Kush ka ADSL?

maxper

Primus registratum
Kush ka ADSL?

Ndoshta mund te jete pak si jashte teme ky diskutim, por nuk gjeta vend me te pershtatshem per ta hapur.

Ceshtja eshte e thjeshte:
Tregu i internetit ne shqiperi eshte beterr.
Si ofertat me cmime marramendese por edhe kerkesat e pakta jane ato qe kushtezojne nje konkurence kaq te dobet, ne tregun e ISPve ketu.
Une punoj ne shtepi me dial-up, dhe e di se nuk eshte zgjidhje per internet ne ditet e sotme. Jam interesuar prej kohesh per nje ofrues ADSLje te leverdisshem por nuk kam gjetur. Alternativat me te mira jane AlbaniaOnline dhe Albtelecom i cili kohet e fundit ka pergjysmuar cmimin, por prape 5000lek/muaj nuk jane pak per nje familje shqiptare. Detyrimisht konsiderohet interneti si luks.

Ftoj perdoruesit personale te xDSLse ne shqiperi te bisedojme per cmimet, kushtet, experiencat e tyre me lidhjet DSL, etj,etj se keshtu nuk vazhdohet me!!

regele

Forumium maestatis
Re: Kush ka ADSL?

Edhe mua cmimet per kushtet e Shqiperise me duken te larta, por nuk e di a ne ka zgjidhje! Ben vaki kjo te jete kostoja...Por po ta llogarisesh eshte me mire DSL (nuk e di sa mega/sec ofron) se sa dial-up, pavarsisht se do paguash 5000 leke ne muaj! DSL eshte pa limit, shpejtesi e madhe dhe nuk rri tere diten duke u perpjekur te lidhesh ne internet!

cacol

Forumium maestatis

Albtelekom se shpejti do te beje te mundur shperndarjen e ADSL ne Shqiperi, dhe shpejtesia do te jete o 512 o 640 kpbs! Kostoja mujore do te jete fikse, 2500 leke te reja! Urime dhe me linja sa me te shpejta ketej e tutje!

Max, ne tr ke Alfacable qe ne bashkepunim me AOL ofron internetin me kabell me shpejtesi 256 kpbs me 2000 leke te reja ne muaj dhe nje una tantum per lidhjen e kontrates dhe prurjen e kabllit deri ne shtepine tende! /pf/images/graemlins/wink.gif

maxper

Primus registratum

Eshte e vertete qe ADSLja eshte shume me i favorshem per nje perdorues te mirfillte interneti, se ju i permendet avantazhet.
Me sa di une, Albtelecom tashme e shperndan ADSLne, ne shqiperi (mbase tani vetem ne tirane, nuk jam i sigurt) por per sa i perket AlfaCable, jane matrapaze dhe mashtrues te papare.
Kam informacion te sigurt qe genjejne per shpejtesine e lidhjes. Per me teper mund te them se AOL e ka hedhur ne gjyq per kete gje (ngaqe i vjedh kliente=para).

Une te Albtelecomi i kam shpresat per vete.

regele

Forumium maestatis

Tani varet edhe sa paguan! Me 2000 leke ne muaj mos prit te kesh ndonje kush e di se cfare!

maxper

Primus registratum

nuk eshte 2000 leke por 3000 leke ne total, sepse eshte 20 EURO interneti dhe 700 leke TV kabllor qe te DETYROJNE ta paguash edhe pse nuk e do

MLK

Primus registratum

Ketu ku jetoj une ofrohen paketa Internet+Tele+Telefon (pa limit me gjith Evropen) e kushton 30 euro ne muaj.
Te gjitha keto nepermjet teknologjise ADSL.
Interneti shkon nga 2 deri ne 28 Mbps ne Down (varet nga distanca qe ndodhet shtepia nga centrali "DSLAM") dhe 1 Mbps ne Up.
K rreth 120 kanale televizive Free si dhe telefonin falas me gjithe numrat fiks te Evropes, Amerikes, Kanadase , Kines, Australise...
Ka oferta nese do vetem Internetin ADSL qe kushtojne 14 €uro/muaj me shpejtesi 2 deri ne 24Mbps.

maxper

Primus registratum

Si thoni, nese privatizohet Albtelecom do te ndryshojne smimet e lidhjeve me internetin dhe si?

