Re: Kush na tregon si te bejme turshi vete??
TURSHI DOMATE
xhoni turishi domate nuk priten ne mes por vetem shpohen me Pirun 2-3 here dhe vihen ne kavanosa 5 kileshe,ne ato 1-2 kile nxe vetem 3 4 kokra nqs i do te behen shpejt shellira(uji me kripe )hidhet i vakur,qe te dalin sa me te mira domatet duhet te jene te forta jeshile ne te verdha,pasi mmbulohen me shellire ju vihet dicka e rende persiper qe ti detyroje domatet te rine poshte dhe te mos ngrihen ne siperfaqe se pastaj kalben.nqs eshte ftohte lihen per 2 muaj nqs eshte ngrohte kontrollohen pas 40 ditesh.
LAKER ARME
pasi pritet lakra ne 4 pjese veprohet si per domatet
piperka turshi
veprohet si per domatet por duhen piperka gjatore dhe qe te jene pak djekese vihet nje piperke djekese(per ata qe ju pelqen te pine raki ose votke)
laker ruse
lakra priet holle,4-5 karota te prera ne kuadrata ose rondele, majdanos nje tufke e prere trashe dhe piper i zi koker,pak rosmarine(mos tepro me eresa se nuk del e mire)ose pak selino
(kjo perdoret dhe per te mbushur piperkat poce ose bullgare nqs i mbani mend)
Pergatitja e shellires pra ujit me kripe
per cdo 1-2 kile uje 1 dore kripe (varet nga dora nqs e ke te madhe me pak)dhe trazohet derisa kripa te shkrihet
qe te dalin sa me te mira rekomandohet tju vihet dicka e rende persiper perara se te mbullet kapaku dhe nuk nderohet uji se pastaj jane per tu hedhur.
nuk trgova per piperkat me gjise se pashe qe me lart receta ishte e sakte.
une i bera sivjet dhe i hapa per vitin e ri ishin fantastike :wave: