më lodhe shumë për ta përkthyher dhe kërkoj ndjesë për ndonjë gabim
Clubi i Drogave :
Ky term i referohet një seri të drogave sintetike si MDMA (Ecstasy), GHB, Rohypnol, Clarity dhe ketamine (K Special). Sepse shumica e këtyre drogave janë pa shije, pangjyrë mund të shtohen nëpër pije padalluar. Të gjitha këto kanë një efekt mbi sistemin nervor dhe veprojnë si diergetika dhe hallucinogens.
Kokaina (pluhur): Kokaina është një nga nxitësit më të fuqishëm që gjenden në natyrë. Kokaina vjen nga gjethet e Coca. Fletët marrin një trajtim me kripë dhe benzinë, e cila nuk ka nevojë të pastrohet.Lëngu vendoset më vonë dhe kështu që ne kemi përsosjen e kokainës. Kokaina mund të pihet si cigare, por forma e zakonshme është pluhur. Kokaina pluhur (HCL) thithet përmes hundës , ose mund të tretet në ujë dhe futet në trupin e përdoruesit përmes një shiringe. Për shkak të shkrirjes ne pikën më të lartë nuk mund të pihet. Që të mundet dikush ta pijë , duhet të modifikohet nga një proces kimik i njohur si freebasing.
Ky proces i kokainës përzijen tretësit e tjerë në një burim ngrohjeje.
Megjithatë, ky proces mund të jetë fatal për përdoruesit.
Crack: Siç u përmend më parë, kokaina nuk mund tëpihet vetëm nëse modifikohet nga procesi kimik (freebasing). Ky lloj i kokainësquhet Crack
Cracku është një formë e modifikuar kimikisht e kokaninës, në pamjen e jashtëme ,është e fortë si gur, dhe kjo është një gjë e lehtë për ta fshehur
Kur duke përdorur këtë drogë, përdoruesi krijon një ndjenjë të menjëhershme dhe me intensitet të lartë. Sepse kokaina është pothuajse e pastër, dozat janë më të vogla dhe më të lira
Dikush mund të varet direkt prej saj
Hashashi: Hashashi prodhohet nga sekrecionet me të shtrenjta bimore (marihuanë). Është substanca qe ndodhet dhe merret nga majat e bimëve femra, të cilat përbëjnë dhe permbajnë përmbajtjen e vëllimit më të madh THC.
Ajo është shitur zakonisht në formën e topave të vogla ose kekut .
Mundet dikush ta pijë, tymoset (me ndihmën e tubit »pipe»), ose duke ngrënë ushqime që e përmbajnë atë.
Heroina: Heroina është një opium semisynthetic, rrjedh nga morfina. Mund të tymoset , të thithet ose mundet përdoruesi ta fusi në trupin e tij nëpërmjet një shiringe.
LSD: LSD është një droge (pilula) që ndikon në mendjen dhe humorin. Për shkak të potencës së saj të lartë,dhe veprimit mundet përdoruesi të jetë nën ndikimin e saj deri në 14 orë, duke e bërë vetëm njëpërdorim.
Ajo është dhe shitet zakonisht në format e mëposhtme: të lëngshme (shishe qelqi të vogla), qeska katrore te holla prej xhelatine dhe e quajnë atë "xhami" dhe më në fund, copa të vogla katrore të letrës, të quajtura zakonisht "letërthithëse".
Marihuana: Ndërmjet duhanit dhe alkoolit, marihuana është substanca kimike më popullore dhe e famshme e perzjedhur për përdorimin normal te saj.
Marihuana vjen nga bima kanabis dhe përmbajtjen e THC, gjendet në gjethet dhe gonxhet e kësaj bime. Përdorimi është i njëjtë me atë te hashashit dmth me tymosje ose konsumin e ushqimeve që e përmbajnë atë.
Ajo ndikon në sistemin nervor dhe i jep përdoruesit një ndjenjë të rreme,një rritje te madhe në relaksim dhe rritjen vizuale te tij , perceptim dhe shije. Në fakt, marihuana, ul koordinimite shikimin dhe shkakton humbjen e energjisë.
Disa përdorues kanë rezultuar në simptomat, halucinacione, paranoja dhe iluzione.
Disa afatshkurtra efekte të marihuanës janë probleme të kujtesës dhe probleme të mësimit me të menduarit dhe zgjidhjen e problemit, duke rritur koditjet e shkalles së zemrës, dhe ankthit.
Një përdorues mund të paraqes , goja e e tij e thatë dhe fyti i tij gjithashtu
Së fundi, siç e kemi afat-gjatë ka dhe efekte kanceroze të përfshira në duhan.
Disa studime kanë treguar se dikush që tymos marihuane (pesë cigare në javë), mund të ndoti trupin e tij me kimikate kancerogjene , me aq sa mund të infektojë dikush që pi një të plotë paketë të plotë cigaresh të rregullt çdo ditë.
Siç kemi mësuar në lidhje me llojet e ndryshme të drogës, u përpoq për të shpjeguar dëmet e shkaktuara dhe efektet që kanë ato mbi ne ..
Për fat të keq shumica janë shfaqur në kohë të shkurtër apo mbas shumë vitesh .
Për shembull ka efekte të këqija afatgjata pas përdorimit të zgjatur .. Ka lloje të tjera të drogave pasojat e këqija që ndodhin shumë herët dhe ka kaq shumë lloje të barnave që me të vërtetë nuk mund të rreshtohen ne nje liste është gjë e mirë për t'u informuar në lidhje me pasojat e një gjëje mbi ne dhe jo për të mësuar ate nga konkluzionet e nje përdorimi te saj
Kjo është këshilla ime: mos luaj me diçka të panjohur dhe madje edhe më shumë me drogën!