MLK

Primus registratum

Cmimet i ndryshon vetem konkurenca. Ne kohen kur ne France kishte vetem nje oferte (Wanadoo filial i monopolit France Telecom) çmimi i lidhjes me internet ADSL ishte 70 euro ne muaj per 128 Kbps.
Me hyrjen e konkurences e sidomos te kompanise se pavaruar "Free" ne treg, ofertat u "demokratizuan" e rane ne 29 euro ne muaj.
Dje Free deklaroi se vitin e ardhshem do te hedh ne treg nje oferte te re me fiber optike qe shkon ne 100Mbps per sekone si ne Download ashtu dhe ne Upload per te njetin çmim (29 euro/muaj), gjithashtu ne kete çmim perfshihen telefoni falas me gjithe vendet averopian dhe Ameriken e veriut si dhe rreth 120 kanale televizive ku nje pjese e tyre jane HDTV (High Definition TV).

Dotesa

Primus registratum

Si perfundim...sot persot cfare duhet te perdorim per nje ADSL ne Tr?
kjo alfacable ka ndonje faqe ne internet?apo keto pseudo kompanite qe ofrojne keto sherbime.

flm flm

MLK

Primus registratum

Alfa cable eshte si Sat+ apo Digitalb qe nuk ka asnje lloj detyrimi kontraktual me klientet! Diten qe u teket i ven çelsat deres dhe e mbyllin pa dhen llogari.
Me sa di, pjesa me e madhe e cyber kafeneve ne Tirane jane te lidhura me satelit, problemi eshte i çmimit qe varion nga provider-at.

Dotesa

Primus registratum

aman mo mlk...po ku ka ndonje gje ne shqiperi qe punon me kontrata. ne po duam te fusim prokurorin e pergjigjthem ne burg jo me keto lloj gjerash qe as qe pritet te kete respekt klienti.

MLK

Primus registratum

Para nje jave me ka propozuar nje Kompani franceze qe ti gjej ndermjetes per te shitur oferta interneti ne Shqiperi nepermjet satelitit.
I vetmi problem eshte se kushton pak instalimi dhe pajisjet, se çmimi eshte me i lire se ai i Albtelekomit.
Po shkoi mire muhabeti do ju ve ne dijeni.

cacol

Forumium maestatis

Po shkoi mire muhabeti, na paguaj ndonje darke andej nga Lundra /pf/images/graemlins/laugh.gif

maxper

Primus registratum

Kam lexuar qe albtelecom e realizon lidhjen ADSL me ane te kabllit qe te sjell telefonin, por me duket se kjo ka nevoje per nje filter linje ne cdo aparat telefonik ne shtepi. Filtri sherben per te mos u perzier frekuencat e transmetimit te te dhenave me ate te zerit gje e cila krijon probleme me telefonin. Nje gje e tille rrit koston e instalimit nga ana jone, dhe ul ate e albtelecomit, i cili nuk sjell nje fije te vecante per kete gje sice bejne kompani te tjera.

MLK

Primus registratum

Ne Shqiperi nuk ka ligj qe te detyroje Albtelekomin qe eshte pronar i rrjetit ta japi ate me qira me çmimin e kostos se mirmbajtjes ne menyre qe kompanite konkurente te ofrojne nepermjet te njetit kabell serviset e internetit.
Filtri ADSL eshte ky http://www.koonect.com/reseaux-internet/filtres-adsl/1138.html?asid=4
Keshtu qe nuk ka asnje lloj kostoje dhe sdo mend per tu instaluar se eshte si nje prize telefoni.

maxper

Primus registratum

aha, kisha lexuar diku se filtrat ishin aty diku te 20Euro, por me 2 euro nuk perben problem (megjithate duhet t einteresohem per tregun ketu ne shqiperi se nuk i dihet) Nuk e kuptoj fjaline e pare me siper, nqs mund te jesh pak me i qarte se cfare te japi me qera albtelecom?

MLK

Primus registratum

Albtelekom ka si prone rrjetin, rrjeti eshte i perbere nga kabllo bakri.
Ver fjalen ADSL ne google dhe eshte e thjeshte per tu kuptuar se si funksionon /pf/images/graemlins/laugh.gif
Pra Albetelekom, kabllot qe shkojne deri te konsumatori ti japi me qera per shqoerite qe ofrojne internetin, te ashtuquajturet operatore apo provider.

maxper

Primus registratum

I jep me qera kabllot qe cke me te, psh. Adanetit ja jep me 40euro ne muaj, plus 200eur/muaj qe e ka tarifen adaneti per nje lidhje ordinere, imagjino se cbehet.