Koha per tu rritur!

alinos

Forumium maestatis
Re: Koha per tu rritur!

Kompania PRESH AIR njofton se per festa ben ulje cmimesh deri ne 50%.
Per ata qe marrin dhe nje te dyte me vete, ulja eshte 80%.
Per ata qe marrin nje tufe (group ticket) ofrohet bileta falas per organizatorin e udhetimit.

Motoja e kompanise tone eshte:

Kush fluturon me PRESH AIR njehere, vendos te qendroje ne ajer perhere!

Ju mirepresim!
Zyra e Marredhenieve me Ajrin

mengjesi

Primus registratum

Po, po, po, dua te rritem.
Jo, jo, jo, nuk dua presh se kam ca si shume.
Pse nuk po rritem dreqin?

jona20

big bum bam...

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Fillimisht postuar nga *alinos*:
Kompania PRESH AIR njofton se per festa ben ulje cmimesh deri ne 50%.
Per ata qe marrin dhe nje te dyte me vete, ulja eshte 80%.
Per ata qe marrin nje tufe (group ticket) ofrohet bileta falas per organizatorin e udhetimit.

Motoja e kompanise tone eshte:

Kush fluturon me PRESH AIR njehere, vendos te qendroje ne ajer perhere!

Ju mirepresim!
Zyra e Marredhenieve me Ajrin

[/ QUOTE ] /pf/images/graemlins/lol.gif sa e forte kjo.

kam dashur gjithmone te rritesha shpejt, nuk i duroj njerezit mbi koke...ndersa tani nuk dua te rritem e kam nevoje per me shume perkujdesje /pf/images/graemlins/shrug.gif

b.k.

Primus registratum

hmmmmm

po gjate stines qe nuk ka presh si i bie te fluturohet...

dua te fluturoj pro brenda hapesires se qytetit tim

Najeli

Primus registratum

Rritu para se te fillojne te tregojne me gisht! /pf/images/graemlins/tongue.gif

epremte

Primus registratum

Too bad, its too bad
Too late, so wrong
So long
It’s too bad
We had no time to rewind lets walk
Let’s talk, it’s so bad
Too bad, too bad
Too late, so wrong
So long
Too bad
We had no time to rewind lets walk
Let’s talk, let’s talk

alinos

Forumium maestatis

sot kam thene disa here: jam shume e lodhur per t'u nxehur. A thua kjo eshte nje forme te rrituri, plakuri?
Ndoshta, por tashme s'kam me fuqi te nxehem. Gjithnje e me shume shoh se edhe pse i ndihmon njerezit, perseri ato thone: te ka mbetur dhe nje pjese pa te hypur kalaqafe... :shrug:

ana karenina

Primus registratum

Te rriturit heshtin si menyre te reaguari ndaj padrejtesive ose shemtive. Kjo nenkupton se besimi per te ndrequr apo ndryshuar sa vjen e mpaket me moshen /pf/images/graemlins/frown.gif

Te rriturit nuk flasin drejt, ata gjejne menyra te terthorta dhe komunikojne me ane nenkuptimesh. Per t'u bere pjese e tyre duhet te mesosh te degjosh te tjera gjera dhe te kuptosh te tjera, dhe kur te duash t'i kundershtosh duhet te gjesh nje menyre po kaq te nderlikuar :confused:

ana karenina

Primus registratum

Kur je e rritur shume gjera qenkan me teper 'venje ne skene' sesa 'perjetim' ose 'reagim'. Per shembull nje i rritur humb shume kohe duke u marre me asgje per te marre ne fund te muajit rrogen. Kur je student nuk e ke kete privilegj. Ate te shkrete provim e merr ose jo varet nga sa ke mesuar gjate muajit :shrug: Nje pjese gjerash te rriturit kane aftesine e duhur t'i bejne sot per neser e pasneser. Kur je student nuk te durohet, mundesisht ne momentin qe merresh me dicka e do shperblimin ne dore, kjo besoj ka te beje me durimin e stervitur dhe 'pleasure delay ability' /pf/images/graemlins/tongue.gif Te rriturit nuk llogarisin se me sa shume vogelsira u duhet te merren gjate gjithe dites per te bere nje minimum gjerash, kjo u eshte bere rutine. Te rriturit kane ca rruge te cuditshme neper te cilat kalojne, te ndryshme nga tonat, per te arritur atje ku duan. Me duket se duhen mesuar keto rruge e kjo qenka shkolla me e veshtire! :confused:

Mono

Forumium praecox
Re: Koha per t'u zvogëluar!

E keqja dhe e mira e kohes eshte se ndryshimi eshte aq i avashte sa e vejme re shume pak. Keshtu, afrija me piken nuk na ben ta ndiejme piken pervecse kur e kemi kaluar, po jemi aq afer sa per te mos e vleresuar qe i jemi larguar. Dhe kur jemi dicka me larg, kemi harruar cfare kishte para pikes. E kam fjalen per piken e planit, me te cilen kam menduar gjithmone kohen (mendim i ngushte apo jo?) Keshtu dhe puna e te rritmes. Nis me nje kollare qesharake qe te dhurojne, pastaj me nje kollare serioze qe thua pse te mos e vesh... pergjegjesi qe shtohen dhe e kupton nje dite qe nuk je me i lire te besh cfare te duash si kur ishe i vogel, te bredhesh pa e menduar se si po kalon koha, te thuash dua te dal me shoket me gojen gjysem plot dhe perplasje te forte dere...

rendesi ka t'i kujtojme ato pikat... te tjerat jane te pashmangshme.

P.S Nuk arrij dhe nuk do e kuptoj kurre pse koha kalon dhe ky eshte nje fakt qe jashte cdo lloj shpjegimi psikologjik apo fizik shkon ne drejtim te kundert me jeten time, po ne drejtim te njejte me ekzistencen time. Te gjithe jane dakort qe jeta dhe ekzistenca eshte e njejte, po ndarja qe u ben koha me paralizon per te vazhduar dhe per te gjetur nje tjeter pike plani ku te bazoj shpjegimet e nevojshme (apo te panevojshme) per njerezimin qe te vazhdoje nje jete normale. Ekzistenca ime nuk bazohet mbi materien, cilesine si nocion apo mendimin! Ekzitenca ime fillon me kohen ne nje madhesi shume te madhe qe me eshte dhene dhe gradualisht vjen duke u zvogeluar bashke me jeten. Ndoshta ky eshte shpjegim me i sakte se perse ne rritemi (nderkohe qe ne faktikisht po zvogelohemi) dhe padyshim nje mendim i tille po me shpeton nga labirinti i frikshem i Willi Coyote ku per pak u futa me kembet e mia! Zvogelohuni njerez, e keni te paevitueshme!

Guest
Re: Koha per t'u rritur

Tashme dhe gjurmet kane ndryshuar. Jane rritur.
Cdo hap qe le pas, ndiej se ka qene me i vogel, se i nje dite me pare.

alinos

Forumium maestatis

To the Virgins, to Make Much of Time

GATHER ye rosebuds while ye may,
Old time is still a-flying;
And the same flower that smiles today
Tomorrow will be dying.

The glorious lamp of heaven the sun,
The higher he's a-getting,
The sooner will his race be run,
And nearer he's to setting.

That age is best which is the first,
When youth and blood are warmer;
But being spent, the worse, and worst
Times still succeed the former.

Then be not coy, but use your time,
And, while ye may, go marry;
For, having lost but once your prime,
You may forever tarry.

Robert Herrick

pinkparadise

Forumium maestatis

grow up...
ka ardhur koha te ndergjegjesohesh per gjithshka qe te perket..
me vone ndoshta do jete shume vone...

Mono

Forumium praecox

Mua me ka marre malli te jemi i vogel dhe njehere. Cfare nuk do jepja te kisha dhe njehere naivitetin dhe drejtesine me te cilen i gjykoja gjerat dikur.

Hera

Primus registratum

kohet e fundit neper mbledhje nga ato te merzitshmet kap veten duke vizatuar rosak, lule e shtepi me oborr
bej te rritem e s`rritem dot /pf/images/graemlins/smile.gif

Mono

Forumium praecox

Ne fakt, nese po vizaton shtepi me Oborr, nuk eshte se po zvogelohesh!

Danae

Primus registratum

Have you ever visit Heaven?
In which sense?
In the metaphoric sense of pureness and pureness as part of yourself and eyes...
Hm... Are you talking about childhood?
Maybe...
Well, I should say that I was a Grown up child, which is rather different than being a real child...
It sounds curious...
Well when i was a child I hadn't read any Little Prince, and I use to find other children very boring and usually unsense people, they use to believe everything...
And then?
I don't know, exactly what happened, either i falled i love, either I got hypnotized, but it happened...
I was living in Heaven, maybe the cause was the Little Prince...