Ligji i sherbimit ushtarak.

tirana

Primus registratum
Re: Ligji i sherbimit ushtarak.

Fillimisht postuar nga diavolessa:
[qb] ....Sherbimi ushtarak, per mendimin tim eshte detyre qe keni ndaj atdheut. ..

<span style="font-weight: bold">Cdo shtet ka nje dicka te tille! </span> [/qb]
Atdheu dhe shteti jane dy gjera te ndryshme.
Shteteve qe u referohesh nuk i leshojne te rinjte me gomone ne det dhe pastaj tu kerkojne 4 milione lek per te mos shkuar ushtare.
Ai shtet leshi qe kerkon 4 milione lek ne kembim te sherbimit ushtarak do te bente mire te vinte nji here ujin ne zjarr dhe te interesohej per qytetaret e vet neper bote qe te kishin te 5 te drejta. Qeveritaret tane (qe do ti pushkatoja me doren time nji ka nji) u kane dhene dhe bythen grekeve por nji lecke leje qendrimi dhe dy te drejta per emirantet shqiptare atje mazalla se i kane kerkuar. pthuuuuu fare e keqe.
Jam per dezertimin masiv. Ti lejme repartet e shtetit tone te dhjere bosh. Ne rast lufte Moisiu e surrati vet kan me e lon Shqiperine (kujtoni ministrin e luftes ne '97 qe ja mbathi ne Itali)..

Asi lek e asi dit ushtri, qe kshuna!!!!!

fjorent

Primus registratum

Plotesisht dakord me parashkruesin.
Shikoni keto dite interesimin qe ben shteti cek qe ne mos gabohem ka kaluar edhe ai nje diktature komuniste te padeshiruar. vete presidenti i republikes i kerkonte presidentit te Shqiperise te interesohej per fatin e tyre. Mbase kane perfunduar ne dhembet e ndonje bande karakteristike shqiptare qe jeten e nje njeriu e barazon me 2 dollare qe mund t'i vjedhe, por shikoni se si interesohet nje shtet i tere per 3 banore te tij.
Tani beni krahasimin me shtetin shqiptar, me sa e sa te humbur ne malet e Greqiese, te ngrire ne malet e Greqise, te mbytur ne ujrat e Italise dhe Shqiperise. Pra beni kete krahasim dhe meditoni per kontributin qe i duhet dhene shtetit.

komino

Valoris scriptorum

me duket se ngaterroni konceptin e shtetit me qeverine e tij

shteti jane te gjithe ata persona me nje kulture nje gjuhe nje flamur e kufij brenda te cileve ushtrojne ne autonomi veprimtarine e tyre
ky koncept i shtetit ka nevoje per mbrojtje ose te pakten te jape pershtypjen se keta njerez jane gati te mbrojne vendin e tyre nga gjithkush

tani ne kemi harruar keto koncepte e mbase kemi bere mire

une personalisht jam i gezuar qe do bej vetem nje muaj sherbim ushtarak

keshtu do perfundojme si puna e atij fshatarit me zjarrin qe kur u afrua shume tha ''larg b...thes time''

per 58 vite nuk e kemi perdorur asnjehere ushtrine por kjo nuk do te thote qe ishte krejt e pavend

mendoni sikur kosova te kishte nje ushtri te organizuar se sa femije do ishin akoma gjalle

mbrojtja e vendit nuk behet VETEM me fjale
90% e atyre qe thone se ne rast lufte do te ktheheshin ia fusin kot

dhe diku ne nje teme tjeter i kerkohej llogari qeveritareve tane se perse lejojne qe shqipetaret te vdesin ne malet e greqise nga ushtaret greke!

