Jeta virtuale

Timi

Valoris scriptorum
Jeta virtuale

Desha te dij nga ju sa ndikon jeta virtuale ne jeten reale?

olololol

Primus registratum
Re: Jeta virtuale

Aspak , ose fare .
Ktu une shty oret e punes , mbasi mbaroj ktu s'ma ndjen me se egziston interneti.
Gjeja e mire jane forumet ku mund te diskutosh si ne tavoline me shoket vetem se ktu s'qeras ( un te pakten se e kam int falas}
Por do ish gabim qe jeta disa oreshe virtuale te ngaterrohej me ate reale.

cufi_bardhit

Primus registratum

tek shume njerez ngatrohet.
Dhe vihet re shume, pasi qe ne muhabet tavoline nuk bejne gje tjeter vecse muhabet chati apo forumi.

trebeshina

Primus registratum

Une mendoje se ne pa dashjen tone jemi 24 ore ne 24 ore ne virtualitet. pse e them kete. Shoqeria shqiptare,e kam fjalen per njerezit por dhe per fenomenet qe i shoqerojne jane te futur ne nje qerthull virtualiteti ku ngaterohet ajo pak reale qe ka mbetur me virtualen mbytese. Pa perjashtim ne ne jeten e perditeshme jetojme nje jete te genjeshtert. Bejme sikur punojme, bejme sikur dashurojme, bejme sikur bejme ligje, sikur drejtojme shtet,etj...
Kjo mund te jete pasoje e ketij tranzicioni te ashper i cili fatkeqesisht eshte real dhe i pambarimte, por ne me jeten tone virtuale duam ta shmangim.

zog

Primus registratum

trebeshina shoqerija shqiptare eshte ne plazh mer daje tu nxi bythen se bo 40° atje. neve ne rrjet nuk perfaqesojme shoqerine shqiptare sepse kjo fillimiosh akoma nuk ka internet ne shpi.

pastaj kur komunikon tek pragu shtepise ne DIREKT nuk te duhet gje komunikimi me telin ne INDIREKT.

ne internet lal jane me te shemtutit. ose gjithe ata qe nuk i duhen as dreqit.

zog

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Timi</div><div class="ubbcode-body">Desha te dij nga ju sa ndikon jeta virtuale ne jeten reale? </div></div>

e para nuk ka jete virtuale, perveç parajses ose ferrit si koncept tek besimtaret. ndersa e dyta, kjo qe quan ti "jete" (siç duket te pelqen poezia) ne fakt nuk eshte veçse NJE MJET KOMUNIKIMI. une prej vendit ku rrij komunikoj me njerez njeqind mije kilometra larg meje dhe shkembej me ta emocione te ndryshme.

kuptohet po ti kisha ne jete reale nuk do te me duhej interneti, pra kjo lloj forme ose menyre ose mjeti komunikues. komunikimin do ta beja ne direkt.

vetem se perseri them se i "fshehur" komunikon me mire(me direkt) me tjetrin. sepse realisht ka mundesi te te merret goja po ti kete cicat me maje dhe me sytjena me dredha, bashkebisedusi.

Timi

Valoris scriptorum

Zogu /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Poezia me pelqen e vertete por jo per kete e therras mjetin e komunikimit JETE VIRTUALE. Njerezit qe flet (me internet) e drejte mund te shprehesh me shum por jo per arsyet e tua. Un mendoj se shprehesh me lirshem edhe per faktin qe mendon qe smund ti takosh asnjeher. Sinqerisht akoma skam takuar asnjeri nga te gjith ata ato qe kam njohur me kte mjet komunikimi (sic e quan ti). Me kete sdua te them qe sme interesojn njerezit qe flas por thjesht mendoj qe sduhen perzire shum sepse paguhen rrjedhjet ditore (jeta e perditcme). Megjithate cdo njeri eshte i lire te mendoje e te veproje si e vlereson vet. Shnet e pare Zogu...

gangsterja

Primus registratum
E ngaterrojne shpesh me ate realen,e shoh tek shoqet e mia qe bejne muhabete chati ose fb.Nuk qajne hallet e shtepise apo per te mesuar, por jane ne sherr me njera tjetren se kush ka ma shume frenca ne fb,apo kush ka me shume numra ne cel.