Mosnjohja totale e origjinës së gjuhës shqipe

Demetrio Scutari

Primus registratum
Mosnjohja totale e origjinës së gjuhës shqipe

Është pothuaj e pabesueshme sa persona këtu në Itali, por sigurisht edhe në vende tjera, janë të bindur se shqipja është një gjuhë sllavë...

atman

Forumium maestatis
Re: Mosnjohja totale e origjinës së gjuhës shqipe

Sepse ju arbereshet e sotem nuk kini asgje te perbashket me ata te De Rades, Serembes, te Rafaelo Kamodekes, te Axhezilao Milanos e te shume e shume te tjereve. Ju jini futur vrimave dhe ju vjen turp qe jini shqiptare. Kush nga ju ka botuar ndonje artikull neper gazetat kryesore italiane ku te flitet per gjuhen shqipe dhe prejardhjen e saj? Asnje. Mos me thoni qe ju trajtoheni keq apo me paragjykime, njesoj si shqiptaret e tjere, te sotmit, se do te ishte nje ninanana per foshnjat. S'eshte e vertete.
- Ne Milano, hap librin telefonik dhe shiko sa arbereshe ka. Sa prej tyre jane intelektuale dhe se sa prej tyre kane shkruajtur. Shume intelektuale dhe pak bejne per historine e tyre, per gjuhen, thuajse u vjen turp nga origjina. Fshihuni sepse siç i thone nje fjale: plumbi te ze edhe gropave.

alinos

Forumium maestatis

Ajo qe Atman mund te te kishte thene pa te sulmuar Demtrio nga Shkodra eshte se perderisa vete shqiptaret nuk flasin per gjuhen e tyre, atehere nuk eshte per t'u habitur qe ka keqinformim.
Per me teper edhe sllaveve iu intereson kjo lloj reklame.

Demetrio Scutari

Primus registratum

Mjerisht, shumë nga atë që ka thënë Atmani është e vërtetë, dhe unë jam duke kontribuuar në përmirësimin e kësaj situate së trishtuar (një prej këtyre kontributave është revista arbëreshe për të cilën kam folur në këtë thread)...

Ju përshëndes - Demetrio.

ALPE

Primus registratum

Ne radhe te pare, urime per Dhimitrin. Ne fund te fundit nuk eshte kaq e lehte te flasesh shqipen dhe te gjithe e dine kete fakt.
Çfare gazete eshte kjo qe i referoheni?

Demetrio Scutari

Primus registratum

Është mujorja "Jeta Arbëreshe", për të cilën kam folur tashmë në këtë forum...

jack owar II

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Demetrio Scutari:
...(një prej këtyre kontributave është revista arbëreshe për të cilën kam folur në këtë thread)...

Ju përshëndes - Demetrio.
në këtë rrjedhë...

t'huejt mendojne ** shqipjan asht sllave, sepse shqipja kryesisht msohet n'katedra t'sllavishtes e t'gjuheve t'evropes juglindore...
pytja asht pse akademiket e kane fute shqipen n'ate kateder?

jack owar II

Primus registratum

[qb] Sepse ata akademikë, siç duket, nuk dinë asgjë... [/qb]
tungatjeta e ndera dimiter,

me thane ** ata s'dine asht bajagi trimni, po get ** s'asht larg s'vertetes...
mirepo, ka gjase ** edhe kane pritue me e themelue ni kateder t'vecante per shqipen, tuj qene se shqipja s'ka afri me asnji gjuhe qeter...

kastriot

Primus registratum

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

kastriot

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jack o'war ][:
[qb]
tungatjeta e ndera dimiter,

.......... edhe kane pritue me e themelue ni kateder t'vecante per shqipen, tuj qene se shqipja s'ka afri me asnji gjuhe qeter... [/qb]
:tipsy: :tipsy: :tipsy: