Klara Buda, jeta ime mes Parisit dhe Tiranes

Klara Buda, jeta ime mes Parisit dhe Tiranes

Prej kohesh ajo drejton seksonin ne shqip ne Radio France-Internacional, nderkohe qe gazetarine e quan ushtrim intelektual, pavaresisht nga profesioni i individit. E larguar nga Shqiperia rreth viteve `90-te, ajo synonte me shume nga cfare i ofroi atdheu i saj, duke u bere modeli i femres intelektuale ne bote.
Karriera e saj ne media kaloi nga Departamenti i Komunikimit dhe i Informacionit ne UNESCO, me pas bashkepunoi me BBC-ne. Alma Cupi kryeredaktore ne nje prej televizioneve ne Shqiperi ka pare nga afer punen e saj ne Paris.</p>

Aty kam pare se pervecse nje gazetare ka qene edhe perfaqesuese e imazhit te Shqiperise ne Paris per shkak te njohjeve, per shkak te profesionit te saj. Ajo ne nje fare menyre ka percjelle te gjithe informacionin nga Shqiperia ne frengjisht per te gjitha gazetat atje, eshte shprehur Cupi. </p>

Ne Tirane e ka sjelle promovimi i librit Kloroform.</p>

Romani ne kapituj te vecante i ngjason nje trilleri te vertete ndoshta dhe me skena pak horror, megjithate kjo ne nje fare menyre eshte me nje qellim te caktuar. Nuk kishte kufij mbi diktaturen per te privuar lirite e shprehjes se mendimit dhe te kufizimit te lirive mendore, thote Mond Panariti.</p>

Mikesha e saj e fakultetit Kozeta Baboci nuk mendohet gjate per te percaktuar rinine e hershme te Klares:</p>

Klara eshte shume elegante ne shume gjera, ne menyren e te thenit te gjerave, mund te them elegante dhe pikante, thote Baboci. </p>

Zef Preci, nje tjeter mik i saj, thote se me shume e ngacmon libri i Klares, sesa kujtimet e njohjes.</p>

Kam bindjen se ky nuk eshte libri i saj i pare, jam i bindur se Klara do te shkruaj edhe me tej. Ajo jo thjesht reflekton mbi ate qe ka shkuar, uroj mos te perseritet kerkund dhe per askend, por mbart edhe probleme te tjera filozofike, letrare etj., thote Zef Preci.</p>

Ne kontekstin profesional te Klara Budes vecojme perkthimin, ajo thote se per qellime studimi ju desh te analizonte dhe te perkthente ne frengjisht rrefenjen e Mitrush Kutelit Fshati im e pi rakine. </p>

Ajo thote se eshte si te gjitha vajza shqiptare, me pare kryen detyrat dhe me pas u dedikohet pasioneve(t.ch)</p>
j4f7avphV-A

Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=27144. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=27144