LATEX

Fulcrum

Primus registratum
LATEX

Pershendetje te gjitheve!

Mua me duhet te bej nje relacion (por nuk eshte kjo arsyeja e vetme) dhe kisha deshire ta shkruaja ne TEX (mbase termat i perdor gabim, te me falni) pasi te ndihmon ne strukturimin konceptual te nje artikulli.

Cfare programesh duhen ne ambient Windows per te "kompiluar" nje file te shkruar ne kete gjuhe dhe ku mund ti gjej ato?

Faleminderit paraprakisht,
Flc

glamdring

Forumium praecox
Re: LATEX

Hey!

Besoj e ke fjalen per LaTeX! Me aq sa di une ka versione per Windows, por nuk punojne aq mire. Une e kam perdorur gjithmone ne Linux. Megjithate, ky eshte informacion i vjeter, dhe tani mund te kete me te mire. LaTeX duhet te jete falas, keshtu qe kontrollo ne Internet.

Nese do ta mesosh ta perdoresh, kjo me poshte do te te ndihmoje:

Not so short introduction to LaTeX

Pune te mbare!

Turing

Primus registratum
Re: LATEX

Soft me i mire per te edituar documenta ne LaTEX per mendimin tim eshte wintex2000 por eshte goxha voluminoz sepse te duhet te installosh TEX me perpara(MikTex ne fakt) por ne fund ia vlen. Ah eshte shareware, ke te drejte ta provosh por vetem per 15 dite me duket.

Perndryshe si freeware ke TexnicsCenter qe eshte me i lehte per tu installuar dhe goxha me pak voluminoz por nuk te ofron lehtesite e Wintex2000.