Dreamer
Under the Dome
Marc Marquez (Honda) ka konfirmuar kampion botëror MotoGP me tre gara për të këmbimit në fund të sezonit.Spanjolli përsëriti titullin e tij të 2013 duke përfunduar i dyti në GP e Japonisë, pas Jorge Lorenzo. Pavarësisht që ka dominuar garën në Motegi, Lorenzo Marquez nuk ishte në gjendje për të ndaluar në rrugën për të fituar titullin e tij të dytë botëror në klasën Mbretereshe.Spanjisht Yamaha, e cila gjithashtu ka qenë në gjendje të shtrihet shembullin e tij kur Marquez u rrit më pranë, kaluar vijën e finishit me më shumë se 1.6 sekonda përpara Honda kalorës. Marquez, megjithatë, kishte për të djersën atë që të jetë e drejtë e shokut të tij, Dani Pedrosa dhe Valentino Rossi veçanërisht. Marquez ishte shumë i kujdesshëm ne parakalime, sidomos në Pedrosa dhe Rossi, si ai duhej të priste më shumë se xhirot që të ketë arsye për Andrea Dovizioso dhe Ducati i tij.Podium i raundit të pesëmbëdhjetë të Botës 2014, pra, e sheh fitoren e dytë të sezonit për Lorenzo, Rossi të dytë dhe të tretë me Marquez. Në garën që shënon titullin e dytë botëror fituar nga Markez me 312 pikë në 230 të tij mate ekipit Pedrosa (82-pikë të çojë kur të mjaftueshme 75), është që të nxjerr në pah punën e mirë të MotoGP italiane. Të dy Rossi dhe Dovizioso në Ducati, ata luftuan deri në fund, duke marrë një podium (Rossi) dhe një të pestën (Dovizioso). E pra Andrea Iannone (Ducati) cha mbyllur prapa Dovizioso në vendin e gjashtë, ndërsa Alex De Angelis (Sulmues Yamaha) bëri më mirë se 17 / apo vend. Tërhequr, megjithatë, Danilo Petrucci me ART Aprilia për shkak të një problemi të dyshuar me frenat e motorrit te tij. /ANSA