Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

vlera

Primus registratum
Re: Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

Fillimisht postuar nga Turing:
[qb] Ajke
Kjo eshte e thjeshte ne kuptimin e mirefillte por me siguri ne recete ka te beje me ndonje lloj qumeshti special a ku ta di une.Po me te vertete qe eshte goxha e veshtire ti japesh nje kuptim ne lidhje me receten ??? [/qb]
Ajkë me sa di unë është fjalë shqipe :book: . Ajkë është shtresa që vë qumshti, ndoshta mund të quhet edhe qumësht special :lol: .Te ne në Kosovë i thomë ndryshe mazë :smash: .
 

AnaBlue

Forumium maestatis
Re: Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

Une e di cfare eshte "ajke" por mendova mos kishte ndonje kuptim tjeter sepse nuk dija se mund te perdorej ne lazanja :confused:

Megjithate, recetat e Betines me pelqejne shume /pf/images/graemlins/smile.gif
 

Turing

Primus registratum
Re: Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

Aha, po pse per ajken e kishe fjalen ti ?

Po c'ne ajka e qumeshtit ne lazanja, pastaj si t'ia bejme ne qe nuk kemi bageti ne shtepi per te gjetur qumesht te pa pasterizuar per ti nxjerre ajken?

Pastaj une kisha pershtypjen sikur ne Lazanja kishte djathe dhe jo ajke apo creme?

Nejse une nuk e ve ne dyshim cilesine e recetes tende !
 

vlera

Primus registratum
Re: Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

Bukëza të mbushura me spinaq (Pirogger)

Brumi:
25 gr maja buke, 2,5 dl qumësht, 2 lugë vaj, një ve, kripë dhe rreth 7 dl miell.
Mbushja
250 gr spinaq, një karrot ( apo 100 gr), një lugë margarinë, 100 gr djathë feta, një qepë, kripë dhe piper.

Vokim qumështin dhe aty shkrijmë majan e bukës. Pastaj vendosim vajin, vezën, kripën dhe miellin. E përpunojm mirë brumin dhe e lëm të qëndroj 30 min që brumi të dyfishohet.
Nxejm pak margarinën në një tigan dhe aty skuqim qepën dhe pastaj shtojm spinaqin e grirë hollë dhe karrotën e grirë në rende dhe kështu i zijm për pak min. 2 apo 3 min. E largojm tiganin nga zjarri dhe vedosim aty edhe përbërsit tjerë pra djathin feta, kripën dhe piperin dhe kështu filli është i gatshëm.
E ndajm brumin në 14 cop dhe e hollojme në një petë te vogël përasfërsisht me diametër 10 cm. Në mes të petës vendosim pak nga mbushja kurse skajet i lyejm me ve. E palojm petën në dysh dhe skajet e petës i shtypim me një pirun, në mënyrë që të mbyllen mirë. Bukëzat e tilla i vendosim në një tav dhe i lëm të qëndrojn edhe për 15 min. Nxejm furrën në 225 grad. Bukëzat i lyejm me ve dhe pastaj u vendosim susam, I pjekim për 15 - 20 min. Mund të servohen të nxehta apo të ftohta.
Receta ishte pak e gjatë por besoj se do ju pëlqejn /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ju bëfshin mirë /pf/images/graemlins/smile.gif
 

mistrec-sarande

Primus registratum
Re: Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

Fillimisht postuar nga Betina:
[qb] Bukëza të mbushura me spinaq (Pirogger)

Brumi:
25 gr maja buke, 2,5 dl qumësht, 2 lugë vaj, një ve, kripë dhe rreth 7 dl miell.
Mbushja
250 gr spinaq, një karrot ( apo 100 gr), një lugë margarinë, 100 gr djathë feta, një qepë, kripë dhe piper.

