Jemi njerez pa komb e pa identitet

Jemi njerez pa komb e pa identitet

Mire qe na i zvvarosen eshtrat e te pareve por keta banoret e fshatit Kosine qenkan te pa pare fare more vella.Po si shkojne ne meshte te mbajtur nga Krimineli Vasil Thomollari dhe ceshte me e keqja mesha eshte mbajtur ne greqisht /pf/images/graemlins/mad.gif

Po si ka mundesi qe keta shqiptar budallenj tu shkerd.. nenen dhe me vone tu bejne edhe shuren ne koke pa pik turpi greket /pf/images/graemlins/mad.gif /pf/images/graemlins/smash.gif

Përplasje në Kosinë ditën e Shën Mërisë

Ballabani: Mbajtja e meshës prej Thomollarit, fyerje për ne. Prifti: Autorët e skandalit, para drejtësisë

Entela Bani

PËRMET- Skandali i eshtrave ka qëndruar pezull mbi kishën e Kosinës, gjatë meshës së mbajtur dje për ditën e Shën Mërisë. Megjithëse banorët e këtij fshati kërkuan nëpërmjet një peticioni që mesha e ditës së shenjtë mos mbahej nga prifti Vasil Thomollari, nuk është gjetur mirëkuptimi i drejtuesve të fesë ortodokse. Në kohën që liturgjia për besimtarët, më së shumti banorë të Kosinës është mbajtur nga prifti Thomollari, denoncuesi i skandalit të eshtrave, Altin Ballabani, është penguar të hyjë në kishë për të shmangur ndonjë incident të mundshëm. Dy personazhet më të përfolur në këtë ngjarje kanë shkëmbyer replika dhe akuza në distancë me njëri-tjetrin. Ballabani e ka quajtur turp praninë e Thomollarit në kishë, ndërkohë që prifti ortodoks u shpreh së kërkon nga drejtësia dënimin e fajtorëve.
Mesha
Që në orët e para të mëngjesit, banorë nga fshatrat përreth Kosinës janë mbledhur në sheshin para kishës bizante. Në festë nuk ka munguar as prokurorja që po heton skandalin e eshtrave, Silvana Pani. Ritet dhe ceremonia fetare janë zhvilluar nga i shumëpërfoluri Vasil Thomollari e në ceremoni ka marrë pjesë edhe ambasadori grek në Tiranë, Kostandinos Kokosis. Mbërritja e ambasadorit në Kosinë ka bërë që liturgjia në ditën e Shën Mërisë të mbahet në gjuhën greke. Në momentin e largimit, ambasadori grek Kokosis ka uruar banorët e fshatit dhe të gjithë besimtarët për më shumë paqe, dashuri e harmoni mes tyre, por nuk ka dhënë asnjë reagim për zhvarrosjen e eshtrave në fshatin Kosinë. I vetmi që ka reaguar, ka qenë prifti Thomollari, i cili i tha ambasadorit grek se kërkon që drejtësia t’i shkojë deri në fund kësaj ngjarjeje dhe të dënojë fajtorët.
Denoncuesi
I përjashtuar nga ceremonia fetare, varrmihësi Altin Ballabani nuk i ka kursyer akuzat për priftin e Kosinës, duke ritheksuar se ai është shkaktari i skandalit të eshtrave. “Mbajtja e meshës prej tij në këtë kishë, ku pak muaj më parë u nxorën eshtrat e të parëve, të shitura prej tij si eshtra të ushtarëve grekë, është një turp i vërtetë dhe një fyerje për të gjithë ne”,- tha dje Ballabani. Të njëjtin mendim me të kanë ndarë edhe banorë të tjerë, që u shprehën se zgjidhja më e mirë do të ishte caktimi i një prifti tjetër, për sa kohë që Thomollari është një nga të pandehurit e kësaj ngjarjeje të rëndë. “Punonjësit e policisë më thanë se po të hyja në kishë, mund të krijohej ndonjë incident. Kishin frikë se këtë veprim, Thomollari e merrte si provokim, ndaj ndenja jashtë. Familjarët e mi shkuan aty, ndezën qirinj e u lutën, s’pati ndonjë problem”, -vijon ai. Një javë më parë, Ballabani ishte thirrur nga shefi i komisariatit të Përmetit, i cili i kërkoi atij të ruante qetësinë në festën e Shën Mërisë. Festa e djeshme u zhvillua gati tre muaj pas denoncimit të zhvarrosjes së 78 skeleteve nga varrezat e vjetra. Megjithëse u pretendua se i përkisnin ushtarëve grekë të vrarë gjatë Luftës së Dytë Botërore, ekspetiza vërtetoi denoncimet e banorëve, se ishin zhvarrosur edhe gra e fëmijë.

^Res-Cogitans^

Primus registratum
Re: Jemi njerez pa komb e pa identitet

Kombi s'jep identitet personit... personi vlen me shum se nje cop dheu nen nje cop globi /pf/images/graemlins/shrug.gif.

