Legalizimi i drogerave te lehta

Si mendoni mbi legalizimin e drogerave te lehta?

• Po mendoj se nuk sjell ndonje dem te madh ne shoqeri

Votes: 3 37.5%
  • Jam kundra, drogerat duhen ndaluar te cfaredolloji qofshin!

Votes: 5 62.5%

• Total voters
    8

Hank

Valoris scriptorum
bugs bunny smoking marijuana - funny.gif Po shihja ca diskutime qe kane nisur se fundmi ne Amerike mbi legalizimin e Marijuanes dhe pijeve te tjera te lehta.
Si mendoni, a ka ardhur koha qe keto pije te legalizohen dhe ne Shqiperi e vende te tjera?

Hank

Valoris scriptorum
Po nis me nje arsyetim te pa plote!
Nuk jam akoma i sigurt se cilat jane pasojat fizike te drogerave te lehta (flas per Hashash, Marijuane), por mendoj qe keto "drogera" duhet te legalizohen.
Shkaqe jane disa, por mendoj mbi te gjitha se ndalimi qe behet ligjerisht shpeshhere sjell nje ndienje abuzimi ne aspektin shoqeror, dhe nje nivel me te larte kriminaliteti ne rendin publik.

Per kundra shembull do kujtoja ndalimin e alkolit ne Amerike ne fillim te shekullit te kaluar. Ndalimi u pasua me nje rritje te kriminalitetit (Al Kapone e te tjere).

Nga ana tjeter, shtete si Hollanda e kane treguar mese miri qe keto substanca mund te lejohen dhe shoqeria te funksionoje shume normal.

Nga ana tjeter, ne shume vende nje pjese e mire e shoqerise duke perfshire dhe intelektuale konsumon fshehtas te tilla "substanca" dhe nuk sjellin nje crregullim shoqeror.

Daku

Forumium praecox
KUNDRA

1-Sepse i bie qe te ftojme cdo te ri ta provoje se eshte e ligjyshme dheme pas do perfundojne me shiringa poshte ke Ura Lanes.
Drogaxhinjte jane njerez me vese , problematike , vjedhin,vrasin per me ble mallin.Nuk ka asgje pozitive perdorimi i tyre thjesht te ben delenxhi ne sy te njerzve, njerez te tille tregohen me gisht dhe perbuzen nga njerezia.

2-Kundra sepse me pas do kishte me pak lek per shitsesit ilegal qe jane te shumte do behej monopol dhe do nxitej fshatarsia te merrte shembull nga Lazarati dhe sdo kishim me prodhime bujqesore vendase , si speci, lakra, domatja, trangulli etj, shkurt do shkaterrohej bujqesia.
3928118-hippy-preparing-rolling-and-smoking-marijuana-joint--photos-series.jpg

Holland2010

Forumium maestatis
Edhe une jam kundra....
Kundra sepse me pas do kishte me pak lek per shitsesit ilegal qe jane te shumte do behej monopol dhe do nxitej fshatarsia te merrte shembull nga Lazarati dhe sdo kishim me prodhime bujqesore vendase , si speci, lakra, domatja, trangulli etj, shkurt do shkaterrohej bujqesia.

Jam kundra edhe per nje arsye tjeter se ne per cdo gje qe bejme e bejme me shumice!
po ndoqem shembullin e Hollandes pas HASHASHIt do vazhdojme me shtepite publike e keshtu me radhe....
Boll halle kemi. kan shku paketat nga 2500 lek imagjino te fillojme edhe hashashin 5000 lek cigarja...

Al-Punk

Still here
Edhe une jam kundra....
Kundra sepse me pas do kishte me pak lek per shitsesit ilegal qe jane te shumte do behej monopol dhe do nxitej fshatarsia te merrte shembull nga Lazarati dhe sdo kishim me prodhime bujqesore vendase , si speci, lakra, domatja, trangulli etj, shkurt do shkaterrohej bujqesia.

Jam kundra edhe per nje arsye tjeter se ne per cdo gje qe bejme e bejme me shumice!
po ndoqem shembullin e Hollandes pas HASHASHIt do vazhdojme me shtepite publike e keshtu me radhe....
Boll halle kemi. kan shku paketat nga 2500 lek imagjino te fillojme edhe hashashin 5000 lek cigarja...

Kam pershtypjen Hashashi do dilte me i lire se Cigarja pasi do ishte prodhim vendi :)

Holland2010

Forumium maestatis
Kam pershtypjen Hashashi do dilte me i lire se Cigarja pasi do ishte prodhim vendi :)
Ajo qe doja te shtoja eshte qe natyra njerezore eshte grykese e madhe, do edhe kadaif edhe bakllavi, pra edhe cigare edhe HASHASH, pra do na shtohehsin shpenzimet.
Eshte edhe nje gje tjeter qe ja kam friken. Njerezve me kalimin e kohes nuk do ju mjaftoi me hashashi dhe do kerkojne te tjera, me hunde e me shiringa...
do shtohen vjedhjet e adoleshenteve dhe krimi ne familje :) do fillojne fillimisht te vjedhin ne shtepi e me pas te vidhnin rrugeve....jane reaksione zinxhir qe bota
i ka megjithse perpiqet ti ndaloje me ligj....

