Naiviteti

Djali Adoloshent

Forumium maestatis
Ç'mendim keni ju për naivitetin : Është Sëmundje, Injorancë apo çfarë ?
Mendimi im edhe pse mund te gabohem:

Une me shume e shikoj navitetin tek gjyshi im te cilit i bej disa pyetje dhe ai ben gjasme sikur nuk i di dhe sikur nuk i kupton dhe sado perpiqem t'ja shpjegoj ai prape,nuk kupton gje dhe eshte 65 vjec dhe ne formen me te mire te mundshme nga ana fizike dhe psikologjike...Mbase gabohem por mendoj se ai tregohet naiv vet kastile(dhe nuk e ben vetem me mua,e ben me te gjithe qe tregohet naiv,mbase nga pleqeria qe rri vetem).

Balahk

Locus omnem
Naiviteti nuk eshte as semundje,as injoranc.
thjesht nje qenie e pa djallezuar,qe gjithkush mund te perfitoj nga naiviteti tyre,qe i llogarisin te gjith si vetja,dhe u besojn cdo gjeje qe u thuhet.

Mjer keto per veten,se gjith jeten nuk do jene te afte te kuptojn,se kur ja kane me te futur,edhe kur jo.

Por po habitem qe qe kur keshtu,naiviteti ngaterrohet me semundje?

MysteriousMan

Valoris scriptorum
Naiviteti nuk eshte as semundje,as injoranc.
thjesht nje qenie e pa djallezuar,qe gjithkush mund te perfitoj nga naiviteti tyre,qe i llogarisin te gjith si vetja,dhe u besojn cdo gjeje qe u thuhet.

Mjer keto per veten,se gjith jeten nuk do jene te afte te kuptojn,se kur ja kane me te futur,edhe kur jo.

Por po habitem qe qe kur keshtu,naiviteti ngaterrohet me semundje?
Thua te jete ngjitese?

Balahk

Locus omnem
Naiva zakonisht jane meshkujt,(dmth ne) qe ja dredh gruaja e ato hic se marin vesh gje....

Sa inat i kam keto tipa:D

MysteriousMan

Valoris scriptorum
Keta sjan per inat po per gjynah, megjithate 24h zorre si behesh dot, ceshtje besimi dhe vlerash mbi te gjitha karakteri... Mos te rente per pjese :)

Balahk

Locus omnem
Ato jane ne rregull me veten,as e dine.
hajn buke e flejn gjume.
e naj gje po i lane tjeret.
naivet e shkret

Eléonoré

Valoris scriptorum
Nje njeri qe eshte naiv nuk e di qe eshte naiv.

Me ka ngeleur ne mendje ajo qe nje shoku i shkolles se mesme thoshte per mua. Se isha naive.

Pyeta tim ate dhe ai me tha te njejten gje. Gjithnje e trajtonin si naiv.

Ne nje moment te caktuar e kuptova. Babi ishte shume i drejtperdrejte dhe ashtu si une ai nuk genjente kurre. Ne nje moment kur ne prisnim ngushellime per gjyshen e cila sapo ishte varrosur, im ate beri te paberen. Nje familje evgjitesh, komshinj tanet, qe erdhen per ngushellim ngelen me amaraten gjysem te kafshuar ne goje kur babi i cili i mbante me muhabet u thote: E cfare te presesh nga njerez te tille? Ata evgjite jane!

Te njejten gje bente edhe me myslymanet. I quante goro. Dhe te mendosh qe shoket e tij me te mire ishin goro.

Ai e bente nje gje te tille jo nga keqesia e shpirtit por nga mungesa e dallimit midis njerezve. Ne mendjen e tij te gjithe ishin te bardhe apo te gjithe ishin kristiane.

Elohim