NASA

Thamina

Papirus rex
NASA zbulon një piramidë në Mars, pretendohet se ka alienë
Autori: Lajmi.net Auto & Tek, Teknologji 23:00, 23 Qershor 2015
Screenshot_117-635x358.png

Në pretendimin e tyre të fundit të çuditshëm, teoricienët konspirativ thonë se kanë gjetur një ‘kopje’ të një prej piramidave më të mëdha të Egjiptit në Mars.

Duke cituar se piramida kishte “dizajnin dhe formën pothuajse të përsosur”, ata argumentojnë se ‘piramida’ është dëshmi se një qytetërim i lashtë dikur jetoi në këtë planet.

Përderisa piramida besohet të jetë e madhësisë së një veture, shkencëtarët që po gjurmojnë alienët tashmë një kohë të gjatë thonë se kjo mund të jetë vetëm maja e një strukture shumë më të madhe të varrosur nën sipërfaqen e Marsit, transmeton Lajmi.net.
Kanali në YouTube, ParanormalCrucible, përdori video pamjet e kapura nga NASA më 7 maj, për të mbështetur pretendimet.
Shikojeni videon:

hareid

Papirus rex
Edhepse eshte mjaft interesante, e gjithe kjo nuk verteton asgje per egzistimin e alieneve apo te qyteterimit te lashte ne Mars. Mundet te jete thjeshte forma e ndonje guri te madhe....

gurax

Pan ignoramus
Por ne fakt ne Mars ka aliene.
Kush nuk do ta besoje, le te shohe filmin "Transformers", atje duket qarte se qeniet e para me strukture mekano-adn kane qendruar per nje kohe te gjate ne Mars perpara se te vinin ne Toke.

Ah kjo qeveria globale, qe fsheh te verteten nga njerezit e shkrete! Jemi katandisur si tek "Men in Black" qe lajmet e verteta lexohen vetem neper gazeta lokale, apo neper video ne youtube.

Dreamer

Under the Dome
Ne fakt ka shume dokumenta e fakte qe ne Mars ka jete e si rrjedhoje dikush ose dicka do kete. Kam lexuar ca libra me disa teori shume interesante " Astronautet Antike" etj etj edhe ne to ka shume prova bindese qe ne Mars ka jete dhe ka pasur edhe me pare... Jam dakord me @gurax qe flet per qeveri boterore e sherbyesit e tyre si puna e NASA qe kan sa e sa dekada e ne foto posters etj etj Marsin na e kan "pikturuar" si te kuq edhe i quajne si te tille demek gje eshte totalisht fallxo!! Marsi ka ngjyren si planeti jone ka fakte qe e vertetojne dhe sesi Nasa modifikon ngjyren e filmimeve qe ben Curiosity.
Do duhej tere naten te shkruaja per kete teme thjesht desha te them qe une besoj se ka le ti quajme "aliene" ne Mars e jo vetem ;)

hareid

Papirus rex
Perderisa nuk dalin fakte bindese, per mua mbetet vetem teori qe nga dikush besohet dhe nga dikush jo....Eshte e mundur qe dikund, ne ndonje univerz te larget, egziston nje planet sikur planeti yne ku ndoshta, ne kete apo ne menyre tjeter, edhe mundet te kete jete, mirepo eshte veshtire te thuhet se behet fjale pikerisht per Marsin.......

Last edited:

Aki

Paint It Black
Me keto teorite konspirative me duket sikur do behet remake i filmit Stargate, apo ajo tjetra me sakte Mission to Mars :)
Perderisa dikush nuk ka shkuar te sheh me syte e vete e te kthehet e te na tregoje qe ok pash jasjtetokesore ne Mars ok, po perndryshe gjithe flasim me spekulime, mund te jete iluzion optik, mund te jete fotoshop etj...etj
Por do parashtroja disa dyshime:
-ka observatore te shumte astronomie neper bote, madje dhe qe skane te bejne me qeveri, nese ne Mars kishte jete intelegjente sdo e verente dikush? SHBA nuk ka mundesi aq sa te cenzuroje te dhena ne tere boten
-nese kishte jete intelegjente sdo mundoheshin ata te na kontaktojne ne ndonje menyre?
Madje ekzistencen e jetes ne Mars nuk e mohon asnje, kane gjetur mikroorganizma njeqelizore :), dhe uje nentokesor/kristale akulli qe permbajne uje
mos harrojme dhe faktin qe Marsi ka temperaturat shume me te uleta dhe te papershtatshme per krijimin e qenieve me te nderlikuara se organizmat njeqelizore :)

Aki

Paint It Black
marsTrueColor.jpg

Kjo eshte pamja e planetit Mars e fotografuar nga teleskopi Hubble ne 1999

Une kam pare fotografi te rikrijuara nga aspekti si si mund te dukej Marsi nese kishte uje, per kete sdi sa eshte e vertete por e di qe sa per sistemin tone diellor me kushte me te peraferta me Token eshte zbuluar vetem Titani :)

gurax

Pan ignoramus
Aki, kjo teme mund te te interesoje. Teme e filluar shume heret - si dhe vete Marsi - por qe eshte ende atje dhe ngjall interes - si dhe vete Marsi. :)
http://www.albforumi.com/threads/cpo-ndodh-ne-mars.2804/

Persa i perket fotove ku eshte bere nje rikonstruksion se si mund te kishte qene Marsi rreth 3 miliard vjet me pare - duke u bazuar ne ate cfare eshte pare dhe dihet deri me tashti per relievin, korozionin mbi siperfaqe, gjurmet mbi siperfaqe te aktiviteteve tektonike, etj, edhe une kam pare disa. Ja disa tyre:

E para
water_on_mars.jpg

Si mund te kete qene, dhe si eshte sot.
Mund te dallohen te njejtat pjese ne reliev ne foton djathtas si pjese te nderfutjeve oqeanike ne foton majtas.

Nje tjeter qe e tregon pa atmosfere dhe nen nje kend tjeter pamor.

dnews-files-2015-03-blue-mars2-670x440-150305-jpg.jpg

Si dhe ne nje projeksion ne formen e nje harte.

Mars_global_ocean.jpg

Aki

Paint It Black
Aki, kjo teme mund te te interesoje. Teme e filluar shume heret - si dhe vete Marsi - por qe eshte ende atje dhe ngjall interes - si dhe vete Marsi. :)
http://www.albforumi.com/threads/cpo-ndodh-ne-mars.2804/

Persa i perket fotove ku eshte bere nje rikonstruksion se si mund te kishte qene Marsi rreth 3 miliard vjet me pare - duke u bazuar ne ate cfare eshte pare dhe dihet deri me tashti per relievin, korozionin mbi siperfaqe, gjurmet mbi siperfaqe te aktiviteteve tektonike, etj, edhe une kam pare disa. Ja disa tyre:

E para
water_on_mars.jpg

Si mund te kete qene, dhe si eshte sot.
Mund te dallohen te njejtat pjese ne reliev ne foton djathtas si pjese te nderfutjeve oqeanike ne foton majtas.

Nje tjeter qe e tregon pa atmosfere dhe nen nje kend tjeter pamor.

dnews-files-2015-03-blue-mars2-670x440-150305-jpg.jpg

Si dhe ne nje projeksion ne formen e nje harte.

Mars_global_ocean.jpg

Dakord kjo per faktin se si ka qene Marsi, por po thoja qe seshte me ashtu, perkunder teorive konspirative qe thone se po fshehin realitetine perberjes se vertete te Marsit
Link-u mbi ndodhite ne Mars, i bukur, flm shume :)

Aki

Paint It Black
Te themi qe ka ekzistuar civilizimi ne Mars shume me pare se te filloje ne Toke, ok mbase kane ikur diku tjeter mbase jane zhdukur si dinosauruset tek ne, ose te themi se kane zbritur ne Toke, kjo do shpjegonte faktin qe kane fiksimin me piramidat....nese ajo piramide hipotetike vertete ekziston atje, por nese vertete do zbrisnin ketu si qenie te civilizuara me teknologji per te krijuar piramida pse do nisnin jeten me mjete guri e vendbanime neper shpella?
Dmth ok skemi fakte por ekzistojne teori per jeten e mehershme ne Mars, po pse pikerisht te kete piramida :)

gurax

Pan ignoramus
Dakord kjo per faktin se si ka qene Marsi, por po thoja qe seshte me ashtu, perkunder teorive konspirative qe thone se po fshehin realitetine perberjes se vertete te Marsit
Link-u mbi ndodhite ne Mars, i bukur, flm shume :)

Sigurisht. Ironia eshte nje element i te shprehurit i cili nuk kufizohet vetem ne te folur por edhe ne te shkruar, si psh ne shkrimin #4 . :)

Sot Marsi eshte vetem keshtu:
PIA17944-MarsCuriosityRover-AfterCrossingDingoGapSanddune-20140209.jpg