MALESORE, KATUNARE E KUSHDO TJETER MIRESEVINI NE SHKODER!!!

Paulin Palushi

Primus registratum
Re: MALESORE, KATUNARE E KUSHDO TJETER MIRESEVINI NE SHKODER!!!

Fillimisht postuar nga RoSe:
[qb]...pa kush pa t'kqyr ty me...grup. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: [/qb]
:sleep: :sleep: :sleep: M'len moj t'hangshin 700 drecen me fjete.Po ty moj cike si te thot mendja se une vi me te pa...ne grup
help.gif
...???me forcat tona moj,me forcat tona... :thumbsup:
Me humor se nuk e kam gjithmone prej mend me ty.Vetem kur ban si Komuniste e oreve te dyta.Shko tesh lujsh mec,e xen ndoj rrezikzi ne chat.Adamin e Turin mos ma guc.A kam leje me u ba pak servil a?
Hajt Tung

bellisima

Primus registratum

rreziket e chatit ti kam lan ty :rockband:

Paulin Palushi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga RoSe:
[qb] rreziket e chatit ti kam lan ty :rockband: [/qb]
Pasha zotin nuk po di se c'kahin me thane.
Une jam,si po i thokeni ju ktuhit"clear",por u'jam ka kam hallin e rrezikzive qi po te shihin te simboli n'AF,Bi-Seksi,e pluc mesin mrena, e thojn po e provojme more nji here,t'dalin kut'dalin...e???Po ti mos ke dert he cike se dalin prep,dalin...
help.gif

Tropojani

Primus registratum

Si shmue m'i paskeni ra ne qafe Paul Shkodranit!? E kam mik Paulin por ma mik e kam te verteten si thote ajo proverba!Pauli ka te drejte persa i takon podgoriçajve te Shkodres,ata se pari kane ardhe ne tre shperngulje te cilat korrespondojne me tre fushata shperngulese qe ndermoren shovinistet malazeze te perkrahur fuqimisht nga Rusia asokohe.Sa per dijeni ata jane quajte podgoriçane prej shpernguljes se trete se te tretet erdhen banoret e Podgorice asokohe teresisht shqiptare me popullsi autoktone shqiptare,pra emri vjen ne ardhjen e trete!Deri te ardhja e trete duhet me dite se trojet shqiptare para shpernguljes se para malazeze shkonin deri ne Zenice e cila eshte ne Bosnje sot,ende gjenden emrat Hoti e Shala vetem me nje "viç",kete e pranon edhe krimineli Mark Milani ne librin e tij "Jeta dhe zakonet e shqiptareve",prej Zenices,Andrjevices,Rrozhajes e Karadakut,trojet tona u rrudhen ne afersi te Shpuzes,shperngulja qe tipike sllave me gjak e krime te pashoqe,ne shpernglujen e dyte ra Shpuza,Tivari,Kuçi e territoret u rrudhen edhe ma,te dy keto shperngulje sollen ne Shkoder shqiptare te vertete e soj si jane edhe sot kujtojme ketu fisin Shpuza me njerezit e nderuar e qytetaret e nderuar qe ka sjelle,Kuçet,apo tjere ata qene shqiptare e te tille mbeten ndaj nuk meritojne te perzihen e as te quhen podgoriçane!Pas dy shpernguljeve malazezet duke pase edhe vete humbje u terhoqen pak dhe ndoqen nje taktike,i ftuan shqiptaret muslimane qe te mos nderrojne fe por vetem kombesi te flasin serbisht e te deklarohen muslimane,nga kjo kohe vijne te ashtequajturit muslimane te malit te Zi te cilet jane "as mish e as peshk",shqiptare nga gjaku e serbe nga shpirti.Keshtu shume shqiptare nisen me fole serbishten dhe u genjyen sepse sa e rimori vetem Mali i Zi nisi me i zhbi edhe ata pavaresisht se qene lojale e flisnin serbisht!I zhbini nga qene e nga s'qene kete e keni te pershkruar ne "Lahuta e Malcise" e Ate Gjergj Fishtes kryevepra e poezise shqipe e gjithe koherave deri sa ndalen vrapin ne Shtoj e rrethina te Shkodres.Qytetaria shkodrane e asaj kohe bani nji pakt me ta duke e dite karakterin e lakueshem te kesaj shtrese te trete qe erdhi i dha leje te rrine ne rrethina por jo ne qytet e kjo qe e drejte sepse shtresa e trete kishte humbe shume neper udhen e servilizmit ndaj malazezeve,fliste me shume sllavisht njiheshin per frymen e sherrit qe mbillnin thashethemet e nxitjen e vllavrasjes,nje nga ata njefare Dulo Kali i paguar nga serbet fut derra te therur ne xhami duke dashte te fuse Shkodren ne konflikt fetar e kjo zgjidhet pastaj kur merret vesh se nje podgoriçan e ka ba kete!Prandaj qyetaria i la jashte te ardhurit e shpernguljes se trete se i njihte e koha u dha te drejte qytetareve!Me te ardhur komunistat ne 1945 te paret qe iu versulen Shkodres dhe e sakatuan qene pikerisht podgoriçanet te cileve u erdhi dita,u bene me shkolla u bene drejtues policie ishin me te preferuarit ne sigurimin e shtetit me nje fjale bene ligjin ne Shkoder pikerisht per afeksionet e tyre me sllavet sepse edhe Enveri shpirtin te sllavet e ka pase!Prandaj Shkodra e di sa pushtet kane pase e sa privilegje gezuan ne ate kohe podgoriçanet te tane drejtora e shefa policie i ke pase neper Shqipni nganjehere edhe me emra puro serbe si Bogiç,Ratko,Millan,Vaso,etj.Per mos me mbete me aq po keta podgoricaj qe u poqen nga serbi e malazezi prape flisnin serbishten e mbanin kryet nga Mali i Zi degjonin vetem kange sllave sa i nxorren edhe shkodraneve namin se jane marakli kangesh sllave!E kush Shkodra e Oso Kukes,Hodo Sokolit!Kur erdhi demokracia keta sllavofile ne kuader te rikthimit te pronave tek i zoti ashtu si moren lopet katundaret edhe podgoriçajt na moren "viçat"!Nje dite te bukur na u zgjuan te tane me nje nje viç te lidhun per mbiemri Osmanagiç,Haveriç,Vasoviç,Çuliç,e plot viça tjere e na krijuan shoqaten "Rozafa-Moraça" e cila ishte nje turp ne radhe te pare per vete podgoriçajt se u lepine me ata qe i kishin djege baballaret e tyre,me ata qe u kishin perdhunuar nanat e motrat e tyne neper Mal te Zi!Nisen me shite nafte e vajguri dhe"zhiv i zdav" per "Sllabudanin" se as emrin nuk ia thoshin mire!Jane te pakta fjalet me pershkrue kete fare qe dashte e pa dashte shkoi pas ligjeve qe shkon çdo i perdhunuar,paraqet shenja paqartesie,mungese identiteti e karakteri e mbi te gjithe dinjiteti!

A

Adami

Guest

Fillimisht postuar:
Ne Kohen e Komunizmit,numri me i madh i komunisteve qe kontribuan ne shkaterrimin e cdo gjeje qe kishte te bente me identitetin e Shkodres,ishin ne pjesen me te madhe PODGORICAN.

Jo,Identitetin e Shkodres dhe e te gjithe Shqiperise e shkaterroi fjala Komunizem dhe jo fjala Podgorican, sepse me sa di une ke pase edhe malcor komunista qe e kane shkaterru identitetin e Shkodres , ke pase edhe prej fshatnave fshatar qe kane kene komunsita edhe te tjere e te tjere

Fillimisht postuar:
Me hapjen e tregtise me Malin e Zi,90% e te drejtes per te ushtruar biznesin atje ju dha kesaj etnije jo shqiptare,mbasi keta tashme te favorizuar shpejtuan te nxjerrin dekumenta qe i percaktonin si sllav(jo shqiptare)ku rolin me negativ ne kete histori e luajti dhe e lot sot edhe ne parlamentin shqiptar shoqata ROZAFA-MORACA,nje shoqate e kthimit ne identitet.Emri ROZAFA eshte pluhur syve per aprovuesit e kesaj shoqate.Tani me thuaj te ishin etni shqiptare ishte e nevojshme krijimi i kesaj shoqate...?!

Ishte fukaralleku qe i bani ata shkodran , podgorican dhe te tjere me dal ne mal te zi e me shit nafte, cingare etj etj.Ah po ,ka kene e vertete qe neper ambasaden jugosllave e merrnin vizen ma shpejt vrakacort dhe podgoricant, por mos te harrojme qe te privilegjumit ne token malazeze kane kene vrakacort dhe jo podgoricat e te tjeret.Masanej e gjithe Malesia e Madhe ka ba tregti me Malin e Zi,mos harro,Flaken, Domnin,Kamicen, Bajzen etj etj.Dhe cfare eshte ma e keqja qe disa prej ketyne kane punu direkt per shtetin jugosllav. /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif
Shoqata Rozafa-Moraca posi ata e krijunen nuk e mohoj, por me thoni kush nuk do te ishte ai kosovar qe nuk do dote me e pase identitetin e vet si shqiptar ne rralle te pare e masanej si kosovar, kush nuk do te ishte ai shqiptar qe nuk do dote me ik ne tokat e veta, pavaresisht nese jane ne mal te zi apo diku tjeter.Per mendimin tem sa ma shume shqiptar te jene ne Mal te Zi aq ma shume u tregojme serbve e malazezve qe jeni ne toka te gabume ketu, ashtu sic e tregunen ne Kosove kosovart. /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif

Fillimisht postuar:
tane drejtora e shefa policie i ke pase neper Shqipni nganjehere edhe me emra puro serbe si Bogiç,Ratko,Millan,Vaso,etj.

Grup ti me duket ke ngaterru vrakacort me podgoricant.Se besoj qe ne ate kohe ke pase podgorican me emra serbsh te vertete si Millan, Ratko etj etj. A sa per kohen e tashme nuk e di se kam rreth 10 vjet jashte shkodres.E di qe kane kene da drejtora e shefa policijet me ata emra por me 100 % nuk kane kene podgorican .

Fillimisht postuar:
mbanin kryet nga Mali i Zi degjonin vetem kange sllave sa i nxorren edhe shkodraneve namin se jane marakli kangesh sllave.

Deri diku jam dakort me ty, por dy gjana kisha me shtu ketu:
1) A eshte muzika nje mjet per ty urryer, e cfaredo lloji qe te jete?Kur dihet qe nje pjese e shqiptarve nigjon muzike Italiane, ose nje pjese tjeter nigjon muzike greke.
2)Kosovaret si shqiptar qe jane e kane nigju ate muzike per shume e shume vite dhe jane kenaq me ate muzike.Kete e kam nga jeta jeme qe kam jetu pak vite ne Kosove.Pra ska pas dallime ne muzike nga shqiptart ose nga serbt.Ke pase shqiptar qe kane nigju Draganen, por ke pase edhe serb qe kane nigju Mesin Rugoven dhe qe thoshin se nuk ka kengtar ma te mire se ai.

Si perfundim do thosha dicka:
Mos te kthehemi mrapa me histori por te jetojme ne harmoni te gjithe ne, si magjypt, si malcort e si katunart e si podgoricant, e si ata qe e majne vedin per shkodran te vertete qe se besoj se ka met naj nje.Se keto mentalitete na kane fut gjithmone ne grindje.Ka edhe njerez te mire qofshin keta podgorican, malcor fshatar, magjyp etj, por ka edhe njerez te keqinj, dhe ne nuk duhet me u kap kurre me pakicen e keqe qe vetem sjell shkaterrim ne shpirtin e shqiptarit.
Shembuj Shkodra ka plot te atyne njerzve te keqij dhe si rezultat prej ka e ka pase prejardhjen ai njeri jo i mire ia kena vu vulen komplet njerzve te tjere me prejardhje si ai.
Te jetojme ne harmoni sa ma shume qe te mundena se kam frike se ngaqe dona me kene patriota te flakte per shkodren ose per shqiperine, kalojme ne rracizem ndaj njeni tjetrit.

Ju rrespektoj te gjithve
..................................................
Me respekt Adami

Paulin Palushi

Primus registratum

Zotni(Adam)
Ashtu sic thua edhe ti,jam dakord me ty se njerez te keqinj nga te gjitha shtresat e identitetet ka pasur e do te kete.
Figura negative ne sherbim te komunizmin ka pasur edhe nga komuniteti katolik edhe masliman edhe malcor edhe katundar por ato kane qene pakica.Shumica absolutisht kane qene nga komuniteti podgoriqan,ashtu si ne Kosove ne sherbim te Serbeve u vu komuniteti i gabelve...

nike palkola

Primus registratum

I përshëndes arbëreshin dhe të gjithë ata që mendojn si ai...
Jam fshatar i komunës së Ulqinit, (më pëlqen më shumë të quhem i periferisë së Shkodrës)ku të parët e mi para rreth 250 vjetësh janë shpërngulur nga Mirdita, dhe nuk e ndiej veten inferior, dhe nuk fyhem nëse dikush më quan katundar...
Natyrisht se malësorët e fshatarët e tjerë për arsye që dihen kanë ngelur pak mbrapa, por nuk është e arsyeshme që kur ulën në Shkoder të diskriminohen apo të nënçmohen e fyhen. Të kujtojm se edhe i madhi Fishta ka qenë prej fshati.
Dëshiroj që ardhacakët në Shkodër të kulturohen dhe të apsorbohen e shkrihen në Shpirtin dhe kulturën e Shkodrës!
Më dhemb shpirti kur dëgjoj për plagën tonë të madhe të gjakmarrjës që ndodhin edhe në Shkodër!

U lutem! Mos mendoni se jeni më të kulturuar e më përparimtar nëse tregoni në këto faqe se dini gjuhë të huaja.
Shkruani Shqip!

Toni_ji

Primus registratum

malcore and proud of it.
:smash:
If you think that the village people is making you town's people look bad, you need to grow up. We all know that Albania in general is a village in its own, so stop the bull shit. :thumbsup: :thumbsup:

Cleopatra

Forumium praecox

Ma paci faqen e bardhe e ju past Baca. /pf/images/graemlins/smile.gif

mostro

Putraku

mu nji gjo me ben pershtypje...si ka mundesi qe shkodranjet qe e duan kaq shume shkodren jane transferuar ne tirane...ju na lodht mo..shkodra knej shkodra anej, shkodra me e mira shkodra ma e kullume...
pordh me rigon ikeni qe te gjitha...tre pallate dhe pese dyqone keni dhe as edhe nji gjo me teper...juve keni met akoma ne kujtimet e vegjelise, dmth jeni nostalgjik ne maroj muhabeti..kadal o cuna se dhe na prej skrapari kena kujtime ama pa ik ene ktheu nji her ne skrapar?

masnej te gjith shkodronet qe kom taku kur prezantohen te vejn ne dukje qe jane shkodran puro dhe jo malok shkodre te trasferuar keto vitet e fundit...juve jeni kot fare...juve jeni akoma qyteti ku behen dallime fetare..ca e quni kete kultur shkodrane...

abs

nuk e di...
Re: Malesor,Katundar e kush'do tjeter, mirsevini..

Nje veti-cilsi pergjithsisht e mbar'shqiptarizmit eshte ne doza me te theksume n'shkoder, kjo asht' - me ken' ma shume e mira e dynjas se sa e vehtes.
E kjo ndoshta nuk na asht plotsisht e vet'dijshme ne shkodranve.

Nuk ditem me rujt...
Nje jet' ka jetu shkodrani me deshiren e mshehur te ikjes...

plus fakt eshte qe edhe pse ne aparenc mirkuptohen fete, ne heshtje kan ken, e jane ne "luft" me njena tjetren.

ka ken dikur po nuk asht ma...se si do zhvillohet? koha e mir' duket qysh nadje, thote poplli.

vej re qe kenkam jo optimiste /pf/images/graemlins/shocked.gif

MLK

Primus registratum

Pa dash me polemiku, mesa di, ne Shkoder familjet katolike kane qen familjet me borgjeze te Shkodres. Kur erdhi komunizmi e se bashku me te, qe ti luftojshin ne menyre sa me efikase borgjezet, i lan ne "damken" katolik e fillun ne shprehjet "i katolik shkodre" /pf/images/graemlins/laugh.gif i nxorren nomin q1 kan shpite e pista, nuk jane te beses....
Populli shkodron ra ne ket grack ne pjesen tjeter t'luftes e vazhdoi vet, se Enveri veç u futi xixat /pf/images/graemlins/laugh.gif
Familjet e hershme katolike t'Shkodres kane qen dhe familjet me me kulture, me te pasura dhe me influente para luftes, por per 50 vjet u luftuan e u diskriminuan e sot Shkodra ngeli n'dore te katnarve te zbrit prej maleve, keshtu qe e thot mire putarku, nuk ka mo lidhje me Shkodren e imazheve qe keni rujt ne koke e ju ben akoma nostalgjik.

elviskelmendi

Primus registratum

Pashe Efendi....ndac me pa shkoder me sy....msyj malet qe e rrethojne ...:)

bebi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Pa dash me polemiku, mesa di, ne Shkoder familjet katolike kane qen familjet me borgjeze te Shkodres. Kur erdhi komunizmi e se bashku me te, qe ti luftojshin ne menyre sa me efikase borgjezet, i lan ne "damken" katolik e fillun ne shprehjet "i katolik shkodre" /pf/images/graemlins/laugh.gif i nxorren nomin q1 kan shpite e pista, nuk jane te beses....
Populli shkodron ra ne ket grack ne pjesen tjeter t'luftes e vazhdoi vet, se Enveri veç u futi xixat /pf/images/graemlins/laugh.gif
Familjet e hershme katolike t'Shkodres kane qen dhe familjet me me kulture, me te pasura dhe me influente para luftes, por per 50 vjet u luftuan e u diskriminuan e sot Shkodra ngeli n'dore te katnarve te zbrit prej maleve, keshtu qe e thot mire putarku, nuk ka mo lidhje me Shqkodren e imazheve qe keni rujt ne koke e ju ben akoma nostalgjik.

[/ QUOTE ]

na marrsh t'keqen ti megjith' putren /pf/images/graemlins/laugh.gif se na qindrojm' ala /pf/images/graemlins/rockband.gif

MLK

Primus registratum

kur thu "ne" n'emer t'rejave t'fashtit flet ti goce /pf/images/graemlins/laugh.gif jo per gjo po ta dijm se jena ne n'parg zgjedhjesh /pf/images/graemlins/tipsy.gif

mozaiku

Primus registratum

Pergjigjen e ke te firma Bluse... /pf/images/graemlins/laugh.gif

abs

nuk e di...

...m'kujtohet gjyshja e nje shoqes teme tiranse (gjyshja- me origjin'shkodrane)tha at'here: 'mallku'qofshin katolikt e shkodres qe na 'hapen syt', tuj pa burrat tane msheh mbas rrethojes se kishes qe vrojtoj'shin femnat me kapele me tyl mbi sy, e kostume mbas trupi 'mallku' qofshin...e u tretshin n'largsi...sa me kan'pas cudit' kto fjale...ngaqe nuk kisha perjetu vete (?)...
di vecse m'ka besu nje sekret gjyshja e shoqes, kishte dasht nje katolik (kataliku) thote /pf/images/graemlins/grin.gif

optimiste shoh, sic paska permend dhe Autoritari, bjeshket tona.

tuj' i hedh nje sy bjeshkve te zvicres, si dhe katundave ktu. them me vehte, fshatari dhe malsori jone s'do ndihet asnjehere i lumtur ne qytet, eshte vetem perkohshmeri ma thote mendja, dhe me jep drite ky mendim.

ne zvicer, ne Gstadt, St.moritz etc shkojne milionieret me kalu pushimet, jane vendet ma te pasura, si dhe te shohish fshatrat jane si te qendisme me dor', dhe se fshatarit me ja fal apartamentin ne qytet nuk vjen. per ket' do kohe...

plus ne krahasim me zvicren, nje ndryshim ka vendi jone se flitet gjithkund shqip. e ket' ndryshim spekuloj qe ka me shume ane pozitive...per ket' s'jam hala e sigurt se nuk e kam mendu thell, premtoj se do i rikthehem ketij vrojtimi.

ndersa per qytetin e shkodres vete, duke pas parasysh qe shkodrani asht njeri apasionat i marr /pf/images/graemlins/laugh.gif shpresoj t'lindin nana ndonje te till qe t'i japi dhe njehere ngjyren qe meriton ajo...

bebi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
kur thu "ne" n'emer t'rejave t'fashtit flet ti goce /pf/images/graemlins/laugh.gif jo per gjo po ta dijm se jena ne n'parg zgjedhjesh /pf/images/graemlins/tipsy.gif

[/ QUOTE ]

m'marrsh t'ligat q1 se kam asnji /pf/images/graemlins/laugh.gif

n'emen t'qytetarve katolik flas /pf/images/graemlins/wink.gif t'atyne q1 permende ma siper /pf/images/graemlins/wink.gif

ti e din iher, pse m'ngacmon /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/smash.gif
mos korit xhavellat /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/grin.gif /pf/images/graemlins/grin.gif

MLK

Primus registratum

E pse m'ishte fiksu sikur m'ke thon se ishe bo synet ti!! /pf/images/graemlins/laugh.gif
Pu pu me ka lon memoria fare /pf/images/graemlins/laugh.gif

Diddy19

Su@mi

1)Familjet katolike n'Shkoder kane kene ato ma te "perparume" do thoja, ose ma "moderne". Se t'flasesh per borgjezi s'di si me duket.
2)Une kur prezantohem tham se jam shkodrane, s'kam nevoje me thane "Jam shkodrane puro". Por me ndodh shpesh t'me pysin te tjeret "A je shkodrane puro ?".N'fillim sikur fyhem: shkodrani puro dhe ai jo puro dallohet n'ftyre, ne te ecun, ne sjellje, ne t'folme, ne shqiptimin e numrave(ne thojme NJI, ato thojne NI, ne thojme ASNJI , ato KURR NI)) /pf/images/graemlins/laugh.gif. Vetem nji qe nuk asht shkodran mund te baje nji pytje te tille: ne shkodranet e dallojme fill shkodranin nga katundari apo malsori.(kjo per Putrakun)