Vokim qumështin dhe aty shkrijmë majan e bukës. Pastaj vendosim vajin, vezën, kripën dhe miellin. E përpunojm mirë brumin dhe e lëm të qëndroj 30 min që brumi të dyfishohet.
Nxejm pak margarinën në një tigan dhe aty skuqim qepën dhe pastaj shtojm spinaqin e grirë hollë dhe karrotën e grirë në rende dhe kështu i zijm për pak min. 2 apo 3 min. E largojm tiganin nga zjarri dhe vedosim aty edhe përbërsit tjerë pra djathin feta, kripën dhe piperin dhe kështu filli është i gatshëm.
E ndajm brumin në 14 cop dhe e hollojme në një petë te vogël përasfërsisht me diametër 10 cm. Në mes të petës vendosim pak nga mbushja kurse skajet i lyejm me ve. E palojm petën në dysh dhe skajet e petës i shtypim me një pirun, në mënyrë që të mbyllen mirë. Bukëzat e tilla i vendosim në një tav dhe i lëm të qëndrojn edhe për 15 min. Nxejm furrën në 225 grad. Bukëzat i lyejm me ve dhe pastaj u vendosim susam, I pjekim për 15 - 20 min. Mund të servohen të nxehta apo të ftohta.
Receta ishte pak e gjatë por besoj se do ju pëlqejn /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ju bëfshin mirë /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Hallall beti do ta provoj nje here ekte gjelle per 5 majin. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
 

Turing

Primus registratum
Re: Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

Kush jane super-elementet qe nuk duhen harruar ne asnjemenyre ne menyne javore te nje vegjetarieni.

1.Berthamezat e sojes(te pasura me proteinat me te mira te perimeve te thata, vitamine B dhe acide "gras polyinsaturés" dhe fibra)

2."Lentilles" permbajne proteina, fibra, dhe glucide complexe, vitamine B, potassium dhe magnezium.

3.Vezet te pasura me hekur, fosfor, vitamina (B, B12, A dhe D) dhe proteina.

4."Abricot" te thata ose te fresketa permbajne carotene fibra dhe vitamine C.

5.Qumeshti dhe derivatet e tij te pasura me proteina por duke qene produkte "animale" permbajne kolestorol.

6.Berthama sesami te pasura ne kripera minerale

7.Tofu i rendesishem per te zevendesuar pjesen me te madhe te vitaminave dhe kriperave minerale qe gjenden ne mish.

8.Majaja e bires.
(Argument per ta mbushur frigoriferin me birre)
Por qe ta dini bira pa alkol permban me shume maja se ajo me alkol.

Argumenti me i rendesishem(duke hequr menjane ato etike) per te ndjekur nje regjim vegjetarian apo te limitosh sa me shume perdorimin e mishit eshte fakti qe ne vendet perendimore(duke lene menjane Ameriken dhe Kanadane qe jane jashte standartit) 60% e popullsise vuajne nga mbipesha(shkak i seciles jane produktet me permbajtje te larte lipidesh "saturés") dhe nga nje perqindje e larte kolestoroli(armik numer nje per ataket kardiake dhe cerebrale dhe nje sere tumoresh dhe kancerash).

Vendet aziatike ku perdorimi i mishit ze nje vende shume te vogel ne kuzhine kane perqindjen me te vogel te kolestorolit.
 

vlera

Primus registratum
Re: Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

Fillimisht postuar nga mistrec-sarande:
[qb]
Fillimisht postuar nga Betina:
[qb] Bukëza të mbushura me spinaq (Pirogger)

Brumi:
25 gr maja buke, 2,5 dl qumësht, 2 lugë vaj, një ve, kripë dhe rreth 7 dl miell.
Mbushja
250 gr spinaq, një karrot ( apo 100 gr), një lugë margarinë, 100 gr djathë feta, një qepë, kripë dhe piper.

Vokim qumështin dhe aty shkrijmë majan e bukës. Pastaj vendosim vajin, vezën, kripën dhe miellin. E përpunojm mirë brumin dhe e lëm të qëndroj 30 min që brumi të dyfishohet.
Nxejm pak margarinën në një tigan dhe aty skuqim qepën dhe pastaj shtojm spinaqin e grirë hollë dhe karrotën e grirë në rende dhe kështu i zijm për pak min. 2 apo 3 min. E largojm tiganin nga zjarri dhe vedosim aty edhe përbërsit tjerë pra djathin feta, kripën dhe piperin dhe kështu filli është i gatshëm.
E ndajm brumin në 14 cop dhe e hollojme në një petë te vogël përasfërsisht me diametër 10 cm. Në mes të petës vendosim pak nga mbushja kurse skajet i lyejm me ve. E palojm petën në dysh dhe skajet e petës i shtypim me një pirun, në mënyrë që të mbyllen mirë. Bukëzat e tilla i vendosim në një tav dhe i lëm të qëndrojn edhe për 15 min. Nxejm furrën në 225 grad. Bukëzat i lyejm me ve dhe pastaj u vendosim susam, I pjekim për 15 - 20 min. Mund të servohen të nxehta apo të ftohta.
Receta ishte pak e gjatë por besoj se do ju pëlqejn /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ju bëfshin mirë /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Hallall beti ]do ta provoj nje here ekte gjelle per 5 majin. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb][/QUOTE


atehere ju befte mire juve nga 5 maji i famshem /pf/images/graemlins/smile.gif
 

Diavolessa

Valoris scriptorum
Re: Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

Gjyse kile presh.
3-4 kokrra patate.
3 lug vaj ulliri.
150 gram djath (crescenza) Kjo ketu------->

crescenzacheese.jpg


3 kokrra veze.

Lahen pastrohen preshte e patatet. Priten mire. I vendos te dyja bashke ne nje tigan me vajin e ullirit. Icik kryp. I len duke u zier. Nderkohe qe zihen keto te dyja bashke, ne nje tas qelqi perzien mire e mire djathin me vezet.
Sapo jane zier i bashkon te tera bashke.
I hedh ne nje tepsi dhe i vendos ne furr 180°. I len per nja 15 minuta deri sa te skuqen.

Ju befte mire!
 

Turing

Primus registratum
Re: Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

In particolare la dieta vegana (che esclude ogni componente di origine animale) è la scelta migliore, perché consente di ottenere il giusto apporto proteico senza lo svantaggio di introdurre grassi animali.

Oltre alla teoria, di cui potete leggere nella sezione "Approfondimenti", in questo caso più che mai vale la pratica: è istruttivo vedere esempi di atleti a vari livelli (campioni famosi nel mondo, campioni nazionali o locali, istruttori, professionisti, agonisti dilettanti e semplici amatori) che seguono una dieta vegetariana o vegana da più o meno tempo. Non solo questi atleti non sono svantaggiati dalla loro scelta, ma spesso le loro performance ne risultano potenziate.
 

Turing

Primus registratum
Re: Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

Te me falni nese i dhashe ne italisht por nuk kisha kohe ti perktheja ne shqip dhe mu duk e panevojshme pasi pjesa me e madhe dine italisht ketu.

Per te tjeret qe jane te interesuar le te postojne kerkesat e tyre ne lidhje me "vege nutrition" dhe do tu jap disa linke shume interessante.

Ja disa prej tyre:
Ne italisht:
http://www.scienzavegetariana.it/
Ne frengjisht:
http://www.cuisine-vegetarienne.com


L'approccio scientifico alla Nutrizione Vegetariana ha lo scopo di migliorare la condotta nutrizionale di coloro i quali si rivolgono a questo tipo di alimentazione per motivi diversi (religiosi, ecologici e salutistici), ma permette anche di migliorare le nostre conoscenze nel campo delle importanti relazioni esistenti tra alimentazione e stato di salute.

In una più vasta ottica, poichè il futuro dell'Umanità dipende dall'integrità di tutte le specie viventi e dalla possibilità di fornire cibo in quantità adeguata a tutta la popolazione del Pianeta, le ripercussioni delle scelte alimentari hanno senza alcun dubbio implicazioni molto rilevanti a medio-lungo termine.

Sin dai primi Studi di popolazione condotti dai Ricercatori della Loma Linda University, che hanno avuto il grosso merito di aver dato il via a questo importante settore della Medicina, i soggetti vegetariani, quando confrontati con i non-vegetariani, sembrano godere di un miglior stato di salute, in relazione a minori tassi di mortalità totale e di incidenza di patologie maggiori quali i tumori e le malattie cardiovascolari. La popolazione dei Cristiani Avventisti del Settimo Giorno (Seventh-Day Aventists) ha fornito ai Ricercatori il primo numeroso campione di individui con stili di vita facilmente classificabili all'interno di poche variabili, compreso il tipo di dieta.
 

vlera

Primus registratum
Re: Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

E ca me bo na qe nuk dina taljonce si me i kuptue /pf/images/graemlins/frown.gif
 

Turing

Primus registratum
Re: Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

Po pse mi betina nuk di talione ti ehh?

