kthimi ( per TY ..)

shkrimi

Forumium praecox
kthimi ( per TY ..)

...ne njeren nga metaforat me te trishta te letersise sone, qe ka per teme KTHIMIN, konsideroj se bie me vargjet e Kadarese ne vjershen qe ka te bej me gjeneral Mojsiun... e kam fjalen per pelerinen qe i vie pas...

... me ka fut nje mike ime e mire, te peshtjellohem ne kthimin, sepse ajo vazhdon te mbetet e heshtur dhe kryeneqe

p.s.
Se ju ka rene te ikni dhe te jeni ikanak (dihet boterishte !!! ) ...

Por pse kthehemi !?

... kthehemi Per Ty, apo jo ?

/pf/images/graemlins/booki.gif

pinkparadise

Forumium maestatis
Re: kthimi ( per TY ..)

kam ikur shume here, jam kthyer shume here,
deri...derisa....
derisa ika per te fundit here pa e ditur as vete qe nuk do kthehesha me...
po ja qe...nuk u ktheva me....gjeta me ne fund guximin...

ndonjehere eshte mire te kthehesh, e ndonjehere eshte mire qe kur e merr ne vendim, ta aplikosh deri ne funde, per ti qene besimtare vetvetes...

shkrimi

Forumium praecox

... e di, sikur se ti qe e di, se kthimi dhe ikja jane njejte... ka shume cka qe ngjan si vezet ne kthimin-ikjen tone...por ta leme kete ngjajshmeri per nje tjeter here, e ti kthehemi momentit qe na mbane pezull ne sekonden e verdhe kur marrim vendim te ikim a te kthehemi..!?

me rendesi eshte te kemi kurajon per te marre nje vendim... te te tjerat jane mesele ne vete, te aplikosh deri ne fund nje vendim nuk eshte edhe krjet e jona...njerz jemi njeri !?.. nga mishi e gjaku ...qe shpesh na ngrihemi dhe vlojme nga nje fjale e vetme, nga nje shikim... mos te flasim po patem amanet kthimin ...dicka ngjajshem si miti i Doruntines...
edhe ne varr amaneti na bene ta ndjejme veten NJERI...
...ka dicka qw varri ngjane ne kthimin, me vdekjen edhe pse ikim kthehemi ne fillim... dhe ne fillim jemi...apo jo !?

shkrimi

Forumium praecox

... e patem keputur fillin miku im mbase i vetem, disi si na u keputen deget e kesaj etnie...nje dite ne diellin e greqise, plazhi kishte po ate zjarr sa librat e vjetra... me the kthimi dhe ikja jane nje... ja pse vendosa te (kthehem)... u ktheva per ate poezine "Per se duhet ta kesh nje mik"... u ktheva per ta shkruar tre here heshtjen time... them: nese heshte dhe shkruaj, eshte nje !?
..tashti do ta kem me lehte, cfar do qe preferoj rreth ikjes dhe kthimit...

alb_girl82

Primus registratum

-O shpirt
do te dua
sdo te le,
-po me thua.
Por me shan
dhe bertet,
-s'do te le po te them!
uluesh, rri,
mbeshtet koken
ne gji, si femije
ipambrojtur,
ne zemer
i vuajtur.
Por ndryshove
u terbove,
me mallokve
qe me more.
Po ti fshehtas
me do,
100 here
falje kerkon.
Po s'ja vlen
te rroj,
per nje surrat
qe me cin s'shkon!
Thirri mendjes,
s'jam kukull
qe me mban
per tu dukur.
Por nata
te qeteson
shpirtin,
dhe ti harron
dhe vjen
futesh ne krevat
dhe kerkon nga une...
tu befte hallall
kur jam une
qe te dua,
nje budallaqe me shume
midis kurvave te tua!
Po dora jote
me zgjon
me ngadale
me fton
te te puth
dhe ledhatoj
dhe pastaj
dashuria t'me rroj!

shkrimi

Forumium praecox

Ja pse kthehemi...

Në shkodër me fliste një Delvinas me sy të qullur se si ka mbetur në mjerim “Djepi i kulturës”, jo vetëm i shqiptarëve. Andaj u ktheva ti lëshoj sytë kalasë. Rozafa më dukej e ikur...
(mëkat të mos kthehesh një herë), Gusht 2006