"Ligjet" e heshtura....

TranofiljA

Primus registratum
"Ligjet" e heshtura....

Kjo teme eshte me shume si shuarje kurioziteti qe kam une.

Pak a shume...ne nje shoqeri mes dy shoqeve egzistonje ca "rregulla" ose "ligje" si mund ti quash te cilat nuk jane te shkruara...apo te thena.
*flasim per shoqeri te forta...jo thjesht njohje

PSH:
Kurre nuk gjuhet i dashuri, ish i dashuri ose fiksimi i shoqes /pf/images/graemlins/blush.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif
...por vllai, kusheriri, doemos se PO :thumbsup: /pf/images/graemlins/laugh.gif

...kurse ne shoqeri cunash kam vene re qe i njejti ligj vlen, pervec kur vjen puna tek motra, kusherira etj etj etj.

Mesh shokesh...c'fare "ligjesh" te tjera ka???

Thjesht kurioze

Tranny

gurax

Pan ignoramus
Re: "Ligjet" e heshtura....

Une mendoj qe varet. Jo dy maredhenie midish shokesh jane te njejta dhe flas perseri per shoke te afert. Per mua eshte nje lloj dhe krenarie me teper se nje ligj. Egoja me pas eshte si faktor garues duke mos harruar dhe qe cfare rendesie ka "e gjujtmja" per te implikuarit. Rendesia e shoqerise se mire nganje here midis shokesh shfaqet me ne forme materiale, ne kuptimin qe "po vij dhe une me ty" ose "Do te ta sjell une" dhe e gjujtmja shpesh shihet si gare ose kompeticion, pasiv por i tille. Kam degjuar te thuhet "Non vado in quella gitta perche complicherei la situazione" dhe po ashtu kam degjuar qe thuhet "I didn't hit on her, but when I'm asked to speak I don't play dumb".
Ndoshta ka te beje me sedren e semure... ose me ekuiliber te ndryshem midis raportit rendesi materiale mbi ate emocionale.... ndoshta me sasine paranoias ne secilin. Kete s'di ta them. /pf/images/graemlins/tongue.gif

A: Ma jep telefonin ta shof pak.
B: Ho me, do me lexu dhe ti mesazhet e?
A: Ma jep mer ta shof se s'ta ha.
B: Po ti tendin e ke dhe me te mire se ky aman
A: Po du me e pa.. ma jep icik.
B: (jep telefonin). Shife atehere!

Te dy jane me fiksime.. njeri per kuriozitetin infantil, tjetri per idene pak te mufatur mbi cfare quhet personale. Ne plane te ndryshem secili, te dy e shohin njeri tjetrin me habi.

---------------
"Love is born from faith, lives on hope and dies of pity."

tirana

Primus registratum

Ligejt tona te heshtura..? Po si mi..!

-Mos me i fishkelly komshieve ose atyre qe "njofim" te shokve.
-Mos me jau pa femrat e shpis ka komet.
-Mos ti tregojme dashnores se tjetrit qe ka lujt pllakton dhe ke lon breket.
-Mos me shku tek shpia tjetrit tap.

Kohet e fundit kena modifiku içik ate ligjin e motrave dhe kushurirave.. U kan bo te gjujtshe me shumic vote....(vetem kushurirat flas).Kurse motrat gjuhen vetem dhe vetem ne rast se eshte dashuri e vertete..... kuptohet duhet provu kjo dhe me e provu, osht mo kollaj me u bo president i Kines.. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Nejse, u ka bo e gjujtshme ç'do gjo, boll qe te njiti!! c'est la vie :thumbsup:

Le_Routard

Forumium maestatis

Kurse motrat gjuhen vetem dhe vetem ne rast se eshte dashuri e vertete..... kuptohet duhet provu kjo dhe me e provu, osht mo kollaj me u bo president i Kines..

Sikur robi te ket moter dhe te pamartume ma mire mos me u bo shok me ty! /pf/images/graemlins/laugh.gif Kujt i paske gjujt motren mer legen dhe s'te paska besu qe e ke pas te sinqert dashurin?

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Mesh shokesh...c'fare "ligjesh" te tjera ka???

Ne kohe te PPSH ka qen kshu:

Ora, e dashura ne bicikleta nuk lihen. Nuk jepen borxh me i llaf.

Kurse tani ma do menia se do jete:

Celulari, e dashura dhe Mercedesi nuk lihen me bo i xhiro.

Le_Routard

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga sailor:
[qb]
Fillimisht postuar nga Le_Routard:
[qb]

Ne kohe te PPSH ka qen kshu:

Ora, e dashura ne bicikleta nuk lihen. Nuk jepen borxh me i llaf.

Kurse tani ma do menia se do jete:

Celulari, e dashura dhe Mercedesi nuk lihen me bo i xhiro.

/pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Rruge pse te tjerat i le ti?

/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Ty s'te lej gjo i her hiqe ka menja. Ti t'zhgrabs ne pa t'dhon leje jo mo me te thon boj ca t'dush. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga sailor:
[qb] Ho me se un BMW do te kerkoja vetem.

/pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Shqyqyr se m'treme, thash se po kerkojshe Mercedes!

Tronafile, me fal se te dolem prej teme! /pf/images/graemlins/smile.gif

Une doja te shtoja si cdo ligj dhe kto te heshturat shkelen. Por ke ne ma do menja se ligjet e heshtura kane te bejn me teper me moralin, gjera per te cilat nuk guxojm te flasim por i permbahemi nga frika opinionit. Megjithese gjerat po ndryshojn n'Shqiperi shume shpejt....

alinos

Forumium maestatis

Nje nga ligjet e heshtura qe kam vene re une eshte se si ne marredheniet meshkuj-femra, si meshkuj-meshkuj (flasim per lidhje te forta, apo te vjetra miqesore) pretendohet se tjetri na njef dhe gjerat nuk thuhen.
Shkak sherri me tim vlla shume here...

alinos

Forumium maestatis

Ah ne per gocat vlen:
Fiksimi apo i dashuri/partneri i shoqes nuk gjuhen!

Kordelja

Valoris scriptorum

...aq me pak i fejushmi...apo jo Hanino........ /pf/images/graemlins/wink.gif

alinos

Forumium maestatis

*thash partneri dhe nenkupton te dashur/fejuar/bashkejetues/burre pa kurore/burre me kurore/grua etj...

gjekec

Primus registratum

Let's make it a little interesting. How much money would you lent to your best friend to get out of jail /pf/images/graemlins/laugh.gif :smash:

Isabelle

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga hanini:
[qb] Ah ne per gocat vlen:
Fiksimi apo i dashuri/partneri i shoqes nuk gjuhen! [/qb]
... goditen, ne fakt /pf/images/graemlins/laugh.gif !!!

Kam nje pyetje vetem : nuk gjuhen motra e shokut (midis shkoesh) sepse ne nje moment te caktuar ka te ngjare te hyje ne perdorim dhuna/forca fizike (natyra e mashkullit e tille)...

Kur vjen puna midis shoqesh, realisht nuk me ka rastisur te degjoj ndonjehere qe shoqja i zuri priti shoqes ke kthesa e rrugices dhe e rrahu apo vrau sepse shoqja kishte interesa ndaj te vellait.

Me fjale te tjera... nese meshkujt 'respektojne' disa pakte te nenzeshme te tilla nuk do te thote gjithmone se e bejne kete per shkak te principesh me te forta apo fisnike...

Just an idea kjo ...

/pf/images/graemlins/wink.gif

gurax

Pan ignoramus

Fillimisht postuar nga SuperNigga:
[qb] Let's make it a little interesting. How much money would you lent to your best friend to get out of jail /pf/images/graemlins/laugh.gif :smash: [/qb]
The one who ran away with your gf? /pf/images/graemlins/laugh.gif

----------------------
"Freefall. The art of getting smashed."

tirana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Isabelle:
[qb]
... nuk gjuhen motra e shokut (midis shkoesh) sepse ne nje moment te caktuar ka te ngjare te hyje ne perdorim dhuna/forca fizike (natyra e mashkullit e tille)...

/pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Jo re jo, nuk gjuhet sepse ne kur mendojme burre-grua menja fillimisht na shkon tek "e bomja" dhe jena kaq truthare saqe nuk dum qe motrat tona ta bojn me njeri ne ket dynjo, jo me me shokun tone. Se pse u kena fiksu qe motra eshte me mire mos ta beje nuk e mor vesh. Un skom moter vallaj, por keshtu si e menopj un nuk do e kisha problem qe ta shikojsha ne nje ralacion me nji shok.... (Le_Routard maje veten se supozim eshte /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif )

i'll_wait_4_U_in_Heaven

Forumium praecox

Okay /pf/images/graemlins/laugh.gif

Rregullat ne shtepine time:

My father just a smart rooster
My brother the head rooster in charge of my life /pf/images/graemlins/laugh.gif

VIVA LA MASCULINITA :smash:

jula

Primus registratum

Une kam vuajtur gjithnje nga "piset (goca)" qe veteftoheshin per te dale me mua, gjithnje me shpresen se do te takoja nje kusheririn tim (no vellezer une).....

Fale Zotit, kjo bote eshte maskiliste: Erjoni (kushoja), me evitonte, pasi zakonisht kishte ndonje shok me vete. /pf/images/graemlins/wink.gif Sa e lige jam, mo aman.

Isabelle

Valoris scriptorum

Un skom moter vallaj, por keshtu si e menoj un nuk do e kisha problem qe ta shikojsha ne nje relacion me nji shok...

... padyshim, se ti ne fakt e shef me 'ngjyra te forta' /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif !!!

Megjithate, ajo cka kisha shkruar une ishte indirekt kjo qe kishe shkruar ti - ti i kishe ra paksa me permes bahces, une u rujta mos bojsha kpucet me balte /pf/images/graemlins/laugh.gif !!!

Dhe biles mire qe e nxore me drejt diskutimin ketu se me kete rast kemi mundesine te hedhim paksa drite edhe mbi mendje-ngushtesine e meshkujve ne pergjithesi /pf/images/graemlins/laugh.gif !!!

ps. shef sa bukur nderlidhen gjonat me menyra direkte dhe indirekte /pf/images/graemlins/laugh.gif !!!!

albana

Lara Croft

Une qe e vogel nuk doja vella per qamet dhe fale Zotit nuk kam.Me vone e kuptova qe te mos kesh vella do te thote te jesh e lire te marresh fryme e te jetosh.Vellezrit pas motrave bejne si budallenj dhe ne Shqiperi ka nga ata qe perdorin dhe dhunen fizike per gjene me te vogel.