Leter e hapur kunder hyrjes se ushtrise greke ne Shqiperi

Pe.ili.sh

Primus registratum
Re: Leter e hapur kunder hyrjes se ushtrise greke ne Shqiperi

A e mbeshtes letren?????

<span style="font-weight: bold">Jo</span>
Sepse te jam shpjeguar edhe nje here per kete gje ne shkrimet e tjera ne albforum qe:

Per sa kohe qe Shqiperia eshte mik i pushtuesve osmane
Per sa kohe qe Turqia nuk do te demeshperbleje Shqiperine dhe Kosoven per ngaterresat dhe per shkaterrimin e kombit shqiptar.
Per sa kohe qe Turqia nuk do te ktheje eshtrat e Gjergj Kastriotit ne Shqiperi
Per sa kohe qe nuk do te ktheje pjeset e trupit te Ali Pashe Tepelenes e shume e shume gjera te tjera qe Turqia ka bere ne dem te Shqiperise dhe Kosoves
Per sa kohe ju nuk jeni distancuar prej pushtuesve osmane etj
Une them jo
Qofte nje pjese e vetme e Shqiperise le te ngele e pa pushtuar, te pakten ajo pjese te rroje me nder dhe te marre vlerat qe i takojne ketij vendi Mjaft me lufte dhe tradheti kombetare.

Nuk kam ndermend te firmos jo letren por as te merrem me ju me.

Populli shqiptar eshte i lodhur,dhe keshtu nuk ben me.
Kemi nevoje per paqe, per zhvillim dhe bashkim me kombet e tjera qe kane perparuar ketu e 600 vjet me pare.

Dua te ngelem shqiptar dhe puro biles.

Ty te vjen keq dhe ti i mendon gjerat ndryshe, por nuk eshte faji im.

Do te me quash tradhtar?
Neqoftese e konsideron pergjigjen time te tille, eshte pune e jotja.
<span style="font-weight: bold">Nuk me pelqen te me therrasin Indian, por SHQIPETAR</span>

Do te me quash ekstremist?
Perseri eshte pune e jotja.
Por une e mendoj ndryshe, sepse paraardhesit e mi me zor e veshtires te jashtezakonshme mbijetuan, qe sot te jem i identifikuar si Shqipetar.

Kjo eshte nje dhimbje qe paraardhesit e mi me kane trasheguar brez pas brezi dhe nuk kam ndermend te i tradhetoj kurre.

Me Greqine, Italine dhe Serbine mnardhenie do ti rregullojme atehere kur ne do te percaktojme identitetin tone, si dhe kombesine tone.

Jam shume i sinqerte ne pergjigjet e mija dhe nuk kam ndermend te shkruaj me, me stilin e Fishtes apo te shqiptareve te tjere te Rilindjes Kombetare.

atleti

Primus registratum

oficeret shqipetare ta mbronin vendin dhe mos e
shkateronin si ne 97 pastaj te kerkojne virgjeri
ushtarake . Ku i kane herojne e tyre qe u vrane
per te mbrojtur gazermat, duke bllokuar ruget e
droges ne det dhe kufi apo i bejne betejat vetem
me kalem.

kastriot

Primus registratum

Fillimisht postuar nga pe.ili.sh:
[qb] A e mbeshtes letren?????

&quot;<span style="font-weight: bold">Jo</span>
Per sa kohe qe Shqiperia eshte mik i pushtuesve osmane.....................
Per sa kohe ju nuk jeni distancuar prej pushtuesve osmane etj
Une them jo dhe ne gop te semes te gjitha.
Qofte nje pjese e vetme e Shqiperise le te ngele e pa pushtuar, te pakten ajo pjese te rroje me nder dhe te marre vlerat qe i takojne ketij vendi .........................

Nuk kam ndermend te firmos jo letren por as te merrem me ju me..................
Ty te vjen keq dhe ti i mendon gjerat ndryshe, por nuk eshte faji im................
Me Greqine, Italine dhe Serbine mnardhenie do ti rregullojme atehere kur ne do te percaktojme identitetin tone, si dhe kombesine tone......................
Jam shume i sinqerte ne pergjigjet e mija dhe nuk kam ndermend te shkruaj me, me stilin e Fishtes apo te shqiptareve te tjere te Rilindjes Kombetare. [/qb]
&quot;