-i jep vetem nje shtrat ku te perplaset dhe mbeshtetet!

[...] gjithsesi Turp dhe dhimbje per faktet qe ndodhin.
/pf/images/graemlins/frown.gif

antip

Primus registratum

Kombi nuk percakton INDIVIDIN. Nje individ nuk ka pse te ndihet i turperuar apo krenar per percaktimin qe i behet kombit te tij. Eshte dicka per te cilen nuk zgjodhi te jetë...

jimmy84

Primus registratum

Perkundrazi. INDIVIDI apo nje grup individesh NUK percaktojne kombin.
Ti nuk zgjedh as prinderit dhe as familjen ku lind. Cfare duhet te themi tani qe s`duhet te jemi krenare as per familjen? E ke gabim per mendimin tim. Ose ngaterron krenarin me mendjemadhesine.
Prandaj them edhe qe Dias e ka gabim kur pergjitheson kombin ne nje grup njerezish qe jane "jashteqitjet" dhe qe i ka cdo komb.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Esht nje krye'pjes qe e percakton,por jo vetem ... se mizat e gjethet e fikut se bojn jo.
Krenaria per mua esht nje ndjenj boshlliku dhe pa kuptim...

-por tani ne jemi miliard njerzish... duhet ti katallogosh nen nje shprehje/synor se s'mund ti permendesh n'emer t'gjith,apo jo?!

dias hodhi nje ngacmim nen titull , jo nje analiz synorçe.

jimmy84

Primus registratum

nqs do t`i "katalogosh" atehere permblidhi sipas veprave dhe jo sipas konbesise.
Po mesa kuptoj une Dias eshte thjesht i acaruar nga nje pjese njerezish dmth nuk eshte si kjo kategori ndryshe nuk do i shante.

antip

Primus registratum

Jimmy flasim per te njejten gje ne dy menyra te ndryshme.

Asklipio

Primus registratum

Nje pjese e mire nga ne me sa kuptoje nuk e ka kuptuar ende politiken e grekut qe eshte po e njejta qysh ketu e 200 vjet te shkuara me revolucionin e 1821 arvanit/shqiptar te shtequajturin grek. /pf/images/graemlins/wub.gif
Jo pa qellim futa artikullin per shume te perfoluren Kosine se atje godet edhe urrejtja ime,se si ka mundesi qe jemi kaq te paditur e te perulur sa te vij greku ne shtepin tende te te perdhunoj gjysher e stergjysher dhe me ne fund ti thuash faleminderit dhe po deshi tu kthesh edhe by... /pf/images/graemlins/smash.gif

jimmy84

Primus registratum

Dias une vete te kuptoj ku e ke fjalen ti dhe pse shprehesh keshtu, thjesht shprehesh shume ashper.
Lubardhi, ti thua "s`ke pse ofendohesh ne lidhje me kombin tend" kurse une them "s`ke pse ofendon kombin ne emer te disave". Nejse pa problem. Puna eshte se Dias ka te drejte. Te vrasesh mendjen se c`po ndodh andej nga Jugu te iken truri skic.
Kot psh, e di njeri qe Prefekti i Gjirokastres ne zyren e tij mban flamurin europian, ate shqiptar dhe flamurin grek? Apo qe komplet tregetia dhe trojet po mbyten nga grekofilet qe po investohen nga Athina?

qero

Primus registratum

Individi percaktone identitetin e nje kombi sepse perderisa nje individ nuk e din se nga ka ardhe,ku eshte dhe ku don te shkoj atehere humbet edhe esenca e asaj qe une e quaj mbijetesa.
Thene me mir ne kemi identitet kombetar se pari mandej qdo njeri veq e veq kemi edhe ate fetar.

eddantes

Primus registratum

na cate trapin te gjithe me politiken e grekut. po ne cfare mut politike kemi pat ne gjithe historine...duhet ta fillojme nga vetja e jo nga armiku.......!!

Kondrapedali

Kondrapedali

Nga vetja m'duket sikur bohet fjal edhe ktu. Ne s'po themi që greku po na bën kte apo ate por që politikanët shqiptarë po lenë grekun të bëjë kte apo ate.

Si i bohet me i vu flakën politikanve shqiptar?

kurkushi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Nje pjese e mire nga ne me sa kuptoje nuk e ka kuptuar ende politiken e grekut qe eshte po e njejta qysh ketu e 200 vjet te shkuara me revolucionin e 1821 arvanit/shqiptar te shtequajturin grek. /pf/images/graemlins/wub.gif
Jo pa qellim futa artikullin per shume te perfoluren Kosine se atje godet edhe urrejtja ime,se si ka mundesi qe jemi kaq te paditur e te perulur sa te vij greku ne shtepin tende te te perdhunoj gjysher e stergjysher dhe me ne fund ti thuash faleminderit dhe po deshi tu kthesh edhe by... /pf/images/graemlins/smash.gif

[/ QUOTE ]
Po tani jemi demokrate moooooore heeeejjjj!Demokracia yne dhe evropa,ka thene bukur Romano Prodi,do vije nga fqiu i pare i juaji Greqia dhe kendej duhet te kaloni per t`ardhur ne evrope!