Ok, do ta gjejme nje zgjidhje per ty.Ti do te dish perse behesh fjale ne postimet e mesiperme apo do ndonje link ne anglisht. Mos me thuaj qe nuk di as anglisht!
 

vlera

Primus registratum
Re: Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

Pershendetje!

Edhe njeren edhe tjetren, ma merr mendja se ka shume qe nuk din tajlocne e sjom une e vetmja, me mire eshte te behen perkthimet, se edhe une shkrimet e mia nuk i bera nga mendja por i perktheva nga danishtja, dhe ndonje link ne anglishte do ishte i mireseardhur te flm. shume, nese na tregon ndonji.

Gjithe te mirat!
 

Turing

Primus registratum
Re: Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

Ideja e postimeve te mesiperme ishte grosso-modo qe kuzhina vegjetariane te lejon te ruash nje ekuliber perfekt ne djegje te energjive dhe sasise se energjise qe ti merr nga ushqimi ditor.

Fakti qe sportistet kane nevoje per ushqime me baze mishi kohet e fundit eshte hedhur poshte nga disa "high level" sportists qe ndjekin nje diete vegjetariane.

Duke lene menjane arsyet e mesiperme pse duhet te ndjekim nje diete vegjetariane vlen te permedet dhe fakti real me te cilin perballohemi sot: Mbipopullimi i planetit.
Ne terma afatshkurta apo afatgjata njerezit duhet te zgjidhin nje problem shume te mprehte. Ushqimi i popullsise dhe ruajtja e ekulibrit te ekosistemit tone. Dhe kjo arrihet duke nxitur njerezit te ndjekin nje diete vegjatariane, dhe keshtu nuk shkaterrojme ekulibrin e qenieve tokesore. Flitet per zhdukjen e balenave, e fokave te shume kafsheve te cilat perdoren per ushqimin tone te perditshem.

Pastaj ajo qe eshte me e rendesishme eshte qe vdekshmeria(kancer, semudje kardio-vaskulare etj) eshte provuar shkencerisht qe eshte me e larte tek popullsite me nje kulture mishngrenese sesa ato quasi vegjetariane sic jane shumica e vendeve aziatike(me perjashtim te kinezeve qe hane qene e mace :cry: ).

Nejse ja disa link ne anglisht. Ne Danisht do te duhet te kerkosh vete. Hap Google dhe kerko !

http://www.vrg.org/
http://www.vegkitchen.com/
http://www.vegsource.com/
 

Diavolessa

Valoris scriptorum
Re: Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

Fillimisht postuar nga Turing:
[qb] In particolare la dieta vegana (che esclude ogni componente di origine animale) è la scelta migliore, perché consente di ottenere il giusto apporto proteico senza lo svantaggio di introdurre grassi animali.

Oltre alla teoria, di cui potete leggere nella sezione "Approfondimenti", in questo caso più che mai vale la pratica: è istruttivo vedere esempi di atleti a vari livelli (campioni famosi nel mondo, campioni nazionali o locali, istruttori, professionisti, agonisti dilettanti e semplici amatori) che seguono una dieta vegetariana o vegana da più o meno tempo. Non solo questi atleti non sono svantaggiati dalla loro scelta, ma spesso le loro performance ne risultano potenziate. [/qb]
che esclude ogni componente di origine animale

Kjo eshte e vertete ne teori , dhe jo ne praktike.

Shume hiqen si "vegjetariane" kur nuk ja dine as ca dmth.

Ate receten qe kam shkruar me siper, ishte shkruar ne se dikush do e kapte apo jo.

Pra vezet jane prodhim i nje kafshe e nje vegjetarian nuk duhet ta haje.

Ka nga ata qe han veze e ata qe s'han.

Prap kur bejne byreket e tyre...mundohen te mos perdorin gjera te prodhuara nga kafshet, por beshamela behet me gjalp e qumeshet!
 

Turing

Primus registratum
Re: Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

Eshte shume e vertete qe vezet dhe qumeshti jane me preardhje "animale". Dhe ne kuzhinen vegjatariane nuk futen gjellet qe permbajne veze apo qumesht.

Une nuk e kuptova qellimin e asaj gjegjezes tende por nejse per sqarim, mes vegjetarianeve ka shume persona qe i hajne vezet dhe qumeshtin por jo mishin apo cdo lloj produkti me preardhje animale.

Per ti dhene nje pergjigje akoma me te sakte gjegjezes tende me poshte ke perkufizimet e tipeve te ndyrshme te vegjetarianeve:


TIPI DI VEGETARISMO (o VEGETARIANESIMO)
latto-ovo-vegetarismo

ESCLUDE: carne e suoi derivati, pesce, molluschi e crostacei.
PERMETTE: latte e suoi derivati, uova e loro derivati, oltre a qualunque tipo di alimento vegetale, anche marino.
VANTAGGI: L'introduzione di alimenti di origine animale (latte ed uova) permette di evitare carenze nutrizionali di qualunque genere.
SVANTAGGI: Se condotta in modo scorretto, con eccessiva introduzione di alimenti di origine animale, vengono annullati i vantaggi di questo regime dietetico, a causa di un'eccessiva introduzione di grassi animali e di altre sostanze (soprattutto presenti in latte e derivati) che predisporrebbero a certi tipi di tumore ed a malattie croniche (ipertensione ed altre malattie cardiovascolari, obesità, diabete, etc).
latto-vegetarismo

ESCLUDE: carne e suoi derivati, pesce, molluschi e crostacei, uova e loro derivati.
PERMETTE: latte e suoi derivati, oltre a qualunque tipo di alimento vegetale, anche marino.
VANTAGGI: L'introduzione di alimenti di origine animale (latte e suoi derivati) permette di evitare carenze nutrizionali di qualunque genere. L'eliminazione di uova e loro derivati, dal punto di vista nutrizionale, contribuisce a ridurre l'assunzione di grassi di origine animale, soprattutto colesterolo.
SVANTAGGI: Se condotta in modo scorretto, l'eccesso di latte e suoi derivati, provoca un'elevata introduzione di grassi animali e di altre sostanze (soprattutto presenti in latte e derivati) che predisporrebbero a certi tipi di tumore ed a malattie croniche (ipertensione ed altre malattie cardiovascolari, obesità, diabete, etc).
veganismo

ESCLUDE: TUTTI i prodotti di origine animale (carne e suoi derivati, pesce, molluschi e crostacei, uova e loro derivati, latte e suoi derivati).
PERMETTE: qualunque tipo di alimento vegetale, anche marino.
VANTAGGI: è ridotto il rischio di sviluppare tutte le patologie correlate all'assunzione di prodotti di origine animale (alcuni tipi di tumore, ipertensione ed altre malattie cardiovascolari, obesità, diabete, etc).
SVANTAGGI: l'eliminazione di prodotti di origine animale è causa di mancata assunzione di vitamina B12 (presente solamente nel regno animale), che quindi deve essere introdotta con appositi supplementi. Se condotta in modo scorretto, predispone inoltre ad altri tipi di carenze nutrizionali (ferro, calcio, proteine e zinco, insufficiente apporto energetico). Questo tipo di dieta va concordata con un nutrizionista, in modo da poterne sfruttare appieno i vantaggi senza rischiare di incorrere in carenze nutrizionali qualitative e quantitative.
 

Diavolessa

Valoris scriptorum
Re: Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

Turing: Rrushi..s'osht gjeegjeze hic!

Punoj ne restorant e jam ndihmese guzhinjere..dhe i shoh perdite keta vegjetarianet..ose ata qe hiqen si vegjetarine.

E vertete c'thua....s'duhet te han asgje c'fare prodhohet nga kafshet..por prap kur han dolcet (embelsirat) etj etj i pranojne gjerat e bera me qumesht e me veze.

Nuk kuptoj kete koncept te vegjetarianeve keshtu..sepse vegjetarine nuk lindesh ..behesh...Pra jane mendimet e njerezve qe kerkojne te mos han keto lloj ushqimesh.


