Misteri i botes se xhindeve

ased

Primus registratum
Misteri i botes se xhindeve

Po e hap kete teme per diskutim me shprese qe te zgjerojme njohurite tona rreth mistereve si ky dhe per te njohur pikpamjet e njerezve rreth ketij misteri .

ased

Primus registratum
Re: Misteri i botes se xhindeve

Mbase disa nuk i besojne . Si do qofte cdo kush ka te drejten e mendimit .
Po e filloj kete diskutim duke treguar dicka qe kam degjuar per xhindet .
Kam degjuar se xhindet e kane orgjinen prej zjarrit dhe kane fuqi te shnderrohen ne forma te ndryshme .
Sic kane mundesi te futen edhe ne trupin e njeriut .
A nuk u ka qelluar ndonjehere ne gjume kur je ne nje gjendje ndermjet gjumit edhe zgjimit kur bllokohesh fare nuk leviz dot as nuk i hap dot syte te duket sikur dikush te ka bllokuar ?

Gysi

Primus registratum

Kjo teme nuk ka te beje fare me filozofine!

Nuk e di a vlen ne vetvete si teme, dhe nese duhet fshire, por te pakten ketu nuk mund te qendroje.
Keshtu po e spostoj tek teologjia!

Has

Primus registratum

Bota e xhindeve nuk eshte aq shume mister, te pekten per disa njerz jo.
Ka shume qe i mendojne si qenje mistike ose frut i imagjinates njerzore, siq ka dhe qe besojne ne to.
Besimi ne Zot e ne krijesat e tij ne fakt lidhet me ket gje, beson at qe ndjen te besosh.

Personalisht besoj ne to, dhe kam fakte te besoj ne to, fakte qe as e kam ner mend ti them ketu pasi jan thellsisht personale.
Pak fjale per to:
Jan krijesa qe jetojne ne nje dimension tjeter te kesaj bote, arrijne te shfaqen ne momente te caktuare e ne vende te caktuara.
Jan krijuar per tu sunduar nga njerzit por jo pak her ndoll e kunderta e kjo per te vetmen arsy se njerzit humbin besimin tek vetja.

kaq per sonte, nje nat tjeter me shume.

Cleopatra

Forumium praecox

Ok Diabulus do pres deri heren tjeter qe te shkruani "tjerat" sa i perket gjindeve...me pelqen te di me shume se ca keni shkruar...nese eshte e mundur kuptohet...flm.

Cleopatra

Forumium praecox

Well kam degju qe mundet te jet thjesht psikollogjike
ose mbeturina nga perrallat e tregimet qe ne femijeri
ose fiksime nga nje arsye a tjeter
po ti besojme?
a ekzistojne ?
Une besoj ne alien,shpirta...e kudo pse mos ti besoj qe jan dhe ato...po kur te hyn ne trup ased ,hah ke shkruar te hyn ne trup...po keq a arrijn te te bejn?pervec prekjes,arrijn te te vrasin,sic jan shenja...marka ne lekur,apo cadogjeje tjeter?

hmmm con buona volonta e me besim te plot te zoti mendoj se ska vend per tjer...pasi dihet qe tjeret jan sekondar...po pse nganjeher sesht aq e leht ti heqin nga mendimet,apo endrrat?
pse keto qenie vijn tek ne njerzit?

kam shume pse per kete tem...pra nese keni ndonje gje flm nese i shkruani.

Has

Primus registratum

Po qe se do te dish te verteten rreth tyre kjo e vertet nuk shkruhet ketu, e po ishe dakort e vazhdojme ne pm ose ne email si te duash.

Gegë

Primus registratum

Nje fantazem pyet nje tjeter fantazem; A beson te njerzit?

Al-Punk

Still here

Edhe mitologjia shqiptare njeh krijesa me tipare te njejta si Xhindet.
Psh ashtu sic kur ecet ne zona te pabanuara flitet me ze te larte qe te mos "shkelen" xhindet, ashtu dhe per zanat ne eposin shqiptar, duhej folur e kenduar qe ta degjonin qe po kalojne njerez e te mos i shkelje.