Kush mund te me ndihmoje??

DEVIL-girl

Primus registratum
Kush mund te me ndihmoje??

Kam nje problem me kompiuterin tim, ka dy dite qe me nxjerr nje dritare ku shkruhet:

Your system is low on virtual memory. Windows is increasing the size of your virtual memory paging file. During this process memory requests for some applications may be denied.

ka ndonje ide se si mund te permirsoj kete memorjen virtuale se po me ha shpirtin ky dreq??

DEVIL-girl

Primus registratum
Re: Kush mund te me ndihmoje??

Ah se harrova te them qe kam nje Sharp lap-top me window xp dhe ka 2 vjet qe e kam blere.

Do jua dinja per nder nese ndonjeri do me jepte ide se si duhet te veproj.

Bamir Topi

Primus registratum

PO TA KESH QE PARA DY VJETESH FRYJI NE VRIMEN ANALE TA RREGULLOSH :devil:

Bamir Topi

Primus registratum

CONTROL PANEL SYSTEM PERFORMANCE VIRTUAL MEMORY ATY POSHTE JO LART DHE COJE NE MAKSIMUM

Admirali

Primus registratum

Zemer, per cfare e perdor ate laptop ti, dmth cfare programesh ven ne pune kur e ndez?

DEVIL-girl

Primus registratum

Admiral lap-topin e kam ne shpi dhe e perdor per mesimet me shume pra ne word dhe excel,internet.
Provova ate qe me tha Red devil po puna eshte se nuk i gjej ato komanda qe thote ai.Ka ndonje rruge tjeter per te permirsuar kte Virtual Memory?

DEVIL-girl

Primus registratum

Red Devil sipas teje duhet te nderrojme kompiuterat cdo vit ne?
Nuk ka patur asnjehere ndonje problem, puna eshte se kam downlodur shume programe dhe kam krijuar shume dosje dhe sot gjithe diten skam bere gje tjeter veqse kam fshire dhe kaluar ne disk cfare nuk me duhen tani per tani, ndoshta ska te beje fare me kete gje. Nuk marr vesh dhe aq per keto pune.

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga DEVIL-girl:
[qb] Admiral lap-topin e kam ne shpi dhe e perdor per mesimet me shume pra ne word dhe excel,internet.
Provova ate qe me tha Red devil po puna eshte se nuk i gjej ato komanda qe thote ai.Ka ndonje rruge tjeter per te permirsuar kte Virtual Memory? [/qb]
Formatoje me mire

zog

Primus registratum

devil girl-o po ta shpjegoj rrugen qe duhesh te ndjekesh per te rritur memorjen virtuale te kompjuterit tend.

shko tek >Control Panel kliko aty, pastaj shko tek >Administrative Tools kliko aty, pastaj tek >Computer Management kliko aty, ketu te hapet nje dritare, tek kjo dritarja lart ke te shkruar: File Action View Window Help, shtyp tek Action (ose tek ikona e dyte e vogel pak me poshte) do te shohesh poshte saj ndermjet te tjerash dhe Properties, shtyp aty, ketu te del nje dritare tjeter ku lart ke General Computer Name dhe Advanced, shtyp tek kjo e fundit, pra Advanced, aty ke Performance ka nje buton qe thote Settings shtyp aty dhe do te shohesh poshte djathtas nje tjeter buton qe thote Change, shtyp aty dhe do te shohesh dy dritare te vogla ku shkruan Initial size (MB) dhe Maximum size (MB) pasi ta ngresh sipas deshires Initial size shtyp tek Set dhe pastaj Restart-o qe ndryshimi qe bere te marre vlere.

ciao!

DEVIL-girl

Primus registratum

Zog te falenderoj per ndihmen, i bera ndryshimet e duhura dhe besoj se tani nuk do kem me problem.

nini

Primus registratum

hajde hajde ça kompiuteracish qe jeni ju ore!do ti prishni kompiuterat o popull!mos u mundoni ti fusni duret vete se do ju ngelin mrena!po mo mire çojini te ustai :rockband:

Admirali

Primus registratum

Fillimisht postuar nga nini:
[qb] hajde hajde ça kompiuteracish qe jeni ju ore!do ti prishni kompiuterat o popull!mos u mundoni ti fusni duret vete se do ju ngelin mrena!po mo mire çojini te ustai :rockband: [/qb]
Per ndonje si puna jote, qe i pret $$$ me gershere, eshte mese normale qe ti besosh PC nje qendre riparimi, kurse ne varfanjaket jena mesuar ti fusim duret vete aty. Ne fund te fundit jemi bo me te zgjuar sesa ty.

DEVIL-girl

Primus registratum

Dhe pse i ndryshova komandat ashtu siq me tha Zog perseri te njejten problem sot,
shpresoj ndonjeri ta marre mundimin te me tregoje se si ta heq qafe kete problem. :confused:

Admirali

Primus registratum

Fillimisht postuar nga DEVIL-girl:
[qb] Dhe pse i ndryshova komandat ashtu siq me tha Zog perseri te njejten problem sot,
shpresoj ndonjeri ta marre mundimin te me tregoje se si ta heq qafe kete problem. :confused: [/qb]
Me jep pak te dhenat se sa RAM ke dhe sesa Virtual Memory size ke ne dispozicion.

DEVIL-girl

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AMD:
[qb] po futi formatim moj se me doli gjuha mbrapa duke te te thene [/qb]
Jo te gjithe studiojne per komp. :smash:
Ke vene re se kur duhet te shkruash nje ESSAY duhet te marresh parasysh qe po e lexon dhe ai qe nuk ka haber nga ajo teme qe ti shtjellon.

Besoj te me kesh kuptuar(te pakten ti mua)

Admirali

Primus registratum

Devil-Girl, shko tek http://www.sci.fi/~borg/rambooster/ dhe shkarko programin Rambooster, te ndihmon te lirosh ca MB nga RAM kur bllokohet apo mbushet kot. Konfiguroje qe te liroje maksimumi 200 MB, keshtu arrin praktikisht deri ne 50-55 % te RAM free.

dirty vegas

Primus registratum

E para, shiko te status bar qe eshte posht ne anen e djatht te ekranit se sa ikona te vogla jane. Nese jan shume, atehere boj kte:

Start > Run> shtyp "msconfig" (pa thonjza)> ke dritarja qe do dali shtyp aty ku thot STARTUP > do shofesh nje list me kutia qe mund ti klikosh > hiq programet qe s'perdor ...po s'ishe e sigurt mbaj shenim ca shkrujn te lista dhe veji ktu qe te ndihmojm se ca te mbash e ca te heqesh.

Dicka tjeter qe mund te bosh eshte te ulesh resources qe perdor windows per grafiket.

Start > Control Panel > System > Advanced (tab) > kutia e pare qe do shofesh thot "Performance" > shtyp Settings > ke Visual Effects do shofesh 4 opcione > Kliko ate qe thot "Adjust for best performance" > shtyp Apply, pastaj Ok.

..shpresoj qe kto mos t'ngatarrojn me keq /pf/images/graemlins/smile.gif

...edhe dicka se harrova. Mesazhi i mesiperm per RamBooster, po pate shume programe qe punojn ne background, Rambooster vetem do ta ngadalsoj kompjuterin me keq. Ndoshta e kam gabim, po nga eksperienca ime s'kam pa nai ndryshim me ose pa Rambooster. Gjithashtu, nese nuk e ke iden se ca eshte paging file qe t'than siper me e ndryshu, me mir mos e prek me dor po leje Windows ta manaxhoj sepse mund te demtosh sistemin.