Kur do te ktheheni ne Shqiperi?

Kur do te ktheheni ne Shqiperi?

Te gjithe(pothuajse) diskutojn(m)e me zjarr per Shqiperine, pelqimet apo disaprovimet qe kemi me jeten dhe poltiken atje. Te gjithe kritikojme(rralle jepen alternativa); te gjithe e duam me shume vendin tone(keshtu duket te pakten) prej se largu. Qe vertet te ndryshojme dicka(fillimisht per veten dhe pastaj te gjithe bashke), duhet te kthehemi dhe te veprojme atje. Me fjale nuk zgjidhet gje.
Kur keni nder mend t'i konkretizoni mendimet tuaja? Kur do te kteheni ne Shqiperi? C'ju ben ta shtyni pafundesisht kthimin aty ku eshte e nevojshme te jepet kontribut?
Kur?

Prodigychild01

Primus registratum
Re: Kur do te ktheheni ne Shqiperi?

Une them se dua te kthehem mbas nja 30-40 vjetesh e te dal ne pension. Dua te blej nje shtepi ne bregdet e te kaloj vitet e fundit te jetes.

Shume njerez qe jua tregoj kete mendim thone qe nuk ke per tu kthyer kurre... Kush e di...

DFV

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Prodigychild01:
[qb] Une them se dua te kthehem mbas nja 30-40 vjetesh e te dal ne pension. Dua te blej nje shtepi ne bregdet e te kaloj vitet e fundit te jetes.

Shume njerez qe jua tregoj kete mendim thone qe nuk ke per tu kthyer kurre... Kush e di... [/qb]
A thua se de te jesh ne jete deri atehere??????

Prodigychild01

Primus registratum

Fillimisht postuar nga DFV:
[qb]
Fillimisht postuar nga Prodigychild01:
[qb] Une them se dua te kthehem mbas nja 30-40 vjetesh e te dal ne pension. Dua te blej nje shtepi ne bregdet e te kaloj vitet e fundit te jetes.

Shume njerez qe jua tregoj kete mendim thone qe nuk ke per tu kthyer kurre... Kush e di... [/qb]
A thua se de te jesh ne jete deri atehere?????? [/qb]
Hmmm.... per kete nuk me ka shkuar mendja ndonjehere... Po nje gje eshte e sigurte, nuk iken lala nga kjo bote, pa te vene ty perpara... :smash:

Guest

Kur te me japet rasti i pare, po kur do te me jepet ky rast nuk e di.

mostro

Putraku

Mos te ka kalu para syve dhe se ke kap ere..
yyy ca qefi une do iki neser :goofy:

zog

Primus registratum

per t'i dhene pergjigje pyetjes "kur do te kthehemi" duhet me dit "pse jemi nis".

e kjo ka ndodh per aresye te ndryshme.

disa; per te qene qytetare te botes se lire, keta s'besoj se ja shtrojne vetes ket pyetje. as marrin pjese neper forume shqip.

disa; per kushte me te lehta jete, keta do te kthehen posa qe ne shqiperi te kete te njejtat kushte me atje ku jetojne.

disa; per te kerkuar ate qe se gjejne dot ne shqiperi, famen boterore, kur ta arrijne kete e po te kene te njejten dashuri per atdheun, mendoj se dhe keta mund te kthehen.

ketu nuk futen ata qe kane shkuar provizorisht, per studime, pune, etj. keta nuk konsiderohen te ikur.

gjithashtu mendoj qe per gjeneraten tjeter, femijet e emigranteve te sotem, nuk do te kete probleme te kesaj natyre, per ta shqiperia do te mbetet e vaket. thjesht vendlindja e te pareve, asgje tjeter.

Guest

Fillimisht postuar nga PUTRAKU:
[qb] Mos te ka kalu para syve dhe se ke kap ere..
yyy ca qefi une do iki neser :goofy: [/qb]
Po se pate besdi pije nje kafe tek vollga per mua se me ka marre malli shume. :wave:

SPORTELISTI

Primus registratum

ME PELQEU KJO TEMA ,ENE PO SHKRUJ ENE UNE NJA DY LLAFE. /pf/images/graemlins/frown.gif E RENSISHME ESHTE ME E DITE QYSH ,PSE ,DHE JO KUR DO TE KTHEHEMI.MENDOJ SE TE GJITHE SHQIPETARET DO KTHEHEN NJE DITE SE NE FUND TE FUNDIT ATJE KEMI LINDUR DHE ATJE DO VDESIM.POR PROBLEMI NGELET SE KU DO TE KTHEHEMI?NUK ,MENDOJ SE KA NDONJE NGA JU QE DO I PELQENTE TE KTHEHEJ NE NJE VEND KU C'DO 2 VJET BEHEN MITINGJE TE ARMATOSURA PER TE MARRE PUSHTETIN,KU MAFIA DHE KORRUPSIONI DREJTOJNE GJITHCKA,DHE SHTETI I PAFUQISHEM PER TE BERE ASGJE E SHIKON KETE ZALLAMAHI SI NJE NDESHJE NGA SHKALLET E STADIUMIT.E TANI ME THONI TE DREJTEN PO TE ISHTE NDRYSHE A NUK DO TE KTHEHESHIT SA ME PARE TE ISHTE E MUNDUR?UNE PO

Goca

Primus registratum

Fillimisht postuar nga INDIANO-XHONS:
[qb]
Fillimisht postuar nga PUTRAKU:
[qb] Mos te ka kalu para syve dhe se ke kap ere..
yyy ca qefi une do iki neser :goofy: [/qb]
Po se pate besdi pije nje kafe tek vollga per mua se me ka marre malli shume. :wave: [/qb]
Vollga vollga... /pf/images/graemlins/smile.gif
Putrako , merre dopjo kafen... /pf/images/graemlins/laugh.gif

DEVIL-girl

Primus registratum

Fillimisht postuar nga SPORTELISTI:
[qb] ME PELQEU KJO TEMA ,ENE PO SHKRUJ ENE UNE NJA DY LLAFE. /pf/images/graemlins/frown.gif E RENSISHME ESHTE ME E DITE QYSH ,PSE ,DHE JO KUR DO TE KTHEHEMI.MENDOJ SE TE GJITHE SHQIPETARET DO KTHEHEN NJE DITE SE NE FUND TE FUNDIT ATJE KEMI LINDUR DHE ATJE DO VDESIM.POR PROBLEMI NGELET SE KU DO TE KTHEHEMI?NUK ,MENDOJ SE KA NDONJE NGA JU QE DO I PELQENTE TE KTHEHEJ NE NJE VEND KU C'DO 2 VJET BEHEN MITINGJE TE ARMATOSURA PER TE MARRE PUSHTETIN,KU MAFIA DHE KORRUPSIONI DREJTOJNE GJITHCKA,DHE SHTETI I PAFUQISHEM PER TE BERE ASGJE E SHIKON KETE ZALLAMAHI SI NJE NDESHJE NGA SHKALLET E STADIUMIT.E TANI ME THONI TE DREJTEN PO TE ISHTE NDRYSHE A NUK DO TE KTHEHESHIT SA ME PARE TE ISHTE E MUNDUR?UNE PO [/qb]
Dhe une po... por po te ishte ndryshe ama, se keshtu me ato cmime e ato rroga o duhet te vjedhesh o duhet te ikesh nga aty. Me vjen inat qe them kshu per vendin tim e ka 4 vjet qe nuk e kam shkelur po perveq njerzve te mi per asgje tjeter sme merr malli.

Code-Cracker

Primus registratum

Nuk di c`te shpreh te them te verteten...
Kur kam ardhur ketu ne Londer para 6-7 vjetesh, gjithmon mbyllesha ne dhom qaja sepse nuk doja te rrija ose ndryshe doja te k`thehesha ne Shqiperi. Gjithmon mendoja se gjerat do rregulloheshin atje dhe une do kthehesha mbrapsht dikur, ne te afermen por gjerat nbdryshuan ne mase me kalimin e kohes. Fitova dekumentat dhe kisha mundesine te shkoja per vizit ne Shqiperi. Kur vajta atje me dukesh vetja si nje argonat mendjemadh dhe c`te them tjeter. Te gjithe pak shoqeri qe kishte mbetur me shikon me nje sy tjeter, gjithmon nuk e di pse por neise...! Gjerat shume po ndryshonin une vazhdoja komplet nje jete tjeter ato andej nje jete tjeter dhe mentaliteti ishte disi ndryshe.

Me shoqerine mbaja kontakte vitin e pare por pastaj me kalimin e kohes dhe gjerat me ato ndryshuan tani vetem me disa flas dhe shume ralle.

Para 1 viti me vdiq dhe e vemtja relative qe kisha nje Shqiperi gjyshja ime,qe u rrita prane saj. Kjo ndodhi, me beri te ndryshoj komplet ate idene time qe nje dite do kthehesha per te jetuar,punuar, dhe per te rritur femit e mi me nje eduakt moderne Shqiptare.

Shkoj vizitoj kushurinjt e mij ne Greqi,Itali,Gjermani e tej kur kam kohe...
Shqiperine prefroj vetem 2 jave ne vere ...

Tani jetoj studjoj,punoj, ketu ne Londer, dhe as qe me shkon nepermend qe te kthehem ne Shqiperi pergjithmone. Kuptohet qe nga mosha 35-40 do kisha deshire, nese planet e jetes do hecinin ashtu sic do doja une, por thone se gjithmon planet nuk dalin ashtu sic i do....

Mire u lexofshim!

crazy

Primus registratum

asnje nuk flet dot me siguri per te ardhmen.ndoshta sot them qe do kthehem ne shqiperi e neser jo.te shohim me vone!

ALBIONI

Primus registratum

Deshira eshte e madhe por nuk e di kur
Por vetem nje gje,nuk mendoj se eshte e larget

shnet e pare,ky asht urimi im per te gjith

fjorent

Primus registratum

Dramaturgu ka pershkruar ate ndjenje qe shume nga ne te ikurit kane brenda vetes.
Mentaliteti i fituar jashte vendit eshte shume i ndryshem nga shume njerez ne Shqiperi. Dje po shikoja nje dokumentar rreth Marokut dhe kur shihja kafenete vetem me burra me kujtohej Shqiperia. Paksa e trishtueshme.
Por nuk eshte ky problemi kryesor. Provblemi qendon ne faktin se mentaliteti shqiptar nuk perparon. Une do te deshiroja te kthehesha kur ve re nje fryme te re qe ndryshon gjerat dhe jo fjale 14 vjecare per integrim ne Europe dhe pastaj asnje veprim konkret. Ju kujtoj se ne 1997 Bullgaria ishte e varfer dhe eshte e varfer. Vuri ne zbatim disa reforma dhe sot mund te shkojne ne Europe pa viza. Ne Shqiperi ka 14 vjet qe edhe gjene themeltare nuk bejne. Vjedhin votata sepse e kuptojne pushtetin si prone te vetes dhe si te babezitur i turren.
Kur shqiptaret te mos fluturojne me presh ne ***** por t'i futen punes ka mundesi te kthehemi ne Shqiperi.