Kuriozitete.

Thamina

Papirus rex
6 kuriozitete rreth jetës seksuale

largea_211401099712.jpg

Për aktivitetin seksual flitet kudo, në gazeta, në televizion etj., megjithëse gjithnjë e më tepër ka kuriozitet rreth tij. Më poshtë sjellim 6 kuriozitete interesante rreth seksit:
Humbja e virgjërisë- Ajo që dihet është se femrat piqen më herët seksualisht, mirëpo mosha mesatare kur një djalë humb virgjërinë është 16 vjeç, ndërsa për një femër humbja e virgjërisë ndodh pas moshës 17 vjeçare.
Të pasmet e meshkujve- Edhe pse janë të shumtë meshkujt që nuk e pranojnë, zona anale është një prej zonave më të ndjeshme për meshkujt, e cila iu stimulon kënaqësi të madhe.
Avantazhet e gjinjve të vegjël- Sipas studimeve të ndryshme, femrat me gjinj të vegjël janë më të ndjeshme dhe eksitohen më shumë, ndërsa me rritjen e përmasave ndjeshmëria sa vjen e rritet, kjo edhe me avancimin e moshës.
Mospërputhja seksuale- Nëse thuhet se dimensionet fizike nuk kanë rëndësi, ato ndikojnë në përputhshmërinë seksuale. Format dhe përmasat e organeve seksuale, shpesh çojnë që raporti të mos funksionojë normalisht, duke shkaktuar mospërputhje fizike, të cilat nuk kapërcehen me lehtësi. Këshillohet gjimnastika e organit seksual të femrës, për të fituar tonifikimin dhe muskujt, duke rritur kënaqësinë.
Meshkujt mbipeshë zgjasin më shumë- Shtimi i peshës te një mashkull bën që piku i kënaqësisë seksuale të vonojë më shumë për të ndodhur. Megjithatë studime të ndryshme theksojnë se obeziteti ndikon negativisht në performancën seksuale.
Rekordi i orgazmave- Rekordi i orgazmave te femra i ndodhur në harkun e një ore, sipas një studimi të kryer në laborator është 134 herë. Femrat kanë një anatomi të tillë sa që shpesh orgazma e disa hershme është çështje praktike.

Thamina

Papirus rex
Ku dallon tradhtia e mashkulit me atë të femrës?

Nuk janë vetëm meshkujt që kërkojnë diçka jashtë lidhjes bashkëshortore, ndonëse arsyet përse bëjnë ashtu dallojnë nga ato që i bëjnë i bëjnë partneret e tyre. Ju zbulojmë tri dallime më të rëndësishme midis tradhtisë së femrës dhe tradhtisë së mashkullit!
Përse është kështu?
Edhe pse tradhtitë e mashkullit dallojnë nga njëra-tjetra, gjithashtu ndodh edhe me femrat, ndërkaq te gjinia mashkullore tradhtia kryesisht është krejt fizike. Ata kanë prirje që në moment të gjunjëzohen apo të krijojnë aferë pa obligime. Nga ana tjetër, kur femrat tradhtojnë, ato e bëjnë këtë nga dashuria ndaj personit tjetër apo nga pakënaqësia emocionale me lidhjen aktuale. Prandaj, burrat rrallë divorcohen nga bashkëshortet për shkak të lidhjes tjetër, ndërsa nuk është rast i rrallë që gratë kërkojnë divorcin për shkak të jetës së përbashkët me personin që tradhtojnë.
Sa zgjat kjo?
Edhe pse të dy gjinitë kanë prirje për të filluar afera të gjata, ato, në të dyja rastet, janë më shumë përjashtime se sa rregull. Në të vërtetë, as njëra palë as tjetra, nuk lejojnë veten të krijojnë lidhje të gjata me persona të tjerë, posaçërisht sepse shpesh mu tradhtinë e shfrytëzojnë si ikje nga vetvetja. Meshkujt kur tradhtojnë ose i dëshirojnë lidhjet për seks për një natë, ose bëjnë edhe më shumë aventura të herëpashershme, të cilat zakonisht ose ndërpriten vetvetiu ose zgjasin derisa të kapen në flagrancë. Mirëpo, femrat i dëshirojnë lidhjet e gjata, të cilat të shumtën e rasteve ngjajnë me martesat, derisa ose të mos divorcohen ose të mos u bëhet monoton dashnori.
Me kë?
Nga karakteristikat e mësipërme rezulton edhe kjo – meshkujt tradhtojnë me femrat që nuk janë në lidhje me dikë tjetër, ndërkaq femrat vendosin më vështirë me meshkujt e tillë. Kjo do të thotë se njëri ndër faktorët më kryesor të tradhtisë së mashkullit është situata, fakti “që mundet”. Te femrat zakonisht njëherë prin dëshira e gjatë, simpatia e madhe, flirti, “kundërshtimi”, dhe tek pastaj i hyjnë aventurës. Prandaj nuk është për t’u habitur që meshkujt shumë më shpesh tradhtojnë me femrat më pak simpatike sesa bashkëshortet e tyre, ndërsa ato, pothuajse gjithmonë tradhtojnë me meshkujt “më të bukur” sesa të dashurit e tyre. Qoftë nga pamja fizike, qoftë nga situata financiare.

Thamina

Papirus rex
Jeni të zënë sonte! 13 arsye për të bërë më shumë seks
Nëse vërtet ju nevojitet t’i ngrohni gjërat në dhomën e gjumit, ne mund t’ju mbulojmë përveç arsyeve të ndryshme ju mund të bëni seks- dashuri, kënaqësi- shkenca ka treguar se ka të mira të shëndetshme duke patur këtë intimitet.
“Herën tjetër kur partneri juaj pyet ”A ishte mirë për ty” ju mund t’i thoni “Po”, në më shumë se një mënyrë!
Health.com ka renditur 13 arsye për të bërë më shumë seks, e që ju bënë mirë për shëndetin.
  • 1.Seksi djegë kalori
  • 2.Seksi ju ndihmon të flini
  • 3.Seksi ulë tensionine gjakut dhe nivelin e stresit
  • 4.Seksi forcon zemrën tuaj
  • 5.Seksi mund të ndihmoj kundër kancerit
  • 6.Seksi rritë imunitetin
  • 7.Seksi heq dhimbjen
  • 8.Seksi mund t’ju zgjatë jetën
  • 9.Seksi forcon lidhjen
  • 10.Seksi është çelësi për të zgjatur lumturinë
  • 11.Seksi ju bënë më të zgjuar
  • 12.Seksi ju bënë të dukeni më të rinj