Kur mendon pozitivisht terheq energji pozitive

butterfly

Primus registratum
Kur mendon pozitivisht terheq energji pozitive

Kush e ka pare dokumentarin "The Secret"?

I gjithe morali i ketij dokumentari eshte qe "Positive thinking attracts positive energy" Kjo filozofi po behet shume e me shume popullore kohet e fundit.

C'mendoni ju?

Menyra si filmi e parashtron eshte se universi percepton valet qe kalojne ne trurin e njeriut dhe i jep ate qe i kalojne njeriut ne mendje. Dmth qe valet edhe mendimet ne trurin e njeriut terheqin energji pozitive ose negative.
Filmi te keshillon qe te mendosh per ato qe do qe te te ndodhin e jo per ato qe nuk do qe te te ndodhin. Se kur ti mendon per nje gje shume, qofte ajo pozitive apo negative, ti e terheq ate energji. Universi nuk arrin te dalloje nqs ti e do apo nuk e do ate gje, keshtu qe nqs ti e mendon, do e terheqesh. Per gjerat qe nuk i do, mos i mendo, por mendo te kunderten. Psh kur mendon "nuk dua te ngelem ne klase", zevenedesoje ate mendim me "dua ta kaloj klasen".

Apo

Personalisht, une, e lidh edhe e shpjegoj kete teori me Self-Fulfilling Prophecy. Kur dikush ka besim tek vetja edhe mendon e punon shume per dicka, so do qe e pa kapshme qe duket, arrin ta kape. Dmth, nqs e do nje gje me patjeter, provo ta arrish edhe mendo qe do t'ia dalesh, mos thuaj qe s'e bej dot edhe terhiqu.
Ndersa, kur nuk e do, mos bej gjera qe te cojne drejt saj.
Sa me teper e mendon nje gje aq normale te duket.

C'mendoni ju?

Rrumbar

Primus registratum
Re: Kur mendon pozitivisht terheq energji pozitive

Jam shume dakort me ty. Sinkronizimi i valeve nuk eshte aq i thjesht ama, duhet nje mendim i paster qe te cliroj nje energji te afte per ushtruar forcat ne drejtimin pozitiv. Luhatja me e vogel ne mendime duket sikur luhat te gjithe universin.

Hellena

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Rrumbar</div><div class="ubbcode-body">Luhatja me e vogel ne mendime duket sikur luhat te gjithe universin.
</div></div>
Shume dakort /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/tonguee.gif

Rrumbar

Primus registratum

Edhe me eshte krijuar pershtypja qe gjerat nuk duhet te forcohen, se kur forcohen dalin nga drejtimi qe do donim te mernim fillimisht.

M

Mortal

Guest

Everything and everyone need a little 'push'.

Admir

Forumium maestatis

Vete-permiresimi eshte masturbim. (Tailer, "Fight Club")

eli

Primus registratum

Pozitivi s't'kap, me kane thane, po s'pate lidhje me token.

abs

nuk e di...

me rezulton e sukseshme kjo form /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_dance.gif

atman

Forumium maestatis

Bej autosugjestion dhe ja ku mbrritem. Nuk besoj se eshte kaq e thjeshte, sikurse nga pikpamja shkencore ne ate emision nuk gjendet asgje e sakte. Nuk jemi larg Platonit si dhe pikpamjeve fetare qe i fshehin idete diku ne realitet. Eshte mjaft e veshtire te mendosh se une "do te mbetem ne klase" te gjendet diku ne univers, ne pritje te vetvetes, dmth, si diçka qe ka lidhje me te mbeturen ne klase, pra ne pritje te mendimit tim, ose te vetvetes sikurse e thashe pak me lart. Eshte thjesht: Autosugjestion.
Mendo sa te duash pozitivisht - edhe pse duket disi jo i sakte si percaktim. Ne koken e njeriut asgje nuk mendohet negativisht, madje edhe te mbeturit ne klase nuk eshte i tille. Ndoshta eshte nje natyralitet i mbjelle ne humusin e pergatitjes tende e cila ne vetvete nuk eshte kaq e pasur sa te te siguroje rezultatet e larta. Frike, frika te ben te mendosh se do te mbetesh, dhe burimi i saj eshte mospergatitja. Nese pergatitesh, nuk ka mendim qe te linde ne koken tende, dua te them nje fraze e vetme si nje force kaq e perbindeshme, qe te anulloje nje nivel te caktuar kulturor.

Jam pak ne medyshje...?!!Eshte mendimi pozitiv qe terheq energji pozitive apo intuita??

Ema

Goddes

Une mendoj se njerezit jane ne gjendje te percjellin energjine negative ose pozitive qe kane brenda.Ne varesi te intensitetit dhe te marresit varion dhe impakti.
Ka njerez qe jane shume recetive(marrin kollaj ate qe u percjell,jane te hapur dhe i kapin antenat kollaj).Une vete shpesh zbavitem duke u perpjekur ti dergoj njerezve qe me rrethojne pak nga energjia ime(gjithnje vetem pozitivet) dhe jo te gjithe reagojne njelloj,ka qe marrin shume,ka te tjere qe nuk reagojne fare.Vete para dy ditesh nuk di kush me nisi nje lloj mendimi shume intensiv po kam qene trere diten e trullosur me kete ndjesi negative brenda :(.
Keshtu edhe puna e mendimit pozitiv,ndikon tek vetja psikologjikisht dhe tek te tjeret /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Alanis

Primus registratum

Une mendoj se ate qe transmeton do te transmetohet ty. Nese ndihesh i merzitur dhe shkon ne nje bar energjia jote thith njerez te merzitur e te qurravitur rreth teje. Nese je energjik dhe pozitiv per jeten apo edhe per detaje te vogla te saj atehere do rrethohesh nga njerez qe lexojne kete energji dhe qe jane enrgjik vete. Mendoj qe thjesht te mendosh vetem ne menyre pozitive eshte masturbim truri. Duhet te VEPROSH pozitivisht dhe te ndihesh i tille ne menyre qe te te percillet i njejti rezultat.

prodigious

Primus registratum

Po mendoj se kjo eshte e vertete. Psh shkenca pranon "syrin e keq" pamvaresisht se nuk e ka shpjeguar saktesisht ate. Atehere ky mund te jete nje shpjegim me i sakte se te paret qe jane dhene. E kam pare kete dokumentar dhe menjehere mendova ne lidhje me fene sesi ajo ka kontrolluar mendimet e njerezimit. Fillimisht imponoi tek njerezit ekzistencen e krijuesit apo Zotit dhe beri te ditur se Zoti eshte i mbinatyrshem, i plotfuqishem, qe di gjithcka madje edhe se cfare ne mendojme dhe qe do na ndeshkoje me ferrin po te sillemi apo mendojme keq per te tjeret. Nga ana tjeter ishte lutja. Lutja permbushte pak a shume ato qe duhen qe nje mendim te shnderrohet ne realitet. Deshira per te ndodhur dicka, besimi etj. Deshira ishte ne lutjet sepse nuk mund ti kerkonim dicka qe nuk e deshirojme Zotit, besimi ishte tek Zoti etj. Kjo mund te shpjegoje dhe mrekullite qe kane ndodhur ne vende te shenjta, sherime te semuresh etj. Gjithsesi feja ka kontrolluar me se miri mendimet tona, dhe tani qe feja po "perendon" njerezimi po kalon nje periudhe mjaft te veshtire. Eshte periudha e ndergjegjesimit. Duhet te mendojme dhe te sillemi mire me vullnetin tone te plote dhe jo duke na u imponuar kjo gje. Silluni mire. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

gangsterja

Primus registratum
Mendimi pozitiv ne fillim e vejne ne medyshje,edhe nuk i qarteson fort ato ndjenja nuk i percepton mire,e prandaj terheq energji negative.