemlins/frown.gif , e kisha fort per zemer kete temen. /pf/images/graemlins/frown.gif

Per mua Filozofia e jetes dhe skutave te saja nuk jane ato qe te imponojne te tjeret por ato qe zbulon vete, jam me shume sec duhet me kembe ne toke (?!)pune per mua, me pelqen realizmi, fataliteti rrin jashte dritares sime.

Kafka....nejse...askush nuk e ndjeu mallkimin e babait te Gjergjit, kur u hodh ai ne ujrat e turbullta, trafiku i madh e mbyti zhurmen.Me pas mendojeni vete....

Ema

Goddes

Faji eshte faktor dytesor.E rendesishme eshte te ndeshkosh.Zakonsiht ndeshkohen ata qe duhen,ndonjehere ata qe urrehen.

Por faji...faji mbetet pa zot... /pf/images/graemlins/blush.gif

PrInCiPiEl

Primus registratum

NDËSHKIMI !?

Secili/a do te marr persiper ndeshkimin e vetvehtes !

Ndeshkimi eshte meshire kur te merret parasysh se eshte mase edukative dhe keshilluese per ate qe ka refuzuar te mesoje ate qe duhej te mesonte,
aty ku duhej te mesonte,per ata qe kishin mohuar njohjen primare te arsyes dhe aksioneve te njeriut!

Perkunder argumenteve dhe fakteve deshmuese qe jane te pranishme cdo kund,njerezit ose nga pakujdesia ose nga mendjemadhesia nuk I verejne ato dhe I injorojne.
Njerezit e tille ,me fakte dhe ne menyre bindese , duke u bazuar ne nivelin e tyre intelektual,dialogohen,polemizohen etj. ...
Imitimi I verber do te rezultoj ne shkaterim , ne humbje e degjenerim , do te pengoj progresin ekonomiko-arsimor ,rrjedhimisht do te shkatoj ndeshkim.

P.S.
Sikur te perdorimin derivatet parciale , ai citim do te behej pluhur dhe hi!

alinos

Forumium maestatis

kam frike se jo!
Vete-ndershkimi nga ana tjeter ka dale nga moda :wink:

BISOU

Primus registratum

NDER DITET E NETET QE JETOVA E NDJEVA DHE NDESHKIMIN E PA FOLUR.....
DHE KUR U GJENDA MES BALTES ZHYTESE QE ME THETHINTE CDO DITE E NATE PA MESHIRE KUPTOVA SE ISHA E NDESHKUAR PA FJALE...... U KUJTOVA SE KISHA BERE GABIM..... U KUJTOVA SE KISHA LENDUAR..... DHE INSTIKTIVISHT ME ERDHI NDERMEND GJENDJA QE MUND TE KISHA KRIJUAR KUR PA U MENDUAR NDESHKOVA ATE TJETRIN...... DHE VALET E TRASHA TE BALTES ZHYTESE ME MBYSNIN E ME MERRIN ARJIN NGA MUSHKRITE E ME NGUSHTONIN STOMAKUN NE DHIMBJE.... TRURI QE ME RRUDHEJ E ME NGUSHTOHEJ NE ERRESIRE..... DHE KUPTOJA QE KY ISHTE NDESHKIMI.........E PRANOVA DHE E PRANOJ SE E DI QE E KAM SHKAKTUAR DHE UNE TEK DIKUSH TJETER ME DASHJE APO PA DASHJE.... POR QE NE NJE MENYRE APO NE NJE TJETER KA ARDHUR PRAPE TEK UNE...
WHAT GOES AROUND COMES AROUND.....

POR KAM VENE RE SE KJO ESHTE PER TE DYJA ANET E NDESHKIMIT... DHE SHEH SE PRAP NDESHKOHESH ME TE MIREN..... SEPSE KISHA DHENE DRITE DHE JETE DHE DASHURI DHE MIRNJOHJE ATJE..... DHE U KTHYE TEK UNE NE NJE FORME TJETER POR QE E NDJEVA SE NDESHKIMI I MIRE KISH ARDHUR TEK UNE.....

TASHME E SHOH SI PJESE TE JETES.. .... PA I DHENE EMRIN NDESHKIM.... TASHME NE RRATHET E CIKLIT SHKON E VJEN DHE KY NE HARMONI ME TE TJERET.... NE PERMASA TE NDRYSHME NE FORMA TE NDRYSHME.....

b.k.

Primus registratum

dikush fshihet mbas shpreses se ndeshkimi nuk vjen, por aha ai vonon dhe nuk harron /pf/images/graemlins/wink.gif

ana karenina

Primus registratum

E ndjej shume afer, dhe po afrohet kaq ngadale sa s'mund te jete tjeter vecse nje ortek gjigand!

ana karenina

Primus registratum

Kesaj rradhe qenkam ndeshkuar me mbartjen e mallit. Eshte kaq e rende pesha e tij, kaq therese... S'kisha ndjere kurre mall te tille. E kisha perjetuar gjithmone si nje ndjenje te bute, te ngjashme me qetesine qe te pushton para se te te perqafoje gjumi. Ky malli i tanishem eshte si kuceder me mijera koka e mijera gojeza qe me ndukin copash te gjithen. I jam dorezuar kafshimeve te tij duke lene menjane te moskuptuarit. Me eshte kaq i pavlere mendimi, kaq e shperfillur arsyeja dhe gjithe c'kujtime me largojne nga ty... E kam leshuar veten ne preherin e ketij helmi ndjesish dhe po shijoj ndeshkimin me shpirtin e qete derisa ti te tretesh ne udhen ku je nisur...