The_Meditator

Primus registratum

per tu pershtatur temes .ne vertet jemi njerez pa komb,dhe latety po kerkojme te humbin dhe identitetin.faji sigurisht fillon nga vetvetja ,pastaj fqinjet hijena qe kemi.gjithmon liderat i kemi pase njerez te ndyre.ata pak te mire qe kemi pase ,i kemi rrezuar me revolta.esht per tu ardhur keq,por nqs nje popull nuk e ndryshon gjendjen e vet,mos prit nga te tjeret te te ndryshojne.

bona

Primus registratum

une per veten time kam komb dhe identitet shqiptare.

kam 13 vjet ne NY kam punu jam arsimu ketu dhe do vazhdoj per jete te arsimohem. kam shetit gjithe anej dhe po shetis neper bote dhe sa me shume kalon koha po krijoj identitetin tim si shqiptare nga 24 qe isha ne 2000 karat.
pse del nje i mete mendor atje ne maje te malit ne kosine, apo nje derr qe akoma merr gjak ne veri une nuk e identifikoj veten me ata.
ngjarje te tilla nuk me kan bere dhe nuk me bejne dot te ndjehem pa identitet dhe pa komb.

me krenari e them jam ne mes te ny dhe si une dhe familja ime dhe miqte e mi me familjet e tyre jetojme me mire se shumica e americaneve.

dhe ky esthe vetem fillimi........mos harroni se ne shqiptaret kemi me pak se dy decada qe na jane hapur dyert e botes.

ju puth bona nga ny

The_Meditator

Primus registratum

bona as qe e ke kap fare fillin e muabetit ti.nuk jan traditat ekstreme apo bad actions ne society qe na ben neve njerez pa komb dhe pa identitet.dhe info se cfare ben ti ne jete nuk ishte e nevojshme ketu,se nuk esht ky thelbi i temes.nejse te pakten u mundove te shpreheshe /pf/images/graemlins/laugh.gif

bona

Primus registratum

o vino mos je komshiu im ti? kot po te pyes

secili e kupton ne menyren e tij cdo fjale. dhe ne kete rast komb e identitet.

une per veten time se shikoj veten pa identitet. kam ate qe kam formuar qe kur kam qene ne shqiperi.

une nuk te dhashe info se cfare bej une po te thashe qe une dhe robte e mi rrotull nga shqiperia nuk mblidhemi ketu dhe themi
Ah ta mari dreqi jemi pa komb , dhe akoma me keq s'kemi identitet.

une shikoj qe keto probleme i kane shqiptaret qe jetojne ne shqiperi (kete e kam ma dyshim)

dhe e kam bindje qe keto probleme i kane shqiptaret qe jetojne ne evrope.

une s'kam lexu naj here ne ny times te flitet per ndonje komb cfare palaco esthe, apo nje gazetar american te dali si ai anglezi te thote shqiptaret s'dine te vishet e budalligqe te tjera.

une ketu dhe jam e bindur te gjithe ne USA s'qahen se poshterohen se jane shqiptare .

ATO TE EVROPES PO.

pse nje

zog

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

une ketu dhe jam e bindur te gjithe ne USA s'qahen se poshterohen se jane shqiptare .

ATO TE EVROPES PO.

[/ QUOTE ]

kjo nuk vjen ngaqe amerikanet na duan NEVE me shume, por nga tjeter gje. nga menyra e jeteses atje, atje akoma irlandezet me gjemanet me suedezet (tre popuj SHUME TE PERAFERT per nga kultura e menyra e jeteses) jetojne veçmas, neper komunitete te tyret. duke jetuar keshtu normal qe do ta kee shume te veshtire te japin gjykim te drejte per komunitetet e tjera rrotull tyre.
per nje amerikan qe nje turk mban çallme ne koke eshte NORMALE, e nuk e quan kete prapambetje e as e sheh si pengese shoqerore tek te tjeret.

por amerika po ndryshon, ajo pak nga pak po vjeterohet, pra po europianizohet. s'do te jete e larget dita kur kinezet, portorikanet, arabet e shqiptaret te shihen si qenie te mjera e pa te ardhme.

europa gjithashtu po ndryshon po amerikanizohet, pra s'do te jet e larget dita kur edhe ne europe te jetohet neper KOMUNITETE, specifike (ku shqiptaret, malgashet, spanjollet, italianet, çifutet etj te kene lagjet e tyre e pse jo qytetet e tyre), si ne amerike sot.

dionizi

Primus registratum

JU amerikanaqet po hani cju servirin, dhe nuk kuptoni dot se bllkani eshte ballkan dhe se krenaria eshte ndjenje eshenjt per ballkanasit. /pf/images/graemlins/rockband.gif