Al-Punk
Still here
Kjo foto e botuar nga Nasa duke pershkruar nje krijim rrymash te krijuara nga derdhjet apo sedimente te tjera ne liqen.

earthobservatory.nasa.gov

Sedimentet e errëta dhe të lehta rrotullohen në qendër të Liqenit të Skadarit (i njohur edhe si Liqeni i Shkodrës), liqeni më i madh në Gadishullin Ballkanik. Ky model tërhoqi vëmendjen e një astronauti në Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor (ISS).
Liqeni Skadar është një liqen karstik që shtrëngon kufirin e Malit të Zi dhe Shqipërisë. Shtë një shembull i një kriptodepresioni, ku pjesë të shtratit të liqenit shtrihen nën nivelin e detit. Kreshtat e lakuara, si kurrizore që ecin paralel me bregun jugor, janë pjesë e Alpeve Dinarike, të cilat përbëhen kryesisht nga shkëmbinj lehtësisht të gërryeshëm si gur gëlqeror, dolomit dhe karbonate të tjera.
Lulëzimi në qendër të liqenit ka të ngjarë përzierjen e sedimentit që është transportuar në rrjedhën e sipërme nga lartësitë më të larta përmes ujit të shkrirë të borës dhe rrjedhjeve të tjera malore. Një burim kryesor i kësaj prurjeje sedimentesh vjen nga lumi Moraca; delta e saj e gjerë zë pjesën më të madhe të bregdetit të Malit të Zi. Deltat e vogla të lumenjve përgjatë skajeve veriore të liqenit gjithashtu kontribuojnë në sediment. Lumi Drin dhe Lumi Bojana konvergjojnë vetëm në jug të qytetit antik liqen-front të Shkodrës, i cili shtrihet në deltën e vogël të lumit Kir. Liqeni dhe këta lumenj përfundimisht derdhen në Detin Adriatik.
Lake Skadar, Montenegro and Albania
The largest lake on the Balkan Peninsula is colored by sediments eroded from the surrounding highlands.