O lum MIKU, sot eshte data 26.01.2003 dhe jo 26.01.1900
smash.gif

<span style="font-weight: bold">Po dukesh qe je fetar i forte, nje Ushtar i Kryqit(cilit kryq???)qe pranon me mire zhdukjen e Kombit dhe Besimin(E huazuar)nuk e harron.
Hajt pra ja pafsh hajrin dhe mos harro te besh kryqin kur te ulesh per te ngrene bashke me greket dhe Serbet. Do te dalin pak probleme por se fundi nuk eshte ndonje ndryshim i madh a kryqezohesh duke filluar nga e majta apo nga ana e djathte.</span>
Ferri dhe Purgatori(prap nje problem se Serbet dhe greket nuke njohin kete te fundit)i kane hapur dyert per ty tashme. Se qe ta dissh mire ata qe nuk duan vellain e vet ata edhe simbas Bibles nuk mund te kene vend ne Parajse. Keshtu qe kot e ke.
<span style="font-weight: bold">Do te ishte mire ta lexoje njehere ate &quot;Testamentin e Ri&quot; se keshtu si duket as qe ja ke haberin.</span>

Paqja qofte me ty!
Al salam alejkum!

Kastriot

Pe.ili.sh

Primus registratum

Nuk e di i dashur Kastriot te kem thene qe une jam serb, grek, italian apo aliens.
Une thashe vetem ate qe jam shqiptar

Nuk e mora vesh ket fjalen e fundit qe ti thua

<span style="font-weight: bold">Al salam alejkum!</span>

A je turk apo shqiptar?
Sinqerisht ne qoftese te une ke gjetur ndoshta edhe nje fjale te vetme te huaj, cfare do qofte ajo, ke te drejte te me quash tradhetar.
Por kjo qe ti shkruajte nuk eshte gje e mire per ty.
Me vjen keq per ty. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/mad.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Tirana1614

Primus registratum

Nuk mund te them arsyet perse ndodh, por kam vene re qe shpesh here ne disa tema te hapura lidhur me marrdheniet e Shqiperise me Greqine disa anetare forumi mundohen te devijojne temen e debatit ne marrdheniet nder-fetare, sic po ndodh ne kete forum. Per kete arsye, pervec ceshtjes se pranise se ushtrise greke ne Shqiperi do te doja nje mendim nga anetaret e forumit se perse ndodh ky devijim.
Persa i perket ceshtjes se ketij forumi mendoj se ne Shqiperi mund te pranohej cdo ushtar i ndonje vendi tjeter, pervec atij grek pasi Greqia eshte i vetmi vend qe ka ne fuqi ligjin e luftes me Shqiperine. Une nuk mund t'i trajtoj me hollesi te gjitha konsekuencat qe mund te rezultojne nga nje ligj i tille, por di qe ne baze te ketij ligji nese nje ushtar grek do te vriste nje ushtarak shqiptar, qofte edhe pa dashje ai nuk do te denohej nga shteti grek per krim pasi ai mbrohet nga ligj i luftes qe e konsideron ushtarakun e shtetit kundershtar objekt asgjesimi. Prandaj u keshilloj ushtarakeve shqiptare te kene kujdes nga ndonje &quot;pakujdesi&quot; e ndonje ushtaraku grek me mision &quot;paqeruajtes&quot; ne Shqiperi.

antihero

Primus registratum

..nuk e kuptoj qe disa anetar nuk e kuptojne disa gjera elementare mbi shtetin.
1-kushtetuta e &quot;fituar&quot; me referendum e nxjer shqiperine si shtet laik,pra shtet sekular.Gjith lidhjet dhe insinuimet fetare krijojne nje destabilizim te shqiperise.
2-Suvereniteti i shqiperise i takon popullit shqipetar.ketu me frigon fakti qe nje pjes e shqiperise jugut per fat te keq e sheh greqine si shtet me te cilin duhet me u bashkuar.
3-reziku i shqiperise nga turqia eshte si &quot;reziku&quot; i Usa nga Iraku,pra asnje rezik.
<span style="font-weight: bold">Jam pro kesaj letre jo pse e dua Turqine apo urej Greqine por sepse me pellqen shqiperia si shtet me suverenitet te plot,e qendresa e ushtrise Greke ne teritorin e saje,pjeserisht ja heq kete suverenitet.</span>

kastriot

Primus registratum

[QB] Nuk e di i dashur Kastriot te kem thene qe une jam serb, grek, italian apo aliens.
Une thashe vetem ate qe jam shqiptar

Nuk e mora vesh ket fjalen e fundit qe ti thua

<span style="font-weight: bold">Al salam alajkum!</span>

A je turk apo shqiptar?...&quot;

Kastriot: O miku jem, po une ta dhash me perkthim apo tani as shqip nuk po mundesh me lexu?????

Do te thote &quot;PAQJA QOFTE ME TY&quot; dhe nuk eshte Turqisht por arabisht. Meqe une nuk shkruaj dhe nuk lexoj arabisht ta dhashe me shkrinja latine per te te treguar edhe bukurine e shprehjes.
Arabishtja ben pjese ne grupin e gjuheve te quajtur SATEM dmth aty ku ben pjese edhe Hebrarishtja dmth gjuha e Cifuteve si edhe gjuha qe ka folur Krishti, Aramjishtja.
Ne te dyja keto te fundit SHALOM do te thote PAQE.
Ma merr mendja se ti nuk ke gje kundra kunder gjuhes se Jesus Krishtit????

SHALOM, Shalom,SALAM etc.

Kastriot
Ps: A ke shpate ti?? Po revole??

Pe.ili.sh

Primus registratum

: <ul style="list-style-type: disc">[*]O miku jem, po une ta dhash me perkthim apo tani as shqip nuk po mundesh me lexu?????

Do te thote &quot;PAQJA QOFTE ME TY&quot; dhe nuk eshte Turqisht por arabisht. Meqe une nuk shkruaj dhe nuk lexoj arabisht ta dhashe me shkrinja latine per te te treguar edhe bukurine e shprehjes.
Arabishtja ben pjese ne grupin e gjuheve te quajtur SATEM dmth aty ku ben pjese edhe Hebrarishtja dmth gjuha e Cifuteve si edhe gjuha qe ka folur Krishti, Aramjishtja.
Ne te dyja keto te fundit SHALOM do te thote PAQE.
Ma merr mendja se ti nuk ke gje kundra kunder gjuhes se Jesus Krishtit????

SHALOM, Shalom,SALAM etc.[/list]

Ahh Kastriot faleminderit per shpjegimin dhe ti kishe shume te drejte ne te gjitha variantet.

<span style="font-weight: bold">Mua me pare me duhet te mesoj shqip se nuk di te flas mire, me pas do kisha shume deshire te flisja shume gjuhe te tjera</span>

Si thuhet ne shqip:
Paqja qofte me ne.
<span style="font-weight: bold">Sa lezet paska kur e flasim shqip</span>

Prizreni

Primus registratum

Moderatori si duket eshte shum selektiv dhe nuk bazohet ne permbajtjen e shkrimit por kush e shkruan ate.
Letra e hapur me larte, e prezentuar nga ushtaraket sipas meje nuk ka vlefte fare,jo pse nuk pajtohem me permbajtjen,sepse une pajtohem 100% me te, por ata sipas meje jane DESHTAKET dhe arsyeja se pse sot ne Shqiperi me ironi sillen ushtaret e armikut tone shekullore(Qe kane qellime territoriale).
Ne vitin 1997,duke pare qe shteti po permbyset sipas regjise Greko-Serbe,Ushtaraket kurre nuk duhej lejuar qe shteti te perdhosej nga nje ose parti tjeter,kurre nuk duhej te lejonte qe shteti te perdorej per qellime djallezore te individeve apo partive te ndryshme per interesat e armiqeve tane,Armata nuk duhej te lejonte qe ne fillim qe per minister te mbrojtjes te kete nje fytyre joushtarake,si puna e atij Zhulalit te ndjere qe nuk kishte lidhje me mbrojtje.
Armata e Shqiperise duke e pare situaten ne 97`qe po del jashte kontrollit te politikaneve ata per te shpetuar shtetin menjehere duhej qe te merrnin ne dore timonin shteterore,ku si detyre e pare do te ishte ruajtja e kufijeve,ruajtja e depove te armeve etj derisa te qetsohej situata dhe te beheshin zgjedhjet e verteta ku permes se ciles populli do te zgjedhte kryetarin dhe qeverine qe me te vertete e meritojne,keshtu nuk do kishte vende per trathtaret e per elementet tjera qe e shkerdhejne shtetin per nevoja personale. Nje deshtim i armates na kushtoi me mijra e mijra jetera te pafajshme,la vende per spiune dhe e permbysi Shqiperine, qe tani i duhen edhe 50 vjete qe te rimekembet,prandaj ushtaraket e Shqiperise jo qe nuk kane simpati por ata duhet t`i denoj apo te skuqen para popullit qe e sollen ne kete gjendje mjerimi,turp te kene tani nga kolltuku i tyre thurin letra te hapura kunder problemeve qe vete jane shkaketare.
Besoj qe zoti moderator nuk e fshine edhe kete shkrim ku nuk ka ofendime por vetem shfaqje te mendimeve personale.

