Java vs. C#

voodoo

Primus registratum
Java vs. C#

hey la doja me nis nje teme lidhur me diferenzat thelbsore te C# nga Java. Shpresoj qe njerezit te mos fillojne te shkruajne se C# eshte kopie e Java etj diskutime te tilla, por thjesht diferenzat ne sintakse, gjerat qe mund te bej njera dhe tjetra si ben e keshtu me rradhe!

Albert

Primus registratum
Re: Java vs. C#

Nga eksperienca ime mund te them qe jane te ngjashme the mund te bejne te njejtat gjerat. Ndryshimi kryesor per momentin eshte se Java ekzekutohet ne shume platforma, kurse C# ende jo(ekziston nje project mono qe eshte duke u perpjekur te coje .NET ne Linux).
Nga ana e sintakses kane ndryshime te vogla, pervec faktit qe ne C# mund te perdoresh pointera ne blloqe kodi te shenuara "safe".
Per sa i takon mundesive qe ofrojne te dyja jane Fully Object Oriented, duke suportuar enkapsulim, polimorfizen, kompozim dhe trashegimi(single inheritance ne ndryshim nga C++)...

voodoo

Primus registratum

po me keto jane gjera qe "dihen" dhe une i mendoja si pika te kaluara tashme. Ajo po mendoja eshte ndryshime thelbesore ne trajtimin e ceshtjeve. Nga sa di une ne Java nuik mund te behet overload i operatoreve ndersa C# e ben nje gje te tille.

a-alket

Primus registratum

Fillimisht postuar nga voodoo:
[qb] me te kerkuar... :) [/qb]
jane burimet e atyre qe une mund te di dhe prandaj po te jap burimin e vertete ku mund te lexosh mbi gjithcka ne vend te rri te bej referat ketu, sidomos kur nuk kam ndonje interes mbi Java...

a-alket

Primus registratum

le qe ai i dyti i futet me themel diferencave dhe eshte si te thuash nje "autoritet"...e kam pare qe shkruan artikuj per MSDN.