Me degjon?!

Goca

Primus registratum
Me degjon?!

I lexon dot rreshtat e pashkruar qe jane shtypur ne shpirtin tim?! E di se sonte , ashti si mbreme, do mendoj perseri per ty?! Me kujton gjate dites valle?! Apo je i zene aq shume me pune sa as numrin tim s`e mban mend me?! A ke imagjinate, apo ajo tu venit ashtu si kujtesa?! Si e kalon kohen kur pushon?! Mbyll syte dhe perpiqesh te flesh apo perpelitesh ne shtrat derisa te gjesh menyren per te mos kujtuar?! E di se une fle me copa?! E di se enderrat qe shoh jane me shume ato me sy hapur?! Ke pare ndonjeher valle pertej dritares se dhomes tende ne drejtimin jug-perendim?! Si te eshte dukur flladi i panveres kete vit?! E di qe une mendoj se s`ka ardhur akoma pranvera?! Valle a genjehesh edhe ti lehte nga prozat e poezite e dashurise?! Kujt i kerkon ndihme nese dikush te lendon?! Ka te tjere qe jane si ty?! Me degjon apo jo?!

Ema

Goddes
Re: Me degjon?!

A ka mundesi qe ne t-i mbushim mendjen vetes se kemi dashur,vetem per tu justifikuar moralisht?
A eshte e mundur te na peshoje dikush ne kujtese i dahsuri,si pasion dhe ere e marre sa ti veme emer te atille vec per te justifikuar gabuimet tona?
A eshte e mundur qe kujtesa te deformoje kujtimet vetem per te mbrojtur veten nga tmerri i vetes?
Dhe aq me shume a ka mundesi qe une te jem duke shpikur pyetje per te mos panuar,per te shtyre dhe percmuar ato qe s-me pelqejne ne te kaluaren ?

Mua me cudisin pershembull endrrat e mia te cudistshme,me debore dhe gjak,me vazo ejshile ne mes te acarit dhe akullit.Me cudisin rruget pa asnje mjet me shpejtesi te cuditshme.Me cudisin ato qe mbesin brenda subkonshit tim sikur te mos isha une fare.Shikoj mbiunin qe me kercenon me gisht mengjeseve.

E verteta e dashur Penelke eshte qe ne do kerkojme pafundesisht arsye,do bindemi vazhdimisht se kemi te drejte,se po te ndiqej ndonje rrjedhe llogjike e normale gjerat as nuk do ishin fare keshtu.
Por a qendron ne piken e magnetit mes teje dhe nje mashkulli mbetet gjithnje e tille.E nese nuk ka qene fare me mire keshtu.
Nuk vlen ti kendosh te vdekurve,as pasioneve qe shkuan,as varreve qe ngre brenda vetes.

E rendesishme eshte te mesosh te njohesh te tjeret.E rendesishme eshte te kuptosh e mbi te gjitha te mbash perhere para gjoksit mburojen,ne menyre qe shpata e armikut te mos te te lere plage.

Besome,me mire keshtu...

:wave:

Goca

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Fragile:
[qb] Nuk vlen ti kendosh te vdekurve,as pasioneve qe shkuan,as varreve qe ngre brenda vetes.[/qb]
Ah e dashur Ema!
T`i kendosh te vdekurve ben pjese ne traditen tone. Keq a mire, na e kane rrenjosur ne shpirt, madje po s`u kendove te afermve kur vdesin, do te te shikojne keq bota. :eek: E me thene te drejten , nuk me vjen keq hic te kendoj nje kenge dhimbshurie para nje te vdekuri. Ato Oiiiiii-te e plakave te mbeshtjella me shamite e zeza, a nuk te therin shpirtin?! Po shpirtin e te gjalleve ama. Atyre qe u rrijne rreth e rrotull me shikimin fiks mbi nje trup te vdekur te vendosur ne mes te dhomes.

Pasioneve qe shkuan...
Atyre do i kendoj perjete. Preferoj te kendoj per dicka qe jetova, sesa per endrra te se ardhmes qe ndoshta mund te jene shume me te bukura ne aparence, por jane boshe brenda. Me e mira do ishte ti kendoja te tashmes ne fakt, vetem se per kete duhet dhe pak kohe.

Varreve qe nger brenda vetes....

Nuk me pelqeu fare kjo shprehja jote. /pf/images/graemlins/frown.gif Ne vetvete eshte e pamundur te ngresh varre. Si mund te krijosh gropa ne trup e ne shpirt?! Une perferoj ti kem kompakte, se perndryshe me fershellen era nga te kater anet e s`dua te behem shoshe. /pf/images/graemlins/wink.gif

P.S: Me degjon. /pf/images/graemlins/smile.gif

Princi i Bardhe

Primus registratum

shhhhhhhhhtttt mos bertit...
eshte me mire te mos imponosh te te degjojne keshtu i dallon ata qe me te vertete duan te te degjojne /pf/images/graemlins/frown.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

Me imponohet te ndjek kete teme pasi gjej diskutime te mrekullueshme. Nese Penelja VG nuk e ka problem do ja them fjalen time ne nje moment te dyte...

Presidenti

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Penelja e V.G.:
[qb] I lexon dot rreshtat e pashkruar qe jane shtypur ne shpirtin tim?! E di se sonte , ashti si mbreme, do mendoj perseri per ty?! Me kujton gjate dites valle?! Apo je i zene aq shume me pune sa as numrin tim s`e mban mend me?! A ke imagjinate, apo ajo tu venit ashtu si kujtesa?! Si e kalon kohen kur pushon?! Mbyll syte dhe perpiqesh te flesh apo perpelitesh ne shtrat derisa te gjesh menyren per te mos kujtuar?! E di se une fle me copa?! E di se enderrat qe shoh jane me shume ato me sy hapur?! Ke pare ndonjeher valle pertej dritares se dhomes tende ne drejtimin jug-perendim?! Si te eshte dukur flladi i panveres kete vit?! E di qe une mendoj se s`ka ardhur akoma pranvera?! Valle a genjehesh edhe ti lehte nga prozat e poezite e dashurise?! Kujt i kerkon ndihme nese dikush te lendon?! Ka te tjere qe jane si ty?! Me degjon apo jo?! [/qb]
:cool:

Goca

Primus registratum

Fillimisht postuar nga S6T6N6:
[qb] Nese Penelja VG nuk e ka problem do ja them fjalen time ne nje moment te dyte... [/qb]
Ekziston edhe tema "momente" tek letersia... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Danae

Primus registratum

tek e hapja faqen nuk shihja tjeter vetem ca shkronja e dora ime ish e ngathet mbi tastieren e zeze,shume larg nga gjithcka e perditshme e shume larg nga zhurma e germave...
Ja dikush po flet ne nje gjuhe qe une fare mire e kuptoj e cuditerisht kam shume deshire t'i pyes nga cili qytet??
kur kam pershkruar dikur karakterin e nje mikut tim qeshja me faktin se ngjante me dicka qe levizte e kthehej ne qender dikush tjeter me tha se ky ish karakteri i djemve e nuk kuptoi se ne ate momente une pershkrohesha nga nje dridhje brenda meje qe vetem ata qe me njohin mire perceptojne.fundja ne nuk jemi shume te ndryshem ose une kam nje karakter unisex qe me te jetoj jashte nje rregulli...oh eshte budallallek sot te kerkosh te futesh nje njeri ne nje thes njengjyresh...
per ty qe pyet veten ne te degjon...
Po deshe te tregoj qe tani se cfare do te ndodhe...mjafton qe ti te kthehesh dhe te vizitosh qytetin...dhe po e deshe gjithcka do jete...mendo mire nese e do...

Danae

Primus registratum

me degjjon tek ritmi i zemres eshte shume i dobet??
me degjon tek gurgullima e gjakut i ngjan nje shattervani te vogel??
Me degjon tek zeri e fytyra ime largohen perhere?me degjon tek jam i vetmi person qe di se cfare provon por reagon ne menyre te ndryshme??
me degjon apo do me lesh me kujtimin tend qe do dua ta hesh plehrave se nuk e dua dot te pashpirt e te patrup,nese po zgjatma doren te te ngreh fort.

Diddy19

Su@mi

Shpesh thua qe une jetoj ne nje bote komplet timen,bote ne te cilen njerezit vetem shihen ne sy dhe flasin vetem atehere kur eshte vertete e nevojshme...Te flasesh shume nuk do te thote te kesh shume per te thene..do te thote te kesh shume menyra per te interpretuar ndoshta edhe nje gje te vetme..Mungese fanatazije e imja?? Jo...!Do jete gjuha...2 gjuhet tona te ndryshme!

Shpesh kam pershtypjen se edhe kur nuk flas ,ti nderkohe po me degjon..po "degjon" me vemendje ate çfare une po mendoj..!Ndoshta eshte thjeshte pershtypje...nje nga shume menyrat e mia per te te idealizuar!Po une vertete qe flas dhe ti me degjon!!!Do ishte mire ama te reagoje pas ketij momenti!Ti e di se flas ( jo atehere kur bej shaka ) atehere kur kam diçka te rendesishme per te thene...se nuk te kerkoj te te flas koke me koke per budalliqe ,po sepse diçka kam per te te thene,se diçka qe ke bere apo thene me ka lenduar,se jam ndjere mire ne nje moment dhe dua qe ti ta dish ;dua qe ta dish qe shpeshhere ndihem bosh,qe jo rralle vuaj sindromen e "mancanza d'affetto".E kupton se nuk eshte shaka apo kapriço kjo imja?? Nese po ,atehere me degjo!Nuk e perseris 2 here!Nese e bej ,dije se eshte nje moment me pak qe ke jetuar me mua!