Ka ndodhur qe nje kopje vegjetariane..(prej verteti nga ata qe s'hanin as mish..as qumesht...) femijes se tyre te sapo lindur nuk e kane ushyqer me te gjitha ushqimet....pra duke i hequr gjera qe per mua jane primarie. Cuar femijen ne spital, ku aty e kan ushyqyer sic duhet mjeket.

Pyetja ime eshte: Sa ja vlen te jesh vegjetariane?
(Normalisht nje i rritur nuk vdes po nuk hengri gjera te prodhuara nga kafshet)
 

Diavolessa

Valoris scriptorum
Re: Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

pS: Buka me ca behet? /pf/images/graemlins/wink.gif
 

Turing

Primus registratum
Re: Kuzhina vegjetariane: receta, keshilla dhe eksperienca personale

Turing: Rrushi..s'osht gjeegjeze hic!
Ah, ok.

Punoj ne restorant e jam ndihmese guzhinjere..dhe i shoh perdite keta vegjetarianet..ose ata qe hiqen si vegjetarine.
C'do te thuash qe hiqen si vegjetarene qe fillojne dhe bertasin me te madhe qe ne jemi vegjetariane apo ...

E vertete c'thua....s'duhet te han asgje c'fare prodhohet nga kafshet..por prap kur han dolcet (embelsirat) etj etj i pranojne gjerat e bera me qumesht e me veze.
Une u ngaterova ne postin tim sepse kjo nuk eshte fare e vertete. Pse ?
Sepse, vegjetarianet ndahen ne disa kategori:
1.latto-ovo-vegjetariane
Ata qe hajne prodhime me qumesht apo me veze
2.latto-vegjetariane
Ata qe hajne vetem prodhime me qumesht por jo me
veze.
3.ovo-vegjetariane
Ata qe hajne prodhimet me veze por jo me qumesht
4.Vegjetaliane
Ata qe nuk hajne prodhimet me veze apo me qumesht dhe per te cilet ti flet.

(Une bej pjeset, tek grupi i 1. Eh nuk mund te rri dot pa ngrene djathe te bardhe nje here ne jave. Eshte aq e mire ajo "Feta" qe ...).

Nuk kuptoj kete koncept te vegjetarianeve keshtu..sepse vegjetarine nuk lindesh ..behesh...Pra jane mendimet e njerezve qe kerkojne te mos han keto lloj ushqimesh.
Sigurisht qe vegjetarian behesh dhe nuk lindesh. Askush nuk e ka mohuar kete. Evolucioni nuk ka arritur akoma deri ne ate pike sa te kodojo gjenetikisht te dhenat mbi zakonet tona kulinare ne gjenom.

Ka ndodhur qe nje kopje vegjetariane..(prej verteti nga ata qe s'hanin as mish..as qumesht...) femijes se tyre te sapo lindur nuk e kane ushyqer me te gjitha ushqimet....pra duke i hequr gjera qe per mua jane primarie. Cuar femijen ne spital, ku aty e kan ushyqyer sic duhet mjeket.
Ke pare ti ndonje spital ku te japin per te ngrene mish? Dietat e spitaleve jane ekzkluzivisht vegjetariane(lato-ovo-vegjetariane).

Per mendimin tim nje femije eshte shume e veshtire biles e rrezikshme te ndjeki nje diete Vegjetaliane sepse qumeshti dhe vezet jane elemente jetike per femijet. Nejse nuk eshte e pamundur!!!Vetem se duhet te tregosh shume kujdes per ti zevendesuar femijes te gjitha elementet qe vezet dhe qumeshti i sjell.

Nejse, une mendoj qe eshte komplet budallallik te detyrosh nje femije te ndjeki nje diete vegjetaliane.

Pyetja ime eshte: Sa ja vlen te jesh vegjetariane?
(Normalisht nje i rritur nuk vdes po nuk hengri gjera te prodhuara nga kafshet)
Nqs pyetja jote lidhet me rastin e mesiperm atehere pergjigjen ta dhashe me siper(Nuk ia vlen fare !!!).

Nqs pyetja jote eshte e pergjithshme atehere per mendimin tim ti e ke shtruar ne menyre te gabuar.Forma e duhur do ishte:
Sa ja vlen te ndjekesh mishngrenes!
 
Top