Kadareja fut hundët në politikë

GJENERALI

Primus registratum
Re: Kadareja fut hundët në politikë

<span style="font-style: italic">Falmë Enver qe fryme ste dhashe dot
nga kjo fryme e gjalle e trupit tim.
Zemren time të t'a nxirrja jashte,
dhe ta jepja ty me mallengjim.

Falme Enver qe vargu mu rendua,
falme Enver qe fryme ste dhashe dot.
Shqiperise zemra ju copetua,
Shqiperia jote po derdh lotë.</span>

PS:Keto mesiper i ka shkruar Ismail Kadare.Kur ka qene i zoti te thuri elegji pse mos te hyje ne politike ??? Eshte marre me politike prej kohesh... &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

OROSHI

Primus registratum

Apapapapap,cfar nuk shef robi ketu,Oniro,mos shpif plako,Dalmat kujton ti se Kadare beri kerkese per te marre cmimin NOBEL???????
eek.gif

mon

Primus registratum

O dalmat ku eshte e thene apo e shkruajtur qe nje artist nuk duhet te marret me politike?

dalmat veneti

Primus registratum

Falmë Enver qe fryme ste dhashe dot
nga kjo fryme e gjalle e trupit tim.
Zemren time të t'a nxirrja jashte,
dhe ta jepja ty me mallengjim.

Falme Enver qe vargu mu rendua,
falme Enver qe fryme ste dhashe dot.
Shqiperise zemra ju copetua,
Shqiperia jote po derdh lotë.

PS:Keto mesiper i ka shkruar Ismail Kadare.Kur ka qene i zoti te thuri elegji pse mos te hyje ne politike ??? Eshte marre me politike prej kohesh...
O GJENERAL, amon bravo per kete post.

nqfts i ke marre ngadonje sit ate si poezi ma jep dot adressen ?

Nuk eshte e shkruar asgjekundi qe artistat duhet te rrine jashte politikes, por intelektualet dhe shkrimtaret e kalibrit qe Kadaraje konsiderohet te jete, zakonisht nuk merren me ate.

GJENERALI

Primus registratum

<span style="font-weight: bold">dalmati</span> nuk e kam marre ne asnje website por i di permendesh.<span style="font-weight: bold">NA EDHE NJE PJESE TJETER:</span>

<span style="font-style: italic">...Lidhin kontrata tek pijne kafe,
Editoret
Vertiten me mijera.
Tek stenda shqiptare dikush kerkon
Librin &quot;KUR LINDI PARTIA&quot;

Lexoje,njeri,kete liber me vemendje,
Per kohen kur terrori te priste,
Hape te shikosh se ç'ndodh ne nje vend
Kur lind nje Parti Komuniste.</span>

(Marre nga &quot;PANAIRI I LIBRIT NE FRANKFURT&quot;)

<span style="font-weight: bold">tjeter:</span>

<span style="font-style: italic">Per ty ENVER HOXHA kenge do thur gjithe jeten,
se Nena ime buke na dha me dhallë,
ne dhomen e vogel pa tavan,ne fjetem,
Na puthe ne femijeve nje nga nje ne balle</span>

<span style="font-weight: bold"> ...........PASHALLARET E KUQ: (pjese)</span>
-Enver Hoxha syri i tij i mprehte
Ishte i pari qe dyshoj per ta
Dhe atehere ne themele te shtetit
Zbriti si ne balada te medha
...
Ecen klasa pas partise ne dite epike
Populli pas klases derhet oqean
Dhe m'u mbledhte prape Byroja politike
Mesdite a mesnate gati te gjithe jane.

<span style="font-weight: bold">DALMATI po deshe prape ti vella te gjej une ca ka thene Kadareja per PPSH dhe shokun Enver plot....kam edhe nje kujtim qe ka shkruar ai me dashuri nga shpirti i tij i madh...</span> &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

OROSHI

Primus registratum

general Gramafoni,ty duhet te te vije mire te pakten &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; ,sepse ai ka shkruar per nenen parti dhe bab Dullen :tipsy:

DFV

Primus registratum

Gjeneralo e di ti qe kjo poezi e Kadares, dmth.&quot;pashallaret e kuq&quot; u quajt armiqsore dhe vet Kadare shpetoj per qime duke bere nje autokritik!!!!
Po ta analizosh me vemendje duket qarte se ai e fshikullon ashper vet Zeusin komunist dmth Enver Hoxhen.
Po a dine te gjithe qe Ismail Kadare disa here eshte rrezikuar per tu futur ne burgjet komuniste
vetem per shkrimet te cilat nga regjimi i asaj kohe konsideroheshin me dy kuptime?
Vetem emri i tij teper i njohur ne letersin europjane dhe sidomos ate Franceze i ka tulatur
diktatorin dhe ata qe i sherbenin ati qe te vepronte me Kadaren ashtu sic vepruan me Todi Lubonjen dhe Fadil Pacramin!

DFV

Primus registratum

Gjeneralo dhe ti oniro apo dhe i vjetri, per te njohur me mire shkrimtarin tone te madh Ismail Kadare dhe marrdheniet qe Ai ka pasur me regjimin
komunist te Enver Hoxhes do ju kshilloja qe te lexoni librin &quot;Dosja K&quot; te shkrimtarit Shaban Sinani qe pergatitet te dale se shpejti per botim.

dalmat veneti

Primus registratum

DALMATI po deshe prape ti vella te gjej une ca ka thene Kadareja per PPSH dhe shokun Enver plot....kam edhe nje kujtim qe ka shkruar ai me dashuri nga shpirti i tij i madh...
Ma trego ca po deshe.

RobertdeNiro

Primus registratum

Fillimisht nga Kapterri:

...Hape te shikosh se ç'ndodh ne nje vend
Kur lind nje Parti Komuniste.

&lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Kapterro

Lexo pak ketu dhe kuptoje se ne dashurine per Dullen, ke qene gjithmone i vetem. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;
Mos u mundo te futesh Shqiponjat ne familjen e zvarranikeve. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Marre nga &quot;Korrieri&quot; 14.06.2004

Neveria e nje dokumenti!
Nga Blendi Fevziu

Trishtim, boshllek, nje ndjenje te perzjere bezdije dhe dhimbjeje, ose me mire, neveri. Neveri per ato rreshta, neveri per stilin dhe gjuhen, neveri per menyren e te menduarit dhe padyshim neveri per ate kohe. Kjo eshte fjala me e mire qe mund te perdorja per te percaktuar ato minuta qe qendrova duke lexuar disa fragmente raportimesh qe individe, institucione apo struktura te tjera te diktatures komuniste pergatisnin, shkruanin dhe dergonin per vepren e Ismail Kadarese gjate thuajse 30 viteve ne KQ te PPSH, ne zyren e Enver Hoxhes, apo diku tjeter perreth. Nje seri e qemtuar me kujdes, e shtrire ne me shume se 30 vjet dhe ne dhjetra dosje te Arkivit te Shtetit nga Shaban Sinani, nje studiues i kujdesshem dhe i talentuar, me shume se sa drejtor i ketij institucioni...

GJENERALI

Primus registratum

<span style="font-style: italic">Fillimisht nga Isaac Newton:
.... Lexo pak ketu dhe kuptoje se ne dashurine per Dullen, ke qene gjithmone i vetem</span>

po ti aq i trashe je or burre si Dr.Rrumpalla,sa nuk e kupton ku e kishte llafin shkrimtari yt i preferuar Ismail Kadare &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; ...
Dmth shiko cfare ndryshimi popullor ndodhi ne nje vend!
.........po nejse me ke merrem edhe une...

Kondrapedali

Kondrapedali

O Rreshter! Çfarë fati që ke ti që po shkruan sot e jo mot se kudo që të ishe dhe të shkruaje mirë për një armik (përkufizimi enverist i Enverit në ditët e sotme) do ta kishin pre ate gjon e do ia kishin hedh dacave me e hangër!
Për çfarë ka shkruar Kadare gjatë monizmit unë nuk e marr për bazë por kam një problem të vogël kur të gjithë librat e rinj të Kadaresë janë shkruajtur gjatë viteve 80, me një mesatare rreth 1,5 libra në vit, dhe i publikon vetëm 13 vjet pas rënies së komunizmit!
Siç e kam thënë, Kadare ka po aq të drejtë të flasë mbi politikën e Shqipërisë sa edhe ne të tjerët. Ai ka fatin që të dëgjohet më shumë se ne të tjerët.
Përsa i përket famës së tij si shkrimtar, përkulem thellësisht duke hequr kapelen &quot;për respekt&quot; ndërsa përsa i përket famës së tij si shqiptar kam dyshimet e mia! Them dyshimet sepse asnjëherë nuk jam munduar të marr vesh më shumë mbi këtë personazh! &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

OROSHI

Primus registratum

Kondrapedali,shiko,po te kishte dashur Kadare te merrte fame si njeri,une mendoj qe do ja kishte arritur,apo jo,duke qene i famshem si shkrimtar nuk do ta kishte te veshtire te bente fame edhe si njeri,por nuk u mundua(per mendimin tim)sepse te marresh fame sot ne shqiperi si njeri duhet te merresh me politike gjithe diten ,dhe te merresh me politike sot ne shqiperi duhet tia privosh disa vlera dhe principe vehtes:
wave.gif

GJENERALI

Primus registratum

Mark Tuein ka thene:
<span style="font-style: italic">SA ME SHUME I NJOH NJEREZIT,
AQ ME SHUME I DUA KAFSHET!</span>

Kondrapedali

Kondrapedali

Si duket ka njohur shumë njerëz si puna jote, i gjori!!!
goofy.gif
goofy.gif
goofy.gif

Orosho, e kam shkrujt tek fjalia e fundit që nuk jam ekspert në këtë fushë dhe se janë vetëm dyshime. Megjithatë këtë herë nuk jemi të një mendjeje (plotësisht) dhe kjo tregon për dobishmërinë e forumit dhe të diskutimit! &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

OROSHI

Primus registratum

Ka dy lloje te ndryshme nga krahu anti-Kadare,te paret jane komunistet(nuk e kuptoj se pse e shajne)dhe fanatiket muslimane(keta i kuptoj shume mire) &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

GJENERALI

Primus registratum

ai jetonte ne amerike dhe jo ne lindje &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

personazh

Valoris scriptorum

e kush nuk i fut hundet ne politike, ne nje menyre ose nje tjeter? rri amon! e vetmja gje e keqe qe mund te ndodhi eshte prishja e figures se Kadarese duke folur per politiken. por kte e di me mire ai vete sesa une e tjetri e tjetri. nga mendimi i Kadarese, ose gjithkujt qe ka bagazh kulturor, nuk kemi keq.

Kondrapedali

Kondrapedali

Shyqyr që s'ka tufë me lule në duar thuaj!
Po normal o Gjeneral. Gatitu qëndronim të gjithë para xhaxhit s'kishim nga e loznim sumën! &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;