Kush ka patur fatin e mire te shkoje ne Konsullaten e Milanos?

ilva

Primus registratum
Kush ka patur fatin e mire te shkoje ne Konsullaten e Milanos?

Desha disa komente per konsullaten ne Milano. Kush ka patur nderin te shkeli ne te? Faleminderit.

Faust

Primus registratum
Re: Kush ka patur fatin e mire te shkoje ne Konsullaten e Milanos?

Une kam pasur fatin e ...(Mire apo keq me vjen turp ta them se nuk duhet te jete ashtu sic ishte si per organizimin dhe per gjera te tjera)
Nese ke nevoje per te me pyetur per ndonje gje me teper me thuaj dhe do te pergjigjem.

giulia

Primus registratum

Edhe une kam pasur fatin e keq te shkoj tek konsullata shqiptare ne milano e drejtuar nga arrogante e jo kompetete qe dine vetem te sorrollasin njerez e te marrin taksa pa fature

Misha Maisky

Primus registratum

Po ju shkruaj nje bisede fare te shkurter te zhvilluar ne orarin zyrtar me nje kafshe te ashtuquajtur punonjes ambasade qe rrogen e vet e merr edhe nga une.

une: Alo
punonjes i ambasades: Pronto
une:Alo
ai: Pronto
une: è il consolato albanese?
ai: si
une: a ka mundesi te flasim shqip
ai: po
une: a mund t'ju kerkoj nje informacjon te vogel
ai: duhet ti telefonosh nje tjeter numri, po te konsullates
une: a ka mundesi te ma jepni kete numer
ai: une nuk jam centralinist
..............
pa koment

Billy

Primus registratum

PASKE QENE ME FAT TE MADH QE TE JANE PERGJIGJIUR,PASI JANE TE NGARKUAR SHUME ME PUNE :lol:

DFV

Primus registratum

Misha Maisky,vertet paskeni pasur fat te madhe,e them kete sepse une kam nje muaj qe marr ne telefon ambasaden shqiptare ketu ne USA dhe asnje nuk te del ne telefon,pervec answer machine dhe nuk jam i sigurte sa do te vazhdoj keshtu.
Eh c'kerkojme dhe Ne,shiko qeverine dhe pastaj fol edhe per ata qe sherbejne neper ambasadat shqiptare neper bot,nuk besoj se do te civilizohemi ndenjehere Ne shqiptaret qe postin e kemi per te shitur pordhe dhe jo per ti sherbyer popullit qe na paguan!!!!!!

CoolAngel

Primus registratum

Kjo tema duhet te ishte spostuar ke barcaletat se aventurat e shqiptareve neper ambasadat tona jane nga me qesharaket.

DFV, or mik, ti thuaj shyqyr qe ata te ambasades ketu nuk te pergjigjen ne telefon, se do filloje te flisje me vete nga pergjigjet qe te japin.

Misha Maisky, me duket se ate qe punonte te konsullata atje e kane ngritur ne detyre dhe e kane sjelle ketu ne DC. Me tregonte dikush para ca kohesh qe i kish rene halli me shku ne ambasade.

...troket ke dera. Pas nja dhjete minutash pritje nga ballkoni lart dikush i bertet ne shqip:
-He c'do?
-Me duhet nje dokument. A ka mundesi me e hap deren?
-Komb i keq, vetem kur kini halle vini.
Brenda ne ambasade nje tjeter punonjes fliste ne telefon dhe bertiste:
-He nene, kishe ndonje gje tjeter se s'kam nge te merrem me ty. Jena te zene me pune, kemi gjithe keta njerez qe presin ketu ne salle (salla bosh). Fol, cfare ke?

Ec e fol po ta mbajti. :shrug:

Billy

Primus registratum

o milet ,kur ne morim ne telefon ai qe na pergjigjet eshte shoferi i konsullit,kjo eshte e vertete ,kurse ato qe e kane per detyre kane pune me madhore :rockband: ene ne qahemi per ato ne shqipni.nuk eshte per te qare por :cry:

DFV

Primus registratum

LemonDrop ,ajo qe shkruan me siper eshte me te vertet temerr,mjer kujt i bje halli te merret me ambasaden shqiptare ketu ne DC.
Ndoshta eshte e vertet ajo qe degjojme se punonjesit e ambasades tone jane punesuar ketu dhe i bejne ysmet punes tjeter."ku i dihet-thone ata-po na hoqen, s'kemi pse te kethehemi ne Shqiperi,rrofte USA"!!!!!

DFV

Primus registratum

A mundet kushe te me ndihmoj se si te lidhem me ambasaden shqiptare ne DC ,me telefon ose me
e-mail,sepse kam disa kohe qe e kerkoj dhe nuk me del njeri?

Billy

Primus registratum

dfv-e ke me kollaj te shkosh vete ne ambasade,po prite qe te pergjigjen nobelistet tone ke per tu plak.dmth ,prit gomar te bij bar.kan halle me te medha druvaret :lol: qe jan aty

Princesha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Misha Maisky:
[qb] Po ju shkruaj nje bisede fare te shkurter te zhvilluar ne orarin zyrtar me nje kafshe te ashtuquajtur punonjes ambasade qe rrogen e vet e merr edhe nga une.

une: Alo
punonjes i ambasades: Pronto
une:Alo
ai: Pronto
une: è il consolato albanese?
ai: si
une: a ka mundesi te flasim shqip
ai: po
une: a mund t'ju kerkoj nje informacjon te vogel
ai: duhet ti telefonosh nje tjeter numri, po te konsullates
une: a ka mundesi te ma jepni kete numer
ai: une nuk jam centralinist
..............
pa koment [/qb]
Uuuuuuuuuu ca ishte dasht me e ba dhom ate punonjesin, nje diska e perafert me ka ndodh edhe mu kur kam qen ne shqiperi dhe mora vodafon ne shqiperi upupupupu mos paca ma pun me ta, po edhe un ia ktheva ama derisa i bera te mbyllin telefonin /pf/images/graemlins/laugh.gif

DFV

Primus registratum

Te gjitha ambasadat shqiptare ne europe(sidomos ato ne Itali e Greqi) te punojne njelloj si ambasada shqiptare ne Washington DC.
Brenda 5 diteve me zgjaten afatin e pashaportes (dergesa me poste) deri ne fund te vitit 2005 dhe pervec zarfave nuk pagova as gje.
Pas kesaj thosha me vete:"Te shkretet shqiptar qe jetojne ne Shqiperi u duhet te pagujne qimet e kokes dhe te rrine ne rradha pa mbarim per te kryer veprime te tilla"
Sido qofte , nepermjet ketij postimi dua te falenderoj gjithe punonjesit e ambasades shqiptare ketu ne USA per sherbimin e shkelqyer qe bejne per bashkatdhetaret.

Ema

Goddes

Kalamajaaaaaaaaaaaa....

Une duhet te shtyj pasaporten.Thoni do ma bejne brenda dites se une vec te zeza po lexokam per keta... :shrug:

mozaiku

Primus registratum

ahaaaa pac fat Uthopia ... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Shife cfare me ndodhi mua , por jo ne konsullate . Shkoj une ne shqiperi me shty pashaporten e me duhej per dhjete dite , se aq kisha mundesi te rrija. ( fundja nje vule shtyrje do i vihej).
Pas nje rralle 2 oreshe per te mare nje certificate lindjeje , ku punonjeset akoma vazhdojne te hapin dollapet e te nxjerrin e shfletojne disa blloqe te medha :eek: , nisim e mbushin certifikan me shkrim dore /pf/images/graemlins/laugh.gif . 10 minuta shkon procedura e shkrimit , firmes dhe vules, pa llogarit kohen per te gjet emrin tek blloku.

dialogu...

- Kush eshte tjetriiiiiii? ( tu pertyp cemcakiz tek goja)
Nderkohe dhjete krahe shtyhen /pf/images/graemlins/laugh.gif
- He tani mos u shtyni keshtu ...Si e ke emrin ti?
- Filan Sheqeraj.. (p.sh)
Punonjesja fillon e kontrollon, pastaj te kthehet..
- Mos e ke Shaqiraj?
- Po emrin tim e di mire , Sheqeraj e kam..

Me ne fund merr certifikaten e shkon tek dega e qytetit. Me shume djersitje e llape me robt e tjere per ceshtje "berrylash" , me ne fund i jep pashaporten e pagon ate 1000 lekesh. Vjen te nesermen , mban edhe nje radhe tjeter , merr pashaporten e kur del sheh se te kane vene po te njejten vule... :eek: Ketyu zakonisht te bie gjaku ne koke... /pf/images/graemlins/laugh.gif
Bubuuuuuuu dy vula njesoj. E para , s`me mbaruan pune. E dyta , s`i kishin syte ne balle. E treta , pagova 100 leke kot. E katerta , do kujtojne ato te kufirit qe kam more pashaporte fallco e do me kthejne mrapsht. E pesta , do ngel pa dhone provimin e s`do marr dot bursen... do me duhet mje punu dyfish, .... etj etj...

Keshillat:
1) Mos pritni " numerini" per radhe.
2) Mos u zini me grate tek radha edhe po jua sollen shpirtin ne moje te hunes , se ato qe gajasen jane burrat.
3) Mos boni floket permanent , se do ju bohen vete tu prit atje.
4) Mos vishni naj gjo te bukur , se vdes nga xhelozia punonjesja e gjendjes civile.
5) Shkoni pa dashnor , se s`do duroje dot krahet e burrave te tjere nen sqetullat tuaja.
6) Mos leni bakshishe , se per ate pune jane aty.
7) Hapni syte mire , se ka mundesi qe nga mosvemendja ne orar te punes , t`ju vejne vulen e vitit te kaluar.
8) Ene mos e zgjidhni pune tu cu mamin e babin , po shkoni iher vete qe ta shifni sa e veshtire eshte me jetu cdo dite ne Shqiperi.

Paci fat...

robi

Primus registratum

te gjithe qaheni per sherbimet e nje shteti qe me aq sa ka mundesi ben per shtetasit e tij. Une kam pershtypjet me te mira per punonjesit e ambasades ketu ne Londer. Ne fund te fundit ashtu sikurse sillesh ashtu te sillen edhe ata se edhe ata jane njerez si ne me gjak. Mos krahasoni sherbimet e nje vendi si amerika me Shqiperine megjithese nese ne do te paguanim njelloj sa paguajme ketej per te shtyre ato dreq lejeqendrimi do kishim sherbim 1000 here me te mire.
Nje episod qe degjova kur isha ne ambasada ne Londer sapo mbarova pune edhe dola. Tek dera nje tjeter qytetar shqiptar.
Ai hyn direct pa i rene ziles. Roja (anglez)te porta se lejon. Ai- pse u dashka ti bjeme ziles edhe per ketu? (zakonisht kur vihet diku te pakten i bihet ziles)
I bie ziles - nga ana tjeter - Urdheroni! -Jam nje qytetar Shqiptar-
PO!- Cfare kerkoni?
- Kam nje problem
- Te gjithe kemi probleme po a eshte dicka qe mund te bejme ne per ty?
Hape deren tua them.
mund te vashdoj edhe me gjate po kjo eshte esenca. Para se te qahemi per sherbimet qe nuk na japin duhet edhe vete te mesojme te sillemi. Sa per ato librat e gjendjes civile fakti qe jemi vendi me i varfer ne bote qe cdo gje qe shikon eshte nje problem beson se sdo me teper komente. Por po behet kompjuterizimi por ju nuk do mundeni te merni frutet se do keni mare pashaporta amerikane edhe ajo shqiptaria nuk do ju hyje me ne pune.

Rambla

Primus registratum

lum si ky robi zotit ketu siper, se shkruan nga 2 vende pernjehere /pf/images/graemlins/laugh.gif :wave:

une per vete shpresoj qe kur te transferohem ne milano mos te kem nevojen te shkoj tek konsullata :angel: (mi ngrin enrvat keq ato qe punojne per shtetin shqiptar ne vendet e huaja, njerez shume pak eficient dhe te paedukat)

Ema

Goddes

/pf/images/graemlins/smile.gif
Une qeshe e mbarova pune.
Sa mberrita para konsullates nuk pashe as rradhe e asgje.Thashe epo qenka rregulluar.vec kur me kap syu andej pas nderteses nje grup shqiptaresh te djersitur e te rrethuar me hekura si dele qe kushedi ne c'ore e kishin zene rradhen.
Nuk ankohem dot per sherbimin se ne harkun e dy oreve une mbarova pune.Punonjeset nuk kishin ndonje italishte te perkryer dhe as miresjellje manuali po nuk kishin faj me ata njerez.

Nga 5 veta qe ishin para meje,4 hyne ne sherr me punonjesen e Konsullates sepse nuk pranonin qe nje raport mjeko-ligjor apo nje dokument shqiptar pa vula e pa firma,pa noterizime dhe legalizime te ish i pavlefshem.
Gati te gjithe hynin ne muhabet me njeri-tjetrin.Kishte nga 30-vjecarja qe shtirej si avokate deri te puntori normal e i heshtur.

Me beri pershtypje nje fakt tjeter ama:Nderkohe qe mbanim rradhen brenda hekurave erdhi dhe na u prezantua nje vajze qe kish nje agjenci private me ane te se ciles qytetaret shqiptare qe ndodhen ne Itali e qe s'kane mundesi te arrijne Milanon apo Romen dergokan dokumentat me poste ne kete agjenci e cila me pas i legalizoka per merak ne kosnullate duke marre nje perqindje.

