Kadareja publikohet ne "The New Yorker"

nycattorney

Primus registratum
Re: Kadareja publikohet ne "The New Yorker"

Blue,

Si tu duk tregimi "THE ALBANIAN WRITERS' UNION AS MIRRORED BY A WOMAN by ISMAIL KADARE"

shendet

bebi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
-- Ne lidhje me tregimin.
Pyetja qendron ketu: A i bie vlera ketij tregimi duke marre parasysh hipokrizine e autorit, qe vendos vetvehten si personazh kryesor?

[/ QUOTE ]

Ma siper, ket' deshta me shtjellu.

Tregimin e kam lexu kohe ma pare.
Ai fillon e merr ngjyre ma shume ktej e mrapa : "Having lost my train of thought, I began to babble nonsensically"...

/pf/images/graemlins/smile.gif

Ergler

Primus registratum

Me te mirat dhe te metat qe ka Kadareja mbetet nje artist i madh qe i bene nder kombit shqiptar.Ne mburremi me te.Po ju tregoj nje ndodhi te 10 diteve me pare:
Rastesisht nje zonje e cila udhetonte ne nje sedilje treni me mua me pyeti se nga isha.I thashe jam prej Shqiperie.Mbasi u prezantua me tha se a e njifja nje great albanian writer.Po i thashe i kam lexuar veprat e tij ne shqip.Babai im me tha,i cili quhet David Bello ka bere perkthimin e disa romaneve te tij nga frengjishtja ne anglisht dhe se familja e tyre e vleresonte si nje shkrimtar te madh.Ata ua kishin prezantuar Kadarene edhe miqeve te tyre.Amanda ,se keshtu quhet vajza me premtoi te mi gjej librat e Kadarese ne Anglisht.E falenderova dhe zemra me rrihte fort nga krenaria,qe nje e huaj me foli me aq dashuri e admirim per nje shqiptar te madh si Kadare.Me kete rast i uroj Kadarese te behet edhe 100!Pardje ai mbushi plot 70 vjet.

nycattorney

Primus registratum

Elektricist,

Eshte e vertete qe ne me Kadarene mburremi ne arenen nderkombetare. Nuk kemi shume figura per tu mburrur. Edhe ne volumet e tij te pafundme ka perla, sic ka dhe plehra. Te gjithe artistet e medhenje i njohin keto ekstreme.

David Bello, ka perkthyer dhe tregimin e botuar ne New Yorker. Po cfare eshte ky Z. Bello, Amerikan? Ne cilin tren e paske takuar te bijen?

pippo

Primus registratum

Sa tip kurioz ky ..... Hypja dhe ti trenit /pf/images/graemlins/smile.gif