Re: Kush Guxon Me Ndryshue Flamurin E Skenderbeut????????????????
Q & A...
-REGELE
DeFacto, mua me kujtohet se Rugova nuk para e feston festen e pavarsise, pra 28 nentorin, kete e ka bere hapur ne menyre te vecante perpara dy vjetesh kur deklaroi se kombi kosovar do te festoje diten e tij te pavarsise!
-DEFACTO
Po pra, c'pret nga ai (+presioni nderkombetare, te cilit sidomos ju i rezistoni bukur mire, i keni trupat ne IRAK)kur vet ju ne Shqiperi ende nuk e keni te qarte ne mes vete se cili do te duhej te ishte dita e clirimit...
- REGELE
Shpirterisht ne jemi nje komb dhe kete gje nuk e ndryshon as Rugova e asnjeri tjeter, por politikisht ka perpjekje te tilla! Moldavet dhe rumunet jane nje komb, por qe kur Moldavia u krijua shtet i ri, flitet per kombin moldav (madje ata vete indetifikohen si moldave e jo si rumune) dhe kjo gje do te ndodhe edhe me kosovaret, qe mendoj, se edhe sot e kesaj dite, per arsye, me shume politike, kur shkojne e emigrojne neper bote thone se jane kosovare e jo shqiptare! Kete e shoh edhe ne bashkesite e shqiptare kudo neper bote, ku shqiptaret festojne e vec e kosovaret festojne vec!
DEFACTO
-Pajtohem me ty sa i perket te "drejtes" mbi ndryshimin e cfardo simboli apo "zakoni" pa bekimin, uraten nga vet populli i saj, qofte ai shqipetare qofte ai kosovar (shqipetar & kosovare ?!!!!...nje teme tjeter eshte kjo....
Sido qe te jete per pjesen tjeter te tekstit, sa i perket Moldaveve dhe Rumuneve une per te munde te jap shume shume shembuj te tjere qe kan te bejne mu me kete teme e me shoqerit tjera ne bote..p.sh Amerika, sic e dijme, i ka 52 shtete dhe te gjitha keto SHTETE i kane FLAMUJT e tyre...por e kan nje flamur te tyre "kombetare" ate te cilin e din e gjithe bota. Gjithashtu sa i perket festimeve kombetare te "ndara" ne mes shqipetareve dhe kosovareve, une mund te them vete se i kam pare ato dhe i kam perjetuar e sidomos kur shqiptaret e "juaj" kerkonin e ende kerkojne strehime politike/ekonomike ne tere boten, e sidomos ne UK ku qendrova edhe une per 2.5 vite dhe nje gje mund te them e ajo eshte se po te njejtit te cilit u paraqiteshin shqipetare/kosovare ne UK i benin shume te zeza tjera (sikur dhunime e plackitje) mos ta teproje ne thellimin e "armiqesise" ekzistuese prandaj kjo edhe e ka qene ne veti e paevitueshme sa i perket kesaj "ndarje" e cila edhe si shume gjera tjera mes nesh ekzistojne fale disa qarqeve dhe interesave politike dhe grekofile/sllavofile..citoj "VELLEZERIT KINEZ..miqet KOSOVAR" apo ajo moderne "VELLEZERIT ITALIANE ETJ DHE GREK...miqet Kosovare......Ndersa e kam nje keshille REGELE per ty si moderator dhe me vjen shume mire se je mashkull...e ajo eshte te jesh shume me transparent dhe me "redaktues" kur vjen fjala tek shkrimet e tuaja te nje cik ""njeanshme" /pf/images/graemlins/devil.gif
-REGELE:
Prandaj, une mendoj, se ndryshimi i flamurit eshte ceshtje teknike per syte e botes, por edhe ne duhet te bejme me shume per njeri tjetrin, te kemi te forte ndergjegjen kombetare, se shqiptare e kosvare jane nje, dhe qe e gjihe Shqiperia, pavarsisht nga ndarjet territoriale ka vetem nje flamur dhe vetem nje feste: 28 nentorin!
-DEFACTO:
AMIN....plotesisht pajtohem me ty sa i perket ketij shkrimi me larte.....e sa per ceshtje tjera "teknike" te tera do te qartesohen me kalimin e kohes (sikur edhe dallimet mes jush dhe nesh.....
P.S Jam mashkull dhe nuk me pelqejne fare ironite!
-DEFACTO
See under NO /pf/images/graemlins/mad.gif HARD FEELING MAID...IF SO TAKE A COLD SHOWER YOU'LL GET/SLEEP OVER IT.... /pf/images/graemlins/sleep.gif /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/wave.gif
--------------------
<font color="red"> Te terheq vemendjen te mos e kthesh temen ne dialogje apo monologje, jo vetem me mua, por edhe me as nje antar tjeter te forumit! Je i lire te shprehesh mendimet e tua personale, pa komentuar te tjeret! Kjo ka te beje dhe me edukaten qytetare! </font>