MENTALITETI

Kordelja

Valoris scriptorum
MENTALITETI

Te gjithe ne e ndjejme peshen e tij dhe askush nuk e mohon dot qe ka ndikime.Ndikime nga shtysat qe jep familja, nga ato qe jep rrethi shoqeror.
E ndiejme peshen e tij kur ai bie ndesh me ate c'ka ne mendojme qe eshte e drejte per tu bere por sa keq qe s'mund ta bejme pasi prishim etiken, "normalen", ose e thene ndryshe "te mireprituren.
Gjithmone kam pyetur veten; C'na ben te revoltohemi kaq shume, mos valle ngaqe e konsiderojme veten jashte tij, apo mos valle po perpiqemi te dnryshojme dicka??!!
A po ia arrijme???!!!
Duhet filluar nga vetja !
KJO ESHTE RRUGA ME MIRE!

E CILAT QENKAN ATO GJERA QE NE DO TE DESHIM TE NDRYSHOJME NE BOTEKUPTIMIN DHE KENDVESHTRIMIN E SHOQERSIE SONE ?!
C'duam te crrenjosim njehere e mire nga kjo pengese apo eshte me mire te mos jete fare.
Mentaliteti eshte pashaporta e shoqerise, ajo c'ka e ben ate te dallohet nga nje tjeter, shume e veshtire per t'u nderruar, nganjehere mbytes, vrases.
Shume njerez nuk bejne ate qe duan per arsye se druhen nga paragjykimet si pasoje e ketij mentaliteti.

A nuk duhet nje perpjekeje per kete?!

Po si?!
Duke bere 'te teket pa patur rendesi s'e c'thone ?!
Duke sjelle natyrshem mentalitete te tjera?! Po a mjaftojne keto te sjella nga nje grup njerezish te edukuar tej Shqiperise?!
Per nje gje jam e sigurt: KY MENTALITET QE ESHTE SOT MBYT.

bobo

marksist-enverist
Re: MENTALITETI

Mentaliteti-n;e verejm,atehere kur vrasim mendjen pas pasojave!,sepse,per shoqerine tone,eshte bere nje fenomen,fantazem,percaktues!?,kjo eshte dhe aresyja,qe shoqerin tone do ta shoqeroje edhe per shum ...(kohe),deri sa te arrije nje shkalle me pasive.
un mendoj,qe mentaliteti ekziston edhe ne te ashtequajturen "shoqeri e civilizuar",por me vecantite e tij...kurse per shoqerin tone,eshte i "pameshirshem",pasi`qe perfshin cdo aspekt te jetes,ndikimi i tij,dhe eshte kthyer ne nje forme te pavetdishme "vetvrasjeje".
/pf/images/graemlins/frown.gif -bukuri qe vret-(Migj.)

Ela_001

Primus registratum

Mentaliteti eshte si puna atyre shinave, si ti shtrosh ashtu do veje dhe treni, ne kete rast i referohem nje populli. Edhe pse mentaliteti shqiptar ka shume te mira pasi vlerson tepr familjen dhe te afermit gjithashtu dhe zhvillimin personal perfshire ketu ate akademik, perseri ka dhe shume mangesi. Ne nej vend tjeter ne forum diskuteohet morali i mashkullit dhe si per te qene ironike ne fakt aty diskutohet ai i femres.

Edhe pse ky i fundit ka ndryshuar konsiderueshem perseri eshte vrases per shume femra shqiptare. Duhet te jesh teper e forte dhe te kesh kaq konfidence ne vetvete per ta injoruar. Dhe gjate rruges kur ben kete do hasesh kaq veshtiresi deri sa te mesosh ta injorosh. Problemi eshte qe injorimi nuk eshte nje zgjidhje finale, eshte thjesht momentale. Po si mund ta ndryshojme valle.

Pergjigja eshte nuk e di egsaktesisht si, por di qe fillesa eshte tek meshkujt shqiptare ne radhe te pare pasi te kemi krijkuar konfidencen ne vevtete .

RediRock

Primus registratum

mendoj qe mentaliteti eshte nje fatkeqesi qe fatmiresisht te ndikon aq sa e lejon te te ndikoje. personalisht, kam qene gjithmone delja e zeze ne mes te kopese. gjithmone kam deshiruar te shkoj kunder rrymes dhe te zakonshmes. ne keto perpjekje gjithmone jam ndeshur me te famshmin MENTALITET dhe disa beteja dhe i kam humbur. por gjithmone kam ecur me parimin qe nobody loves me as much as i love me, dhe askush nuk ma do te miren sac ja dua vetes te miren ndaj askush nuk mund te me thote se si te veproj, cfare eshte e mire apo cfare eshte e keqe per mua, cfare eshte e mundur dhe cfare eshte e pamundur. MENTALITETIN e kam mposhtur perfundimisht dhe refuzoj te bej dicka ne nje menyre sepse keshtu e bejne gjithe te tjeret. gjithmone veproj bazuar ne ate cka mendoj se eshte e drejte dhe jo ne ate cka mentaliteti mendon qe duhet te veproj.

ps. te falenderoj per temen. pasi lexova gjithe mesazhet per lidhjet me te huajt, apo shqiptaret dhe racizmi, apo ekzistenca e zotit e ku di une sa te tjera, kuptova qe shume njerez jane pre e famekeqit mentalitet dhe nuk e kuptojne qe eshte dhe nje bote tjeter atje tutje pertej ketij mentaliteti. shpresoj qe kjo teme, te ndihmoje sadopak ne ate drejtim :thumbsup:

Ela_001

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Baltimore's Finest:
[qb] gjithmone kam deshiruar te shkoj kunder rrymes dhe te zakonshmes. ne keto perpjekje gjithmone jam ndeshur me te famshmin MENTALITET dhe disa beteja dhe i kam humbur.

