Lavde cmendurise....

alinos

Forumium maestatis
Re: Lavde cmendurise....

Mendjemadhesia ime nuk arrin deri ne ate pike sa t'i thur lavde vetes.
Po citoj dike dhe dicka qe me pelqen shume:

...
-Jo jemi ne ata qe i japim funksion dickase. Jemi ne qe i japim tavolines kuptimin e tavolines dhe karriges kuptimin e karriges.
-E sigurt?
-Pafundesisht.
-D.m.th sipas teje nje cope dru ne forme karrigeje nuk ka kuptim deri ne momentin qe ne na shkon ne mendje te jete karrige?
-Po.
-Por ajo mund te ishte shume mire tavoline.
-Mund te ishte dhe avion po deshe por derisa une them se ajo eshte karrige dhe shumica binden atehere ajo eshte karrige.
-E nese dikush do te thoshte se ajo eshte tavoline?
-Atehere ai dikushi do te ishte i cmendur. Ose i paafte te ece me shumicen.
-Po sikur shumica te gabohej e ajo dicka te ishte vertet tavoline?
-Atehere dikushi do te ishte gjeni.

...

Danae

Primus registratum

nuk eshte lavde vetes,mendoj se ka kuptim alegorik lavde cmendurise.
me duket se dicka e tille eshte shkruar ne filozofine e vitit te katert per shkollat e mesme te pergjithshme,dikur kur filozofonim me shtanjin dhe melhiadesin...me ka ngelur ndermend edhe mua fakti qe ne i japim kuptim nje tavoline,kish edhe dicka mbi perthyerjen e imazheve apo perkthimin e tyre ne mendjen tone.
sipas atij shembulli,gjerat duhet te jene te varura persiper,vetem se realiteti yne i shikon me kembe teposhte.

minatori

Primus registratum

Fillimisht postuar nga hanini:
[qb]
Fillimisht postuar nga minatori:
[qb] dy shkrime hodha ketu nje die dhe nje sote asnje nuk eshte paskan avulluar_________________________________________cudi [/qb]
Ktu nuk ta heq njeri te drejten e fjales dhe te opinionit or trim! [/qb]
mire or trim mire po ja qe avulluan

Danae

Primus registratum

ti mendon se kish thatesire te madhe midis dimrit??lol.
ketu ka editime por jo me shkrimin edituar se shemtohet tema.thjesht avullim.
me mire ta them tani se sa te pyesim ku avulluan shkrimet...
ne fakt hanini ka te drejte se veshtire te editohet dicka ketu,por une 2 shkrimet qe ne thelb ishin te njejta i quajta pak te pershtatshme.
pacim danae

Melhiades

Primus registratum

Ej me te vertete ka kohe qe s´pijme cigare bashke. Me duket se qe ate nate qe ishim te katert ne nje lokal, afer universitetit. Deshe te ikje, te kujtohet? Nejse. Do vish kendej, desha ta di nese do me duhet te blej Cartier.

Melhiades

Primus registratum

Qe thua ti, Makondo po perjeton ndryshime te rrufeshme, as Marquez nuk do i kishte parashikuar. Bie Bore, shoqeria e bananeve eshte rikthyer dhe ka vene ne funksionom tramvajat, biles per ti rikthyer familjet e zhvendosura ne zonen e kenetave ka shpallur Makondon kryeqytet kulture te kontinentit te shtate. Ursula i hoqi te zezat. Te kete harruar valle rrekene e gjakut te Hose Arkadios? Tani shkon te veterineri per te kontrolluar dacin e saj te mbushur me ushqim supermerkati. Ne mes te lumit (te kujtohet ai lumi me gure te medhenj e te bardhe si veze dinozauresh?) kane ndertuar ata te shoqerise nje ishull metalik. Versioni zyrtar eshte teater. Ndersa ne popull qarkullojne zera se s´eshte gje tjeter vecse nje perkujtimore e 3000 sindikalisteve te vrare e te zhdukur pastaj me tren. Eh Danae, vitet kalojne, sa shume gjera kane ndryshuar!! Remedios e bukura e ka lexuar librin para se te vdese, dhe ka vendosur mos te zhduket si engjell. Pasi pau filmin Bankierja (ai me Romy Schneider) vendosi te themeloje nje Banke edhe ajo. Si kapital fillestar perdori arin e peshqve te Kolonelit, te cilet i shkriu pa iu dridhur aspak dora. E trishte apo jo?! Amaranta e hidhura, pasi e pau se sa sukses kishte me mesazhet ne botene e te vdekurve u kthye perseri ne Makondo City (emri i ri) per te hapur posten e pare intraboterore. Ika tani se do pij nje cigare me Perdita Durango-n.

olti

Neo

ca jan kto qe po thuj re /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ja hoqe trunin ktyre gocave /pf/images/graemlins/tongue.gif

Melhiades

Primus registratum

Ti Neo (ka te beje me llampe neon, apo me themele shoqerie te reja??, kjo eshte pyetja) duhet te kesh parasysh se albforumi kontrollohet ne menyre sistematike nga Gringo-t. Prandaj nuk eshte mire te japim emra.

bebivogel

Forumium maestatis

ehe ja thua po kujt ja thua .... :rolleyes:

PS: Gringo-t indeed...
/pf/images/graemlins/tongue.gif

Danae

Primus registratum

hunjte nuk civilizohen,fatkeqesisht as atje.
te lutem mund te perqafosh nga une Ursulen??
dhe madje ti thuash,se ka nje perqafim nga une.
kam shume shpresa sot:)

olti

Neo

Ti e mesipermja. Nuk mund te ulem ne nivelin tend e te perdor ofendime. POR mbaje gojen kur nuk te flet dhe ngacmon njeri. MUND te jem shume here me i hidhur. PER mua nuk ekziston, dua te besh dhe ti te njejten gje kundrejt meje!

Danae

Primus registratum

hedh voten per nje statuje helene me emrin hanini,e meriton se jo vetem kopjohet shemulli i sajt por edhe teksti i fjaleve,meqenese jep shembull kaq te denje duhet ti tregojme miresjelljen dhe dashamiresine tone.
p.s neo??ca te djeg miza ty xhan??fliste kush per ty??

Danae

Primus registratum

Fillimisht postuar nga - Neo -:
[qb] Ti e mesipermja. Nuk mund te ulem ne nivelin tend e te perdor ofendime. POR mbaje gojen kur nuk te flet dhe ngacmon njeri. MUND te jem shume here me i hidhur. PER mua nuk ekziston, dua te besh dhe ti te njejten gje kundrejt meje! [/qb]
LAVDE LAVDE ... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
po mendoj nese analisti do kish sukses gjithmone ne lidhje me cmendurine e mirefillte jo me ate artistike...

olti

Neo

Sa e thelle qe je ne mendimet e shprehura?!

Ate dilemen shume mire mund ta zgjidhesh duke pyetur analistin tend, se sa sukses ka me terapine qe po te ben! UNE do te ndihmoja, por ndryshe nga ty, nuk kam nevoje!

Danae

Primus registratum

Fillimisht postuar nga - Neo -:
[qb] Sa e thelle qe je ne mendimet e shprehura?!

Ate dilemen shume mire mund ta zgjidhesh duke pyetur analistin tend, se sa sukses ka me terapine qe po te ben! UNE do te ndihmoja, por ndryshe nga ty, nuk kam nevoje! [/qb]
neo i dashur une po studioj per kete gje keto dite...nejse Gezuar Bajramin per sonte,do me vinte keq te thumboja,njerezit qe nuk kuptojne,me shume sec duhet.
une kaq kisha,sa te te tregoja se cila eshte e drejte,per te tjerat mendon Zoti kur robi nuk do.
p.s une i ve presjet tashme,mbase sepse ti me hape syte dhe une isha ne terr.

olti

Neo

Fillimisht postuar nga Danae:
[qb] neo i dashur une po studioj per kete gje keto dite...nejse Gezuar Bajramin per sonte,do me vinte keq te thumboja,njerezit qe nuk kuptojne,me shume sec duhet.
une kaq kisha,sa te te tregoja se cila eshte e drejte,per te tjerat mendon Zoti kur robi nuk do.
p.s une i ve presjet tashme,mbase sepse ti me hape syte dhe une isha ne terr. [/qb]
Rrofsh qe nuk thumbove (!!!)

Fillimisht postuar nga Danae:
[qb] po ky eshte budalla fare o Zot ku e keni gjetur. [/qb]

Danae

Primus registratum

me fal,ajo me doli nga shpirti.
mgjth per sot e terheq,ta terheq edhe mendimin??
sqarim:fjalia e mesiperme gjendet tek tema moderatoret dhe administratoret,nuk kuptoj pse neoja do ta beje publike kete gjendje.

Kordelja

Valoris scriptorum

Kesaj cmendurie pa rruge e pa krye t'i thuresh lavde ???!!!
Larg qofte, ZOT epju njerezve territorrin qe u ka perveluar ndjenjen dhe largo prej atij timit ata perverset qe perpeliten ne pseudovlera.
AMIN