Kisha Lan Mekatet

Kisha Lan Mekatet

E cuditeshme si titull ne nje vend qe ti shkon falesh per mekatet , i duhet te laje te vetat !!!!660 Milione $ do te jete shuma qe Kisha du tu paguaje , 500 te perdhunuerve,te abuzuarve seksualisht nga prifterinjte apo pjestaret e tjere te kishave.

Nga i gjen gjithe keto lek kisha ?
Kush i financon keto ?
Gjithnje e me shume me mbushet mendja se keto "parti-firma fetare" jane mashtrues.

cufi_bardhit

Primus registratum
Re: Kisha Lan Mekatet

Per mendimin tim Prifterinjt nuk kan bere gje tjeter vecse prostitucion modern. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif
Nuk kan ndonje dallim nga ata qe ja japin leket ne fillim robit per te bere sex. Keta ja japin me vone.
me gjith respektin qe kam per fene krishtere, por keta po dalin fare nga origjina.
Lymo mos e ngatro fene me njerezit. Fajin e kane prifterinjt qe nuk martohen e jo feja, ata e ndryshojne qe e ndryshojne per vit rregullat e fese, le te ndryshojne edhe rregullin e marteses e le te martohen. Se natyra e robit ka nevoje per ngrohtesi.

tushi

Valoris scriptorum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: BAB_LYMI</div><div class="ubbcode-body">E cuditeshme si titull ne nje vend qe ti shkon falesh per mekatet , i duhet te laje te vetat !!!!660 Milione $ do te jete shuma qe Kisha du tu paguaje , 500 te perdhunuerve,te abuzuarve seksualisht nga prifterinjte apo pjestaret e tjere te kishave.

Nga i gjen gjithe keto lek kisha ?
Kush i financon keto ?
Gjithnje e me shume me mbushet mendja se keto "parti-firma fetare" jane mashtrues.

</div></div>

ty te duket diçka e habitshme kjo gja /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_naughty.gif

ndoshta sepse ne shoqnine tone ne shekuj shqiptaret jane perdhunu fizikisht e psiqikisht nga sisteme apo individe pa pas as te drejten me ngrit zanin, jo ma me pretendu per demshperblim

asht njilloj si kur nji gjykates i korruptum te denon pa te drejte duke abuzu me detyren
edhe njeriu demshperblimin e kerkon te shteti e jo te gjykatsi

gjykatesi mund te vihet para pergjegjsise penale per sa ka ba por paret per ty i nxjerr arka e shtetit e ktu ke me qindra raste

nks ti apo ky ma siper identifikoni kishen me ato raste kjo vjen ma shume prej komplekseve tuja (te krijume apo te linduna) per te cilat ma mire se çdokush mund t'ju tregojne ndonji psikolog, sesa nga realiteti

ne fund ti pyt /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif
<u>Nga i gjen gjithe keto lek kisha ?
Kush i financon keto ?
Gjithnje e me shume me mbushet mendja se keto "parti-firma fetare" jane mashtrues.</u>

normal logjika e nji diskutimit duhet me pas vazhdimsine e vet

s'ke si hap nji teme pa lidhje e mos me ba edhe pytje te tilla

ateher per informacion Vatikani asht nder shtetet ma te pasuna

pasunite e tij (ndertesa, toka, shoqni aksionere) shtrihen ne çdo skaj te botes
perveç ktyne te ardhunave jane edhe donatoret (para edhe mbas vdekjes)

olololol

Primus registratum

Dhmth qe jane mashtrues ju mbushin mendjen dhe njerezve qe pasurine tua lene Kishes ?

Pse qeka pa lidhje tema - Ne nje vend ku njerzit shkojne te gjene qetesine shpirterore plus qe hipnotizohen psikologjikisht pesojne dhe trauma si perdhunimi .

Pra si perfundim mqns Vatikani qenka nga shtetet me te pasura del ke fjala ime me siper qe :Gjithnje e me shume me mbushet mendja se keto "parti-firma fetare" jane mashtrues.

E ke parasysh filmin kumbari ?
Me ke ben pazar Don Corleone me nje nga me te pushteteshmit e Vatikanit - pra hajdute/kriminele me veshje engjejsh .

P.S Une jam ateist.

cufi_bardhit

Primus registratum

Sot, muslimanet neper bote denohen per vepra qe nuk i kan bere. Ndersa prifterinjt qe perdhunojn kalamoj asnjeher nuk jan denuar se bojn politike, jan pjes e mashtrimit.
Habitem se si kerkon te heqi vemendjen nga prifterinjt Tushi duke bere folur per popullin shqiptar qe eshte dhunuar nder vite, duke pas parasysh qe shqiptaret historikisht kan qen njishat e botes. Ishin shqiptaret ata qe drejtonin perandorine Osmane dhe ne kohen e kryqezatave pranuan ne mesin e tyre edhe cifutet e Spanjes, te cilet ishin vrare e debuar nga Kisha, dhe ata kurre nuk moren demshpreblim, dhe sot e kesaj dite aty e kan qendren Cifutet ne stamboll, gjithashtu edhe orthodokset i kan pranuar te lire, cuditerisht vetem nja 2 fise ne shqiperi thone te kunderten, qe ua kan dhunuar gjyshet te tjeret etj etj.
E rendesishme mos me dal nga tema, mendoj se puna e demshperblimit eshte nje tjeter abuzim i kishes, e cila tregon se i ben punet me korrupsion, e nderkohe asnje prift nuk po denohet.

tushi

Valoris scriptorum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Bey_Frasheri</div><div class="ubbcode-body">cuditerisht vetem nja 2 fise ne shqiperi thone te kunderten, qe ua kan dhunuar gjyshet te tjeret etj etj.
</div></div>

cufi i bardhit nks nuk don me tu dhunu jo vetem gjyshja po edhe vajzat e saj me mbesa ndrysho forme komunikimi
ose perndrysh kij miresine me me dhane edhe mu ato te dhana q1 i ke dhane mod regele edhe vazhdojme diku tjeter

per temen

Dasmori, demokracia perendimore ka diçka positive q1 ne akoma s'jemi mesu me te
q1 te ecet perpara pra q1 te kete progres duhet medoemos te identifikohet çdo e mete krim apo abuzim e te goditet

pra edhe priftat jane njerez si te gjithe ka te mire e jo te mire

jo se hoxhallaret nuk abuzojne edhe pse kane 15-20 gra por sepse vendet ku ata predikojne kane demokraci teper te brishte ose nuk kane hiç e per rrjedhoje kto mbesin te fshehuna

ashtu siç kane mbete te fshehuna psh abuzimet e krereve komuniste ne Shqipni per 50 vjet

pra per perendimin priftat nuk jane tabu siç jane hoxhallaret per vendet islamike
e ky asht lajm i mire e jo i keq

shiko arsyetimin e masiperm "te martohen priftat q1 te mos abuzojne apo kryejne krime" /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

menjifjale cufi i bardhit thote :eek:se me martoni ose perdhunova ke te me dalin perpara

per ket mentalitet shtazarak kam fol edhe perpara po nejse

ti thu ma nelt
<u>Pse qeka pa lidhje tema - Ne nje vend ku njerzit shkojne te gjene qetesine shpirterore plus qe hipnotizohen psikologjikisht pesojne dhe trauma si perdhunimi .</u>

nks ti konsideron kishen vend ku hipnotizohesh psikologjikisht je i lire mos me shku /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/shrug.gif

sa raste ke ndigju kohet e fundit per mesues q1 kane abuzu deri edhe me femije te mitur (mbi 5-6 i kam ndigju vetem ne mediat italiane)

raste te tilla si nxenes duhet te kesh ndigju edhe perpara
pamvaresisht se nuk jane ba publike apo edhe kur jane denu penalisht te tille njerez, me mirkuptim asht ndryshu arsyeja e denimit psh ne burg politik
si perfundim ça duhet te bajne njerezit te mos i çojne femijet ne shkolle ??

pra duhet te kesh kujdes me pergjigjsimet se sikur Europa te kishte ndjeke ato, (psh statistikat e kriminalitetit nder shqiptare) ne do te ishim rrethu me tel me gjemba siç ka ba xhaxhi ne komunizem

tushi

Valoris scriptorum

jo brezin tem e kan gjet te rritun kishat, po ty kam pershtypjen se jo /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/tonguee.gif

cufi_bardhit

Primus registratum

ahh, prandaj nuk hyn tek abuzimet ti se ke qen i vetdijshem. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif
Sa per ate qe the qepar qe prifterinjte edhe mund te gabojne etj, prap te them se e ke gabim, sepse sipas besimit tuaj ata ose murgeshat martohen me Zotin dhe jane te shenjte e cazzate te tilla. Spo gjej ku i kam lene linqet e ca dokumentareve ku tregoen shume abuzime, por do i kerkoj e do ti nxjer

tushi

Valoris scriptorum

o psikopat perdhunimin gabim e quan vetem ndonji si puna jote /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

une thashe ka prifta te mire edhe te kqij

ashtu siç ka muslimane te mire edhe muslimane si puna jote

nejse shiko ku i ke msheh lidhjet anti te krishtera se tash kallxove edhe profesionin tand /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

kam ndigju q1 thone ma mire mos me diskutu shume me nji idiot se njerezit mund edhe te ngatrrohen me ba dallimin kshtuqi sa s'ka shku vone duhet me te lane rahat /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

cufi_bardhit

Primus registratum

epo edhe te te perdhunojne edhe te jesh krenar per te, un vetem ty te kam pare. Je shqiptar o Tushi, kthehu ne origjine. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif