N Subway Line Bronx deri ne Brooklyn! - NYC

Prodigychild01

Primus registratum
N Subway Line Bronx deri ne Brooklyn! - NYC

Dje duke u kthyer nga puna rreth ores 6 te mbremjes, ne Stacionin e Union Square shikoj dy meshkuj me rroba pune te perlyer me boje. Njeri ishte rreth 20 vjec, dhe tjetri rreth 45. Ky i riu thote "shtyje shtyje nje cike ate, futi nje te shtyre".

Me erdhi shume per te qeshur, prandaj ju afrova, dhe fillova ti pergjoj pa thene asgje. Biseda e tyre shkonte nga shkonte dhe kthehej tek seksi. Nuk jua ndanin syte bytheve te femrave qe hynin e dilnin ne tren.

Pas 4-5 stacionesh u fola, dhe filluam te njiheshim. Djali i ri me tregoi per rrugen qe kishte ardhur ne Amerike para nje viti e gjysem. Kishte paguar 17 mije dollare per te shkuar me nje pashaporte fallco greke nga Greqia - Spanje - Venezuele - Kanada me avion dhe pastaj ne rimorkjon e nje kamioni ne Amerike. Cfare rruge e rende, per te punuar ne ndertim diku ne Bronx? A ja vlen i thashe? -- Nuk e di akoma mu pergjigj... Tridhjete vjetet e para jane te veshtira, shtoi pastaj duke bere shaka....

disku

UNI
Re: N Subway Line Bronx deri ne Brooklyn! - NYC

N ne Bronx? :confused:
Tani na habite se un e di qe shkon ne astoria /pf/images/graemlins/tongue.gif
per sa i perket temes nje kusherira ima ndoqi te njejtin itenerar afersisht me te njejten sasi parashe. E keqja qe se e kapen edhe ndenji 6 muaj ne burgun e Las Vegas edhe tani mbas 7 vjetesh r ka morr icik veten nga streset /pf/images/graemlins/frown.gif

Meqe jemi tek NY sot isha tek Metropolitan museum of art. Keni te fala nga Sphinx-at ne miniature /pf/images/graemlins/wink.gif

yankeebronx

Primus registratum

Pse jo Unicorn i shtojme dhe nje linje Bronxit ta bejme me mire sec eshte.

Marisa

Primus registratum

Ka Line N ne Bronx :confused: , Number 6 is more like it.
Megjithesesi ProdigyChild01 edhe mua me ka ndodhur nje ngjarje e tille por ne linjen 6. Ishin dy djem te rinj besoj se punonin marangoz ose bojaxhi, dicka e tille. Une dhe nje shoqe ishim ne kembe dhe filloi te me kapte veshi fjalet qe thonin ato dhe mua me vinte per te qeshur nga cfare gjerash thonin dhe shoqja ime eshte e huaj dhe qe spo merrte vesh se per cfar po qeshja. Kam nje varse me shqiponjen shqiptare dhe ata besoj se e pane se e kisha jashte. Ata e kuptuan qe isha shqiptare dhe filluan te flisnin me ze te ulet me buzeqeshje. Eshte per te qeshur nganjehere kur shef shqiptare neper vende te tilla. Besoj se eshte humbje kot qe te vijne ktu aq te rinj dhe te fillojne pune si bojaxhi...me mire ne shqiperi atehere, te pakten do kishin bere ndonje gje me ato leke qe shpenzuan per te blere viza fallso...

Prodigychild01

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Unicorn:
[qb] N ne Bronx? :confused:
Tani na habite se un e di qe shkon ne astoria /pf/images/graemlins/tongue.gif
per sa i perket temes nje kusherira ima ndoqi te njejtin itenerar afersisht me te njejten sasi parashe. E keqja qe se e kapen edhe ndenji 6 muaj ne burgun e Las Vegas edhe tani mbas 7 vjetesh r ka morr icik veten nga streset /pf/images/graemlins/frown.gif

Meqe jemi tek NY sot isha tek Metropolitan museum of art. Keni te fala nga Sphinx-at ne miniature /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Nuk i di linjat e Bronxit. Megjithate ata ishin ne tren tjeter (4-5 ose 6) dhe u transferuan ke N ne Union Square. Aty i pashe te hipnin une, dhe mundoheshin tju ngjiteshin femrave nga mbrapa...

