Faliminderit...arsyeja eshte sepse po dyshoj per nje kancer ne testikuj apo prostate por nuk i kam keto shenja...ndjej diqka ne testikujin e majte por aq sa kam lexuar kanceri i testikujve ne shumicen e rasteve te zmadhohet testikuli dhe mund te egzistojn disa kokerra ne testikuj...por une zmadhim nuk kam....as kokerra ne testikul jo.Para 3 muajsh per 3-4 dite kam pasur urinim me te shpesht dhe probleme me ereksion por vetvetiu eshte rregulluar diqka dhe nuk kam qene tek mjeku.Por koheve te fundit barku me rri pak si i fryer,dhe nuk e di...nuk e di fryerja e barkut a mund te shkaktohet nga kanceri i testikulit (nese kam)...po pyet keshtu ne pergjithesi apo i referohesh nje rasti konkret?
ne rastin e tumorit ne testikuj mund te shfaqen shenja si enjtje, zmadhim por edhe zvogelim, simptoma si ndjesi e rende ne ato zona, dhimbje, etj...ndersa ne rastin e tumorit ne prostate, ky mund te shfaqet edhe pa simptoma, ose me simptoma si psh veshtiresi gjate urinimit, zbrazje jo e plote, nevoje per te urinuar shpesh here, ose me shenja si gjak ne urine ose ne sperme. por keto simptoma mund te shfaqen edhe ne rastin e nje patologjie beninje si hipertrofia e prostates, qe eshte shume e perhapur ne moshat e vjetra. pra nuk mund te diagnostikohet vetem nepermjet simptomave, ashtu sikurse tumori ne testikuj.
Faliminderit shum...Shpresoj qe nuk eshte diqka serioze.Gjith te miratdhe direkt mendja te tumori te vajti?jo o cun, ne fillim eliminohen shkaqet e tjera pastaj mendohet per tumorin. ndoshta mund te jete ndonje infeksion, ose fillimi i nje varikoceli (zmadhim i venave ne testikujt) qe prek me shume moshat e reja, ose mund te jete per shkaqe hormonale. sa per fryerjen mund te vije edhe si pasoje i ndonje problemi gastrointestinal (te zorreve). ti ben mire te shkosh tek mjeku qe te te vizitoje, te besh analizat e gjakut e te urines edhe ndonje analize tjeter me specifike qe mund te vendose mjeku. mos e neglizho dhe te shkuara.
![]()
Faliminderit shum...Shpresoj qe nuk eshte diqka serioze.Gjith te mirat
Fatkeqsisht ishte kancer.Paska arritur ne stazat ku paska prekur gati te gjitha organet e mija,perveq mushkerise,ende! Gjithe te mirat ne jetë. 'Zoti nuk tregohet i mire,me njerezit e mire'!
amica: ka edhe qe tallin culo-n ketu. Se thote dikush me aq 'serbes-serbes' qe... etj.Nuk e prisja... Me vjen shume keq... Genci, tumori ne testikuj, edhe me metastaza, eshte shume i ndjeshem ndaj kimioterapise, mendoj se te kane thene per kete. Kurajo!
Nese do, me ler nje kontakt tendin email ne mesazhet private dhe mund te flasim aty (jam mjeke).
Fatkeqsisht ishte kancer.Paska arritur ne stazat ku paska prekur gati te gjitha organet e mija,perveq mushkerise,ende! Gjithe te mirat ne jetë. 'Zoti nuk tregohet i mire,me njerezit e mire'!