Lartemadheria e te plotefuqishmes -DUA

erdha-edhe-une

Primus registratum
Lartemadheria e te plotefuqishmes -DUA

.....dua dua dua .....Eva dhe Adami per kete qe DUAN at "mollen" u bene te vdekeshem!.....dua dua dua......Romeu me xhulieten pikrisht per kete DUA u bene te pavdekeshem.....dua dua dua prindit krijon femiun.....dua dua dua sakrificat=hiqin per patriotin ndaj atdheut.....dua dua dua studimet e shkenstarit ngaj zbulimit!.....dua dua dua....
Sa eshte diametri i kendeveshtrimit te kesaj DUA dhe ?! Sillet univerzini yne rreth te plotefuqishmes DUA?!A eshte KODI i njerzimit pikrisht kjo DUA?!Gjunjezohet gjdo gje para kesaj DUA.Zemra eshte shume e vockel por e mban kete DUA?!
Ps ......edhe une DUA!.....ej ej dua dua ..........dhe prap dua dua dua dua dua .......

221178

Primus registratum
Re: Lartemadheria e te plotefuqishmes -DUA

Mu duk si tekst kenge... /pf/images/graemlins/laugh.gif j/k.

Diametri i kesaj dua ?!
I pafund....
Ndonjehere duam edhe te keqiat, thjesht nga deshira per ta patur gjithcka tonen...

:wave:

bobo

marksist-enverist

kjo "dua", them qe po ti veme ne parashtes (i,e,te) behet shpirterore!-po tja veme mbrapa ..., behet materiale!-mendimi im!!!
mduket e ke me kete te dyten!
ndoshta ideja qe; sna perket asgje, na shtyn te jemi te pangopur me "dua kete, edhe ate...."!
te kesh, apo jo, eshte qellimi i njeriut.

zog

Primus registratum

shopenhauri pat thene: "e sigurte qe njeriu e ben ate qe do, por nuk mund ta doje ate qe do."

ndersa dostojevski pat thene : ai donte DY shtepi, zoti do ti jepte TRE, por kurre KATER.

keto dy shembuj mjaft domethenes tregojne qe deshirat tona kane limite. nuk mund te duam PAKUFI.

gjithashtu ne gjuhen shqipe (te varfer ne fjale) ky problem ngaterrohet. psh tek ajo goca e fillimit DUA ka kuptimin DASHUROJ, ndersa tek mua DUA ka kuptimin ME PERKET.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Te duash eshte dicka! "Te mundesh eshte dicka tjeter"!

Nuk mund te kemi gjithcka, e sa me shpejt e kupto aq me mire jeto!

zog

Primus registratum

Te duash eshte dicka! Te mundesh eshte dicka tjeter!

une do te thoja: TE MUNDESH do te thote TE DUASH. dhe anasjelltas, ket lejn te kuptohen ato shprehjet qe citova me lart.

tek njerezit koncepti DUA shtrihet nga DESHIROJ deri tek DUHET ngaqe ME PERKET.

prandaj ajo shprehja tende behet e drejte keshtu: te deshirosh (jo te duash) eshte diçka e te mundesh eshte diçka tjeter.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Zog po me ben lojra fjalesh /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nejse do shtoja vetem: Sa me shume kemi, aq me shume duam!

Njeriu qenje e komplikuar!

Artemis

Primus registratum

Zoti tha ‚Le te behet drite’! Dhe u be... :shrug:
Njeriu thote DUA te behet drite! Dhe?!... dhe?! Dhe?! /pf/images/graemlins/wink.gif ... hhmmm... sa me interesante eshte kjo e dyta! Dhe... dhe... ?!
Dhe Zoti nga Zilia e krijoj Njeriun nga te gjitha Konradiktat e mundshme fizike, mentale shpirterore... qe „ Le te behet...“ e tija, te shendrrohet ne DUA! „DUA qe Njeriu te jete i mire...DUA te me adhuroje“ po ja qe ai nuk eshte i mire dhe nuk e adhuron ndonjehere... dhe?! Dhe?! Ahhaa lamtumire merzi… Lets Party :rockband: !!!! Ktu eshte Ferri :mad: ketu Parajsa :angel: Dreqi- engjujt… bla bla...lets Rock and Roll babe... ! :rockband:

Pra… nga kjo peralle qe e sajova Dua vetem te Them se DUA eshte magjija, fuqia, bekimi me i madh Njerezor te cilin KURRE KURRE nuk duhet ta kufizojme...
Prandaj DUANI... njerez DUANI- nese nuk e arrini ate cka DONI ( qe nuk besoj te ndodhe, pasi po flasim per DUA e jo per dua!) atehere se paku keni arritur te DUANI!
Une besoj se DUA :goofy: e vertete cdo here Ndodh!

erdha-edhe-une

Primus registratum

tung te gjithve !veqanarisht Artemisit sepse plotesisht mendoi njejt si ty!
Kam lexuar nje liber nga Brunillda Zllami DUA nga ai edhe u frymezova per kete teme!Njeriu si qenje me 3% te trurit qe shfrytezon mbizotroi mbi qenjet jashtokesore qe kishin 2 trura qe qfrytezoheshin 100%pikerisht me forcen e kesaj DUA

Ps mjafton vetem te perciellim "DUA"personale dhe do te jesh gjdo gje qe deshiron!
Prandaj o popull DUANI!

Artemis

Primus registratum

Te pershendes edhe une ty... Erdha edhe une /pf/images/graemlins/laugh.gif
pasi Deshe dhe hape kete tema dhe une Desha dhe u pergjigja dhe tani ne Duhemi pak me teper sepse Duam... haha /pf/images/graemlins/wink.gif

erdha-edhe-une

Primus registratum

DESHA une -DESHE edhe ti-tani DUAM te dy!
PO te DOJE ai-do te DOJE edhe ajo-Do te DUAN
valle edhe ata-ato?!
I like this game! Take five -let`s play people!

Danae

Primus registratum

imagjino dua-n qe e ka si nick sa vite,nick shume i bukur ne fakt e kam mendu gjithmone.
Dua,e kush tha se me frenimin e asaj qe kam ne realitet ajo cfare une dua mund te frenohet??Dua eshte ndjenja qe pavaresisht mund te mos kthehet ne te perkatshmen e realitetit ekziston brenda meje,eshte nje etje,qe edhe mund te mos shuhet,por ekzistencen e se ciles nuk mund t'a mohoj dot.
Dua eshte vete njeriu.
Perderisa njeriu do te haje,pije,dashuroje,jetoje,te kete,te jete,te beje,te doje,njeriu vete eshte njeDuafoles,apo nje dua shprehes.i limituar por me dua te palimitueshme.

Dua

Primus registratum

Gjunjezohet gjdo gje para kesaj DUA.

Pajj, ke te drejte! Eshte gjynah me e mohu! /pf/images/graemlins/laugh.gif

D.

Dua

Primus registratum

imagjino dua-n qe e ka si nick sa vite,nick shume i bukur ne fakt e kam mendu gjithmone.

Falemnderit! E mora si kompliment. Edhe mua me pelqen. Shume. /pf/images/graemlins/smile.gif

Une besoj qe DUA ndodh me t'vertete, ama qe te ndodhe njemend duhet te duash me gjithemend.

D.

Rambla

Primus registratum

Man has the highest intelligence because he has the greatest wants and the widest mobility; beings without wants are also without mind.

Kondrapedali

Kondrapedali

DUA është fillimi dhe fundi i jetës së njeriut, është burimi i lumturisë dhe burim i fatkeqësisë, ajo është burim fitoresh dhe burim humbjesh. DUA është UNË, DUA është Zoti, DUA është energjia që më mban akoma gjallë, DUA është arsyeja ime për të luftuar DUA është arsyeja ime për të dashuruar. DUA është pra motorri i jetës! /pf/images/graemlins/wink.gif