Nuk di ne eshte ndonje makinacion a marveshje me konsullaten apo thejsht nje menyre e mire per te fituar leket.

me poshte po le numrin dhe adresen er agjensise,jo per reklame po per ndihme nese keni nevoje.ne numrin e telefonit te informojne mbi oraret,kohet dhe tarifat.
ALBA-(Di Dracini Mirela)-Vial.L.Varanini,n.20-20127 MILANO

Tel/Fax 02 28040748 CEll: 340 0935501

Paci fat!

:wave:

Male850

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Uthopia:
[qb] /pf/images/graemlins/smile.gif
Une qeshe e mbarova pune.
Sa mberrita para konsullates nuk pashe as rradhe e asgje.Thashe epo qenka rregulluar.vec kur me kap syu andej pas nderteses nje grup shqiptaresh te djersitur e te rrethuar me hekura si dele qe kushedi ne c'ore e kishin zene rradhen.
Nuk ankohem dot per sherbimin se ne harkun e dy oreve une mbarova pune.Punonjeset nuk kishin ndonje italishte te perkryer dhe as miresjellje manuali po nuk kishin faj me ata njerez.

Nga 5 veta qe ishin para meje,4 hyne ne sherr me punonjesen e Konsullates sepse nuk pranonin qe nje raport mjeko-ligjor apo nje dokument shqiptar pa vula e pa firma,pa noterizime dhe legalizime te ish i pavlefshem.
Gati te gjithe hynin ne muhabet me njeri-tjetrin.Kishte nga 30-vjecarja qe shtirej si avokate deri te puntori normal e i heshtur.

Me beri pershtypje nje fakt tjeter ama:Nderkohe qe mbanim rradhen brenda hekurave erdhi dhe na u prezantua nje vajze qe kish nje agjenci private me ane te se ciles qytetaret shqiptare qe ndodhen ne Itali e qe s'kane mundesi te arrijne Milanon apo Romen dergokan dokumentat me poste ne kete agjenci e cila me pas i legalizoka per merak ne kosnullate duke marre nje perqindje.

Nuk di ne eshte ndonje makinacion a marveshje me konsullaten apo thejsht nje menyre e mire per te fituar leket.

me poshte po le numrin dhe adresen er agjensise,jo per reklame po per ndihme nese keni nevoje.ne numrin e telefonit te informojne mbi oraret,kohet dhe tarifat.
ALBA-(Di Dracini Mirela)-Vial.L.Varanini,n.20-20127 MILANO

Tel/Fax 02 28040748 CEll: 340 0935501

Paci fat!

:wave: [/qb]
Kjo eshte nje nga mesazhet me te "bukurat", "jo per reklame por...."
Kjo tregon edhe nje here se sa i gatshem eshte shteti yne, nepermjet perfaqesueseve te tij te na ndihmoj.
Paisja me pashaporte ose me dokumenta te tjera, eshte detyre e shteti, dhe shteti duhet te perkujdeset qe nenshtetasit te kene te gjitha mundesit per ti patur.
Pse duhet te paguaj nje agjensi e sidomos italiane, per te nderhyre ne konsullaten e shtetit time.
TURPE TE KENE DHE TE FSHIHEN NGA FAQJA E DHEU KETO MASKARRENJE TE KONSOLLATAVE.
OSE ME MIRE TE THONE QE PO BEJNE POLITIKEN E ITALIANIT DHE GREKUT.
PER PAK PARE PO JAPIN EDHE ******

pippo

Primus registratum

Ketu ne Rome me ka ndodhur te shkoj disa here ne ambasade dhe asnjehere nuk eshte se jam mahnitur,tashti sherbimi nuk eshte se eshte per tu lavderuar po normal per te shtyre pashaporte pune gjysem ore mbarova, nje gje qe nuk me pelqen eshte qe dokumentat e studentve i japin boshe vetem me firme e vule gje qe me duket shume pakte korrete si ndaj shtetit italian si ndaj studentve me nevojtar ________ duke mos llogaritur qe ka pasur student(te ashte quajtur te tille) qe keto dokumenta i kane paraqitur bosh :eek: po permendimin tim sherbimi ketu ne rome nuk eshte aq tragjik sa thoni ju andej siper , forse e l'aria di roma che bene, solo la nebbia avete da le vostre parti :cool:
ps. flas vetem per eksperienza personale