Re: Kampionet : Vllaznia & Juventus
Trajneri Zhega vendos të luajë me skuadrën e kampionatit kombëtar
Vllaznia: Në Skoci, pa "mercenarë"
Vllaznia do të udhëtojë drejt Skocisë, për t'u ndeshur me Dandin, pa pasur në radhët e saj asnjë futbollist të huazuar apo ndonjë futbollist ish-kuqeblu. Ky ka qenë vendimi i marrë nga trajneri Medin Zhega, dy ditë para zhvillimit të takimit të kthimit për Kupën UEFA me skocezët. Duke anashkaluar plotësisht komentet për paraqitjen e dytë me Dandin, e cila tashmë nuk paraqet asnjë interes për shkodranët, trajneri Zhega u ka besuar futbollistëve që luajtën javën e parë të kampionatit me Partizanin. Dhe trajneri kuqeblu duket se ka plotësisht të drejtë, teksa kërkon konsolidimin sa më parë të asaj skuadre me të cilën do të paraqitet në kampionat. Para ndeshjes së parë u huazua me shumë bujë sulmuesi durrsak, Bledar Mancaku. Ai e justifikoi plotësisht veten e tij, duke bërë një paraqitje shumë të mirë në "Loro Boriçi". Por, çuditërisht, të shtunën e kaluar ai luajti për Teutën në kampionat, duke i hequr vetes të drejtën për të luajtur me Vllazninë në ndeshjen e kthimit në Skoci. Ende nuk dihet se përse veproi kështu sulmuesi durrsak, në një kohë që marrëveshja ishte krejt ndryshe. Nga ana tjetër, u fol shumë për mundësinë e rikthimit të të ikurve Bejzade, Ishka, Asllani, Devolli e Romanishin. Në këtë pikë, ka qenë vetë trajneri Zhega ai që e "ka ulur traun". "Unë nuk e di nëse këta lojtarë kanë pasur apo jo dëshirë të vijnë për të luajtur këtë ndeshje të dytë, ndaj FC Dandit. Edhe po të jetë kështu, unë, si trajner, nuk mund ta pranoj një gjë të tillë. Përderisa këta lojtarë tashmë kanë firmosur dhe janë pjesëtarë të skuadrave të tjera, nuk ka pse të vijnë të luajnë këtë ndeshje e pastaj të ikin të nesërmen prapë. Ne, si trajnerë, duhet të mendojmë edhe për të ardhmen e skuadrës që drejtojmë. Meqë në kampionat do të luajmë me këta të rinj, pse të mos ua japim shansin atyre këtë herë për të luajtur një ndeshje ndërkombëtare?" - ka sqaruar trajneri i Vllaznisë, Medin Zhega. Në këtë mënyrë, në ballafaqimin e nesërm me Dandin, kuqeblutë do të paraqiten me po ata lojtarë që debutuan në kampionatin e ri kombëtar, të shtunën, ndaj Partizanit. Natyrisht, do të jetë tejet e vështirë përballja me djemtë e trajnerit Daf, të cilët patën fituar edhe në Shkodër 2-0. Nga formacioni i asaj ndeshjeje, Zhega nuk do të ketë të gatshëm plot 4 lojtarë, pikërisht Devollin, Asllanin, Mancakun e Ishkën, që do të thotë se Vllaznia shkon thjesht për turizëm në Skoci, atje ku do t'u japë shansin 18-vjeçarëve të saj të provojnë shijen e të luajturit në Kupat e Evropës.
Gjergj Kola
Sulmuesi kuqeblu u kundërpërgjigjet vlerësimeve të trajnerit të tij
Martini: S'jam unë problemi i skuadrës
Reagimi i sulmuesit shkodran, Edi Martini, ka qenë i menjëhershëm ndaj trajnerit të tij, te Vllaznia, Medin Zhega. Fjala është për një kundërpërgjigje të futbollistit kuqeblu ndaj disa fjalëve të thëna nga ish-trajneri i kombëtares në adresë të tij, në një intervistë të një dite më parë. Tekniku shkodran e ka kritikuar mënyrën e të luajturit të këtij futbollisti, duke dashur të justifikojë edhe zëvendësimin e tij gjatë ndeshjes me Partizanin. Ka qenë pikërisht ky zëvendësim, që ka ngjallur shumë polemika mes tyre e për këtë qëllim, Martini kërkon të sqarojë, sipas idesë së tij, se defekti i lojës së Vllaznisë nuk qëndron tek ai. "Vërtet unë mund të lëviz më pak në fushë, sepse nuk gëzoj përgatitjen e duhur fizike, por, ama, rendimenti i lojës sime është më i madh se i shumë të tjerëve në skuadër. Edhe gjatë ndeshjes me Partizanin nuk kam luajtur keq, kam gjuajtur portën, kam dhënë asiste etj.",- ka thënë në fillim sulmuesi 28 vjeçar. Ka qenë minuta e 55-të e ndeshjes të së shtunës, kur trajneri Zhega ka larguar nga fusha Edi Martinin dhe ka aktivizuar të riun Franc Ahu. Ky zëvendësim nuk është pritur mirë nga sulmuesi i njohur. Prandaj Martini kërkon të të sqarojë këtë moment, që solli edhe polemika në momentin e ndërrimit në "Qemal Stafa". "Pakënaqësia ime në momentin e ndërrimit erdhi si pasojë e një veprimi jo të drejtë të trajnerit Zhega. Ju e patë vetë se të gjithë të pranishmit në "Qemal Stafa" nuk e miratuan zëvendësimin tim. Për më tepër, u habita nga fakti që, një trajner me kaq shumë përvojë, siç është Zhega, nuk arritka të dallojë dot se ku çalonte loja e skuadrës sonë. Ai nuk arriti të bënte asgjë atje ku ekipi pësoi tre gola, por u mor me mua". Kësisoj, sikurse kuptohet, "konflikti" mes dy palëve sa vjen e thellohet, aq më tepër kur sërish lojtari kërkon t'i tregojë trajnerit se, për të vërtetuar formën e një sportisti, nuk duhet të shohë gjendjen e para disa muajve, por këtë aktualen. "Te Zhega ndoshta ekziston ajo ideja e mospasjes së formës së duhur nga ana ime, por ai nuk duhet të shohë kasetat e 6 muajve më parë. Forma ime aktuale po vjen gjithnjë në rritje dhe, siç e thashë edhe më lart, vlerësimi më i drejtë jepet pas asaj çfarë paraqes në fushë. Unë kështu di të luaj. Kur e ndiej se jam i zoti të luaj, dua të jem me çdo kusht në fushë. Ndryshe dal vetë jashtë saj, kur e shoh se nuk jam i vlefshëm për skuadrën",- ka përfunduar sulmuesi i Vllaznisë, Edi Martini.
Gjergj Kola
Presidenti i kuqebluve premton përforcime
Çela: Do të sjellim lojtarë të huaj
Ekipi shkodran, shumë shpejt, do të ketë në gjirin e tij lojtarë të tjerë cilësorë. Ata do të jenë pjesë e merkatës, që drejtuesit e rinj të Vllaznisë kanë vendosur të bëjnë. Madje, presidenti i këtij klubi, Agron Çela, ka thënë dje për "Sportin shqiptar" se këto përforcime do të bëhen deri në fund të kësaj jave. "Futbollistët e rinj do të vihen sa më shpejt në dispozicion të trajnerit Zhega",- ka pohuar numri 1 i kuqebluve. Në fakt, ka qenë vetë tekniku Zhega ai që ka lëshuar "alarmin" për blerje lojtarësh, pasi skuadra ka nevojë më shumë se kurrë për ta. "Ne kemi biseduar me stafin teknik të Vllaznisë për një problem të tillë dhe kemi mësuar prej tyre nevojat që ka skuadra. Tashmë puna jonë ka filluar për t'ua realizuar këtë kërkesë trajnerëve. Kemi filluar kontaktet me disa futbollistë, për t'i afruar te Vllaznia. Bëhet fjalë për futbollistë të huaj dhe jo shqiptarë, të cilët, besoj deri në fund të javës, do të kenë mbërritur në Shkodër",- ka shtuar presidenti Agron Çela. Largimet e shumta të futbollistëve nga ky ekip kohët e fundit e kanë dobësuar atë së tepërmi. Nevojat më të mëdha skuadra duket se i ka në lojën e krahut dhe të mbrojtjes. Pra, presidenti Çela kërkon të sjellë te Vllaznia një apo dy mesfushorë dhe një sulmues, për ta vënë përkrah të kapitenit Sinani.
Gjergj Kola
Kuqeblutë, sot fluturimi drejt Skocisë
Në orën 10.00 të paradites së sotme, ekipi i Vllaznisë do të niset drejt Skocisë. Fillimisht kuqeblutë do të udhëtojnë me autobus nga Shkodra për në Rinas. Më pas, në orën 12.45, shkodranët do t'i hipin avionit të shoqërisë ajrore "Alitalia" dhe do të vijojnë udhëtimin e gjatë Rinas-Milano-Londër-Gllazgou. Në përbërje të delegacionit kuqeblu do të jenë rreth 30 vetë; përfshihen: 18 lojtarë, 4 trajnerë, mjeku dhe masazhatori, sekretari i klubit Agim Medja si dhe drejtuesit e lartë të tij, presidenti Agron Çela dhe dy zëvendësit e tij, Xhevdet Amuli e Valter Fushaj.
Gjergj Kola 'Sporti Shqiptar'