Danae

Primus registratum

qenkemi produkt unik i 28,valle te kete krijuar mall serie pavaresisht se cilesor??!

doktoresha

Primus registratum

dua te me degjosh nje mendim :
nuk eshte as urdher , ndoshta as keshille sepse ti gjithnje ne fund te fundit ben sipas qejfit tend......dhe kjo eshte nje nga ato gjera qe mua me terheqin tek ti...te ndjek qejfin tend si nje mace qe ndjek fijen e perit gjithe vrull, kenaqesi...
dashuria nuk mjafton...degjon?! ndjenja...as kjo...duhet ndonjehere ta ujisesh lulen qe mbjell ne zemer...nuk rron dot me ndjenje...por me kujdes dhe vemendje....
thua valle me harron dot?ndoshta...madje do desha te ishe aq i forte...sa ta beje....sepse une cdo gje e shoh nepermjet kesaj zemres sime...qe ste harron dot...
degjome...e pamundura kthehet ne te mundur vetem kur ti desheron ta kthesh ne nje te tille....
shmangia...nuk i ndihmon afrimet mes njerezve...perkundrazi...shmangia zhgenjen...
love...

Wii

Grupi i të moçmëve!

...nene,a te kujtohej se si mi tregoje perrallat cdo nate dhe une te thoja ta perserisje prape sepse me pelqente shume menyra se si e tregoje?cdo nate e njejta histori.po ti nuk merziteshe dhe me durim ma thoje prape e prape derisa me kapiste gjumi.dhe ti ishe aty kur u coja naten nga ndonje ankth dhe me thoje se ishte vetem nje enderr e keqe dhe se nena ishte ketu dhe asnje sdo te te bente dot keq...sa here sta kam degjuar fjalen megjithse ti me keshilloje duke u munduar te me jepje dicka nga eksperienca e kesaj jete te lodhshme po ishim te rinj dhe nuk e kuptonim.po kur semureshim?e jona ishte nje semundje qe thjesht kalonte,ti vuaje me shume ishte nje semundje me teper ne shpirt.vuajtja jone ishte kalimtare e jotja linte shenja ne shpirt,shenja qe dukeshin ne floket qe te zbardheshin perdite,ne rrudhat qe te shtoheshin ne fytyre, po ne nuk i vinim re keto gjera se nuk e dinim se njeriu vuante deri ne ate pike... na thoje se ndiheshe e lodhur por nuk e kuptonim pse?.se kjo jete ishte e lodhshme po s'te besonim.na thoje se ska gje me te keqe se vetmia po askush nuk te kuptonte sepse ti mbushje cdo boshllek.na thoje se ishe semure po mendonim qe per cdo semundje ka nje ilac...nene,a me degjon,hapi syte,te lutem...

abs

nuk e di...

I degjon te pathenat fjale qe gurgullimshem heshtin para teje?

--------------------------

sh.xhan....

Rambla

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Penelja e V.G.:
[qb] I lexon dot rreshtat e pashkruar qe jane shtypur ne shpirtin tim?! E di se sonte , ashti si mbreme, do mendoj perseri per ty?! Me kujton gjate dites valle?! Apo je i zene aq shume me pune sa as numrin tim s`e mban mend me?! A ke imagjinate, apo ajo tu venit ashtu si kujtesa?! Si e kalon kohen kur pushon?! Mbyll syte dhe perpiqesh te flesh apo perpelitesh ne shtrat derisa te gjesh menyren per te mos kujtuar?! E di se une fle me copa?! E di se enderrat qe shoh jane me shume ato me sy hapur?! Ke pare ndonjeher valle pertej dritares se dhomes tende ne drejtimin jug-perendim?! Si te eshte dukur flladi i panveres kete vit?! E di qe une mendoj se s`ka ardhur akoma pranvera?! Valle a genjehesh edhe ti lehte nga prozat e poezite e dashurise?! Kujt i kerkon ndihme nese dikush te lendon?! Ka te tjere qe jane si ty?! Me degjon apo jo?! [/qb]
e mrekullueshme p* , ka kaq shume ndjenje tek ky postim.
sa e çuditshme ta gjejme veten tek shkrimi i nje person tjeter .
une endrrat me sy hapur kam frike ti shoh, frike se mos nuk me realizohen.

alinos

Forumium maestatis

ne kete pike do te doja dike qe te fliste, jo nje qe degjon. Me muret jam marre vesh, ka kohe...

S6T6N6

Forumium maestatis

shkruaj, shkruaj, shkruaj...dhe te ftohtet e heshtjes tende ndjej. Ndoshta ti nuk di te lexosh, ndoshta ti nuk do te kuptosh, ndoshta forumit duhet ti shtojne opsionin "VOICE" keshtu do me degjosh :shrug: