Malli/mungesa

b.k.

Primus registratum
Malli/mungesa

Nuk e di nese eshte personale, por cdo vit ne kete periudhe me kap nje mall i tmerrshem per Shqiperine.

Cfare eshte malli (sidomos per vendet ku ke jetuar me pare)?
Ambjente, njerez dhe aktivitete qe i perkasin nje vendi te caktuar ofrojne nje ndjnje sigurie dhe komforti. Kur leviz ne nje ambjent te ri, mund te ndjesh se te mungon komfoti i shtepise, njerezve te dashur,...
KEto ndjenja jane mese normale.

Disa njerez ndjejne pak mall, trishtim, apo ankth. Kurse disa njerez te tjere ndjejne simpotoma fizike, si dhimje stomaku apo dhimbje koke, apo ndjejne nje depresion te vertete. NE pjesen me te madhe te rasteve, kur mesohesh me vendin e ri dhe me njerezit, ndjenja e mallit per shtepine largohet.

A ndjeni te njejten gje? Si e perballoni? Kur largohet? SI lidhet me kohen?

romeo

Forumium maestatis
Re: Malli/mungesa

Ne fillim ishte tragjike. kur vete mik te ndonje i aferm e di qe pas ca ditesh do te kthehesh perseri ne shtepi, keshtu qe ditet kalojne gezueshem. Kur lashe qytetin tim me te gjitha ç'kishte brenda, shpresoja se do te ishte e njejta ndjesi, Vetem se kesja rradhe e ndieja tmerresiht se po largohesha per mos te jetuar me atje, po largohesha per diku ne nje vend qe nuk e njihja fare, ku nuk dija se ku te shpini rrugicat apo si i quanin komshite.
Heret e para qe largohesha per disa dite nga qyteti im i dyte ne toke te huaj, me merrte malli perseri per shqiperine derisa me kalimin e viteve qyteti im i dyte me duket shtepia ime dhe sa here qe bej ndonje udhetim mendoj se do kthehem aty dhe jo me ne vendlindje.
Koncepti i vendlindjes eshte mitizuar disi tani dhe ka ngelur brenda ajo ndnjenje nostalgjie q besoj te gjthe ata qe ndodhen ne kushtet e mia e kane. ne te njejten kohe ti jeton diku ku rritmet jane ndryshe, ku mentaliteti eshte ndryshe, ku menyra e jeteses dhe e te menduarit jane ndrsyshe. Ndoshta ne menyre te pndergjegjshme ndonjehere vorbulla e jetes se re te perpin dhe te ben te enfatizosh shume ate qe ke lene pas, ta zmadhosh deri aty ku e ngre si idealen per veten.

dhe vitet kalojne..... /pf/images/graemlins/booki.gif

si thote dhe firma ime me poshte /pf/images/graemlins/angel.gif

true confidental

Forumium maestatis
Re: Malli/mungesa

Mall .. jo me , mund ta percaktoja nostalgji ....eshte ky momenti kur ndrohen stinet dhe cdo arome ne ambient te stimulon ndijime nga me te ndryshmet .....para disa ditesh ktu ishte ngrohte dhe binte shi, aroma e tokes se lagur me kujtoi ekzaktesisht klimen ne shqiperi ..hmm nje vale mungese me goditi , por qe zgjati jo me shume se disa sec e me pas u shnderrova ne cool again ....

gangsterja

Primus registratum
Mua me merr malli qe te shkoj edhe njeher ne peshkopi(sohodoll)te jem akoma nje vajze e vogel,te shkoja neper parcelat e mbjellura,te hypja ne maje te pemes,te qendroj naten jashte duke degjuar zhurmen e gjinkallave,te ik me vrap prej frikes se qenit,te bej lojera te bej shakaetj.......Ah,koh e shkuar e harruar.

Mirabel

Locus omnem
tumblr_mm1b9ys32H1re40j6o1_500.jpg

Hektor12

Locus omnem
Kam mall per shume persona ne jeten time... po nje mall dhe mungese qe sdo ta shlyej kurre eshte qe siu ndodha nenes sime momentet e fundit te saj... derisa te vdes sdo e harroj kete...