Nejse morali i historise nuk ishte itinerari i trenave. Me pyesni per Downtown apo Brooklyn i njof mire, po ne Bronx e uptown nuk ja kam shume idene...

yankeebronx

Primus registratum

IceOutBabe pse cfare profesioni keni juve ne New York... ?
Se dija se kishte shqiptare qe udhetonin me trenin 6 te beja nje dore muabet keshtu qe tani e tutje te shofim nga vareset ti njofim. Sa per shqiperine i mire eshte ai vend kur i ke xhepat e ngrohte nga amerika, se ndryshe fara luledielli bordurave do haje...

disku

UNI

edhe un ne B'klyn i kam vene rrenjet prodigy ama linjat e njof /pf/images/graemlins/tongue.gif ....Megjithate sa per koherence dhashe edhe un nje vesrion te shqetsimit tend. /pf/images/graemlins/wink.gif

Red sox suck /pf/images/graemlins/laugh.gif

yankeebronx

Primus registratum

Amin Unicorn dhe une ate mendoj. Treni 4 ne Yankee stadium te con dhe perfundon ne Utica avenue Bklyn...

Prodigychild01

Primus registratum

Nje here tjeter kur isha duke pritur ne stacion te trenit dy goca rreth 20-20 vjec ishin duke e u zene e duke u share ne shqip me nje ton disi te lart.

Edhe kesaj rradhe ju qendroja afer, duke mos bere kontakt me sy dhe i degjoja.

Nga biseda kuptova qe ishin motra. Ziheshin se njera kishte te dashur, dhe tjetra e kishte spiunuar tek prinderit, se nuk ja pelqenete te dashurin.

Nuk me besohej sharjet qe nxirrnin nga goja. Sidomos qe dukeshin qe ishin goca shkolle.

- Te rafte pika ishallah, se po na shkaterron familjen.
- Tu nxifte jeta ishalla.

etj etj etj...

Kje e zene vazhdoi gjate edhe ne tren, dhe kur isha duke dale nga treni ju thashe: "S'keni turp qe ziheni, jeni dhe motra" ... Ato te dyja u skuqen.

Kini kujdes se cfare thoni neper trena me ze te larte se jane plot me Shqiptare qe pergjojne ....

Petroninsja

Primus registratum

Prodigy po ti mer burre i dheut cfare ben degjon robte tu bo muhabet..... hahahhaha papa ca kuriozi.... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
Vini re Vini re New York kujdes nga Prodigy se ja u nxivi faqen... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

I love new york

Primus registratum

duhet te kemi kujdes se Union Square station une e kam pike zbritjeje dhe connection 2 here ne dite /pf/images/graemlins/laugh.gif

Prodigychild01

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *Vogelushja*:
[qb] Prodigy po ti mer burre i dheut cfare ben degjon robte tu bo muhabet..... hahahhaha papa ca kuriozi.... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
Vini re Vini re New York kujdes nga Prodigy se ja u nxivi faqen... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Shqiptaret e kane tonin e larte nga natyra...

yankeebronx

Primus registratum

hey po muziken neper stacionet e degjoni merr se shume po flasim per njeri tjetrin si ju duket muzika klasike spanjolle deri tek moderne...

disku

UNI

Epo si sna ka rastisur te takohemi me njeri tjetrin ne Union Square......Un atje ndaloj 3-4 here ne dite /pf/images/graemlins/tongue.gif
Per me teper Prodigy-n e paskam edhe komshi vetem 4-5 blloqe larg e kishte shtepine.... /pf/images/graemlins/wink.gif

Sot morra 6 ne 14 street edhe ndalova ne Bleecker per te pritur D....45 minuta me vone erdhi breshka...i was piseeddddddd offfffffffff :mad:

Sa per shqipetare para nja 3 javesh kur filloi shkolla kisha nji brune ne klase e lezecme deri diku. Kot se si ra muhabeti pun matematike..edhe me pyeti ...WERE ARE U FROM? Un drejt e drejt i them IM ALBANIAN....O U R? ME TOOOOO....
Epo pik e zeze thash me vete un edhe mundohem ti evitoj Albot /pf/images/graemlins/laugh.gif
Eh mer popull nju jorkez si jena haperda si arrat kur i gju kaqoli :shrug:

I love new york

Primus registratum

uni une do t'i hap syte per ty tashi andej neper Union Square se e kam pa foton tate mgjth e vogel (ajo me bluze te bardhe ke fotoja e Absit) /pf/images/graemlins/laugh.gif

yankeebronx

Primus registratum

Helen Of Troy cfare lagje e NYC-it jeni se shume e keni shkelur Union Square?

Petroninsja

Primus registratum

Hey Helen whats up chika /pf/images/graemlins/smile.gif )
Long time no see.... :wave:

Uni ke te drejte me keto linjat e reja eshte bere lemsh fare smirret vesh ku perfundon, nisesh per Fulton St perfundon ne Broad St, lemsh i vertet. Se kuptoj pse rrisin tarifen 2.00$ kur sjapin nje servis per te qene. Sa per shqipo neper trena gjene me shumice qe nga menyra e te ndenjurit kuptohen pale kur hapin gojen, ulerasin bertasin sikur jane ne pyll thua se daullja e veshit s'ekziston si fjale.
Nje dit me ka ndodhur nje episod goxha interesant, isha duke pritur M train per te ikur ne shkolle dhe binte shi , qendroja afer nje strehe qe te mos me lagte shiu kur aty afer kisha telefonin, sec vjen nje njeri dhe kap receptorin pa me thene fare me fal ose ku e di une. Nejse largohem pak hapa me tutje, kur do ti miku na qenka shqipetare nje meso burre nja 40 vjec, me dialekt korcar mer gruan dhe i thote, " Kam harruar celularin ne shtepi, tani sa po e pashe se kam me vete, dhe fike se po e le hapur do prishet, degjove fike tani se do prishet!!!!" Biseda mbaron me kaq dhe ta shikoje mikun ikte dhe vinte neper platform, thashe me vete po ky nga Hong Kongu vjen, celulari u prishka po ta lesh hapur ... :idea:
Dhe gruaja e gjore si qingj kuptohet smerr vesh nga tekonologjia e fiku.... dhe keshtujaaaa...
Morali i peralles..... e dini vet ju...

disku

UNI

Histori metroshe edhe celularesh kam edhe un nje. Po kthehesha nga puna ora rreth 11:30 pm edhe ne dekalb Ave. hipin ne tren 2 cuna qe nga dialekti dukeshin veriore. kishin nje cell te zi tip motorolla ne dore edhe po e diskutonin me zjarr. Car me terhoqi ishte fakti qe nga biseda mora vesh qe cellin sapo e kishin gjetur diku ne subway station..se ndegjova njerin qe thoshte: e kishin lan mu tek stoli .....
Nuk ju tregova qe isha albo por lexoja NY Postin edhe mendjen embaja tek diskutimi i tyre...kur kaluam tunelin ne B'klyn rreth 9 ave ku cellat fillojne te ripunojne njeri nga ata i ra nje nr edhe po fliste...
-A qiti numer??? po po cellullar eshte e kena gjet.....
Me veinte per te qeshur por nga frika mos me kuptonin e mbajta edhe beja sikur lexoja lajmet e Baseball ne gazeta....
Ehhhhh NY..
nejse ika un naten njerez...shihemi ne union squaretek Union park perballe Virgin megastore. /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

yankeebronx

Primus registratum

Unicorn tani e tutje duhet te flasim ulet se dalim ne gazeta e albforumit...
Po ku ka si te flasesh shqip dhe mua me ka rastisur njehere nje femer shqiptare po shante nje kopuk ne tren anglisht shajti shajti po zgjeti te ngopur pastaj ja ktheu shqip te befsha ate te befsha kete i tha atij dhe ul ne vend dhe psheretiu shyqyr qe u ngopa se zgjeja derman.. hallall motra i thashe ka lezet nje e shajtur shqip...

Alanis

Primus registratum

Si shkohet nga 5-th avennue ne manhatan. kush e gjen ka nje udhetim falas per ne shqiperi. /pf/images/graemlins/laugh.gif