Sweety el

Locus omnem
Kokaina
Emra te tjere.
Cocaine, Coke, crack, nose candy, snow.
Kategoria e droges.
Stimulant i sitemit nervor qendror e anastetik lokal.
Varësia
  • E marrë rregullisht kokaina krijon varësi tek përdoruesit.
  • Këta mund te bëhen dependent nga ana psikologjike nën efektet e saj fizike e psikologjike, e mund te vihet re nje rritje e dozes per mbajtur te njejtat efekte, gjithashtu per te parandaluar nje ndjenje te lodhjes ekstreme e te depresionit qe mund te vije si pasoje e ndalimit te kesaj droge.
Si duket:
Është pluhur dhe ka ngjyrë të bardhë
Mënyra e perdorimit.
Pihet si duhani, thithet nga hunda, e me raste merret me injeksione.
Efektet dhe rreziqet
  • Kokaina është stimulant i sistemit nervor qendror.
    coca.jpg
  • Ne doza te moderuara antagonizon lodhjen dhe prodhon nje ndjenje te pergjithshme kenaqesie dhe eksitimi.
  • Oreksi reduktohet. Ne efektet fizike futen; rritje e ritmit te zemrës dhe presionit te gjakut, dilatatim i pupilave (zgjerim), tremor dhe djersitje profuze.
  • Dozat e larta mund te sjellin agjitim, ankth, paranoje dhe halucinacione
  • Paranoia mund te prodhoje nje sjellje agresive. - Doza shume te larta te kokaines mund te sjellin konvulsion dhe vdekje si pasoje e infarkteve kardiake apo kolaps te zemres.
  • Perdorimi i rregullt i kokaines mund te sjelle agjitim, pagjumesi, hypereksitim, marrje mendesh e humbje ne peshe.
  • Perdorimi i metejshem mund te sjelle psikoza dhe paranoje.
  • Thithja e përsëritur nëpërmjet hundes dëmton membranat e saj e me kalimin e kohës ka shkatërrim të septumit.
Si duket marrësi:
  • Përdoruesi i kokaines ne dukje ngjan energjik.
  • Tregon fare pak interes në ushqim.
  • Përdorimi për një kohë të gjatëe përdoruesit i sjellë.
  • Shqetësime në ushqim dhe ne rutinën e gjumit.
  • Ndryshime ne sjellje, po ashtu edhe agresivitet.
LSD (drogat psikodelikte- meskalini dhe psilocibini)
Është droga më e çuditshme te disa njerëz, shkakton gjendje panike, ide mahnitëse (paranoide) depresion, madje edhe sjelljen e ngjajshme me atë të shizofrenisë.
Emra të tjerë:
Lysergide, Diethylamide, Lysegic acid, Acid, Haze, Microdots.
Kategoria e drogës.
Halucinogjen.
Si duket:
Është pluhur i bardhë
Mënyra e marrjes.
Nga goja, si tableta shume te vogla (te njohura si "Microdots" ), ose te absorbuara ne katrorë të vegjël letre, letër xhelatinoze, kuba sheqeri.
Varësia:
Drogat psikodelikte nuk shkaktojnë varësi fizike por krijojnë veti psiqike.
Efektet dhe rreziqet:
  • Shkaktojnë halucinacione vizuele dhe auditive, përjetimet janë të parëndomta,interesante dhe të këndëshme.
  • Efekti i dozave te zakonshme te LSD-se zgjat per 4-12 ore, duke filluar gati pernjehere pas marrjes se saj.
  • Efektet fillestare perfshijne; nje ndjenje padurimi, marrje mendesh, ndjenje te ftohëti me te dridhura, dhe nje deshire te pakontrolluar per te qeshur.
  • Me pas vijne; distortimi i pamjes e ne disa raste perceptimi i zerit.
  • Mundet qe personi te provoje eksperienca mitike apo pseudo-religjioze.
  • Nese personi vuan nga nje ankth i "fjetur" ose depresioni mund te kete : humbje te kontrollit emocional, halucinacione te pakendeshme apo te tmerrshme, ndjesi te larte ankthi, deshperimi e paniku.
  • Vetevrasja mund te tentohet.
Si duket marrësi:
  • Nje person nen influencen e LSD-se mund te sillet ne mënyrë të çuditshme, por rralle shihen shenja te dukshme te intoksikimit.
  • Disa here nje perdorues i droguar me LSD mund te duket i mbi-eksituar, ose paraqitet i terhequr ose konfuz