Kush eshte PROCESORI me i mire?

aspahiual

Primus registratum
Re: Kush eshte PROCESORI me i mire?

Fillimisht postuar nga Raper:
[qb] :wave: Pentium 4 e kam provuar dhe testuar vete. Pastaj perderisa ecen mire pse ta nderroj kete qe kam. Kur te marr kompjuter te ri, do mendoj per pentium 4 ose edhe AMD, pse jo :wink: [/qb]
Te lutem me trego pak se si e ke testuar Pentium 4 qe ke arritur ne konkluzion qe ecen mire?

Erjon rapper

Forumium praecox

3D mark, SiSoft SANDRA etj. Nuk ka pas ndonje problem. Pastaj nje gje tjeter, une jam i bindur per INTEL dhe veteeeeeeeeem INTEL, OK. /pf/images/graemlins/wink.gif

Darien

Primus registratum

Fillimisht postuar nga GuJack20:
...
Nga ana tjeter duhet pasur kujdes ne zgjedhjen e bordit. Kam pare Pentium IV qe ecnin si celeron 333 vetem prej bordit fakir ne te cilin ishin montuar. (por ky eshte nje diskutim tjeter)...
Mua nuk më duket si diskutim tjetër. Proçesori ka përparuar në atë nivel sa pika e dobët është pothuajse gjithmonë në një pjesë tjetër të sistemit. Përparimet më të mëdha këto 2-3 vjet janë bërë në krijimin e një sistemi që punon në kulmin e aftësive. Për mua më shumë rëndësi ka pyetja "Me cilin procesor mund të bësh sistemin më të mirë për (a) shpejtësi ose (b) stabilitet (punë zyre)?"

Kush lexon anglisht mund të shohë prova me shumë hollësi të proçesorëve dhe "chip-sets" që shkojnë mirë me çdo proçesor tek Tom's Hardware Guide

Erjon rapper

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Mr^AMD:
[qb]
oj nane oj nane mu me kape dhimbja e kokes kur i lexoj keto perfundimet qe ti nxjerr. :eek: [/qb]
Ore, Procesori AMD ka keto karakteristika:

1. Shume fleksibel
2. BUG FREE.
3. good 3D performance.
4. powerful.
5. FSB: 333 Mhz.
6. L2 cache: 256 K
Pentium 4:

1. optimised for applications.
2. powerful.
3. FSB: 800MHz
4. L2 cache: 512K Advance Cache.
5. HYPER-THREADING

Une si raper, zgjedh INTEL.

Darien

Primus registratum

Suksesi i AMD-së duhet lëvduar shumë jo vetëm se prodhojnë proçesorë dhe borde sistemi të shkëlqyera, por edhe sepse kanë shtyrë Intel-in që të shpenzojë më shumë në punën kërkimore, të rrisë cilësinë dhe të uli çmimet herë pas here. Me fjalë të tjera, AMD na jep përfitim të dyfishtë. /pf/images/graemlins/smile.gif

aspahiual

Primus registratum

[qb] 3D mark, SiSoft SANDRA etj. Nuk ka pas ndonje problem. Pastaj nje gje tjeter, une jam i bindur per INTEL dhe veteeeeeeeeem INTEL, OK. /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Sigurisht qe nuk do kete ndonje problem dhe Pentium 486dx i kohes se Skenderbeut nuk do kete ndonje problem :wink: por une po te them kete gje.Kur te testosh dy comp ose 4 comp ne te njejten kohe atehere me thuaj se care mendon per Intel-in,jam shume i bindur ne 99% qe do te ndryshosh mendim :wink:

Erjon rapper

Forumium praecox

[qb]
[qb] 3D mark, SiSoft SANDRA etj. Nuk ka pas ndonje problem. Pastaj nje gje tjeter, une jam i bindur per INTEL dhe veteeeeeeeeem INTEL, OK. /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Sigurisht qe nuk do kete ndonje problem dhe Pentium 486dx i kohes se Skenderbeut nuk do kete ndonje problem :wink: por une po te them kete gje.Kur te testosh dy comp ose 4 comp ne te njejten kohe atehere me thuaj se care mendon per Intel-in,jam shume i bindur ne 99% qe do te ndryshosh mendim :wink: [/qb]
Nuk besoj se do ndryshoj lehte mendim. /pf/images/graemlins/laugh.gif :wink:

aspahiual

Primus registratum

[qb]
[qb]
Sigurisht qe nuk do kete ndonje problem dhe Pentium 486dx i kohes se Skenderbeut nuk do kete ndonje problem :wink: por une po te them kete gje.Kur te testosh dy comp ose 4 comp ne te njejten kohe atehere me thuaj se care mendon per Intel-in,jam shume i bindur ne 99% qe do te ndryshosh mendim :wink: [/qb]
Nuk besoj se do ndryshoj lehte mendim. /pf/images/graemlins/laugh.gif :wink: [/qb]
More une te ve kallashin ne fyt:eek: ndrro mendim o shkove per lesh :lol: /pf/images/graemlins/laugh.gif

GuJack20

Primus registratum

/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga GuJack20:
[qb] /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Mos qesh o Gujack djali se me lodhi pasha zotin.Dhe me Billin po te kisha folur kaq shume do e beja qe te thonte po AMD rulez po ky mooos hiq kerkund,koken shkemb :smash: :lol: /pf/images/graemlins/laugh.gif

Erjon rapper

Forumium praecox

Ore nuk me mbushet mendja mua per AMD, sikur nami te behet /pf/images/graemlins/laugh.gif . INTEL dhe vetem INTEL. Pastaj kujdes me kallashin se nuk e di ti nga jam une /pf/images/graemlins/tongue.gif . :wave:

aspahiual

Primus registratum

[qb] Ore nuk me mbushet mendja mua per AMD, sikur nami te behet /pf/images/graemlins/laugh.gif . INTEL dhe vetem INTEL. Pastaj kujdes me kallashin se nuk e di ti nga jam une /pf/images/graemlins/tongue.gif . :wave: [/qb]

Faust

Primus registratum

Vallahi mer cuna un kom dy pc ne shpi.
Njoni intel p4 2.4GHz dhe nji amd athlon xp 1.7MHz. Ai inteli rrin po ne ven dhe nuk kam se ca ti boj. Kurse amd e kam cuar te punoje deri ne 2.6MHz pa asnje lloj problemi me nje ftohes normal. Mund te arrij ta con deri ne 3.2GHz me ftohes me uje po nuk ma ka qejfi me ble ftohes me uje per procesorin.
Morali?
Intel e blem dhe ashtu e mban. Nese do te rritesh shpejtesine duhet te blesh tjeter. Kurse amd mud te besh prova dhe po gjete balancimin e duhur mund dhe te kenaqesh me rezultatet. /pf/images/graemlins/smile.gif Sa per anen e shpejtesise se aplikimeve me sa kam pare une amd eshte me i shpejte per te njejten shpejtesi processori. Kete e kam vene re me ane te nje seti@home klient.
Personalisht do te votoja AMD :

GuJack20

Primus registratum

Ja ku u shtu dhe njoni ke grupi AMD-istave /pf/images/graemlins/laugh.gif

Admirali

Primus registratum

I still stick with that Intel /pf/images/graemlins/laugh.gif

Djema, mos beni sherr e shamate per procesora, secili ka te mirat dhe te keqijat e tij, zgjidhini sipas punes qe do te beni, jo sipas preferences se te tjereve.

Me respekte

TIGRI-AL

Primus registratum

hej dhe mua me pelqen AMD po ume kam nje problem kam athlon XP 2400 + 2000 Gh po nga systemi njihet 1800 + 1500Gh motherboard GIGABYTE GA-7N400L1 ka ndonje nga ju naj mendje dhe cila zgjidhje behet ne keto raste

qoska

Primus registratum

o cuna edhe une jam me AMD pasi nqs keni lexuar te rejat e fundit konsumon me pak energji dhe ka rregulluar problemet e nxehtesise. Per me teper tani procesoret nuk maten me nga numri i GHZ pasi kjo gare eshte mbyllur per shkak te teknologjive te reja nga izraelitet dhe meqe AMD po idedikohet nga ana ime "distributed processing" cka do te thote servera gjithandej ajo ja ka arritur me se miri duke u bashkuar me SUN dhe teknologjine e tij te re ne krijim e threadeve ne procesor qe eshte implementuar ne OPERTON si test.
PRa AMD dhe 64 bit pasi 32bit-shi ka ngelur vetem si pasoje e monopoleve si INTEL qe ka vendosur te beje leke duke u bashkuar me WINDOWS ose Bill Gate's

qoska

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Tigri-Al:
[qb] hej dhe mua me pelqen AMD po ume kam nje problem kam athlon XP 2400 + 2000 Gh po nga systemi njihet 1800 + 1500Gh motherboard GIGABYTE GA-7N400L1 ka ndonje nga ju naj mendje dhe cila zgjidhje behet ne keto raste [/qb]
O tigro futu ne BIOS dhe modifiko vete Clock-un e PC se eshte faji i bordit jo procesorit dhe po pate mundesi hidhe ate bordin GIGABYTE sben 1 lek

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga qoska:
[qb]
Fillimisht postuar nga Tigri-Al:
[qb] hej dhe mua me pelqen AMD po ume kam nje problem kam athlon XP 2400 + 2000 Gh po nga systemi njihet 1800 + 1500Gh motherboard GIGABYTE GA-7N400L1 ka ndonje nga ju naj mendje dhe cila zgjidhje behet ne keto raste [/qb]
O tigro futu ne BIOS dhe modifiko vete Clock-un e PC se eshte faji i bordit jo procesorit dhe po pate mundesi hidhe ate bordin GIGABYTE sben 1 lek [/qb]
Deri diku fole drejt por pastaj e prishe pak nga fundi.GIGABYTE GA-7N400 eshte nje nga boardet me te shpejta ne NFORCE 2 Ultra400,te pakten kshu e kane cilsuar dikur :wink:

Erjon rapper

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga qoska:
[qb] o cuna edhe une jam me AMD pasi nqs keni lexuar te rejat e fundit konsumon me pak energji dhe ka rregulluar problemet e nxehtesise. Per me teper tani procesoret nuk maten me nga numri i GHZ pasi kjo gare eshte mbyllur per shkak te teknologjive te reja nga izraelitet dhe meqe AMD po idedikohet nga ana ime "distributed processing" cka do te thote servera gjithandej ajo ja ka arritur me se miri duke u bashkuar me SUN dhe teknologjine e tij te re ne krijim e threadeve ne procesor qe eshte implementuar ne OPERTON si test.
PRa AMD dhe 64 bit pasi 32bit-shi ka ngelur vetem si pasoje e monopoleve si INTEL qe ka vendosur te beje leke duke u bashkuar me WINDOWS ose Bill Gate's [/qb]
OPTERON eshte per servera. Nuk ka te beje me workstation. 64-bit eshte nje inovacion per teknologjine e serverave dhe per kete duhet pergezuar AMD, por per PC ngelet INTEL :thumbsup: