Krishti dhe Muhamedi!

Status
Not open for further replies.

regele

Forumium maestatis
Krishti dhe Muhamedi!

Kjo teme i perket fushes se imagjinates! Mos u merrni me difektet qe lindin nga menyra e te imagjinuarit, thjesht diskutoni dhe jepni mendime mbi cfare mund te ndodhe nese:

Jezu Krishti dhe Muhamedi jetojne ne te njejten kohe! (pak rendesi ka kur). A mendoni se do te takoheshin me njeri tjetrin dhe cfare do te diskutonin neso do te takoheshin?

D-J

Forumium maestatis
Re: Krishti dhe Muhamedi!

Krishti do i thoshte Muhamedit:

I dashur, boll i mbajte parate nen jastek po hajde hap nje llogari bankare tek HSBC

AMANI

Primus registratum

regele nuk i jep emer te mire fare asnje te krishteri do thoja une. tema me koti, pa interes dhe humbje kohe per ata qe do shkruajne ketu.
(e thashe sic e ndjeva dhe me te vertete nuk jam ndjere keshtu per asnje teme qe eshte hapur ne af madje ne gjithe internetin anembane!)

Legjionixx

Forumium maestatis

Krishi do i thoshte Muhamedit,
ata te tute ende besojn ne ty,
por ata qe besojn ne mua u hyri dreqi ne gjak dhe morren fene neper kembe

OROSHI

Primus registratum

Problemi qendron tek:kush do e rregulonte nje takim ndrmjet dy te MEDHENJVE??Ateistet? /pf/images/graemlins/angel.gif /pf/images/graemlins/devil.gif

Legjionixx

Forumium maestatis

Pyte DDD
se qenka ekspert i fese,
''cdo sulm ka nje kunder sulm''
OROSH
nuk e bera per inate por per ata qe nuk kane rrespekt ndaj nje kulture qe me teper se nje miliarde njerez besojn ne te ''muhamedin ''

ndricim

Primus registratum

Mesa kame measuar nga Islami, Muhammedi dhe Jezusi(Isai) kane qene te nje misioni dhe nuk kane pasur mendime te kunderta.

Nese keto dy profete do takoheshin, diskutimi i tyre do ishte mbi:
” shkaqet qe njerezit devijuan dhe ngriten nje profet ne shkalle te larte qe nuk e meriton(Jezusin) dhe mohim te plote i profetit tjetrer(Muhamedit)”

OROSHI

Primus registratum

Hahahaha,e fort kjo.
Normalisht qe nuk do kishin asgja kunder...jane te dy pjelle e Judaizmit.

ados

Primus registratum

une them se te dy, do banin nje cift te mire..si ne "brokeback Mountain"..

regele

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
regele nuk i jep emer te mire fare asnje te krishteri do thoja une. tema me koti, pa interes dhe humbje kohe per ata qe do shkruajne ketu.
(e thashe sic e ndjeva dhe me te vertete nuk jam ndjere keshtu per asnje teme qe eshte hapur ne af madje ne gjithe internetin anembane!)

[/ QUOTE ]

Aman, une jam mmyslyman plako /pf/images/graemlins/smile.gif Me 28 postime ne AF arrin e jep mendim kaq te pjekur /pf/images/graemlins/smile.gif

Me fal, qe te bera te humbesh kohen dhe postove ketu, por nuk je i detyruar!

pinkparadise

Forumium maestatis

Regele /pf/images/graemlins/thumbsup.gif , duhej pa humor ne Teologji, per ta lehtesuar pak atmosferen se ishte bere si sheshe beteje (nga un e para /pf/images/graemlins/tonguee.gif )

Amani, cool... spo te sulmon njeri fene, thjeshte hajgare /pf/images/graemlins/rockband.gif

Kam frike se po te jetonin Jezu Krishti dhe Muhamedi jetojne ne te njejten kohe, do ishte bo si sot Tosi me Berishen /pf/images/graemlins/laugh.gif (dhe ne do kishim ndjekur ate qe do na kishte kthyer paret tona, me ate qe do premtone ulje çmimesh, me ate qe do hapte vende pune /pf/images/graemlins/laugh.gif )

Prespa

Primus registratum

NUk me pelqen te imagjinoj dhe te thur dialogje mbi keto dy figura te fese.

OROSHI

Primus registratum

NUk me pelqen te imagjinoj dhe te thur dialogje mbi keto dy figura te fese.

[/ QUOTE ]

"dy figura te fese"??Njerit nuk i njihet figura aspak mer,"cere" po flet /pf/images/graemlins/laugh.gif

regele

Forumium maestatis

Po e sqaroj me teper idene!

Kjo teme nuk permban humor dhe ironi, as cinizem e sulm ndaj ndonjeres prej feve! Kete gje me duket e kam shprehur qarte, por ideja ime mbi kete teme lindi per te zhvilluar nje debat te shendetshem mbi fene!

Nese Jezu Krishti dhe Muhamedi, perhapin fjalen e mire dhe paqen neper bote, nese do te takoheshin a nuk do te bisedonin pikerisht mbi paqen dhe mbi te miren? A nuk do te keshillonin ndjekesit e fjales se tyre qe te harronin urrejtjen e cinizmin dhe te duheshin e te respektoheshin?

Nga kjo ide, e cila besoj qendron ne thelb te te dy feve, hapa kete teme, per te lexuar disa postime te pastra fetare (ose jo fetare), pa cinizem e uurejtje, por thjesht ashtu sic do te donin profetet tane te vepronim!

Ju lutem diskutoni ne kete aspekt! Megjithate pershendes te gjithe postuesit, sepse ne njefare menyre apo tjeter, thjesht ideja e Krishtit dhe e Muhamedit ne te njejten tavoline, i ka bere te postojne!

AMANI

Primus registratum

Regele –“Aman, une jam mmyslyman plako Me 28 postime ne AF arrin e jep mendim kaq te pjekur !”

Mgjs me 28 postime kam kohe qe hy ketu dhe me fal per keqkuptimin kam kujtu se je I krishter mbase te kam ngateruar me ndonje tjeter. Nejse, pak rendesi ka. Kam vene re qe temat e tua i hap, hedh idene kshu ne pergjithsi duke e dit shume mire se cfare reagimi do marresh. A je I cuditur nga komenti I Ados???? Une jo, madje kshu komentesh kisha frike.

Gjerat e imagjinates, me gjithe qellimin tend te mire nuk jane mire I dashur sepse thjesht te cojne ne devijim, nuk na takon neve te diskutojme po sikur keshtu, po sikur ashtu. Te pakten sa per muslimanet nuk na takon te argumentojme as mbi gjerat qe nuk kane rene dakort sahabet (shoket e Pejgamberit a.s) e jo me per profetet.

Pink, as shesh beteje te mos jete ketu por edhe aq cool sa doni ju te jemi, nuk jemi... cfare ti bejme, duhet te pranojme njeri tjetrin kshu sic jemi… si thu ti?

hawk

Primus registratum

Komunikon me keto profete ti regele qe shpreh deshirat e tyre!
E shikon sa kostruktive eshte tema!?

Kondrapedali

Kondrapedali

Kjo teme i perket fushes se imagjinates! Mos u merrni me difektet qe lindin nga menyra e te imagjinuarit, thjesht diskutoni dhe jepni mendime mbi cfare mund te ndodhe nese:

Jezu Krishti dhe Muhamedi jetojne ne te njejten kohe! (pak rendesi ka kur). A mendoni se do te takoheshin me njeri tjetrin dhe cfare do te diskutonin neso do te takoheshin?

[/ QUOTE ]

Nuk do të arrinin të takoheshin se nuk do i lejonin autoritetet e do i futnin në çmendinë. Kjo nëse do takoheshin në kohë moderne.

Nuk po dua të ofendoj asnjë nga fetë por personalisht mendoj se fetë janë e keqja e shoqërisë dhe kjo jo për arsye të mësimeve të tyre por për arsyen e thjeshtë se kanë lindur nga njerëz, drejtohen nga njerëz dhe interpretohen nga njerëz.

Sikur Krishti e Muhamedi të ishin gjallë sot e të takoheshin me njëri-tjetrin me siguri që do diskutonin mbi të njëtjat gjëra. Së pari do thoshin se njerëzit janë vërtet budallenj dhe së dyti do ndjeheshin fajtor në ndërgjegjet e tyre për çfarë i kanë bërë pa dashje njerëzimit. /pf/images/graemlins/shrug.gif

S

Scorpion

Guest

Nqs do te bejme nje vlersim per Biblen dhe Kuranin dhe profetet Muhamed e Krishti , kryesorja eshte ti lexosh te dyja ne brendesi ,pastaj vlersimi behet me i thjeshte . Ma merr mendja qe asnjeri nga ne ne forum nuk e ka bere kete gje ,ndaj mendoj se ky debat eshte mese i kote, e nuk shoh ndonje teme konstruktive ketu. Thjesht opinioni im, do "nxisim" me shume fryme ngacmimi kundrejt feve. S'ka pse te behen krahasime. Po marr shembull banal, njesoj sikur te krahasosh Pelen me Maradonen. Bye /pf/images/graemlins/wave.gif

eddantes

Primus registratum

ata kann qene dy kllufa, asgje me teper, dy budallej hodhen nje gur ne lume, miljona njerez vriten 3000 vjet per ta nxjerre

Status
Not open for further replies.