Kanceri

Genci96

Primus registratum
Tung.Jam nje 20 vjeqar nga Kosova.Desha te ju pyes per kancerin e testikujve apo te prostates.Cila jane shenjat?! A ka pasur dikush nga ju keto lloje tw kancerit apo ndonje njeri qe e njihni.Pres pergjigje ne kete debat.

katsune

cherry blossom
po pyet keshtu ne pergjithesi apo i referohesh nje rasti konkret?

ne rastin e tumorit ne testikuj mund te shfaqen shenja si enjtje, zmadhim por edhe zvogelim, simptoma si ndjesi e rende ne ato zona, dhimbje, etj...ndersa ne rastin e tumorit ne prostate, ky mund te shfaqet edhe pa simptoma, ose me simptoma si psh veshtiresi gjate urinimit, zbrazje jo e plote, nevoje per te urinuar shpesh here, ose me shenja si gjak ne urine ose ne sperme. por keto simptoma mund te shfaqen edhe ne rastin e nje patologjie beninje si hipertrofia e prostates, qe eshte shume e perhapur ne moshat e vjetra. pra nuk mund te diagnostikohet vetem nepermjet simptomave, ashtu sikurse tumori ne testikuj.

Genci96

Primus registratum
po pyet keshtu ne pergjithesi apo i referohesh nje rasti konkret?

ne rastin e tumorit ne testikuj mund te shfaqen shenja si enjtje, zmadhim por edhe zvogelim, simptoma si ndjesi e rende ne ato zona, dhimbje, etj...ndersa ne rastin e tumorit ne prostate, ky mund te shfaqet edhe pa simptoma, ose me simptoma si psh veshtiresi gjate urinimit, zbrazje jo e plote, nevoje per te urinuar shpesh here, ose me shenja si gjak ne urine ose ne sperme. por keto simptoma mund te shfaqen edhe ne rastin e nje patologjie beninje si hipertrofia e prostates, qe eshte shume e perhapur ne moshat e vjetra. pra nuk mund te diagnostikohet vetem nepermjet simptomave, ashtu sikurse tumori ne testikuj.
Faliminderit...arsyeja eshte sepse po dyshoj per nje kancer ne testikuj apo prostate por nuk i kam keto shenja...ndjej diqka ne testikujin e majte por aq sa kam lexuar kanceri i testikujve ne shumicen e rasteve te zmadhohet testikuli dhe mund te egzistojn disa kokerra ne testikuj...por une zmadhim nuk kam....as kokerra ne testikul jo.Para 3 muajsh per 3-4 dite kam pasur urinim me te shpesht dhe probleme me ereksion por vetvetiu eshte rregulluar diqka dhe nuk kam qene tek mjeku.Por koheve te fundit barku me rri pak si i fryer,dhe nuk e di...nuk e di fryerja e barkut a mund te shkaktohet nga kanceri i testikulit (nese kam)...

katsune

cherry blossom
dhe direkt mendja te tumori te vajti? :) jo o cun, ne fillim eliminohen shkaqet e tjera pastaj mendohet per tumorin. ndoshta mund te jete ndonje infeksion, ose fillimi i nje varikoceli (zmadhim i venave ne testikujt) qe prek me shume moshat e reja, ose mund te jete per shkaqe hormonale. sa per fryerjen mund te vije edhe si pasoje i ndonje problemi gastrointestinal (te zorreve). ti ben mire te shkosh tek mjeku qe te te vizitoje, te besh analizat e gjakut e te urines edhe ndonje analize tjeter me specifike qe mund te vendose mjeku. mos e neglizho dhe te shkuara. :)

Genci96

Primus registratum
dhe direkt mendja te tumori te vajti? :) jo o cun, ne fillim eliminohen shkaqet e tjera pastaj mendohet per tumorin. ndoshta mund te jete ndonje infeksion, ose fillimi i nje varikoceli (zmadhim i venave ne testikujt) qe prek me shume moshat e reja, ose mund te jete per shkaqe hormonale. sa per fryerjen mund te vije edhe si pasoje i ndonje problemi gastrointestinal (te zorreve). ti ben mire te shkosh tek mjeku qe te te vizitoje, te besh analizat e gjakut e te urines edhe ndonje analize tjeter me specifike qe mund te vendose mjeku. mos e neglizho dhe te shkuara. :)
Faliminderit shum...Shpresoj qe nuk eshte diqka serioze.Gjith te mirat

Genci96

Primus registratum
Fatkeqsisht ishte kancer.Paska arritur ne stazat ku paska prekur gati te gjitha organet e mija,perveq mushkerise,ende! Gjithe te mirat ne jetë. 'Zoti nuk tregohet i mire,me njerezit e mire'!

katsune

cherry blossom
Fatkeqsisht ishte kancer.Paska arritur ne stazat ku paska prekur gati te gjitha organet e mija,perveq mushkerise,ende! Gjithe te mirat ne jetë. 'Zoti nuk tregohet i mire,me njerezit e mire'!

Nuk e prisja... Me vjen shume keq... Genci, tumori ne testikuj, edhe me metastaza, eshte shume i ndjeshem ndaj kimioterapise, mendoj se te kane thene per kete. Kurajo!

Nese do, me ler nje kontakt tendin email ne mesazhet private dhe mund te flasim aty (jam mjeke).

joetisti_

Locus omnem
Nuk e prisja... Me vjen shume keq... Genci, tumori ne testikuj, edhe me metastaza, eshte shume i ndjeshem ndaj kimioterapise, mendoj se te kane thene per kete. Kurajo!

Nese do, me ler nje kontakt tendin email ne mesazhet private dhe mund te flasim aty (jam mjeke).
amica: ka edhe qe tallin culo-n ketu. Se thote dikush me aq 'serbes-serbes' qe... etj.
Sidoqofte, sado qe (po qe se rasti eshte i vertete) pergjigjja jote me duket profesionale, duhet nje doze e larte shperfilljeje ne pergjigje. Per te dhene idene se edhe pse fundi i botes eshte eminent (fals) ende nuk ka ardhur (e vertete).

E them kete, pra duke besuar se eshte genjeshter, sepse di qe ti si mjeke s'duhet te marresh asgje nga ankthi i pacientit, per te "mbijetuar".
Kete e kam degjuar dhe e thashe :)

Eléonoré

Valoris scriptorum

Genc uroj te mos kesh vdekur. Por nese ke vdekur uroj te kesh vdekur me koqet intakt. Rendesi te madhe ka momenti i vdekjes dhe gjendja fizike e njeriut. Per te tjerat hic mos e ca koken. Ka kush mendon per delet e Perendise.

PS. Ketu tek ne te kesh koqe do te thote te jesh trim.

EK