Martesat Katolik Musliman ne Shkoder!!

OROSHI

Primus registratum
Martesat Katolik Musliman ne Shkoder!!

Besoj qe nji nder urat lidhese ndermjet komunitetit Katolik dhe atij Musliman ne Shkoder jane edhe martesat ndermjet tyne,nuk e di a do keni guximin qytetar qe te tregoni per ndonji lidhje te tille,mbetet per t'u pa :confused:

Po ja filloj me vedin:un kam nji kushrin e cila rreth fundit te viteve '70 asht martu me nji musliman,Saidin,dhe kane tre femije si drita,dhe gjithmone e kan kalu mir me njeni-tjetrin,feja nuk ka lujt aspak rol ne jeten bashkshortore te tyne.
Une per vedi nuk do matesha dy here per te marr nji vajz muslimane,mjafton qe ajo te kishte karakterin e mir dhe te kete kultur e edukat familjare!!

eis

Primus registratum
Re: Martesat Katolik Musliman ne Shkoder!!

Nuk ka asgje te keqe persa i perket asaj gjeje sepse edhe une jam muslimane e martuar me katolik po ashtu edhe mama jeme eshte katolike nderkoh qe babi musliman. Nuk ka rendesi cfare feje je ,rendesi ka qe te jesh njeri i mire dhe te ia kalojme sa me mire me njeri-tjetrin.Fene e beson cdo kush per vete dhe n.q.s ne vazhdojme te bejme dallime midis besimeve fetare ne do shkojme per dite dhe me shume drejt percarjes dhe urrejtja per njeri-tjetrin do rritet ne vazhdim nje gje qe nuk eshte e bukur per popullin tone.Te gjithe kemi nje Zot,ai ZOT qe kur na krijoi nuk na tha ti do behesh musliman dhe ti katolik ,ti ortodoks o cfare do lloj feje qe kemi,por na krijoi te gjitheve barazim.Uroj qe ta duam njeri-tjetrin me shume dhe GEZUAR KRISHTLINDJET dhe VITIN E RI dhe ia kalofshi sa me mire.
Tana te mirat :wave:

bard

Primus registratum

deri tash tana heret te kam kundershtu se tana heret ke fol marrina :smash: por shyqyr qe edhe te marre hasin nganjehere :idea: ,asht gjaja ma normale mu martu me nje katolike nqs e don,feja mbet jashta deret kur behet fjale per dashni /pf/images/graemlins/laugh.gif :wave:

OROSHI

Primus registratum

Straniero,pa kundershtime nuk ec kombi perpara /pf/images/graemlins/wink.gif ,na trego njiher a ke perzierje martesash ne fis?
Vajza Shkodrane,me pelqeve per guximin,jam dakord me ty.

bard

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Straniero,pa kundershtime nuk ec kombi perpara /pf/images/graemlins/wink.gif ,na trego njiher a ke perzierje martesash ne fis?
Vajza Shkodrane,me pelqeve per guximin,jam dakord me ty. [/qb]
po orosh,djali i halles i imi e ka nusen ortodokse,por nuk ka pike randiset feja,dhe para da kohesh,e dashura me te cilen kisha synime bajagi serioze,ishte katolike,pavaresishtr se nuk u ba gja por kjo jo per arsye te fese

OROSHI

Primus registratum

Straniero,mos rri tuj dhan shpjegime koti tash,jo nuk ka randsi feja jo ashtu jo keshtu,merr shembull prej vajz Shkodrane,qarte,paster,rrjedhshem bukur.Pa mendjemadhesi,se ne Itali je nuk je ne Amerik /pf/images/graemlins/laugh.gif :tipsy:

Kam ken tuj marr nji vajz katolike perpak,thot.Un kam ken tuj marr 30 vajza muslimane,per pak :angel:

bard

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Straniero,mos rri tuj dhan shpjegime koti tash,jo nuk ka randsi feja jo ashtu jo keshtu,merr shembull prej vajz Shkodrane,qarte,paster,rrjedhshem bukur.Pa mendjemadhesi,se ne Itali je nuk je ne Amerik /pf/images/graemlins/laugh.gif :tipsy:

Kam ken tuj marr nji vajz katolike perpak,thot.Un kam ken tuj marr 30 vajza muslimane,per pak :angel: [/qb]
ooooooooooooo"na lejohet neve me marr 30 nuse jo juve"ju duhet me marr nji dhe me i ndejt besnik deri ne fund"amarla e rispetarla,fin che la morte non vi separi" :angel: pastaj ti me marr muslimane,ti qe ne temat tjera je anti musliman,me te thane mendja se muslimanet ty te kane dhi siper.hajt tash hajt se u ba vone te miturit,ky eshte orari i adulteve,vai a letto adesso /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif :wave:

genci

Primus registratum

Orosh ky forum nuk asht as musliman as katolik, por shkodran.. temat qe hap ti me temakik.. te till nuk kane vend ne ket forum

bard

Primus registratum

o genc mqs oroshi flet dhe ban vetm marrina nje gja te tille ja falim?si thu ti

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga genci:
[qb] Orosh ky forum nuk asht as musliman as katolik, por shkodran.. temat qe hap ti me temakik.. te till nuk kane vend ne ket forum [/qb]
Genc,edhe ket teme, qe asht DUKSHEM per bashkim e toleranc,po don me i vu ato epitetet e tuja te famshme???Na len mor vlla me diskutu e me nda pervojat tona jetsore me njeni-tjetrin :wave:

Pop Tart

Primus registratum

Po une edi ne Shkoder esht pak problem ne te tilla martesa,djali i agjes tim esht martuar me katolike dhe gjith familja i thirrte kryqe pa as nje arsyje.Po ajo si vuri rendesi shume ketyre gjerave tani jetojn bashk dhe kane 2 femi dhe ja kalojn shkelqyshem .Por mendimi im esht se myslymanet jane me fanati se katoliket kot skan then myslymanja ner katolik ben qef kurse katolikja ner myslimanet vuan por ne jemi njerzit e Zotit dhe duhet ta duam ate dhe te respektojm ligjet njerzore

OROSHI

Primus registratum

Por mendimi im esht se myslymanet jane me fanati se katoliket kot skan then myslymanja ner katolik ben qef kurse katolikja ner myslimanet vuan por ne jemi njerzit e Zotit dhe duhet ta duam ate dhe te respektojm ligjet njerzore [/jb]

Kam qejf kur njerzit thojn te verteten,sado e hidhur te jete ajo!!!!!

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:cituar nga Pop:por mendimi im esht se myslymanet jane me fanati se katoliket kot skan then myslymanja ner katolik ben qef kurse katolikja ner myslimanet vuan por ne jemi njerzit e Zotit dhe duhet ta duam ate dhe te respektojm ligjet njerzore [/jb]

Kam qejf kur njerzit thojn te verteten,sado e hidhur te jete ajo!!!!! [/QB]

bard

Primus registratum

po pse mor orosh doni me na ba me thane faktet te cilat mund te vrasin ndokent ketu.nuk e di a ke qene ne shkoder ti para 3 ose 4 viteve me duket,kur u be nje vrasje e dyfishte,nje vajze me te dashurin e saj(katolik)i cili ishte prej nje fshati nuk e di se ku kurse vajza ishte shkodrane den baba den katolike.vrasjen e di ti kush e beri,e beri i vellai i vajzes sepse thonte ne te bejme per dhenderr nje katundar,as qe behet fjale,imagjino pak sikur viktima plus qe nuk ishte shkodran te kishte qene edhe musliman????e pra keta qe e bene vrasjen ishin familje katolike e nderuar ne shkoder,tani jane familje e shkaterruar,dhe prej cfare u shkaterruan,prej fanatizmave te katolikve,mos te marri katundare,mos te marri musliman.shkoni mor se e degjenerut ate vend me keto marrina.si katolik si musliman,a duhen,ca te intereson ma teper.

Pop Tart

Primus registratum

Fillimisht postuar nga i huaji:
[qb] po pse mor orosh doni me na ba me thane faktet te cilat mund te vrasin ndokent ketu.nuk e di a ke qene ne shkoder ti para 3 ose 4 viteve me duket,kur u be nje vrasje e dyfishte,nje vajze me te dashurin e saj(katolik)i cili ishte prej nje fshati nuk e di se ku kurse vajza ishte shkodrane den baba den katolike.vrasjen e di ti kush e beri,e beri i vellai i vajzes sepse thonte ne te bejme per dhenderr nje katundar,as qe behet fjale,imagjino pak sikur viktima plus qe nuk ishte shkodran te kishte qene edhe musliman????e pra keta qe e bene vrasjen ishin familje katolike e nderuar ne shkoder,tani jane familje e shkaterruar,dhe prej cfare u shkaterruan,prej fanatizmave te katolikve,mos te marri katundare,mos te marri musliman.shkoni mor se e degjenerut ate vend me keto marrina.si katolik si musliman,a duhen,ca te intereson ma teper. [/qb]
Nuk them qe kto gjera ne Shkoder nuk jane ber vertet te neveritshme, se po behen vrasje te pa kuptimshme .Dhe tani kadal si ne mod tek ne se une mendoj qe ne vuajm per emer jo per respekt ,dhe dashuri per njeri tjetrin kte se vlersojm dhe duke mos vlersuar keto gjera domosdo do meremi me gjera qe marrin pjes tek nje nivel te ulet por deshiroj qe seshpejti te ndryshojm ndoshta dola dhe nga tema ju kerkoj ndjes mja kalofshi mir.

tushi

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Pop Tart:
[qb] Po une edi ne Shkoder esht pak problem ne te tilla martesa,djali i agjes tim esht martuar me katolike dhe gjith familja i thirrte kryqe pa as nje arsyje.Po ajo si vuri rendesi shume ketyre gjerave tani jetojn bashk dhe kane 2 femi dhe ja kalojn shkelqyshem .Por mendimi im esht se myslymanet jane me fanati se katoliket kot skan then myslymanja ner katolik ben qef kurse katolikja ner myslimanet vuan por ne jemi njerzit e Zotit dhe duhet ta duam ate dhe te respektojm ligjet njerzore [/qb]
Pop tart po tuj i than djali nans kryqe **** a ke pa /pf/images/graemlins/laugh.gif un po.Pra perveç fanatizmit ka t'bajn me edukaten e njerzin q1 per fat t'keq shum kuj i mungojn /pf/images/graemlins/frown.gif .

Kurse per at shembullin e hunit s'di ça me than se me sa duket s'ka turp as marre /pf/images/graemlins/wink.gif .Veç nji bagti mund te shpifin mbi fatkeqsin e tjetrit per qellime kaq t'ulta si ban edhe ky :shrug: .Un e kam njoft at person kam pershtypjen shum her ma mir se ky edhe pse kam lidhje me njerz shum t'afert t'tij prap nuk e din krejt ngjarjen si ka ndodh.Kurse ky i gjeti emen arsy e te tana ....t'kam than qysh n'fillim q1 nuk mush dmth je bagti n'form njerit po nuk t'kam than se keke edhe bagti e degjenerume :thumbsup: .

Shqiptarja

Primus registratum

Orosh, une do ta them te verteten sado qe ajo te jete e hidhur, se edhe une pajtohem me GENCIN i cili tha se nje teme e ketille eshte postuar ne vend te gabuar dhe e dyta, mos harro mor burre se komunitete te feve (religjioneve) te ndryshme nuk ka vetem ne nje qytet te Shqiperise, andaj edhe nuk kishte nevoje ta potencosh qytetin SHkoder ketu, por thuaj ne pergjithesi per shqiptaret ne mes veti!... /pf/images/graemlins/wink.gif

Une per vete jetoj ne nje vend ku shumica e madhe shqiptare jane musliman dhe nese do jepja pergjighje ne kete teme me siguri do te ofendohesha nga OROSH-i pasiqe une vet jam muslimane!.... :shrug:
Keshtuqe e le me kaq kete postim e ju deshiroj te tjereve postime te mbara! /pf/images/graemlins/smile.gif

abs

nuk e di...

Shqiptare, po te drejtohem ty /pf/images/graemlins/smile.gif ne kte rast, fakt eshte qe kjo teme eshte e mbarshqiptarizmit, por realiteti asht, se ne shkoder kjo teme ka kene ma e theksuar se ne cdo vend tjeter te shqiperise,ngaqe qyteti ndahej pothuajse ne dy gjysma te barabarta, ( biles ka rus katolik e rus mysliman) etj, prandaj s me duket e papershtatshme ktu. Ndryshe asht per qytetet e tjera ku pjesa ma e madhe kane kene katolik ose mysliman.
Kushedi sa dashuri jane "varrosur" per kte arsye, dhe asht me vertete krim!
Por, pikerisht ne kte qytet ka dhe shumeee lidhje te lumtura. /pf/images/graemlins/smile.gif

Dhe se dyti, Oroshi sic ka shkrujt ma siper, feja s do ishte pengese lidhjen me nje Vajze te mire te fese tjeter.

Dhe se treti s ke pse te terhiqesh :angel:

-------------------------

Njera fe ka si simbol Diellin, Tjetra Hanen...te Dyja Ndricojne simbas rradhes.

Toleranc, mirkuptim, disktutim te mbare

Junger-Mond.jpg

sonne.640x480.jpg

------------------------

pa kohe...

Shqiptarja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga abstract:
[qb] Shqiptare, po te drejtohem ty /pf/images/graemlins/smile.gif

Dhe se dyti, Oroshi sic ka shkrujt ma siper, feja s do ishte pengese lidhjen me nje Vajze te mire te fese tjeter.

Dhe se treti s ke pse te terhiqesh :angel:

[/qb]
abstrakt, te faleminderit per sqarimin!Te them te drejten tashi mesova edhe dicka me shume per Shkodren gje qe une nuk e kisha ditur! /pf/images/graemlins/wink.gif

Sa per ate se perse po terhiqem, sepse une kam mendimet e mia sa i perket kesaj teme dhe ne kete rast me mire te sherbeje fjala "heshtja eshte flori" sesa temes t'i japim kahje tjeter. Une e respektoj cdo teme ne forum dhe kurre nuk dal jashte saj, por ka disa te cilet e bejne kete gje, dhe une nuk dua te bej pjese ne grupin e atyre anetareve!!! /pf/images/graemlins/wink.gif

bebi

Primus registratum

me m'fal qe po nderhyj, po m'bani cudi postimi jot shqiptare.
n'pergjithsi, jo vetem n'shkoder (edhe pse n'shkoder ndoshta ka kene ma e theksume) ne tana krahinat shqiptare ky fenomen ka egzistu e vazhdon me egzistu.
teshti ajo q1 m'bani edhe ma shum cudi prej tejet asht se fillove me fjal t'urta: heshtja asht ar, e perfundove me deshiren mos me dale prej temet. nuk e kuptova cila ishte arsyja?
s'dytit, dalja prej temet nuk asht krim, nuk asht mungese edukatet, kulturet, fymje, mosrespekt, prandej edhe ba me e ba nuk akuzohesh per ndoj gja, prandej pa frike, thuje at qe deshte me thane!