MENTALITETIN e kam mposhtur perfundimisht dhe refuzoj te bej dicka ne nje menyre sepse keshtu e bejne gjithe te tjeret. gjithmone veproj bazuar ne ate cka mendoj se eshte e drejte dhe jo ne ate cka mentaliteti mendon qe duhet te veproj.
_________

e dashur,

ndaj nje mendim te ngjajshem me ty. Kur vete kunder rrymes njerezit te shiukojne like there is sth wrong with you, kur ne fakt cfare ben ti eshte thjesht jeton jeten tende gje qe tu dha si e drejte qe ne momentin e lindjes. Po permbledh dicka nga Proust qe po e lexoja kete mengjes: Personaliteti i njeriu formohet me perceptimin e atij ne shoqeri, edhe menyra si njerezit shikojne tiparet dhe sjelljen tende formohet po nga ky perceptim.

Dhe eshte e vertet qe duhet te jesh shume e forte ndaj dhe une i admiroj njerezit e tille. Se eshte shume e thjeshte te besh ate qe te tjeret presin prej teje, por teper e veshtire te besh te kunderten.

gesti

Primus registratum

Desha tju pyesja : Njeriu e ndryshon shoqerin apo shoqeria njeriun?

cokus

Primus registratum

un do te doja qe te kthehesha pas ne kohe ne fillim te viteve 70 ku asnjonit nuk i hate me fol per mentalitetin.love me two times babe, love me twice today, love me two times babe, im going away
love me two times babe, one for tom one just for 2day, love me two times im going away!
:rockband: peace!

nike palkola

Primus registratum

Edhe ne Shqiptarët jemi viktima të opinionit e mentalitetit. Duhet me jetuar sipas principeve të Dashurisë, dhe duhet me shkuar pas ndjenjave të zemrës, e edhe me sjell diçka të re, siç kanë bërë njerëzit gjithmon, dhe e kanë thyer edhe traditën. Ata që e kanë çliruar veten nga opinioni edhe kanë sjell risi dhe gjëra me vlerë! P.sh. sikur të mos ishte shkuar kundër mentalitetit, ende ishin lidhur martesat qysh në djep dhe me shkues (mësit) etj.
Liria, si çdo liri, edhe ajo personale duhet të fitohet dhe jetohet dhe është shumë e rëndësishme!

RediRock

Primus registratum

ela shpresoj mos te te ndryshoje opinion por jam I jo E. e kuptoj qe femrat kane me shume beteja me mentalitetin se ne meshkujt por dhe ne kemi mjaft, me beso. faleminderit per mirekuptimin

Ela_001

Primus registratum

uppssss, me fal kujova se ishe gocë e tu drejtova me e ne vend te i, lol :smash:

anabella

Primus registratum

Une nuk e denoj mentalitetin, qofte ky dhe shqiptar apo i huaj. Cdo popull eshte i bukur dhe i lumtur ne mentalitetin e vet.

Kordelja

Valoris scriptorum

Mentaliteti eshte kufi mes vetes dhe atyre qe gjejne te drejten te "gjykojne" PARA dhe PAS (formo fjale me mentalitetin me keto parashtesat!!), cuditerisht.

Pragmatiste

Primus registratum

Ne nuk mund te jetojme vetem, te izoluar. Shoqeria na detyron te pranojme mentalitetin, per te qene pjese e saj. E mira eshte bashkejetosh sa me rehat me te

Danae

Primus registratum

...me nje fjale mentalitet e kompromis,deri ne ate pike sa kompromiset apo mentaliteti lejon origjinalitetin...

bona

Primus registratum

cdo "group" njerzish ka mentalitetin e tij.

nje group shqiptaresh qe jeton ne vermosh dhe eshte expozuar vetem me groupin e tij do kete mentalitet "vermoshian". ( vermoshi eshte o ne mirdite o ne puke)

nje group njerzish ( shqiptare) , nga vende te ndryshme te shqiperise dhe qe jetojne psh ne NY qe jetojne njerez nga e gjithe bota cfare mentaliteti ka?

krahaso nje shqiptar nga grupi i pare me kete te dytin?

kur shqiptaret ishin bashke me njeri tjetrin ne kohe te enverit te njifshin dhe kushurinjte e dyte e te trete dhe po s'te pelqyen me ju mush menja te lishin pa martu. right?

D-J

Forumium maestatis

postuar nga Alinos:
mentaliteti = paragjykim
-------------------------

Shaka ke bere apo jo :lol: ?

p.s mire te tjeret po edhe ti moj mbese :confused: check yr purse /pf/images/graemlins/laugh.gif

alinos

Forumium maestatis

kur njeriu ne nje forum virtual jep nje mendje, perpara se ta jape nuk kontrollon te gjithe librat e vet dhe jep perkufizime akademike. Ne rastin konkret mbesa jote, dha nje mendim nisur nga nje gjendje shpirterore e castit dhe nga dicka qe e shqeteson, te cilen nuk desha ta shtjelloj!
Nese ty nuk te pelqeu me ngel ne klase, ose mos me blej akullore sot xhaxhi, s'me ngel hatri :wink:

ah, une kur citoj jap burimit nuk bej si gje e mencur qe ka shpikur llampen apo rroten e qerres! /pf/images/graemlins/wink.gif