TheLaw

Primus registratum

Baskebisedues te nderuar !
I nderuar KASTRIOT !

I lexova te gjitha ato qe keni shkruajtur edhe pse disa here copa copa. Nje nga fatkeqesite me te medha te shqiptareve ka qene gjithmone argumentimi i tepruar. Nuk ja vlen te merresh me njerez te cilet jane shume shume shume larg realitetit. Nuk ja vlen te merresh me te atille qe bejne sikur nuk kuptojne.
Problemi nuk qendron te letra te nderuar, pot te fakti qe ajo tregon. Per nje moment le te mendojme se nuk ka leter te ish ushtarakeve, ok? A po hyn ushtria Greke ne Shqiperi? Po. A e ka shteti Grek akoma ne fuqi ligjin me kanibal me idiot dhe me shovinist -- ligjin e luftes -- kundrejt Shqiperise? Po. A dihen katerciprisht qellimet shoviniste te Greqise ndaj Shqiperise? Po. Se fundi cfare do te thote politikisht hyrja e nje ushtrie ne nje shtet sovran, ushtri e cila i takon nje shteti qe de facto dhe de juro eshte ne lufte me ne?

Shikojeni thirrjen me kete sy, perjetojeni realitetin me zemer shqiptari -- i cik e veshtire per ata qe jan myt tu pi amita -- dhe thojini JO futjes se trupave ne Shqiperi. Mos beni gerr verr jo e lagu jo se lagu. Ose mos shkruni me ne forumin e politikes se na nxite faqen.

Pe.ili.sh

Primus registratum

Kastriot
He pra cfare te bejme?
Do te distancohesh ti qe te firmosim letren apo ta leme Greqine te pushtoje Shqiperine?
Po ma kerkove si shqiptar jam gati te firmos.
Po ma kerkove si fetar, i pafshim hajrin te gjithe.
Mos ma dridh pasi ta debojme grekun se nuk eshte pune e mire ajo pune.
Hajt po pres

kastriot

Primus registratum

[qb] Kastriot
He pra cfare te bejme?
Do te distancohesh ti qe te firmosim letren apo ta leme Greqine te pushtoje Shqiperine?
Po ma kerkove si shqiptar jam gati te firmos.
Po ma kerkove si fetar, i pafshim hajrin te gjithe.
Mos ma dridh pasi ta debojme grekun se nuk eshte pune e mire ajo pune.
Hajt po pres [/qb]
<span style="font-weight: bold">Kastriot: p.illi.sh, une te jam drejtuer gjithmone si shqiptar dhe si i tille eshte detyra jote ta firmosesh letren.Po e perseris se:
Feja e Krishtere ose Feja Myslimane nuk jane pengese per mua. Per sa kohe qe edhe nje shqiptar i vetem do ti perkasi Besimit katolik une ndjehem i detyruar si shqiptar ta respektoj ate dhe besimin e tij. Te njejten gje edhe per Besimin Myslima. Per sa kohe qe edhe nje shqiptar i vetem do ti perkasi Besimit mysliman une ndjehen i detyruar ta respektoj ate dhe Besimin e tij.</span>

Kastriot

Pe.ili.sh

Primus registratum

Lexo Kastriot
Sa here qe kemi shansin ti shpetojme roberimit te pushtuesit, harrojme se cna ka bere pushtuesi.
Une dua qe ti te heqesh dore fare nga Feja, neqoftese deshiron te kontribosh per kombin tend.
Abdi Baleta gabohet kur ju zgjon shqiptareve ndjenjen nacionaliste si fondamentalist mysliman.
Ai nuk eshte xhonturk(ndoshta eshte) qe tu bije kembanave te alarmit,, se Shqiperia rrezikon, sepse keshtu Shqiperia na del qe eshte koloni turke dhe jo shqiptare dhe keshtu humbim perseri identitetin tone si shqiptare.
Une nuk besoj ne fe dhe se feja ime eshte ajo e <span style="font-weight: bold">shqiptarise</span>.
E di se kush eshte Italia dhe cka bere ne Shqiperi, ndaj do beje mire qe mos te beheshe katalizator i mbrapshte per shkaterrimin e kombit.
Sepse Turqia e Paudhe na la deri me kete dite te pakomb.
Faji ngelet te ne qe nuk jemi te zote te identifikohemi si komb, sepse ngelem te percare per arsye te Fese kolonizuese.
Me pastaj nuk e kuptoj ku e merr kete mundim,iniciative qe ne emer te nje feje qe nuk eshte e jotja, kerkon te flijohesh per te.
Shqiptaret e Shqiperise nuk jane as turq, as greke, as serbe,dhe as italiane.
Por kur Bizantini Baleta i bie trumpetave si Sulltan Murati, me cshoh ska per te pasur kurre komb.
Mendoje si eshte me mire per veten tende dhe tregohu shqiptar dhe jo Bektash apo ku di une se cfare feje dashuron ti.
Une te deklarohem qe pervecse fese se shqiptarise nuk ka gjetur vend asnje lloj feje tjeter ne trupin dhe mendjen time.

Pe.ili.sh

Primus registratum

Une jam shqiptar dhe ke inat ti :tipsy: :tipsy:
Kur babagjyshi yt pushtonte toka ne Azi, ai Babagjyshi im, i bente hyzmet tokes se tij.
<ul style="list-style-type: disc">[*]Epo te me tregosh arat, duhet te me pyesesh se a i di keto ara &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; [/list]

I vjetri

Primus registratum

[qb] Kastriot si ta konsideroj kete leter?

Leter qe Turqia(kolonizatori i shqiptareve) dergon indirekt te qeveria shqiptare dhe ajo greke ?
Apo leter e shqiptareve te vertete qe nuk duan te ja dine per Turqine?

Me vjen keq se paskeni mashtruar nje shkrimtar me emrin Llesh Lleshi.
Duhet te jete budalla dhe nuk kupton se cfare luajne mbi shpinen e tij,muhamedinjte turq

<ul style="list-style-type: disc">[*]Te me falin moderatoret qe tregohem pak i tonuar nga zeri, por po mendoj tu shpjegoj ketyre te verteten mbi Shqiperine dhe shqiptaret[/list]
[/qb]
Ore po qeke i cuditshmem ti mer burr!

Ore, serb je ti? Se ka nji ktu ne forum qe flet(shkruan) mire shqip dhe do te mesoje ca rregulla te shqipes...

Ajo eshte nje leter qe e kane botuar te Rimekembja, nuk e kane shpikur. Ky thote &quot;turqia, leshi edhe preshi. Ore tyc, po diskutohet per fatin e Shqiperise ketu...

I vjetri

Primus registratum

<span style="font-style: italic">edituar per ofendime personale</span>

Elkol

Primus registratum

Bravo Tirana ke fol tamon
thumbsup.gif

Per sa i perket anetarve te tjer njoni ja fut gozhdes e tjetri paktoit pervec atit qe ka hap temen.
Kjo ndodh se shumica jetojne jasht shqiperis.
Trupat greke jan problem ne shqiperi por problemi kryesor eshte qe trupat kufitare greke hyn ne teritorin shqipetar dhe vrasin qytetar shqipetar dhe qeveria hesht kshu qe anetaret e for... e hedhin muhabetin sa ke leshi e ke preshi
smash.gif

:rockband:

Elkol

Primus registratum

marko mu duke shume atdhetar por ajo qe desha te te kujtoja eshte se ke tema (ADUHET SULMUAR SADAMI APO JO)diku ke then qe kush eshte aleat besnik i amerikes ,amerika eshte aleat besnik i tij(e ke pas fjalen per izraelin ke ajo tem)ne kete rast ne kemi qen aleat te amerikas dhe jemi por ne 97 amerika ishte ajo qe ndihmoj greqin dhe nje vit me von greket ishin ata qe dogjen flamurin amerikan dhe nje makin qe shoqeronte presidentin amerikan pra ku qendron aleati besnik o marko

Elkol

Primus registratum

Ku jeni me atdhetar se spo ndihet njeri me fol per. :rockband:

kastriot

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Elkol:
[qb] Ku jeni me atdhetar se spo ndihet njeri me fol. :rockband: [/qb]
Eh. ..e kan lene ate muhabet se kane rizbuluar &quot;Katolikocentrizmin&quot; dhe po duan te na dalin me katolike se vete Papa ne Rome. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Kastriot