Kenaqesia e shqiptareve - te kene sukses per inat te dikujt?

Universal

AnonymouS
Kam raste te kem pasur kontakte edhe me njerez te huaj dhe te ata nuk shoh mendesine e shqiptareve qe te bejne dicka per inat te tjereve!
Pse ndodh kjo tek ne?
 

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
Në radhë të parë , nuk duhet përgjithësuar sepse një karakteristike e tillë mund të mos jetë pjesë për individë në veçanti.
Kësisoj duhen parë ,analizuar apo marrë në konsideratë individë të caktuar. Problemet janë individuale!
Paçkah se kjo është shumë e vërtete pyetja që ju keni sjellë është e drejtë , pothuajse shumica e gjërave bëhet në kontekst të tjereve.
Për të ardhur keq sepse njerëzit kanë harruar të jenë ata që janë , vetvetja dhe të thjeshtë.
Në këndveshtrimin tim janë njerez pa identitet të frustruar, që përpiqen të fitojnë aprovimin dhe dashurinë duke u konformuar me standartet e tjerëve! Në këtë mënyre ata kanë humbur lirinë përsonale , vetën,të menduarin kritik dhe janë shndërruar thjesht në qenie mekanike.
Për ta mbyllur , njerëzit nuk janë vetëm varietet genesh dhe kromosomesh por qënie që zhvillohen dhe që ndikohen nga një shumëllojshmëri eksperiencash mjedisore.
Pra një ndikim të madh kanë edhe faktorët e jashtëm psikologjike dhe socialkulturore.
 
Last edited:

Eléonoré

Valoris scriptorum
Te shesesh dike per te marre boten pa ditur qe AJO eshte pronare e botes!

Te japesh boten per dike qe DO pa ditur qe AJO eshte pronare e botes!

Ku ka gje me te bukur se sa te shesesh pordhe!


Eleonore
 
Top