Kush vendos...

TranofiljA

Primus registratum
Kush vendos...

"E vrava, por nuk e kuptova qe e vrava. Per mua kishte rendesi te mbroja femijet..."

Keto ishin fjalet e nje gruaje qe kishte 10 vjet ne burg sepse kishte vrare burrin. Denimi i saj ishte burgim i perjetshem.

Grua kjo e rrahur, e abuzuar fizikisht dhe shpirteritsh me vite te tera. Pervec kesaj, burri rrihte dhe femijet, vajzen e kishte perdhunuar ne moshe te vogel....Ishte larguar disa here nga burri, kishte kerkuar divorc, kishte nderruar shtepi, lagje, qytet, shtet...por kurre nuk pati mundesti ta "hiqte qafe" deri ate dite kur frika i kishte pushtuar shpirtin, lodhja, dhimbja...dhe kishte marre forca te perballonte "armikun" kur ai e sulmoi. Ishte hera e fundit.

Shenjat e dhunes ne trupin e gruas, deshmite e shumta, ankesa te regjistruara nga policia...asgje nga keto mesiper nuk u moren parasysh kur kjo grua doli ne gjyq....
Per gjykatsin, prokuroret ajo kishte marre nje jete.

Si mund te gjykosh ne keto raste? Te merret parasysh arsyja e krimit, apo vetem rezultatiti i krimit...kush mund te flase per nje denim te "drejte", e meritojne burgimin e perjetshem ???
unsure.gif

Elbasanllije

Primus registratum
Re: Kush vendos...

Per mendimin tim duhet te merren arsyet per kryerjen e krimit, ne kete rast prokuroria dhe gjykata kane pasur fakte te dukshme per te justifikuar krimin e bere sic jan ankesat e gruas, deshmite e femijeve, dhe shenjat ne trupin e gruas si pasoje e rrahjes. Eshte e veshtire te flasesh per kete teme....

nike palkola

Primus registratum

Nuk është aspak e vështirë. Sikur ashtu të kishte ndodhur në Amerikë, ajo ishte shpallur e pafajshme, dhe për mua është e pafajshme. Kur gjygjet tona lirojn mafiozë e dënojn të pafajshëm, mund të përdoret thënia banale, gjyqësi shqiptare të kam dhjerë!

Katja

Primus registratum

Nuk eshte aspak denim i drejte. Arsyeja qe e ka cuar deri aty duhet te meret parasysh. Por une cuditem qe ky denim eshte dhene ne shqiperi. Ketu tek ne vrit e prit sa te duash s'te denon njeri me burgim te perjetshem, unless nuk ke asnje koker leku te paguash. Edhe that's sad . Nga ana tjeter ne asnje vend te botes nuk e ben njeri veshin shurdh kur denoncohet dhune, perdhunime e abuzime brenda familjes.
Cuditesh kur degjon eshte denuar 10 vjet se vrau nje njeri apo vrau dy njerez. Por ja qe keshtu eshte. Denojne njerez te varfer qe ndonjehere kane te gjitha arsyet per te bere nje vrasje (sic eshte rasti me lart) dhe nuk denojne njerez qe meritojne te mbyllen ne burgje per gjithe jeten .

TranofiljA

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mistiku:
[qb] Nuk është aspak e vështirë. Sikur ashtu të kishte ndodhur në Amerikë, ajo ishte shpallur e pafajshme, dhe për mua është e pafajshme. [/qb]
..ne Amerike ka ndodhur dhe ky nuk eshte nje rast i vetem. Mijera gra qe kane vrare burrat per vetembrojtje....kane perfunduar njesoj..ne nje qeli.

I love new york

Primus registratum

si do qe te jene circumstances ajo ka vrare dike. kjo eshte inital statement, por e ka bere per vetmbrojtje????? nqs vertetohet qe po normalisht denimi nuk eshte aq i rende sa te jete kapital apo me burg te perjetshem. edhe kur eshte murder qe presupozohet si krimi me i rende, vendimi jepet on a case to case basis. so per mua eshte vendim i gabuar unless we don't know all the facts or the other side of the story

karamel

Primus registratum

mendimi im

F***K THE JUSTICE!

Ate qe skuptoj eshte pse ka pritur kaq shume kohe qe ta vrasi?

TranofiljA

Primus registratum

Ate qe skuptoj eshte pse ka pritur kaq shume kohe qe ta vrasi?

..sipas saj ishte shpresa se do ndryshonte..dhe me shume i dukej qe ajo vete nuk ishte e zonja qe ta bente kete njeri "te mire"
Gjithashtu tregon qe si person, si grua ajo nuk ka pasur ate qellim.
Çfare me tremb mua eshte se si ne nje moment njeriu mund te shpertheje dhe te kryeje akte..pa e menduar..dhe me vone te gjendet pak a shume ne te njejten pozite.
E abuzuar, pa liri, pa te drejta....e burgosur.

fairy

Primus registratum

Une s'kam qene ndonjehere ne Amerike, por me sa kam degjuar(duke shtuar dhe kete rastin e fundit) kam nje pershtypje se gjygjtaret amerikane e kane nje vrime ne tru ose jane ligjet e formuluara ne nje menyre te tille, qe te lene vend te kapesh dhe te fitosh ceshtje te tilla si e kesaj gruas qe perfundoi ne qeli se vrau nje burre qe edhe vdekjen e kishte pak.Mgjth mendoj se zanafilla e gjithe kesaj eshte te fakti se disa njerez ngaterrojne te rendesishmen me te parendesishmen. U japin rendesi atyre gjerave "te medha" dhe na denokan vrasjen dhe nenvleftesojne "te voglat", pa harruar ate besimin e verber te amerikaneve ndaj autoriteteve.Shume jane te bindur dhe te sigurte se nje funksionar shteti eshte nje qytetar shume i ndershem, i bekuar nga Zoti, nje shembull i nderuar dhe i dobishem i rraces njerezore dhe keshtu nuk e dalin kunder ketyre ngjarjeve te neveritshme qe u ndodhin perpara syve.S'ma merr mendja se drejtesia eshte vertet ne dore te atyre qe jane ngarkuar ta vendosin ate.