fjorent

Primus registratum

Nuk e ngaterrojme aspak shtetin me qeverine. Ai per te cilin flet ti Gene quhet komb. Une me duket se te jam pergjigjur edhe nje here tjeter se nuk mund te shikohen si te ndara shteti dhe qeveria. Shtetin e bejne ligjet, ligjin e ben qeveria.
Ta them me bindje te plote se nuk ndiej asnje lloj detyrimi ndaj ketij shteti, jo 1 muaj ushtri (cfare budallalleku me 1 muaj nuk do te dine cfare te bejne oficeret) por as edhe 1 dite nuk ja fal nje shteti qe nuk kujdeset per mua, qe nuk do t'ia dije se ku ndodhem , se kam vdekur apo jam gjalle.
Persa i perket ushtrise tone, une nuk e quaj as ushtri, le te themi qe eshte nje bande kaq keq e organizuar sa qe nuk ka nevoje as te sulmohet per vete faktin e thjeshte se veteshkaterrohet (shih 1997). Edhe dicka tjeter Kosova t'i puthe kembet cdo ushtari te Natos se me UCK e pane se si i merrte perpara ushtria serbe.
pyetje me vend do te ishte: SI ka mundesi qe serbet kane nje ushtri shume te forte dhe ne megjithe 10 vjet reforma kemi ca banda te paorganizuara?

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga fjorent:
[qb] ... Edhe dicka tjeter Kosova t'i puthe kembet cdo ushtari te Natos se me UCK e pane se si i merrte perpara ushtria serbe.
pyetje me vend do te ishte: SI ka mundesi qe serbet kane nje ushtri shume te forte dhe ne megjithe 10 vjet reforma kemi ca banda te paorganizuara? [/qb]
sa thjesht
uck nuk ishte ushtri e pikerisht kete po them une qe duhej te ishte krijuar e fuqizuar me kohe

serbia ka ushtri te forte se serbet nuk mendojne si Ty

ligjet i ben qeveria - qeverine zgjedh parlamenti - parlamentin e zgjedh populli (shtetasit)

kush eshte shteti??????????

PS ajo qe te kam pershkruar nuk quhet komb se te permenda kufij te identifikuar dhe pavaresi brenda ketyre kufijve (mendo kombin shqipetar =shtetin shqipetar+kosovaret+sh e maqedonise + sh e malit te zi etj etj )

fjorent

Primus registratum

Me duket se ti enderrpn pak si teper.
Nese serbet jane me te fuqishem se ne, kjo ndodh sepse kane kulturen e shtetit te krijuar me kohe, duke luftuar kunder turkut dhe nuk ngelen si ne duke iu puthur kembet turqve vetem sepse na jepnin ndonje vezir ne Stamboll.
Po te kishin patur edhe serbet haxhiqamilet e tyre do te ishin si ne.
E dyta ushtrite nuk krijohen me endrra,ose me shkrime ne Albforum,por krijohen me fonde, fondet krijohen me taksa, taksat i paguajne qytetaret, qytetaret jane te detyruar t'i paguajne nese ligji dhe ne menyre te vecante ZBATIMI i tij i detyron, pra i dashur Gene kthehemi perseri te individi. Shko ne Shqiperi dhe shih sa paguajne taksat (nuk paguajne energjine elektrike jo me taksa te tjera).
SE fundi me pak endrra e me shume ide realiste.

komino

Valoris scriptorum

fjorent

perse vazhdon te hidhesh nga nje dege ne tjetren

thuaj shkurt (si e ke thene po faji eshte imi qe vazhdoj diskutoj) qe nuk te do b..tha te besh ushtri dhe pike (ashtu si nuk i do te gjitheve e megjithate e quajne detyrim e shkojne)
apo tani do thuash nuk e bejne te tjeret e nuk e e bej as une (ketu po del me punen e taxave)

askush nuk do te shkoje ushtar qe te rrije nje vit pa pune, qe fleje ne kapanon me te tjere, qe te ule koken para oficerit (pse ca jam une)

e pra fjorent mos mendo se zbuluam ndonje gje te re ne refuzimin per te shkuar ushtar
problemi eshte se mbase nje dite do te behemi pishman
une uroj qe kjo dite per ne te mos vije kurre per ne e as per femijet tane po mos mendo se bota do i zgjidhe gjithmone konfliktet me diplomaci shpresoj qe ne serbi a greqi te mos vije ndonje tip sllobodani tjeter e nato ta kete mendjen ne irak ne ate kohe
shpresoj te mos perfundojme si ndonje nga ato vendet e afrikes ku luftojne banda dhe quajne veten ushtri

shpresoj
dhe po e mbyll kete diskutim se mjaft i rame njeri gozhdes tjetri patkoit

gjithe te mirat dhe vazhdojme diskutimet ne tema te tjera