Kenga "O malet e shqiperis" me muzik Turke.

Kenga "O malet e shqiperis" me muzik Turke.

Sa bukur per allah marshallahun sot kur degjova poemen e Naim Frasherit "o malet e shqiperis" te kenduar me muzike Turke.Te ngjethet mishi nga gezimi i madh. :rolleyes:

Hidhini nje sy vete ketyre vidiove.Po degjuat ndonje kenge me motive shqiptare me mirrni ne telefon,pres dite e nate. /pf/images/graemlins/wink.gif

Video shqiptare me dirigjent Sulltan Muratin

Video 68 - (Drita school function) eshte videoja ne fjale qe fillon me vargjet e Naim Frasherit (shume bukur) por kur fillon muzika te duket sikur udheton me autobuz ne Stamboll /pf/images/graemlins/frown.gif

Ato videot per Bajram party fatkeqesisht duket sikur jane party me turq e kenge turke. :shrug:

bonii

Primus registratum
Re: Kenga "O malet e shqiperis" me muzik Turke.

hehehee--Shqiptari vallen e ka pas para turkut dhe e kemi gjithmon-pa valle darsem nuk ka ..tradita jon eshte shkojm me vetura dhe marrim nuse me muzik dhe flamur..kete tradit e kemi qe nga 1230 ta...
Sa i perket muzikes ..-Oj Shqiperi oj nena ime-eshte kenge me se 10 vjeqare dhe se pari eshte kenduar ne Turqi para 60 000 spektatorve ...me duket qe 10 vite nuk e ke ndegjuar bile kete kenge dhe tash mundohesh ti kritikosh disa gjera...
Sa i perket kengeve tjera po ne pergjethsi kan Muzik Turke por jo te gjitha dhe kjo ka mbetur nga regjimi i fundit sepse nuk na u eshte mundesuar qe muziken pop ta kthejm ne muzik shqiptare.aty jemi pak fajtor pajtohem...vetem ato popullore na kan mbetur dhe do mbesin Shqiptare sikur Shkurte Fejza,Shyhrete Beluli,Violeta Kukaj,Ilir Shaqiri etj ..degjoji njeher keta se me siguri nuk e njeh asnjerin prejt tyre pastaj fillo te kritikosh...

balforum

Primus registratum

Ca po me thua mor aman,nuk i ditkam une keta.E njoh mire muziken or mik qe nga te vjetrat nga te gjitha krahinat e gjeri tek te rejat.Kam aq muzik shqiptare sa nuk ta merr mendja por ama muzik me motive shqiptare dhe jo arabo-turke.Edhe vende te tjera kan nga pak orientalizem por ne nje pjese e mire e kengetareve jan kryekeput turke,sikur i kemi pjell ne turket e jo ata vete.
Shikoji nje cike ato videot e bajramit me kujdes dhe do pajtohesh me mua.
NUk e kam per vallen or vella se nuk jam i trash por per muziken alla turke.Nuk kan as ndryshimin me te vogel nga ato arabo-turke.
Jugu ka klarineten,longarin,fyellin dhe ison dhe e mbajne me shume fanatizem ,malesia ka cifteline dajren,lahuten,fyellin,culen e ndonje tjeter qe duhet ta kultivojne me shume persa i perket popullores e jo ato melodit me organo si muzik arixhinjsh (nejse shume nga ata qe na mbajne ne duke kercyer neper dasma e neper koncerte gjithashtu arixhinjer,ose fytyr turku kane)

bonii

Primus registratum

mire de..kemi edhe tupanat dhe klarinetet...E di e di por keto kenge qe thua ti ne bajram party nuk jan popullore por te ashtaquajtura pop prandaj kan muzik turke..edhe un jam kunder tyre po qa te bejm mo vlla..nuk kemi muzik moderne shqiptare ende ne prandaj marrim nga te huajt..mos harro popullore kemi por kur dalim tek ndonje zhanr tjeter ather punet ndryshojn...

OROSHI

Primus registratum

Chaon....degjoi nje here muziken "tallava" te Kosoves e Maqedonise se do shkulesh floket nga turpi /pf/images/graemlins/laugh.gif

balforum

Primus registratum

Po i shkul o Orosh vellai po i shkul perdita nga turpi.

balforum

Primus registratum

Degjoje ketu kengen per c;ka flase.Duhet te presesh reth 16 sec pastaj shtyp opsionin "free" dhe pastaj hapet nje faqe tjeter ku klikon mbi kenge.

O malet e Turqise

balforum

Primus registratum

Orosh me vure ne pune me ate Tallavane,por nuk dola pa gje se nuk ishte e veshtire per ta gjetur.Kjo Tallavaja se paskam ditur une se qenka shume e perhapur ne trevat shqipfolese jasht shqiperise. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Merreni linkun dhe kenaquni me tallava qe une e pagezoj me nje emer te bukur tallavoevgjitogaxhioaraboturke. :smash:

Tallava

Extra:Tallava vs Zurle Part 2

Kjo eshte e madhe kenga e 11.(extra) Udhetim neper stamboll dhe neper adadoll :sleep:

bonii

Primus registratum

Me mire degjoni kenge italiane ju..dhe shkulni floket...

balforum

Primus registratum

Black ia fut po... kot.Nuk po flet njeri per muzike italiane ketu por perv muziken tone qe e kan marre persiper ta degjenerojne arixhinjte dhe "turkoshat" shqiptare. :shrug:

Ja pra ne populli qe pretendojme civilizime dhe kultura te hershme sot kultivojme me krenari motive kryekeput Turke "jalla jalla moj gaxhie".

bonii

Primus registratum

mire e ke o vella po kjo dukuri nuk esht e re...
Dhe nuk kemi vetem muzik turke po italiane greke etj...dhe civilizimi nuk behet me muzik italiane apo greke apo turke por me muzike shqipe...

regele

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Black_Eagle:
[qb] hehehee--Shqiptari vallen e ka pas para turkut dhe e kemi gjithmon-pa valle darsem nuk ka ..tradita jon eshte shkojm me vetura dhe marrim nuse me muzik dhe flamur..kete tradit e kemi qe nga 1230 ta...
Sa i perket muzikes ..-Oj Shqiperi oj nena ime-eshte kenge me se 10 vjeqare dhe se pari eshte kenduar ne Turqi para 60 000 spektatorve ...me duket qe 10 vite nuk e ke ndegjuar bile kete kenge dhe tash mundohesh ti kritikosh disa gjera...
Sa i perket kengeve tjera po ne pergjethsi kan Muzik Turke por jo te gjitha dhe kjo ka mbetur nga regjimi i fundit sepse nuk na u eshte mundesuar qe muziken pop ta kthejm ne muzik shqiptare.aty jemi pak fajtor pajtohem...vetem ato popullore na kan mbetur dhe do mbesin Shqiptare sikur Shkurte Fejza,Shyhrete Beluli,Violeta Kukaj,Ilir Shaqiri etj ..degjoji njeher keta se me siguri nuk e njeh asnjerin prejt tyre pastaj fillo te kritikosh... [/qb]
Njohurite4 e tua jane per t'u vleresuar , por jo nuk jane shume te sakta! Kenga ne fjale eshte e kenduar per here te pare nga Gezim Nika, kengetar tropojan dhe me pas u kendua nga Ilir...(kam nje lapsus per mbiemrin), kengetar kosovar, qe fjalen o Shqiperi o nena ime, ne nje moment te caktuar e zevendesonte me O Kosove o nena ime!
Mesa di une, kjo kenge eshte perfshire per here te pare ne albumin e Gezim Nikes, qe jeton prej vitesh ne Zvicer!