KOHE PER MIQESI ME ...

KOHE PER MIQESI ME ...

Kam lexuar e po lexoj cdo dite per emancipim te ideve dhe te deshirave te shqiptareve. Ndjenja te larta fisnike te faljes, vellazerimit e te fqinjesise vellazerore, te peruljes e te krenarise kombetare mbeshtetur ne vlera te reja e te rinjsh. Jam krenar qe kombi yne po ndryshon por nuk e kuptoj dot se sa po e kontrolloni kete ndryshim dhe a jemi ne nje komb qe i kontrollojme ndryshimet.... etj etj.
E gjithe tema eshte; a eshte koha per miqesi me te tjeret apo per miqesie e bashkepunim midis nesh pa kaluar kombesine shqiptare?
Si e gjeni veten tuaj ne raport me shqiptaret e tjere?

Triumfi

Primus registratum
Re: KOHE PER MIQESI ME ...

Fillimisht postuar nga arterie:
He more, a jeni per miqesi apo jo?
te pyes;
ke provu te humbasesh nje te dashur?
- nese po - cfar do ishte pergjigjja juaj sikur nje ndermjetes te kerkonte nga ti qe te miqesohesh me ate qe te morri më vete me të dashurin ??

ME shkaun kurr pajtim,PAQE TE KUSHTEZUAR po.Por qe nje dite edhe ai t'a perjetoj ate qe neve ne kosov perjetuam,patjeter se s'ben - sepse vetem kshtu e ndjen rendesin e PAQES!

kjo eshte pergjigjja ime per m... qe s'dua as t'a shkruaj kete fjale ...

tung

Triumfi

Primus registratum

derisa po postoja mszh,verejta signaturen tende,e kuptova qe per ty njerzit qenkan MALLE TREGETIE,dhe ndryshova pergjigjjen
qe e mendoj se te perket ty;

Le te kthejne njerzit qe na i morri,e qetesin qe na i vodhi,e zemrat e thyera te na i bashkoj,e at'her ne do pajtohemi me bishat - jo vetem kaq,por do i bejme edhe; bisha me moral,mos vraj mendjen per kete,do e bejme si servis! /pf/images/graemlins/laugh.gif

H

Triumfi

Primus registratum

s'durova qe mos t'ju them edhe dicka;

DESHIRON miqesi me shkaun ARTERIE?

AT'HER,DERGO NDONJE ANETAR APO TERE FAMILJEN TENDE NE NDONJE FURRE TE SHKAUT PER T'I DOGJUR,
APO DERGO MOTREN A NANEN NE NDONJE LOKAL serb TE DHUNIMIT,NE SHENJE FLIJIMI TE IDEVE TUA,DHE SOLIDARIZIMI ME ATA,QE TI U KERKON QE TE BEJNE MIQASI(ne kuader te interesave),E NDOSHTA ATEHERE I BINDEMI TEORISE SATE!

Mos me keqkupto vella,sepse vetem po mundohem t'a shpjegoj se ti spo kupton dot se cfar do thote; VUAJTJE E MJERIM - dhe se kto dy fjale KURR s'kan qene,nuk jane dhe NUK DO TE JENE SINONIM te fjaleve; DASHURI E HARMONI.

me shpres,se do kuptosh tani :rolleyes:

tung

specale >>> " nuk e ndjen dhembjen e te semurit,derisa nuk nuk te bie ty ne qaf "
apo si thote populli;
" pa ra prej dardhe,mos um hajde me m'pa "

vlera

Primus registratum

Pershendetje!

Arterie

Kjo teme qe ti e hape vec eshte hapur edhe me pare, nuk di se ku e pate te arsyeshme qe edhe njehere ta ta rihapni nje tem te tille, thjesht me duhet me ju thane bolle me se na plaset, durim njerez se nuk eshte lehte, dhe nuk e di dhe smund te kuptoj pse kerkoni miqesi me armiq, cka po ju frymezon, mos valle Evropa a cka. Dhe me nje fjale nuk e di pse kaq shume mierziteni kur gjysma e botes kane marrdhenje jo te mira me fqinjet e su be nami.

arterie

Primus registratum

Ps. Nuk dua te dialogoj me ju prandaj po ju bej edhe post scr.JU qenkeni cope-cope ore. E di qe me keni bere ti kthehem dy here mesazheve sepse nuk mu besua te jene te verteta ato pergjigje.
Ne radhe te pare nuk jam femer, o mendje e shterur, dhe se dyti kisha harruar se si shahej dikush por edhe kete nuk po e bej sepse te kushtoj vemendje.
Kur nuk keni arritur te kuptoni thelbin e temes une nuk kam cfare te flas me me ju.
I keni hipur gomarit per se prapthi o njerez!!!
Me lejoni t'ju dergoj komplimentat e mija qe perdorni kompjuterin. Eshte arritje e madhe.

vlera

Primus registratum

Ps. Nuk dua te dialogoj me ju prandaj po ju bej edhe post scr.JU qenkeni cope-cope ore.

Ktheje kokën vlla në strehën time qiell
Në trupin tim me copa ktu lind liria
Mos qoftë atëdheu i ngrohtë si diell
S’kanë pse i duhen s’kanë pse i duhen
Në trupin tim me copa ktu nis liria
Mos qofte atëdheu i ngrohtë si diell
S’kanë pse i duhen gjymtyrtë e mija...

vlera

Primus registratum

Deshiroj edhe njeher te pergjigjem rreth kesaj teme.
Tema ne fjale i gjason temes se me pareshme qe e hapi DDD "a eshte koha per miqesi me serb", por ju i keni shtuar edhe nje pjese.
Une su pergjigja pjeses se dyte dhe mendoj se do ishte shume e mire qe se pari gjerat te rregullohen mire e mire perbrenda kombit e pastaj kur te jemi te gjithe te nje mendimi te mendohet te shkohet me larg, megjithese mendoj se si komb kurre skemi qene me mire se sot qe jemi, sepse jemi me te bashkuar ne te gjitha aspektet por kemi ende pune.
Dhe tjetra per pjesen e pare mendoj se do ishte mire qe syte ti mbajme nga ata qe na ndihmuan se fundi dhe na ndihmojne edne, e kam fjalen per Shba -te, jo Evropa por Shba eshte hera e dyte qe s'lejoi zhdukjen tone. Prandaj mendoj kesaj duhet thene miqesi e duhet ruajtur miqesine, kurse sa i perkete fqinjeve tane ata ishin jane dhe do te jene ata qe nuk na deshirojne, me ta miqesi nuk ka por do te ishte nje e arritur shume e madhe e jona qe te gjejm nje mundesi per te mbajte nje gjendje paqe.

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Betina:
[qb]
Ps. Nuk dua te dialogoj me ju prandaj po ju bej edhe post scr.JU qenkeni cope-cope ore.

Në trupin tim me copa ktu lind liria
Mos qoftë atëdheu i ngrohtë si diell
S’kanë pse i duhen s’kanë pse i duhen
Në trupin tim me copa ktu nis liria
Mos qofte atëdheu i ngrohtë si diell
S’kanë pse i duhen gjymtyrtë e mija...
[/qb]
Arterie nese sdo dialog atehere duhet te fasesh me veten, te pelqeu apo ste pelqeu pergigjja duhet te respektosh mendimin e dikujt tjeter.

Triumfi

Primus registratum

ARTERIE

E din cka ?

Ka qenje nje prift ORTHODOX,dhe para masakres se RAQAKIT (vend ne kosove),doli ne kryeqytetin e BISHAVE ' beograd',e tha kshtu;
Kosova eshte vend i shenjte i serbeve,dhe cdo pike gjaku i serbit qe derdhet eshte i shenjte,e cdo pike gjaku shqiptari qe derdhet eshte falese e mekateve te serbeve .."

...e ky prifti ORTODOX ka patur emrin ARTERIE,kshtu pra,dyshoj qe ju s'jeni ORTODOX!

... ik tani e mos na trego per MIQESI e PAQE.

ej kur kam perdore PC ti ke morr miell per t'u ushqyer me KG te caktuar,ore trap.

...ik tani!