Microsoft .NET

Albert

Primus registratum
Microsoft .NET

Pas nje mungese te gjate, sot pata pak kohe per ti hedhur nje sy albforumit, dhe si zakonisht pjeses se programimit dhe fatkeqesisht vura re se pothuajse asnje teme nuk kishte te bente realisht me programimin...por me viruset, provimet, messenger...

Meqe vete merrem kryesisht me .NET dhe C# po hap nje teme per te diskutuar mbi gjithcka lidhet me te (jo te tipit "Kush me shkruan nje program qe mbledh elementet e vektorit ne C#"). Kjo perfshin C# Programming, ASP.NET, CLR, Windows Forms, ADO.NET, MONO e te tjera.

Gjithe te mirat,
Albert

Albert

Primus registratum
Re: Microsoft .NET

Me teper doja ta dija sa vete punojne me te, me cfare merrem me teper, ne cfare niveli, etj...

ludwig

Primus registratum

vet kam provuar c# dhe .net por nuk me pelqyen. keto kan filluar ti ngjajne vbasic qe e une urrej. ne visual basic ben 'program' te madh por te ngatht dhe shpesh jo funksional(per me shume nuk eshte as program sepse nuk eshte i lidhur fare me sistemin por vetem me msvbvmxx.dll dhe ky ifundit i ben te gjitha). fatmiresisht c te jep me shume vend per 'manovrim' dhe programi qe del eshte shume i shpejt.
une perdore vc++ dhe sa per programim ne win32 jam shume i kenaqur. ne vc++ ke ne dore gjithecka. mbase te merr ca kohe dhe nerva por ama merr edhe nje program qe ja vlen (po flas per win32 application te paster, pa mfc dhe budalliqe te tilla). me tej, nqs fut edhe ca kode asm ne vc++ merr me te vetet nje gje gjigante. nuk e kam studiuar mire c# por me sa kam pare nje program prej c# eshte i lidhur me 765996876876 librari e dll. dmth per te perdorur keto programi duhet te kesh te gjitha ato librari e dll.
me vc++ merr nje program qe eshte i lidhur vetem me dll e sistemit(ose nqs i krijon ti te tuat edhe i lidh eshte tjeter pune) kernel.dll, user.dll edhte gdi.dll per grafike, etj. kuptohet qe resultati me i mire merret me nasm por per projekte te medhaja eshte e vershtire.

.net eshte jo vetem per win32 application kuptohet por sa per kete te fundit eshte e kot ta perdoresh.

shendet

Albert

Primus registratum

ludwig, ke pjeserisht te drejte...Eshte e vertete qe vc++ eshte shume i shpejte dhe ka shume me pak dependencies, por .NET ka shume perparesi te tjera qe kane te bejne me RAD (Rapid Application Development). Ndertimi i nje programi te permasave reale eshte teper i veshtire ne VC++, per te mos thene i pamundur.

Kurse krahasimi me VB eshte teresisht i gabuar. Jo .NET ne pergjithesi qe nuk ka asnje lidhje, por edhe vete VB.NET ka vetem sintaksen pjeserisht te njejte me VB.
Krahasuar me VB,.NET eshte shume perpara dhe komplet ndryshe.

koperton

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Albert:
[qb]Meqe vete merrem kryesisht me .NET dhe C# po hap nje teme per te diskutuar mbi gjithcka lidhet me te (jo te tipit "Kush me shkruan nje program qe mbledh elementet e vektorit ne C#"). Kjo perfshin C# Programming, ASP.NET, CLR, Windows Forms, ADO.NET, MONO e te tjera.

Gjithe te mirat,
Albert [/qb]
Kush mund te shpjegoje me pak fjale po deshi me shume ska rendesi cfare eshte kjo .NET. Di pak VB,VC++ nuk e kam haberin e ASP etj. Futuni ne kolona informative. Te mesoj si njohuri siperfaqesore.

ludwig

Primus registratum

[qb]Kurse krahasimi me VB eshte teresisht i gabuar. Jo .NET ne pergjithesi qe nuk ka asnje lidhje, por edhe vete VB.NET ka vetem sintaksen pjeserisht te njejte me VB.
Krahasuar me VB,.NET eshte shume perpara dhe komplet ndryshe. [/qb]
nuk thashe qe eshte njesoj me vb. kur e krahasova nenkuptova faktin qe per pak kohe dhe duke shkruajtur pak krijon nje program shume te madh. Por ne kete menyre humbet kontrrollin e shume detajeve qe te gjitha se bashku mbeten jo thjesht detaje. Kjo ndodh me vb.
Ka mundesi qe une te jem gabim; nuk e kam studiuar mire .net

shendet

Albert

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kopperton:
[qb]
[qb]Meqe vete merrem kryesisht me .NET dhe C# po hap nje teme per te diskutuar mbi gjithcka lidhet me te (jo te tipit "Kush me shkruan nje program qe mbledh elementet e vektorit ne C#"). Kjo perfshin C# Programming, ASP.NET, CLR, Windows Forms, ADO.NET, MONO e te tjera.

Gjithe te mirat,
Albert [/qb]
Kush mund te shpjegoje me pak fjale po deshi me shume ska rendesi cfare eshte kjo .NET. Di pak VB,VC++ nuk e kam haberin e ASP etj. Futuni ne kolona informative. Te mesoj si njohuri siperfaqesore. [/qb]
.NET eshte shume gjera dhe eshte e veshtire te shpejgohet me disa rreshta. Me shume mund te mesosh tek http://www.microsoft.com/net/

koperton

Primus registratum

Une <<NUK DUA>> te mesoj .NET. Une 5 rrjeshta desha sa per njohuri siperfaqesore. Faleminderit per link. E shpenzoj kohen per sanity check me Albforumin jo te mesoj .NET.

Al-Punk

Still here

Berto nuk eci tentativa jote per te rekrutuar partizane qe te mesojne .NET! /pf/images/graemlins/smile.gif

109UV

Primus registratum

Mesimi i .NET do lexim e pune dhe nuk behet ne nje forum. Une per vete jam shume i interesuar ne .NET dhe mundohem ta perdor sa me shume te jete e mundur...

koperton

Primus registratum

Fillimisht postuar nga 109UV:
[qb] Mesimi i .NET do lexim e pune dhe nuk behet ne nje forum. Une per vete jam shume i interesuar ne .NET dhe mundohem ta perdor sa me shume te jete e mundur... [/qb]
Sigurisht ke lexuar njohuri fillestare. ka mundesi te besh 15 rrjeshta me pak fjale. Nuk kam durimin te lexoj 400 faqe libri ose faqe ne web cfare eshte .NET.

You owe a lot to me for explaining PVC word by word. Actually everybody owes me explaining .NET their version in 5 lines.

109UV

Primus registratum

[qb]Sigurisht ke lexuar njohuri fillestare.
You owe a lot to me for explaining PVC word by word. Actually everybody owes me explaining .NET their version in 5 lines. [/qb]
Duhet ta ulesh arrogancen dhe prepotencen, e para. E dyta, nuk kam nevoje te ma shpjegosh ti PVC sepse kam aq njohuri sa ti lexoj dhe kuptoj shpjegimet teorike per shume teknologji, PVC eshte thjesht nje term per qarqet virtuale qe krijohen ne rrjete, asnje gje e re ketu. E treta, une merrem me .NET shume me teper se sa nje fillestar, por dhe nuk kam reklamuar qe jam ekspert sepse nuk jam. Ideja eshte qe duhet ta ulesh tonin sepse nuk e marr vesh me ke gerricesh ketu.

Nqs do nje shpjegim me 5 rreshta per .NET, ja po ta jap une sipas asaj qe kuptoj une. .NET ka disa aspekte.
1 - Mund te shihet si nje ristrukturim i librarive te MFC, eshte nje librari hierarkike sipas modelit te programimit Object-Oriented, por qe tashti (dhe me cdo version te ri permban me shume) te jep akses ne shume API te Windows.

2 - Ofron menaxhim automatik te memorjes, ne menyre qe te mos kesh nevoje te merresh me memorjen nese nuk ke nevoje, por ta jep mundesine qe te besh dhe menaxhim manual nese ke nevoje.

3 - Ofron uniformitet ne kompilim (pseudo), te gjitha gjuhet qe suportojne .NET, jane nja 30 me duket, kompilojne ne te njejten baze, prandaj mund te programosh me VB.NET dhe te njejtin komponent ta perdoresh pa asnje modifikim ne C#, apo ndonje gjuhe ekzotike si Eiffel.Net

Me duket se i bera me shume se 5 rreshta

ludwig

Primus registratum

dini ndonje link se ku mund te marr visual c++ .net (e kam fjalen falas, se me leke ta sjellin edhe ne shpi po deshe)

shendet

koppertoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga 109UV:
[qb]
[qb]Sigurisht ke lexuar njohuri fillestare.
You owe a lot to me for explaining PVC word by word. Actually everybody owes me explaining .NET their version in 5 lines. [/qb]
Duhet ta ulesh arrogancen dhe prepotencen, e para. E dyta, nuk kam nevoje te ma shpjegosh ti PVC sepse kam aq njohuri sa ti lexoj dhe kuptoj shpjegimet teorike per shume teknologji, PVC eshte thjesht nje term per qarqet virtuale qe krijohen ne rrjete, asnje gje e re ketu. E treta, une merrem me .NET shume me teper se sa nje fillestar, por dhe nuk kam reklamuar qe jam ekspert sepse nuk jam. Ideja eshte qe duhet ta ulesh tonin sepse nuk e marr vesh me ke gerricesh ketu.

Nqs do nje shpjegim me 5 rreshta per .NET, ja po ta jap une sipas asaj qe kuptoj une. .NET ka disa aspekte.
1 - Mund te shihet si nje ristrukturim i librarive te MFC, eshte nje librari hierarkike sipas modelit te programimit Object-Oriented, por qe tashti (dhe me cdo version te ri permban me shume) te jep akses ne shume API te Windows.

2 - Ofron menaxhim automatik te memorjes, ne menyre qe te mos kesh nevoje te merresh me memorjen nese nuk ke nevoje, por ta jep mundesine qe te besh dhe menaxhim manual nese ke nevoje.

3 - Ofron uniformitet ne kompilim (pseudo), te gjitha gjuhet qe suportojne .NET, jane nja 30 me duket, kompilojne ne te njejten baze, prandaj mund te programosh me VB.NET dhe te njejtin komponent ta perdoresh pa asnje modifikim ne C#, apo ndonje gjuhe ekzotike si Eiffel.Net

Me duket se i bera me shume se 5 rreshta [/qb]
Yikes! Snide comments.
Megjithate faleminderit per spjegimin.

fitims

Primus registratum

Une e perdor c# dhe .NET qe dy vite dhe mund te te them se me pelqen shume.

Para kesaj kohe kam perdor Delphi dhe VC++ (ATL), por mund te te them se C# e favorizoj per shumicen e gjerave perveq kur nuk kam rrugedalje tjeter.

Ju pershendes

Admirali

Primus registratum

Per ju qe nuk e dini, PVC eshte akronim i kimikatit Poly Vinyl Clorur.

/pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

koppertoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Admirali:
[qb] Per ju qe nuk e dini, PVC eshte akronim i kimikatit Poly Vinyl Clorur.

/pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Thuhet: Poly Vinyl Klorid ose Poly Vinyl Chloride ne anglisht.

Klorur. Emer qe duhet shtuar ne liste. Admirali TWO thumbs UP!

Ti i paske gabuar te tera me emer me cfare eshte. Nuk eshte "kimikat so to speak" se para se te shkruash shiko tastieren 7 here se keshtu thote Kurani ose 4 here sipas Bibles. Tastiera eshte mbulesa Hardened PVC. PVC eshte Plastike. PVC tjeter eshte Private Virtual Circuit. Se keni degjuar PVC? Po cfare kompjuterista jeni juve more qe nuk dini PVC. Turp. Kujt i plasi.

med_597_53.jpg

TWO thumbs UP per YugoPlastika! Keshtu eshte kur neuronet ja kane kaluar shpejtesise se drites se tru. Punon truri overdrive. Pin Point the highlights. Shikoja cilimi basketball! Yikes! Heh. Keni qene te tifoze te ekipeve si YugoPlastika, TOni Kukoc???
Tifoz te Divac & Stojakovic te Sakramentos, Arizona?

My $ 0.02 in Albanian education in Chemistry, Computer Science and Sport. $0.02 prape nuk eshte falas. Can I bill Albforumi?

109UV

Primus registratum

dashnorin serb e ke qe nuk le muhabet pa na nxjerre ndonje reference serbe?